Parketin poisto

Vanhan parketin poisto, purku tai irrotus voi olla tarpeen tilanteissa, joissa halutaan asentaa uusi puulattia vanhan tilalle tai vaihtaa kokonaan lattiamateriaalia. Tämä prosessi voi vaatia huolellisuutta ja ammattitaitoa, jotta vanha parketti voidaan poistaa turvallisesti ja tehokkaasti.

Parketin poisto

Vanhan parketin poisto, purku tai irrotus voi olla tarpeen tilanteissa, joissa halutaan asentaa uusi puulattia vanhan tilalle tai vaihtaa kokonaan lattiamateriaalia. Tämä prosessi voi vaatia huolellisuutta ja ammattitaitoa, jotta vanha parketti voidaan poistaa turvallisesti ja tehokkaasti.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ennen purkutyön aloittamista on tärkeää arvioida vanhan parketin kunto. Tarkista, onko parketti vaurioitunut tai liimattu tiukasti alustaan. Jos parketti on vaurioitunut tai sen poistaminen vaikuttaa haastavalta, voi olla suositeltavaa hankkia ammattilaisen apua.

Ennen parketin purkamista on hyvä valmistella työalue. Poista huonekalut ja muut esteet alueelta, jotta työskentely on helpompaa. Suojaa myös muut lähellä olevat pinnat ja kalusteet, jotta vältetään vahingot.

Jos parketti on asennettu kelluvaksi lattiamateriaaliksi, se voi olla suhteellisen helppo irrottaa. Käytä lattian irrottamiseen työkaluja, kuten lattianpiikkiä, purkutalttaa tai parkettirautaa. 

Työnnä työkalua parketin reunan alle ja nosta sitä varovasti, kunnes parketti irtoaa alustastaan. Toista prosessi, kunnes kaikki parkettilaudat on irrotettu.

Jos parkettilaudat on liimattu alustaan, niin parketin poisto voi olla vaikeampaa. Käytä tarkoitukseen soveltuvia liiman poistoaineita ja työkaluja. Levitä liuotinta liiman päälle ja anna sen vaikuttaa hetken. 

Käytä sen jälkeen parketti rautaa tai purku talttaa varovasti irrottamaan parkettilaudat yksi kerrallaan.

Kun vanhan parketin poisto on tehty niin on tärkeää huolehtia jätehuollosta asianmukaisesti. Pakkaa vanha parketti ja muut purkumateriaalit asianmukaisiin jätesäiliöihin tai vie ne lähimpään kierrätyspisteeseen. 

Tarkasta myös lattian alusta ja valmista se uutta asennusta varten. Tarvittaessa tasoita ja puhdista alusta ennen uuden lattiamateriaalin asentamista.

Huomioitavaa:

Vanhan parketin poisto ja purku voivat olla haastavia ja aikaa vieviä tehtäviä. Ammattilaisen apu voi olla suositeltavaa, erityisesti jos parketin kunto tai asennustapa on epäselvä.

Noudata turvallisuusohjeita ja käytä asianmukaisia suojavarusteita, kuten suojalaseja ja suojakäsineitä, kun teet purkutöitä.

Parketin poisto voi vaikuttaa ympäröiviin rakenteisiin tai pintojen kuntoon. Ole varovainen ja tarvittaessa hanki asiantuntija-arvio, ennen kuin jatkat työtä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Vanhan parketin poistaminen ja uuden lattian valmistelu 

Uuden lattiamateriaalin harkitseminen voi johtaa tilanteeseen, jossa vanhan parkettilattian purkaminen on tarpeen, erityisesti kun uusi lattiamateriaali on huomattavan paksu. 

Purkutyö vaatii huolellisuutta ja tarvittaessa ammattilaisen apua, erityisesti jos asbestikartoitus ja -purku ovat tarpeen.

Vanhan parkettilattian purkaminen ei yksin riitä, vaan lattian alustasta on myös poistettava parkettiliima ja tarvittaessa tehtävä tasoitustyötä, erityisesti jos korkeuseroa on useita millimetrejä.

Purkutyön kestoon vaikuttavat vanhan parketin asennustapa ja purettavan parketin pinta-ala. 

Mikäli vanhan parkettilattian purkutyö vaatii asbestikartoitusta ja -purkua, on tärkeää turvallisuuden vuoksi kääntyä valtuutetun ammattilaisen puoleen. Asbestin käsittely on erityisen tarkkaa ja siihen liittyvät säädökset ja määräykset tulee noudattaa tarkasti.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Vanhan parkettilattian purkamisen jälkeen tulee poistaa myös parkettiliima lattian alustasta. Liiman poisto tapa riippuu käytetystä liimasta ja alustan materiaalista.

Yleisimpiä tapoja poistaa parkettiliima ovat hionta, lämmön käyttö tai kemiallinen liuotus. Tässä vaiheessa on suositeltavaa käyttää ammattilaisen apua, jotta liima saadaan poistettua asianmukaisesti ilman vahinkoja alustalle.

Jos vanhan parkettilattian purkamisen jälkeen ilmenee korkeuseroja tai epätasaisuuksia lattian alustassa, saattaa olla tarpeen tehdä tasoitustöitä.

Tasoitus voi olla tarpeen erityisesti betoni alustoilla, joissa voi esiintyä epäsäännöllisyyksiä. Tasoitustöitä voidaan tehdä käyttäen tasoitteita ja tasoite laattoja, jotka auttavat saavuttamaan tasaisen lattian valmiiksi uuden lattiamateriaalin asennusta varten.

Parketin poisto- ja purkutyön kesto vaihtelee vanhan parketin asennustavan ja purettavan pinta-alan mukaan. 

Esimerkiksi noin 80 neliömetrin asunnossa parketin irrotus- ja purkutyö voi ammattilaiselta kestää yleensä noin 1-2 päivää, mutta aikatauluun voi vaikuttaa myös muiden tekijöiden, kuten liiman poiston ja tasoitustöiden tarve.

Huomioitavaa:

Vanhan parkettilattian purkaminen ja lattian valmistelu uuden asennusta varten voivat olla vaativia tehtäviä. Ammattilaisen apu on suositeltavaa, erityisesti jos asbestikartoitus ja -purku tai tasoitetyöt ovat tarpeen.

Noudata turvallisuusohjeita ja käytä asianmukaisia suojavarusteita, kuten suojalaseja ja suojakäsineitä, kun teet purkutöitä.

Parketin purkamisen jälkeen on tärkeää poistaa myös parkettiliima ja tarvittaessa tehdä lattian tasoitustyötä ennen uuden lattiamateriaalin asennusta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parketin poisto -Miten hinta muodostuu?

Parketin poisto hinta muodostuu useista eri tekijöistä. 

Parketin poisto hinta määritellään yleensä lattian neliömetrien perusteella. Mitä suurempi parketin poistettava pinta-ala on, sitä enemmän työtä ja aikaa tarvitaan, mikä voi vaikuttaa hintaan.

Parketin poistamiseen tarvitaan erilaisia työkaluja ja laitteita, kuten parkettirauta, purku taltta ja mahdollisesti erilaisia lattian irrottamiseen tarkoitettuja koneita. Työn hintaan vaikuttaa työkalujen käyttö ja tarvittavien työntekijöiden määrä.

Parketin poiston yhteydessä saattaa olla tarpeen tehdä lisätyötä, kuten parketti liiman poisto tai uuden lattian asennus. Nämä työvaiheet voivat vaikuttaa kokonaishintaan ja niiden kustannukset tulee ottaa huomioon arvioitaessa parketin poiston hintaa.

Jos parketti on asennettu uivaksi lattiamateriaaliksi, sen poisto voi olla suhteellisen helppoa ja vaatia vähemmän työtä. Toisaalta liimattu parketti voi olla tiukemmin kiinni alustassa ja sen poisto voi olla vaikeampaa ja aikaa vievää.

Parketin poiston jälkeen saattaa olla tarpeen hioa lattian alusta tasaiseksi, jotta uusi lattiamateriaali voidaan asentaa tasaiselle pinnalle. Alustan hionta voi vaikuttaa parketin poiston kokonaishintaan.

Parketin poiston jälkeen syntyvät purkujätteet on huolehdittava asianmukaisesta hävittämisestä. Jätteiden poisvienti voi vaikuttaa parketin poiston hintaan.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parketin poisto hinta

Kun vanhan parkettilattian irrotus ja purku tulevat ajankohtaiseksi, on tärkeää ymmärtää, että hinta voi vaihdella useiden tekijöiden perusteella. 

Keskimääräinen hintaväli parketin irrotukselle ja purulle voi olla noin 120 € – 1.500 € riippuen alueesta ja yrityksestä.

Esimerkiksi kerrostaloasunnon vanhan parkettilattian irrotus ja purku noin 123 neliömetrin huoneistossa voisi maksaa noin 250 €. On kuitenkin tärkeää huomata, että tämä hinta voi vaihdella alueesta ja yrityksestä riippuen.

On suositeltavaa pyytää tarjouksia useammalta yritykseltä ja vertailla niitä ennen päätöksentekoa.

Hintaan voi vaikuttaa myös yrityksen maine, kokemus, käytetyt työkalut ja tarjottavat lisäpalvelut.

Alhaisin hinta ei aina tarkoita parasta laatua, joten kannattaa ottaa huomioon myös yrityksen luotettavuus ja asiakasarvostelut.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parketin korjaus

Parketin hionta

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.