Oven listoitus

Oven listoitus on tärkeä osa ovien viimeistelyä ja sisustuksen kokonais ilmettä. Se tehdään yleensä ovien paikalleen laittamisen jälkeen, mutta voi olla osa myös laajempaa remonttia tai uudisrakennus projektia.

Oven listoitus

Oven listoitus on tärkeä osa ovien viimeistelyä ja sisustuksen kokonais ilmettä. Se tehdään yleensä ovien paikalleen laittamisen jälkeen, mutta voi olla osa myös laajempaa remonttia tai uudisrakennus projektia. Ovien listoitus tai kiinnitys voi koskea sekä sisä- että ulko-ovia, ja se tuo viimeistellyn ja siistin ilmeen oviaukkoihin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ovilistat ovat listoja, jotka peittävät ovien ja seinän välisen liitoksen. Ne antavat tyylikkään loppusilauksen ovien ympärille ja voivat myös tarjota suojaa ja kestävyyttä ovien reunoihin.

Ovilistojen avulla voidaan myös piilottaa mahdollisia asennusvirheitä tai epätasaisuuksia oviaukon ympärillä.

Oven listoitus voi tapahtua eri tavoin riippuen valitusta lista tyypistä ja kiinnitys menetelmästä. 

Listat voivat olla valmiiksi mittatilaustyönä tehtyjä tai niitä voidaan sovittaa ja asentaa paikan päällä. Listojen materiaali voi vaihdella, ja yleisiä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi puu, MDF (keski- tai korkeatiheyksinen kuitulevy) tai muovi.

Oven listoitus sisältää useita vaiheita. Ensinnäkin listan pituus mitataan ja tarvittaessa se sahataan sopivan mittaiseksi. 

Jiirin tekeminen on tärkeää, jotta listat sopivat saumattomasti yhteen kulmissa. Jiirien tekemiseen voidaan käyttää esimerkiksi katkaisusahaa tai jiirisahaa. 

Listat voidaan kiinnittää paikoilleen naulaamalla, ruuvaamalla tai liimaamalla. Kiinnitystapa riippuu listan materiaalista, kiinnitys alustasta ja henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Oven listoitus voi olla sekä ammattilaisen että kokeneen tee-se-itse-remontoijan tehtävä. Ammattilainen osaa asentaa listat tarkasti ja ammattitaidolla, jolloin lopputulos on siisti ja kestävä. 

Jos olet epävarma tai sinulla ei ole tarvittavia taitoja, on suositeltavaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

Oven listoitus voi vaikuttaa yksinkertaiselta tehtävältä, mutta tarkkuus ja huolellisuus ovat avainasemassa hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. 

Ammattilaisen avulla varmistetaan, että listat asennetaan oikein ja ne kestävät aikaa. Ovilistojen asentamisen hintaan vaikuttavat listojen määrä, valittu materiaali, työhön käytetty aika sekä mahdolliset lisätyöt, kuten jiirien tekeminen tai alustan valmistelu. 

Suositeltavaa on pyytää tarjous ammattilaiselta, joka pystyy antamaan tarkemman arvion työn laajuudesta ja kustannuksista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Huomioita ja vinkkejä oven listoitukseen

Ovilistojen laitto on tärkeä vaihe ovien viimeistelyssä, ja huolellinen valmistelu on avainasemassa hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. 

Varmista, että sinulla on tarvittavat työkalut, kuten saha tai sirkkeli, mittanauha, vasara, naulat, jiirisaha tai jiirilaatikko, sekä tarvittaessa tukikalikat ja puulima.

Mittaa jokainen ovilistan sivu ja leikkaa ne oikeaan mittaan. Käytä tarvittaessa apuna sahaa tai sirkkelisahaa. Muista tehdä leikkaukset 45 asteen jiirikulmassa, jotta listat sopivat saumattomasti yhteen kulmissa.

Käytä pieniä nauloja tai muita tukimateriaaleja tukeaksesi listoja ennen niiden kiinnittämistä. Tällä tavoin varmistat, että listat pysyvät paikoillaan ja niiden asennus on helpompaa.

Voit kiinnittää ovilistat pelkillä nauloilla, mutta usein käytetään myös puulimaa, joka kiinnitetään ovilistan takapuolelle lisätukea varten. Tarkista, että listat ovat suorassa ja tasaisesti paikoillaan.

Tarkista, että listat ovat tasaisesti ja siististi asennettu. Tarvittaessa voit täyttää naulanreiät tai muut pienet epätasaisuudet sopivalla täyteaineella. Lopuksi tarkista, että listat istuvat hyvin paikoilleen ja että ne ovat tukevasti kiinnitettyinä.

Ulko-oven listoitus

Ulko-oven listoitus on tärkeä osa oven viimeistelyä ja ulkonäköä. Se auttaa suojaamaan oven ja karmin välistä tilaa, lisää ulkonäköä ja parantaa eristystä. 

Valitse listat, jotka sopivat ulko-oven tyyliin ja sisustukseen. Yleisesti käytetyt materiaalit ulko-oven listoituksessa ovat puu, MDF tai PVC. Varmista, että valitsemasi listat ovat riittävän kestäviä ja säänkestäviä ulkokäyttöön.

Mittaa oven ympärys ja leikkaa listat oikeaan mittaan. Huomioi, että listojen tulee olla tarpeeksi pitkiä peittämään oven ja karmin välinen alue riittävän hyvin. Tee tarvittaessa jiiri leikkaukset kulmiin, jotta listat sopivat saumattomasti yhteen.

Ennen listojen asennusta tarkista, että saranoiden ja listan väliin jäävä käyntiväli on riittävän suuri. Tämä varmistaa, että ovi avautuu ja sulkeutuu sujuvasti eikä listat estä oven toimintaa.

Käytä ruuveja tai nauloja kiinnittämään listat paikoilleen. Varmista, että listat ovat suorassa ja tasaisesti asennettu. Käytä tarvittaessa vesivaakaa varmistaaksesi, että listat ovat vaakasuorassa.

Kun listat on kiinnitetty paikoilleen, tarkista lopputulos. Varmista, että listat ovat tasaisesti ja siististi asennettu. Tarvittaessa voit täyttää ruuvien tai naulojen reiät ja viimeistellä pinnan sopivalla täyteaineella.

Oven listoitus -Miten hinta muodostuu?

Oven listoitus hintaan vaikuttavat useat tekijät. 

Listoitettavien ovien määrä vaikuttaa suoraan kokonaiskustannuksiin. Mitä enemmän ovia listoitetaan, sitä enemmän materiaalia ja työtä tarvitaan.

Ovilistojen hinta riippuu käytetystä materiaalista. Puu, MDF ja PVC ovat yleisimpiä materiaaleja ovilistojen valmistuksessa. Laadukkaammat ja eksklusiivisemmat materiaalit voivat nostaa hintaa.

Jos oviaukkojen yläosa on pyöreä tai muulla tavoin epäsäännöllinen, listoituksen työ voi olla hieman vaativampaa. Tällaisissa tapauksissa työhön saattaa kulua enemmän aikaa ja tarkkuutta.

Sisä- ja ulko-ovien listoitus voi vaihdella kustannuksiltaan. Ulko-ovien listoituksessa tarvitaan yleensä kestävämpiä ja säänkestäviä materiaaleja, mikä voi nostaa hintaa.

Koska jokainen oven listoitus projekti on ainutlaatuinen, tarkka hinta-arvio vaatii yleensä paikan päällä tehtävää arviointia. 

On suositeltavaa pyytää tarjous ammattilaiselta, joka pystyy arvioimaan projektin laajuuden, materiaalitarpeen ja työhön käytettävän ajan perusteella.

Oven listoitus hinta

Oven listoitus hinta vaihtelee eri tekijöiden perusteella. Työn laajuus, käytetyt materiaalit ja työvoiman kustannukset vaikuttavat kokonaiskustannuksiin. 

Keskimäärin oven listoituksen hinta voi olla noin 80 € – 400 €.

Yksinkertaisemman oven listoituksen hinta voi olla lähempänä alarajaa, noin 80 €, erityisesti jos kyseessä on yksittäinen yksinkertainen sisäovi ja käytetään edullisempia materiaaleja.

Kuitenkin oven listoitus hinta voi nousta korkeammaksi, lähemmäs ylärajaa, jos kyseessä on esimerkiksi ulko-ovi, joka vaatii sään kestäviä materiaaleja tai jos listoitettavia ovia on useita. 

Lisäksi korkealaatuisempien materiaalien, monimutkaisempien jiirien tai erikoisempien suunnitteluratkaisujen käyttö voi nostaa hintaa.

On tärkeää ottaa huomioon, että nämä hinta-arviot ovat suuntaa-antavia ja voivat vaihdella paikallisesti ja projektista riippuen. Parhaan kustannusarvion saat pyytämällä tarjouksen ammattilaiselta, joka voi arvioida tarkemmin projektin vaatimukset ja antaa sinulle tarkan hinta-arvion.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.