Putkiremontti

Putkiston hyvinvointi on elintärkeää rakennuksen hyvinvoinnin kannalta. Etenkin silloin jos asut vanhassa talossa, jossa käytössä ovat alkuperäiset kupariputket, on putkiston nykytila ehdottoman tärkeää tarkistaa.

Kotisi hyvinvointi lähtee putkistosta

Huonokuntoisten putkien aiheuttamat vesivahingot ja muut vauriot ovat huomattavasti laajempia ja kalliimpia kuin kuin remontin tekeminen ajoissa.

Jos et ole varma talon käyttövesiputkien tai viemäreiden kunnosta tai iästä, kannattaa paikalle kutsua ammattilainen, joka selvittää putkien ja viemäreiden kunnon. Viemärin kuvaus erinomainen tapa selvittää viemärin kunto ja mahdollisen viemäriremontin ajankohtaisuus.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Omakotitalon putkiremontti

Omakotitalon putkiremontti tehdään käyttövesiputkien osalta noin 30–50 vuoden välein ja itse remontti kestää noin 3-5 päivää.

Ammattilaisen kanssa kannattaa yhdessä toteuttaa putkiremonttisuunnitelma, jossa selvitetään perusteellisesti kaikki tarvittava. Suunnitelmassa käydään läpi remontin laajuus, menetelmät, hinta-arvio ja ajankohta.

Putkiremontti kannattaa tehdä ajoissa sillä vahinkojen korjaaminen on huomattavasti kalliimpaa kuin remontin toteuttaminen ajoissa. Ikääntyneet ja huonokuntoiset putket saattavat aiheuttaa vesivahingon ja kun näin käy talon rakenteet kärsivät kosteusvaurioista ja homeesta.

Huonokuntoiset, vanhat ja vaurioituneet putket saattavat aiheuttaa:

  • homeongelmia
  • juomaveden laadun huononemista
  • rakenteiden tuhoutumista
  • kiinteistön arvon laskua
  • suuria korjauskustannuksia

Omakotitalon viemäriremontti toteutetaan nykyään yleensä viemäreiden sukituksella. Sukituksessa vanhojen putkien sisään asennetaan sukkaa muistuttava pehmeä putki, joka kovettuu kuivuessaan.

Omakotitalon putkiremontti hinta

Omakotitalon putkiremontin hinta määräytyy remontin laajuuden, valitun toteutustavan ja kohteen tyypin mukaan. Yleensä omakotitalon putkiremontti maksaa noin 4 000–30 000 €.

Viemäriremontti

Viemäriremontilla tarkoitetaan viemäriputkien uusimista tai kunnostamista. Viemäriputkisto käsittelee jätevettä eli talosta poispäin lähtevää vettä.

Viemäreiden sukitus on nopea ja suosittu keino uusia viemäriputkistoa, joutumatta poistaa vanhoja putkia.

Sukituksessa talon rakenteita ei siis tarvitse lainkaan avata tai rikkoa. Sukituksessa vanhojen putkien sisään asennetaan sukkaa muistuttava pehmeä putki, joka kovettuu kuivuessaan. Sukitus vahvistaa siis putkia sisältäpäin ja antaa niille huomattavasti lisää käyttöikää. Sukituksen ansiosta vanhojen putkien olemassa olevat halkeamat, reiät ja vauriot korjaantuvat.

Sukitus ei siis ole lainkaan vain “ensiapu” putkille, vaan hyvin usein myös järkevin ja myös kannattavin vaihtoehto. Viemäriremontin hinta sukittamalla on myös huomattavasti muita menetelmiä edullisempi vaihtoehto. Sukituksen hinta pientalossa vaihtelee yleensä noin 7 000–15 000 € välillä ja kerrostaloissa hinta on keskimäärin 90–200 € per neliö.

Lue lisää viemärin sukituksesta

Käyttövesiputkiremontti

Vanhat kupariputket korvataan käyttövesiputkiremontissa nykyään komposiittiputkella. Nykyaikainen käyttövesi remontti tehdään yleensä pinta-asennuksena, jossa putket asennetaan vanhan seinäpinnan päälle ja itse talon rakenteita ei rikota. Putkien kotelointi on myös mahdollista, jolloin putkista saa huomaamattomat. Uusilla komposiittiputkilla on uudet kulkureitit ja vanhat putket tyhjennetään ja jätetään alkuperäiselle paikalleen. Remontissa joudutaan poraamaan ainoastaan huoneiden väliset läpiviennit.

Käyttövesiputkiston uusiminen tulee tehdä noin yleensä 30–40 vuoden välein ja niiden uusiminen on kannattavaa tehdä ennakoiden, sillä usein käyttövesiputkistot ovat rakenteiden sisässä, jolloin niiden kuntoa on hankala tarkistaa.

Käyttövesiputkien uusinta kestää pientalossa noin 3–5 päivää ja koko tämän ajan voit asua kotona. Mikäli sinulla on kotona vanha vesikiertoinen patteriverkosto, se kannattaa uusia kustannustehokkaista syistä käyttövesiputkiremontin yhteydessä.

Käyttövesiputkiremontin hinta

Käyttövesiremontin hinta omakotitaloissa on noin 3 000–8 000 €. Hintaan vaikuttaa rakennuksen koko ja tyyppi sekä valittu menetelmä ja muut mahdolliset samanaikaiset huoltotoimenpiteet. Kerrostaloissa käyttövesiputkien uusiminen maksaa noin 100–150 € per asuinneliö. Rivitalon käyttövesiputkiremontin neliöhinta on suunnilleen samaa hintaluokkaa, eli 100–150 € per neliö.

Putkiremontti tulossa

Usein suurin ja hyvin oleellinen kysymys on missä asua putkiremontin aikana. Teoriassa pientalossa voi asua putkiremontin aikana, mutta sitä ei suositella. Taloyhtiön linjasaneerauksen aikana asunnossa ei yleensä voi tai saa asua. Pientalossa putkiremontti on nopeimmillaan ohi jo 3–5 päivän sisällä ja kerrostalossa putkiremontti kestää tavallisesti 6–12 viikkoa.

Remontin ajaksi voi muuttaa esimerkiksi lyhytaikaiseen vuokra-asuntoon, mökille, sukulaisten luokse tai pidempiaikaiseen hotellimajoitukseen. Oman vakuutusyhtiön kanssa kannattaa neuvotella mahdollisesta sijaisasunnosta, sillä taloyhtiö ei korvaa sijaisasumisen kustannuksia.

Huonekalujen suojaaminen putkiremontissa onnistuu helposti suojamuovin avulla, jota saa usein urakoitsijalta. Suojamuovin päälle voi asettaa vielä esimerkiksi lakanan, jotta remontin irtopöly ei leviä ympäriinsä suojia poistaessa. Suojamuovilla voi ja kannattaa suojata myös lattiaa kulkureiteiltä.

Kylpyhuoneremontti putkiremontin yhteydessä

Putkiremontin lähestyessä mietitään usein kannattaako tehdä kylpyhuoneremontti ennen putkiremonttia, putkiremontin aikana vai sen jälkeen. Kylpyhuoneremontti on kustannustehokas tehdä käyttövesiputkiremontin yhteydessä.

Kerrostalossa osakas voi usein teettää kylpyhuoneremontin putkiremontin yhteydessä ja siten se on myös kannattavinta. Remontista on kuitenkin aina neuvoteltava isännöitsijän kanssa.

Taloyhtiön putkiremontti

Niin kerrostalon putkiremontti kuin rivitalon putkiremonttikin alkaa olla usein ajankohtainen kun kiinteistö on yli 30 vuotta vanha. Taloyhtiön kannattaa vaihtaa putket ajoissa sillä putkiston rikkoutuessa aiheutuu samalla ikäviä ja kalliita vesivahinkoja.

Kerrostalon putkiremontin maksavat talon osakkaat eli asuntojen omistajat. Putkiremontin kustannukset määräytyvät asunnon koon mukaan jolloin summasta puhutaan yleensä hinta per neliö. Putkiremontti kerrostalossa rahoitetaan yleensä lainalla, jota osakkaat maksavat rahoitusvastikkeena takaisin. Taloyhtiön käyttövesiputkiremontti tehdään noin 30–50 vuoden välein.

Kerrostalon putkiremontti hinta

Kerrostalojen kuten myös muiden taloyhtiöiden putkiremonttien hintaa on lähes mahdotonta sanoa ilman, että tietää minkä kokoisesta kiinteistöstä on kyse ja mitä siellä tarvitsee tehdä. Karkeasti voidaan kuitenkin määritellä, että putkiremontin hinta per neliö kerrostaloissa on 150–1 500 € välillä.

Linjasaneeraus eli taloyhtiön putkiremontti

Linjasaneeraus tarkoittaa putkiremonttia, eli menetelmää, jossa taloyhtiön vesi- ja / tai viemärijohdot kunnostetaan tai uusitaan. Putkiremontista puhuttaessa voidaan tarkoittaa mitä tahansa huoltotoimenpidettä, joka liittyy rakennuksen putkistoihin.

Perinteisesti putkiremontissa uusitaan kiinteistön käyttö- ja lämmitysvesiputket sekä viemäriputket. Usein putkiremontissa uusitaan myös märkätilojen vesikalusteet, vesieristykset ja laatoitukset. Putkiremontin tarve riippuu täysin putkien iästä ja niiden kunnosta. Perinteinen putkiremontti tehdään yleensä kun talo on 30–50 vuoden ikäinen. Vaikka putkiremontit ovat isoja sijoituksia ne ovat välttämättömiä talon kunnossapitoa ajatellen.

Perinteisessä putkiremontissa eli täyssaneerauksessa kaikki putket korvataan uusilla. Täyssaneeraus nostaa eniten kohteen arvoa, mutta on luonnollisesti usein myös hintavin vaihtoehto. Linjasaneerauksen vaikutus asunnon hintaan mielletään kuitenkin valitettavan usein liian suureksi.

Asunnon myynti putkiremontin jälkeen on helpompaa, mutta putkiremontin hintaa ei voi kuitenkaan suoraan lisätä asunnon arvoon. Asiantuntijat ovat pitkälti sitä mieltä, että asunto kannattaa ostaa putkiremontin jälkeen, mutta myydä ennen sitä.

Linjasaneerauksen hinta

Taloyhtiön putkiremontin hinta määräytyy pitkälti talon koon sekä valitun toteutustavan perusteella. Suurin hintaan vaikuttava tekijä on kuitenkin remontin laajuus. Täyssaneeraus, joka kattaa kaikkien putkien uusimisen tai huoltamisen on laajin ja myös hintavin toimenpide. Mikäli kyseessä olisi taas esimerkiksi vain käyttövesiputkien remontointi, saattaa hinta puolittua helposti.

Putkiremonttien hinnat vaihtelevat paljon sijainnin perusteella. Kerrostalon putkiremontti voi olla pääkaupunkiseudulla jopa 1 500 € per neliö.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

KodinPro tarjoaa putkiremonttipalveluita seuraavilla alueilla:

Muita aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Putkiremontin hinta Uusimaa

Vahinkosaneeraus

Käyttövesiputkien uusiminen

LVIS-saneeraus

Omakotitalon remontointi

Omakotitalon putkiremontti

Rivitalon putkiremontti

Putkityöt

Putkien pinnoitus

Käyttövesiremontti

Putkiasennus

Putkieristys

Putkiremontti Helsinki

Putkiremontti Espoo

Putkiremontti Vantaa

Putkiremontti hinta Helsinki

Putkiremontti hinta Espoo

Putkiremontti hinta Tampere

Putkiremontti hinta Vantaa

LVI-liike

Remonttipalvelun käyttö

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.