Erilaiset kodin remontit ja niihin tekijät

Kodin remontit parantavat asumismukavuutta, päivittää tiloja nykyaikaisiksi, lisäävät toiminnallisuutta ja luovat viihtyisiä ympäristöjä.

Kodin remontit

Kodin remontit parantavat asumismukavuutta, päivittää tiloja nykyaikaisiksi, lisäävät toiminnallisuutta ja luovat viihtyisiä ympäristöjä. Olipa kyseessä pienempi pintaremontti tai suurempi kodin muutosprojekti niin remontointi tarjoaa mahdollisuuden räätälöidä koti omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Pienet kodin remontit voivat sisältää esimerkiksi maalaus- ja tapetointitöitä. Uuden värisävyn tai tyylikkään tapetin avulla voidaan luoda raikas ilme tilaan ja antaa sille persoonallisuutta. Lisäksi pintaremontit voivat sisältää lattioiden uusimista, kuten parketin tai laminaatin asentamista, joka voi muuttaa huoneen tunnelman kokonaan.

Kylpyhuoneen ja keittiön remontit ovat yleisiä suurempia kodin muutostöitä. Näissä tiloissa voidaan päivittää kalusteet, vaihtaa lattia- ja seinämateriaalit, asentaa uudet kodinkoneet sekä parantaa toiminnallisuutta ja säilytystilaa. Uudistettu kylpyhuone tai keittiö voi nostaa kodin arvoa ja tehdä arjen sujuvammaksi.

Lisäksi kodin remontit voivat käsittää tilojen muutoksia ja laajennuksia. Esimerkiksi huoneiden välisen seinän poistaminen voi luoda avaramman ja valoisamman ilmeen. Kun taas ullakolle tai kellariin voidaan rakentaa lisää asuintilaa. Näissä suuremmissa remonttikohteissa on tärkeää suunnitella huolellisesti ja tarvittaessa hankkia ammattilaisten apua, jotta rakenteet ja sähkö- ja putkijärjestelmät toteutetaan asianmukaisesti.

Kodin remontoinnissa on tärkeää ottaa huomioon budjetti, aikataulu ja omat tarpeet. Ennen remontointia on hyvä tehdä suunnitelma ja hankkia tarvittavat luvat ja materiaalit. Tarvittaessa kannattaa myös hankkia ammattilaisten apua, varsinkin suuremmissa ja teknisesti vaativammissa projekteissa.

Kokonaisuudessaan kodin remontit tarjoavat mahdollisuuden luoda koti, joka heijastaa omaa tyyliä, tarpeita ja persoonallisuutta. Ne voivat parantaa asumismukavuutta, nostaa kiinteistön arvoa ja lisätä ylpeyden tunnetta omasta kodista. Huolellisesti suunniteltu ja ammattitaidolla toteutettu remontti voi tehdä kodista paikan, jossa viihtyy pitkään.

Kodin remontit -Erilaisia remontteja

Kodin remonttitöiden laajuus ja luonne voivat vaihdella suuresti riippuen tarpeista ja tavoitteista. Voidaan haluta tehdä päivityksiä kotiin, parantaa viihtyisyyttä pintaremontilla tai talon halutaan tehdä toiminnallisuuteen parannuksia. Talon rakenteisiin tai toiminnallisuuteen kohdistuvat remontit eivät välttämättä ole näkyvillä, kuten vaikkapa putkistoon kohdistuvat remontit.

Pintaremontit ovat yleisiä kodin päivityksiä, jotka keskittyvät pääasiassa ulkonäköön ja viihtyvyyteen. Niihin kuuluvat esimerkiksi maalaus- ja tapetointityöt, lattian uusiminen, listojen asentaminen sekä kevyet sisustusmuutokset. Pintaremontit voivat antaa huoneelle uuden ilmeen ja raikastaa kotia edullisesti.

Kylpyhuone- ja keittiöremontit keskittyvät usein toiminnallisuuden ja käytettävyyden parantamiseen. Kylpyhuone- ja saunaremontit ovat yleisiä kodin päivityksiä. Ne voivat sisältää kylpyhuoneen tai saunan kokonaisvaltaisen remontin, kuten seinien ja lattioiden uusimisen, vesieristyksen parantamisen, kalusteiden ja laitteiden vaihtamisen sekä valaistuksen ja ilmanvaihdon päivittämisen. Tällaiset remontit parantavat tilojen toimivuutta, viihtyvyyttä ja sähkö- ja vesiturvallisuutta.

Näissä remonteissa voi sisältyä putkistojen ja sähköjen uusimista, kalusteiden vaihtoa, lattianpäällysteiden asentamista sekä laatoitustöitä. Kylpyhuone- ja keittiöremontit vaativat usein ammattilaisen apua, koska niihin liittyy veden- ja sähkönjakelun muutoksia.

Sähkö– ja putkiremontit keskittyvät kodin sähköjärjestelmien ja putkistojen päivittämiseen. Näissä remonteissa voi sisältyä vanhojen sähköjohtojen tai putkistojen vaihtoa uusiin, turvallisempiin materiaaleihin.

Putkiremontit ovat usein välttämättömiä vanhempien kiinteistöjen kohdalla. Ne voivat sisältää esimerkiksi vanhojen putkien vaihtamisen uusiin, vesijohtojen tai viemärien uudelleen asentamisen sekä kylpyhuoneiden ja keittiöiden putkistojen päivittämisen. Putkiremontit parantavat vedenjakelua ja vähentävät putkivuotojen riskiä.

Sähkö- ja putkiremontit ovat tärkeitä sekä turvallisuuden että toiminnallisuuden kannalta ja niiden toteuttaminen vaatii yleensä ammattilaisten osaamista.

Ulkoremontit keskittyvät kodin ulkopuolisten tilojen kunnostamiseen ja päivittämiseen. Niihin voi kuulua esimerkiksi julkisivuremontti, ikkunoiden ja ovien vaihto, katon uusiminen tai terassin rakentaminen. Ulkoremontit voivat parantaa kiinteistön ulkonäköä, energiatehokkuutta ja arvoa.

Kattoremontit ovat tärkeitä kodin kunnossapidon kannalta. Ne voivat sisältää esimerkiksi katon korjaamisen, kattopinnoitteen uusimisen tai jopa koko katon vaihtamisen. Kattoremontit voivat parantaa kodin energiatehokkuutta, vesitiiviyttä ja ulkonäköä.

Joissain tapauksissa kodin remonttitarpeet voivat kohdistua suurempiin rakenteellisiin muutoksiin. Tällaisia remontteja voivat olla esimerkiksi seinien tai väliseinien purkaminen, tilojen yhdistäminen, ullakon tai kellarin muuttaminen asuintilaksi tai lisärakennuksen rakentaminen. Näiden remonttien tavoitteena on muokata ja parantaa tiloja kodin tarpeiden mukaisesti. Nämä remontit edellyttävät yleensä ammattilaisten käyttämistä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Tehdäänkö itse vai tilataanko ammattilainen?

Kun kodin remontointi tulee ajankohtaiseksi niin ensimmäisenä herää kysymys onko remontti mahdollista tehdä itse vai olisiko parempi turvautua ammattilaisen apuun. Vaikka itse remontointi voi olla haastavaa ja aikaa vievää, on monia pienempiä remontteja, joita voi harrastaa itsekin onnistuneesti. Kuitenkin vaativimmissa remonttikohteissa kannattaa harkita ammattilaisen palkkaamista. 

Näitä asioita kannattaa pohtia ennen remontin aloittamista:

Osaaminen ja ammattitaito:

Ammattilaisilla on tarvittava koulutus, tieto ja taito suorittaa remontit oikein ja turvallisesti. Heillä on kokemusta erilaisten remonttien toteuttamisesta ja he osaavat ennakoida mahdolliset haasteet ja ongelmatilanteet. Ammattilaisen taito takaa laadukkaan lopputuloksen.

Ajan ja resurssien säästäminen: 

Remonttien tekeminen itse voi viedä paljon aikaa ja vaatia monenlaisia työkaluja ja materiaaleja. Ammattilainen pystyy suorittamaan työn tehokkaasti ja nopeasti ja heillä on valmiina tarvittavat työkalut ja välineet. Tämä säästää aikaa ja vaivaa.

Työn laatu ja takuu: 

Ammattilaisen tekemässä remontissa työn laatu on yleensä korkeatasoista ja ammattitaitoista. Ammattilaiset noudattavat alan standardeja ja määräyksiä varmistaakseen turvallisuuden ja kestävyyden. Lisäksi ammattilaiset tarjoavat usein työlle takuun, joka antaa sinulle mielenrauhan.

Asiantuntijaneuvot: 

Ammattilaiset voivat antaa arvokkaita neuvoja ja suosituksia remontin suunnittelussa ja toteutuksessa. He tietävät, mitkä materiaalit ja ratkaisut ovat parhaita tiettyyn tarkoitukseen ja budjettiin. Ammattilaisen kokemus auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä remonttisi suhteen.

Vaikka ammattilaisen palkkaaminen voi tuoda kustannuksia, se voi säästää paljon aikaa, vaivaa ja mahdollisia virheitä. Ennen kuin päätetään remontin tekijä niin on järkevää harkita oma osaaminen, resurssit ja aikataulu ennen hommaan ryhtymistä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Mitä otettava huomioon remonttipalvelua hankittaessa?

Remonttipalvelun hankkiminen voi olla erittäin hyödyllistä, kun halutaan uudistaa kodin tai liiketilan ilmettä ja toiminnallisuutta. Kuitenkin, ennen kuin päätetään ostaa remonttipalvelu niin on tärkeää ottaa huomioon tiettyjä tekijöitä varmistaakseen, että valitsema palveluntarjoaja pystyy vastaamaan odotuksiin ja tarpeisiin. 

Kartoitetaan tarpeet ja budjetti

Ennen kuin aloitetaan etsimään sopivaa remonttipalvelua niin on määriteltävä tarkasti, mitä remontilta halutaan. Kartoitetaan tarpeet ja harkitaan mitkä asiat ovat tärkeimpiä. On tärkeää myös määritellä budjetti ja varmistaa, että valitsema palveluntarjoaja mahtuu siihen.

Selvitettävä remonttiyritykset ja heidän referenssit

Kun ollaan määritelly tarpeet ja budjetti, aloitetaan remonttiyritysten etsintä. Tutustutaan heidän verkkosivuihin ja tarjoamiin palveluihin ja otetaan yhteyttä heihin saadakseen tietoa referensseistä. Tutustutaan referensseihin ja arvioidaan vastaavatko palveluntarjoajan tekemät remontit omia tavoitteita.

Varmistetaan remontti yritysten taustat 

Kun löydetään sopiva remonttiyritys tehdään varmistus, että ne ovat lisensoituja ja vakuutettuja. Tämä tarkoittaa sitä, että remonttiyritys on suorittanut kaikki vaaditut koulutukset ja on laillisesti oikeutettu tekemään remonttitöitä. Vakuutuksen avulla varmistetaan, että mahdollisissa vahingoissa tai tapaturmissa korvaus maksetaan vakuutuksen kautta eikä siitä aiheudu tilaajalle lisäkuluja. 

Tehdään aikataulu ja käydään läpi työprosessi

On tärkeää varmistaa, että remonttiyrityksen aikataulu ja työprosessi on tilaajalle ja tekijälle tiedossa. Käydään läpi, kuinka kauan remontti kestää, miten he suunnittelevat työn ja kuinka he kommunikoivat sinun kanssasi. Selvitetään myös mitä tehdään, jos remontti ei valmistu aikataulussa tai jos remontin aikana tulee muutoksia aikatauluun tai suunnitelmiin.

Kirjallinen sopimus

On järkevää ja suositeltavaa tehdä aina kirjallinen sopimus tilaajan ja tekijän välillä. Tämä varmistaa mitä ollaan sovittu ja mitä tehdään mikäli asia ei mene sopimuksen mukaan. Se vähentää riskejä tilaajan puolella.

Kirjallinen sopimus on tärkeä, koska se auttaa varmistamaan, että molemmat osapuolet ymmärtävät, mitä on sovittu. Se on myös tärkeä dokumentti, johon voi viitata myöhemmin, jos on epäselvyyksiä tai erimielisyyksiä remontin aikana tai sen jälkeen. Kirjallinen sopimus auttaa myös vähentämään riskejä, koska se määrittelee selkeästi vastuunjakoa ja velvoitteita.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kodin remontit hinta

Kodin remontin kustannukset voivat vaihdella suuresti työn kohteesta, laajuudesta ja tarvittavista materiaaleista riippuen. On kuitenkin hyödyllistä saada suuntaa-antava arvio remonttikustannuksista. 

Pienemmän pintaremontin, kuten lattioiden uusimisen, seinien maalauksen ja listojen asentamisen, kustannukset voivat olla noin 1.000 € – 5.000 € riippuen materiaaleista ja työn laajuudesta. Esimerkiksi keskikokoiseen kaksioon tehty remontti, jossa uusitaan lattiat, maalataan seinät ja asennetaan uudet listat, voisi maksaa noin 4.800 €.

Kylpyhuone- tai keittiöremontit ovat yleensä suurempia ja monimutkaisempia projekteja. Näihin remontteihin sisältyy usein putkistojen ja sähköjen uusimista, kalusteiden vaihtoa, laatoitustöitä ja mahdollisesti myös lvi-työtä. Keskikokoisen omakotitalon kylpyhuoneremontin kokonaiskustannukset voivat olla noin 8.000 € – 15.000 €, mutta ne voivat vaihdella merkittävästi remontin laajuuden mukaan.

Laajempi remontti tai lisärakentaminen: Laajemmat remontit tai lisärakentamis projektit, kuten ullakon tai kellarin muuttaminen asuintilaksi tai terassin rakentaminen, voivat maksaa enemmän. Tällaiset remontit voivat maksaa 10.000 € – 25.000 € tai enemmän, riippuen projektin koosta ja vaativuudesta.

On tärkeää muistaa, että nämä luvut ovat vain suuntaa-antavia arvioita ja todelliset kustannukset voivat vaihdella suuresti eri tekijöiden perusteella. Remontin tarkka hinta määräytyy työn laajuuden, käytettävien materiaalien, ammattilaisten palkkioiden ja mahdollisten lisäkustannusten perusteella.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.