Lattian vahaus

Lattian vahaus on tärkeä prosessi, jossa lattiapinnoille levitetään suoja-ainetta eli vahaa. Vahaus muodostaa lattialle suoja pinnan, joka parantaa lattian kestävyyttä kulutusta vastaan, samalla piilottaen pienet naarmut ja kulumajäljet. Lisäksi vahapinta hylkii vettä ja likaa, mikä helpottaa lattian puhtaanapitoa.

Lattian vahaus -Suojaava ja kaunis pinta

Lattian vahaus on tärkeä prosessi, jossa lattiapinnoille levitetään suoja-ainetta eli vahaa. Vahaus muodostaa lattialle suoja pinnan, joka parantaa lattian kestävyyttä kulutusta vastaan, samalla piilottaen pienet naarmut ja kulumajäljet. Lisäksi vahapinta hylkii vettä ja likaa, mikä helpottaa lattian puhtaanapitoa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lattian vahaus luo lattiapinnalle suojaavan kerroksen, joka auttaa vähentämään kulutuksen aiheuttamia vaurioita. Vaha muodostaa pinnalle kestävän esteen, joka auttaa suojaamaan lattiaa naarmuilta, jäljiltä ja tahroilta. Se toimii ikään kuin suojakilpenä, joka pitää lattian kauniina ja hyväkuntoisena pidempään.

Lattian vahaus auttaa peittämään pieniä naarmuja ja kulumajälkiä lattialla. Vaha täyttää nämä pienet epätasaisuudet ja tekee lattiasta tasaisen ja yhtenäisemmän näköisen. Näin lattia näyttää siistimmältä ja uudemmalta.

Vahapinta hylkii vettä ja likaa, mikä tekee lattian puhtaanapidosta helpompaa. Vesi ja lika eivät imeydy lattian pintaan yhtä helposti, vaan ne voi pyyhkiä pois helposti kostealla liinalla tai mopilla. Tämä on erityisen hyödyllistä alueilla, joilla lattia joutuu alttiiksi kosteudelle tai likaisille kengille.

Puhdista lattia huolellisesti ennen vahauksen aloittamista. Poista pöly, lika ja mahdolliset tahrat lattiapinnalta.

Valitse oikea vaha lattiamateriaalin ja tarpeiden perusteella. Erilaiset lattiamateriaalit saattavat vaatia erityyppisiä vahoja.

Käytä sopivia työvälineitä, kuten vahaliinaa tai moppiä, tasaisen ja ohuen vahakerroksen luomiseksi.

Anna vahan kuivua ja kovettua ennen lattian käyttöönottoa. Noudata valmistajan ohjeita kuivumisajan suhteen.

Lattian vahaus on tärkeä prosessi, joka luo lattialle suojaavan ja kauniin pinnan. Vahattu lattia kestää paremmin kulutusta, peittää pienet naarmut ja kulumajäljet sekä hylkii vettä ja likaa. Vahauksen avulla lattian puhtaanapito on myös helpompaa. Noudata käytännön vinkkejä ja valmistajan ohjeita varmistaaksesi onnistuneen vahauksen ja lattian kauniin ulkonäön sekä kestävyyden.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lattiamateriaalin vaikutus lattian vahauksessa

Lattiamateriaalin tyyppi vaikuttaa merkittävästi lattian vahaukseen. Erilaisille lattiamateriaaleille on saatavilla erityyppisiä vahoja, ja oikean vahan valinta on tärkeää saavuttaa paras mahdollinen lopputulos. 

Puu- ja parkettilattiat ovat yleisiä lattiamateriaaleja, jotka voidaan vahata suojaavan ja kauniin pinnan saavuttamiseksi. Näiden lattiamateriaalien kohdalla on tärkeää valita vaha, joka on yhteensopiva kyseisen puulajin tai parketin kanssa. 

Tämä varmistaa vahan hyvän tarttuvuuden ja lopputuloksen kestävyyden. On myös otettava huomioon, että joillakin puulajeilla voi olla luontaisesti öljyisiä tai hartseja sisältävä pinta, jolloin vaha ei ehkä ole tarpeen.

Muovilattiat, kuten vinyyli- tai linoleumilattiat, voivat myös hyötyä vahauksesta. Näiden lattiamateriaalien kohdalla on tärkeää käyttää erityisesti muovilattioille suunniteltua vahaa.

Tällainen vaha tarjoaa parhaan suojan muovipinnalle ja auttaa pitämään sen hyvässä kunnossa. Muovilattioissa on yleensä myös valmiiksi suojakerros, joka helpottaa vahan levittämistä.

Luonnonkivilattiat, kuten marmori tai graniitti, voidaan myös vahata suojaamaan ja kaunistamaan niitä. Vahauksen avulla voidaan lisätä kiiltoa ja luoda suojakerros, joka auttaa pitämään lattian puhtaana. 

Luonnonkivi lattioilla on kuitenkin tärkeää käyttää erityisesti kiville suunniteltua vahaa, joka on yhteensopiva materiaalin kanssa ja tarjoaa asianmukaisen suojan.

Selvitä lattiamateriaalin tyyppi ja sen suositellut hoito-ohjeet ennen vahan valintaa.

Valitse vaha, joka on suunniteltu kyseiselle lattiamateriaaleille ja tarjoaa tarvittavan suojan.

Lue tarkasti vahan käyttöohjeet ja noudata niitä tarkasti.

Kokeile vahaa ensin pienelle ja huomaamattomalle alueelle varmistaaksesi, että se antaa halutun lopputuloksen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lattian vahaus -Mistä hinta muodostuu?

Lattian vahaus on prosessi, jossa lattiapinnalle levitetään suojaava vahakerros. Vahauksen hintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten esityöt, käytetty vaha ja vahaustyö. Lisäksi on otettava huomioon tilan koko, lattiamateriaali, lattiamateriaalin kunto, mahdollinen kalusteiden siirto, vahanpoiston tarve ja vahakerrosten määrä. 

Lattian vahaukseen voi kuulua erilaisia pohjatöitä, kuten lattian puhdistus, pölyjen ja likojen poisto sekä mahdollinen vahanpoisto. Esityöt voivat vaikuttaa hintaan riippuen lattian kunto ja sen valmistelu vahaukseen. Jos lattialla on aiempaa vahaa tai muuta pinnoitetta, sen poisto ennen uuden vahan levittämistä voi lisätä työn hintaa.

Eri tyyppiset lattiavahat voivat vaihdella hintojen ja ominaisuuksien suhteen. Jotkut vahat voivat olla korkealaatuisempia tai sisältää erityisiä ainesosia, jotka nostavat niiden hintaa. Vahat myydään yleensä eri kokoisissa astioissa, joten vahan määrä vaikuttaa myös kustannuksiin.

Lattian vahaus työn hinta riippuu ammattilaisen työvoimasta ja työtunneista. Lattian vahaus työhön voi kuulua useita vaiheita, kuten vahan levitys, kuivumisajat ja tarvittaessa useamman vahakerroksen levitys. Mitä enemmän aikaa ja työvoimaa vaaditaan, sitä enemmän se vaikuttaa kokonaiskustannuksiin.

Muita tekijöitä, jotka vaikuttavat lattian vahauksen hintaan, ovat tilan koko, lattiamateriaali, lattiamateriaalin kunto ja kalusteiden siirto. Suurempi tila vaatii enemmän työtä ja materiaaleja, mikä voi nostaa hintaa. 

Eri lattiamateriaalit saattavat vaatia erilaisia tuotteita ja hoitomenetelmiä. Lattiamateriaalin kunto voi vaikuttaa pohja työvaiheisiin ja tarvittaviin toimenpiteisiin ennen vahausta. Lisäksi, jos tilassa on kalusteita, niiden siirtäminen ja suojaaminen voi vaikuttaa hintaan.

Hinta-arvion saaminen: Paras tapa saada tarkka hinta-arvio lattian vahauksesta on ottaa yhteyttä ammattilaiseen tai lattian hoitoon erikoistuneeseen yritykseen. He voivat arvioida hinnan perustuen tietoihin, kuten tilan koko, lattiamateriaaliin, esityövaiheisiin ja vahaustyöhön. Tärkeää on kuvata tarkasti projektin laajuus ja tarpeet, jotta saadaan realistinen hinta-arvio.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lattian vahaus hinta

Lattian vahaus on tärkeä osa lattian hoitoa, joka luo lattialle suojaavan ja kauniin pinnan. Vahaamisen hintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten lattian pinta-ala, vahaustyön ammattilaisen hintataso sekä mahdolliset lisäpalvelut, kuten lattian pesu ennen vahausta. 

Lattian vahaus hinta voi vaihdella suuresti riippuen alueesta ja ammattilaisen hintatasosta. Edullisimmillaan lattioiden vahaaminen voi maksaa noin 2,50 € / m2. Tämä hinta voi sisältää pelkän vahan levityksen ilman erillistä pesua. Tällöin lopullinen hinta riippuu lattian pinta-alasta.

Yleensä lattian vahaaminen sisältää myös lattian pesun ennen vahausta. Pesu auttaa poistamaan pölyt, likat ja mahdolliset vahajäämät lattialta. Pesun ja vahauksen yhdistetty hinta voi olla edullisimmillaan noin 4,00 € / m2. Tämä hinta sisältää sekä pesun että vahauksen ja se voi vaihdella alueesta ja palveluntarjoajasta riippuen.

Esimerkiksi kerrostaloasunnon lattian vahaaminen 51 m2 alueelta voisi maksaa noin 200,00 €, kun hinta perustuu edullisimpaan mahdolliseen hintaan ilman pesua. Jos lattian pesu sisältyy vahaukseen, hinta voi nousta noin 204,00 € tasolle.

Paras tapa saada tarkka hinta-arvio lattian vahaamisesta on ottaa yhteyttä ammattilaiseen tai lattian hoitoon erikoistuneeseen yritykseen omalla alueella. 

He voivat arvioida hinnan perustuen tietoihin, kuten lattian pinta-alaan, mahdollisiin lisäpalveluihin ja alueen hintatasoon. On tärkeää kuvata tarkasti projektin laajuus ja tarpeet, jotta saadaan realistinen hinta-arvio.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.