Puulattian asennus

Puulattian asennus tai kiinnitys voidaan tehdä eri tavoin, mutta yksi yleisimmin käytetyistä menetelmistä on naulaaminen.

Puulattian asennus

Puulattian asennus tai kiinnitys voidaan tehdä eri tavoin, mutta yksi yleisimmin käytetyistä menetelmistä on naulaaminen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Puulattian asennus tai kiinnitys voidaan tehdä eri tavoin, mutta yksi yleisimmin käytetyistä menetelmistä on naulaaminen. Puulattia on suosittu ja kestävä lattiamateriaali, joka luo lämpimän ja luonnollisen tunnelman tilaan. 

Naulaaminen on perinteinen ja tehokas tapa kiinnittää puulaudat lattian kannattajiin, kuten aluslattiaan tai lankkujen väliseen tukirakenteeseen. Tämä menetelmä sopii erityisesti massiivipuulattian tai parketin asentamiseen.

Ennen naulaamista on tärkeää varmistaa, että lattia on tasainen, kuiva ja puhdas. Tarvittaessa vanha lattiamateriaali tai aluslattia voidaan poistaa tai korjata.

Kannattajat tai aluslattia on valmisteltava siten, että ne ovat tukevia ja kestäviä. Tämä voi sisältää puun tasauksen, kannattajien asentamisen tai lankkujen välisen tukirakenteen luomisen.

Puu lauta asetetaan haluttuun paikkaan ja kiinnitetään naulaamalla. Naulat sijoitetaan lankkujen reunoihin tai kiinnitys urissa oleviin reikiin, ja ne upotetaan hieman puun pintaan.

Naulojen valinta riippuu lautojen paksuudesta ja kiinnityksen vaatimasta lujuudesta. Tyypillisesti käytetään pitkävartisia viimeistelynauloja tai pinnoitettuja rakennusnauloja, jotka tarjoavat hyvän tarttumisen ja pitävyyden.

Puulautojen kiinnitysväli riippuu puulajista, puulautojen leveydestä ja lattian asennustavasta. Yleisesti ottaen lautojen väli on noin 8-12 mm, mikä antaa lattialle tilaa laajentua ja kutistua lämpötilan ja kosteuden muutosten seurauksena. 

Myös lankkujen asennus kuvio suunnitellaan etukäteen saavuttaakseen haluttu ulkonäkö ja tasapainoinen järjestely.

Kun lattia on naulattu, se voidaan hioa ja viimeistellä halutulla tavalla. Viimeistely voi sisältää puunsuojakäsittelyn, värjäämisen tai lakkauksen, jotka suojaavat puuta ja antavat sille kauniin pinnan.

Huomioitavaa:

  • Naulaaminen vaatii tarkkuutta ja ammattitaitoa varmistaakseen, että naulat menevät oikeisiin paikkoihin ja välttävät puun halkeamisen.
  • On tärkeää käyttää oikeanlaista ja sopivan kokoista naulaa lattian materiaalin ja paksuuden mukaan.
  • Puun luontaisen liikkeen vuoksi on tärkeää jättää riittävästi tilaa lautojen välille ja reunoihin mahdollisten kutistumisten ja laajentumisten varalta.
  • Laadukkaat ja asianmukaiset työkalut, kuten paineilmakäyttöinen naulain tai käsinaulain, helpottavat naulaus prosessia.

Naulaaminen on perinteinen ja suosittu tapa tehdä puulattian asennus. Se tarjoaa kestävän ja luotettavan kiinnityksen, joka kestää pitkään. 

Naulaamisen avulla puulaudat kiinnitetään tukevasti lattian kannattajiin, luoden kauniin ja kestävän lattiapinnan.

On kuitenkin tärkeää varmistaa, että naulat asetetaan oikeisiin paikkoihin ja että puu saa riittävästi tilaa liikkua. Ammattilaisen apu ja asianmukaiset työkalut voivat auttaa saavuttamaan parhaan lopputuloksen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Puulattiat tuovat kestävyyttä, lämpöä ja ekologisuutta

Puulattiat ovat suosittuja lattiamateriaaleja, ja niiden suosio perustuu niiden kestävyyteen, lämpöneristävyyteen, luonnolliseen kauneuteen ja ekologisuuteen. 

Puulattiat tarjoavat monia etuja muihin lattia materiaaleihin verrattuna, ja ne ovat houkutteleva valinta monissa kodeissa. 

Paksut puulattiat voidaan hioa useita kertoja, mikä pidentää niiden käyttöikää. Tämä on merkittävä etu verrattuna moniin muihin lattia materiaaleihin, jotka eivät ole hiottavissa.

Puulattiat kestävät hyvin päivittäistä kulutusta, naarmuja ja kolhuja, mikä tekee siitä kestävän ja pitkäikäisen valinnan.

Puulattiat tarjoavat erinomaisen lämmöneristävyyden, mikä auttaa pitämään tilat miellyttävän lämpiminä. Lisäksi puupinta tuntuu pehmeältä jalkojen alla, mikä lisää mukavuutta ja viihtyisyyttä. Puulattia voi myös tasoittaa tilan lämpötilaa ja auttaa ylläpitämään miellyttävää sisäilmastoa.

Ne ovat tunnettuja luonnollisesta ja kauniista ulkonäöstään. Puu tuo tilaan lämpöä, luonnonläheisyyttä ja kodikasta tunnelmaa. Puulattia sopii erinomaisesti monenlaiseen sisustustyyliin ja luo aikaa kestävää eleganssia tilaan.

Puulattia on ekologinen vaihtoehto, koska puu on uusiutuva luonnonvara. Puulattiat valmistetaan yleensä kestävästi hoidetuista metsistä saatavasta puusta, mikä vähentää ympäristövaikutuksia. Lisäksi puulattian pitkä käyttöikä vähentää tarvetta vaihtaa lattiamateriaalia usein, mikä puolestaan vähentää jätteen määrää.

Ne ovat helppoja ja huoleton hoitaa. Niitä voidaan käsitellä erilaisilla aineilla, kuten lakalla, öljyllä tai vahalla, mikä auttaa suojaamaan ja ylläpitämään niiden ulkonäköä. Säännöllinen puhdistus ja tarvittaessa pintakäsittelyn uusiminen pitävät puulattian kauniina ja kestävänä pitkään.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Puulattian asennus -Mistä hinta muodostuu?

Puulattian asennus hintaan vaikuttaa useita tekijöitä, jotka on otettava huomioon kokonaiskustannusten arvioimiseksi. 

Mikäli vanha lattia on olemassa, sen purkaminen ja poistaminen voivat vaikuttaa asennuksen hintaan. Vanhan lattian purkaminen voi olla tarpeen, jos halutaan asentaa uusi puulattia tai vaihtaa kokonaan lattiamateriaalia.

Asennusalustan valmistelu voi vaikuttaa asennuksen hintaan. Tämä sisältää esimerkiksi koolaus- ja pohjatöitä, kuten alustan tasoittamista ja tasaisuuden varmistamista ennen puulattian asennusta. 

Mikäli asennusalusta ei ole riittävän tasainen, saattaa vaatia ylimääräistä työtä sen valmistelussa.

Puulattian asennus työt käsittävät itse lattian asentamisen. Tämä sisältää lautojen leikkaamisen ja sovittamisen, niiden kiinnittämisen ja mahdollisten liitosten tekemisen.

Puulattian asennus vaatii tarkkuutta ja ammattitaitoa, joten ammattilaisen palkkaaminen voi vaikuttaa kustannuksiin.

Puulattian viimeistelytyöt voivat sisältää esimerkiksi pintakäsittelyn ja viimeistelyvaiheen, kuten lakan, öljyn tai vahan levittämisen. Näiden työvaiheiden avulla puulattian pinta suojataan ja saadaan haluttu ulkonäkö.

Huomioitavaa:

Puulattian asennuksen kokonaiskustannuksiin vaikuttavat myös alueelliset erot ja yrityksen hinnoittelupolitiikka.

On suositeltavaa pyytää tarjouksia useammalta ammattilaiselta ja vertailla niitä ennen päätöksentekoa.

Ammattilaisen apu ja kokemus voivat olla tärkeitä, jotta asennus sujuu sujuvasti ja laadukkaasti.

Puulattian asennus hinta

Puulattian asennus on suosittu vaihtoehto monissa kodeissa sen kauniin ulkonäön, kestävyyden ja luonnollisen tunteen vuoksi. Puulattian asennuksen hintaan vaikuttaa useita tekijöitä, kuten lattian pinta-ala ja tarvittavat valmistelu- ja viimeistelytyöt. 

Esimerkiksi 72 neliömetrin vanhan omakotitalon puulattian asentaminen voisi maksaa noin 2700 €. 

Tässä hinta esimerkissä on otettu huomioon lattian pinta-ala sekä tarvittavat valmistelu- ja viimeistelytyöt, mutta on tärkeää muistaa, että hinnat voivat vaihdella alueen ja yrityksen mukaan.

Puulattian asennus on investointi, joka tuo kauneutta ja kestävyyttä kotiin. Hinta vaihtelee lattian pinta-alan ja tarvittavien valmistelu- ja viimeistelytöiden perusteella. 

On suositeltavaa hakea useita tarjouksia ja valita luotettava ammattilainen, jolla on kokemusta puulattian asentamisesta. Näin varmistetaan laadukas lopputulos ja pitkäikäinen lattiaratkaisu.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Huoneistoremontti

Lattiaremontti

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.