Putkiremontti

Putkiston hyvinvointi on elintärkeää rakennuksen hyvinvoinnin kannalta. Etenkin silloin jos asut vanhassa talossa, jossa käytössä ovat alkuperäiset kupariputket, on putkiston nykytila ehdottoman tärkeää tarkistaa.

Kotisi hyvinvointi lähtee putkistosta

Huonokuntoisten putkien aiheuttamat vesivahingot ja muut vauriot ovat huomattavasti laajempia ja kalliimpia kuin kuin remontin tekeminen ajoissa.

Jos et ole varma talon käyttövesiputkien tai viemäreiden kunnosta tai iästä, kannattaa paikalle kutsua ammattilainen, joka selvittää putkien ja viemäreiden kunnon. Viemärin kuvaus erinomainen tapa selvittää viemärin kunto ja mahdollisen viemäriremontin ajankohtaisuus.

Omakotitalon putkiremontti

Omakotitalon putkiremontti tehdään käyttövesiputkien osalta noin 30–50 vuoden välein ja itse remontti kestää noin 3-5 päivää.

Ammattilaisen kanssa kannattaa yhdessä toteuttaa putkiremonttisuunnitelma, jossa selvitetään perusteellisesti kaikki tarvittava. Suunnitelmassa käydään läpi remontin laajuus, menetelmät, hinta-arvio ja ajankohta.

Putkiremontti kannattaa tehdä ajoissa sillä vahinkojen korjaaminen on huomattavasti kalliimpaa kuin remontin toteuttaminen ajoissa. Ikääntyneet ja huonokuntoiset putket saattavat aiheuttaa vesivahingon ja kun näin käy talon rakenteet kärsivät kosteusvaurioista ja homeesta.

Huonokuntoiset, vanhat ja vaurioituneet putket saattavat aiheuttaa:

  • homeongelmia
  • juomaveden laadun huononemista
  • rakenteiden tuhoutumista
  • kiinteistön arvon laskua
  • suuria korjauskustannuksia

Omakotitalon viemäriremontti toteutetaan nykyään yleensä viemäreiden sukituksella. Sukituksessa vanhojen putkien sisään asennetaan sukkaa muistuttava pehmeä putki, joka kovettuu kuivuessaan.

Omakotitalon putkiremontti hinta

Omakotitalon putkiremontin hinta määräytyy remontin laajuuden, valitun toteutustavan ja kohteen tyypin mukaan. Yleensä omakotitalon putkiremontti maksaa noin 4 000–30 000 €.

Viemäriremontti

Viemäriremontilla tarkoitetaan viemäriputkien uusimista tai kunnostamista. Viemäriputkisto käsittelee jätevettä eli talosta poispäin lähtevää vettä.

Viemäreiden sukitus on nopea ja suosittu keino uusia viemäriputkistoa, joutumatta poistaa vanhoja putkia.

Sukituksessa talon rakenteita ei siis tarvitse lainkaan avata tai rikkoa. Sukituksessa vanhojen putkien sisään asennetaan sukkaa muistuttava pehmeä putki, joka kovettuu kuivuessaan. Sukitus vahvistaa siis putkia sisältäpäin ja antaa niille huomattavasti lisää käyttöikää. Sukituksen ansiosta vanhojen putkien olemassa olevat halkeamat, reiät ja vauriot korjaantuvat.

Sukitus ei siis ole lainkaan vain “ensiapu” putkille, vaan hyvin usein myös järkevin ja myös kannattavin vaihtoehto. Viemäriremontin hinta sukittamalla on myös huomattavasti muita menetelmiä edullisempi vaihtoehto. Sukituksen hinta pientalossa vaihtelee yleensä noin 7 000–15 000 € välillä ja kerrostaloissa hinta on keskimäärin 90–200 € per neliö.

Lue lisää viemärin sukituksesta

Käyttövesiputkiremontti

Vanhat kupariputket korvataan käyttövesiputkiremontissa nykyään komposiittiputkella. Nykyaikainen käyttövesi remontti tehdään yleensä pinta-asennuksena, jossa putket asennetaan vanhan seinäpinnan päälle ja itse talon rakenteita ei rikota. Putkien kotelointi on myös mahdollista, jolloin putkista saa huomaamattomat. Uusilla komposiittiputkilla on uudet kulkureitit ja vanhat putket tyhjennetään ja jätetään alkuperäiselle paikalleen. Remontissa joudutaan poraamaan ainoastaan huoneiden väliset läpiviennit.

Käyttövesiputkiston uusiminen tulee tehdä noin yleensä 30–40 vuoden välein ja niiden uusiminen on kannattavaa tehdä ennakoiden, sillä usein käyttövesiputkistot ovat rakenteiden sisässä, jolloin niiden kuntoa on hankala tarkistaa.

Käyttövesiputkien uusinta kestää pientalossa noin 3–5 päivää ja koko tämän ajan voit asua kotona. Mikäli sinulla on kotona vanha vesikiertoinen patteriverkosto, se kannattaa uusia kustannustehokkaista syistä käyttövesiputkiremontin yhteydessä.

Käyttövesiputkiremontin hinta

Käyttövesiremontin hinta omakotitaloissa on noin 3 000–8 000 €. Hintaan vaikuttaa rakennuksen koko ja tyyppi sekä valittu menetelmä ja muut mahdolliset samanaikaiset huoltotoimenpiteet. Kerrostaloissa käyttövesiputkien uusiminen maksaa noin 100–150 € per asuinneliö. Rivitalon käyttövesiputkiremontin neliöhinta on suunnilleen samaa hintaluokkaa, eli 100–150 € per neliö.

Putkiremontti tulossa

Usein suurin ja hyvin oleellinen kysymys on missä asua putkiremontin aikana. Teoriassa pientalossa voi asua putkiremontin aikana, mutta sitä ei suositella. Taloyhtiön linjasaneerauksen aikana asunnossa ei yleensä voi tai saa asua. Pientalossa putkiremontti on nopeimmillaan ohi jo 3–5 päivän sisällä ja kerrostalossa putkiremontti kestää tavallisesti 6–12 viikkoa.

Remontin ajaksi voi muuttaa esimerkiksi lyhytaikaiseen vuokra-asuntoon, mökille, sukulaisten luokse tai pidempiaikaiseen hotellimajoitukseen. Oman vakuutusyhtiön kanssa kannattaa neuvotella mahdollisesta sijaisasunnosta, sillä taloyhtiö ei korvaa sijaisasumisen kustannuksia.

Huonekalujen suojaaminen putkiremontissa onnistuu helposti suojamuovin avulla, jota saa usein urakoitsijalta. Suojamuovin päälle voi asettaa vielä esimerkiksi lakanan, jotta remontin irtopöly ei leviä ympäriinsä suojia poistaessa. Suojamuovilla voi ja kannattaa suojata myös lattiaa kulkureiteiltä.

Kylpyhuoneremontti putkiremontin yhteydessä

Putkiremontin lähestyessä mietitään usein kannattaako tehdä kylpyhuoneremontti ennen putkiremonttia, putkiremontin aikana vai sen jälkeen. Kylpyhuoneremontti on kustannustehokas tehdä käyttövesiputkiremontin yhteydessä.

Kerrostalossa osakas voi usein teettää kylpyhuoneremontin putkiremontin yhteydessä ja siten se on myös kannattavinta. Remontista on kuitenkin aina neuvoteltava isännöitsijän kanssa.

Etsi alueesi tekijät kylpyhuoneremontille klikkaamalla tästä

Taloyhtiön putkiremontti

Niin kerrostalon putkiremontti kuin rivitalon putkiremonttikin alkaa olla usein ajankohtainen kun kiinteistö on yli 30 vuotta vanha. Taloyhtiön kannattaa vaihtaa putket ajoissa sillä putkiston rikkoutuessa aiheutuu samalla ikäviä ja kalliita vesivahinkoja.

Kerrostalon putkiremontin maksavat talon osakkaat eli asuntojen omistajat. Putkiremontin kustannukset määräytyvät asunnon koon mukaan jolloin summasta puhutaan yleensä hinta per neliö. Putkiremontti kerrostalossa rahoitetaan yleensä lainalla, jota osakkaat maksavat rahoitusvastikkeena takaisin. Taloyhtiön käyttövesiputkiremontti tehdään noin 30–50 vuoden välein.

Kerrostalon putkiremontti hinta

Kerrostalojen kuten myös muiden taloyhtiöiden putkiremonttien hintaa on lähes mahdotonta sanoa ilman, että tietää minkä kokoisesta kiinteistöstä on kyse ja mitä siellä tarvitsee tehdä. Karkeasti voidaan kuitenkin määritellä, että putkiremontin hinta per neliö kerrostaloissa on 150–1 500 € välillä.

Linjasaneeraus eli taloyhtiön putkiremontti

Linjasaneeraus tarkoittaa putkiremonttia, eli menetelmää, jossa taloyhtiön vesi- ja / tai viemärijohdot kunnostetaan tai uusitaan. Putkiremontista puhuttaessa voidaan tarkoittaa mitä tahansa huoltotoimenpidettä, joka liittyy rakennuksen putkistoihin.

Perinteisesti putkiremontissa uusitaan kiinteistön käyttö- ja lämmitysvesiputket sekä viemäriputket. Usein putkiremontissa uusitaan myös märkätilojen vesikalusteet, vesieristykset ja laatoitukset. Putkiremontin tarve riippuu täysin putkien iästä ja niiden kunnosta. Perinteinen putkiremontti tehdään yleensä kun talo on 30–50 vuoden ikäinen. Vaikka putkiremontit ovat isoja sijoituksia ne ovat välttämättömiä talon kunnossapitoa ajatellen.

Perinteisessä putkiremontissa eli täyssaneerauksessa kaikki putket korvataan uusilla. Täyssaneeraus nostaa eniten kohteen arvoa, mutta on luonnollisesti usein myös hintavin vaihtoehto. Linjasaneerauksen vaikutus asunnon hintaan mielletään kuitenkin valitettavan usein liian suureksi.

Asunnon myynti putkiremontin jälkeen on helpompaa, mutta putkiremontin hintaa ei voi kuitenkaan suoraan lisätä asunnon arvoon. Asiantuntijat ovat pitkälti sitä mieltä, että asunto kannattaa ostaa putkiremontin jälkeen, mutta myydä ennen sitä.

Linjasaneerauksen hinta

Taloyhtiön putkiremontin hinta määräytyy pitkälti talon koon sekä valitun toteutustavan perusteella. Suurin hintaan vaikuttava tekijä on kuitenkin remontin laajuus. Täyssaneeraus, joka kattaa kaikkien putkien uusimisen tai huoltamisen on laajin ja myös hintavin toimenpide. Mikäli kyseessä olisi taas esimerkiksi vain käyttövesiputkien remontointi, saattaa hinta puolittua helposti.

Putkiremonttien hinnat vaihtelevat paljon sijainnin perusteella. Kerrostalon putkiremontti voi olla pääkaupunkiseudulla jopa 1 500 € per neliö.

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti!

Kokeile jättämällä työpyyntö tai tarjouspyyntö alla olevasta napista painanamalla tai lataa sovellus sovelluskaupastasi!

Lue lisää artikkeleita kodin remontointiin:

Paneelikaton maalaus

Paneelikaton maalauksella uutta ilmettä ja piristystä asuntoosi. Paneelikaton maalauksella saadaan raikastettua ja uusittua asunnon ilmettä ja samalla tehtyä kunnostusta. Tällä on helppo saada asunnolle tai talolle myyntitilanteessa lisäarvoa. Projektiin on varattava...

Terassin rakentaja: muista tarvittavat luvat

Terassin rakentamiseen tarvitaan yleensä erilaisia lupia. Luvan tarpeeseen vaikuttaa rakennettavan terassin massiivisuus, kohteen omistusoikeudet eli onko kyseessä omakotitalo vai taloyhtiö, katetaanko ja rakennetaanko terassille muita rakennelmia? Tässä artikkelissa...

Maalämpö – milloin se kannattaa?

Maalämpö on edullinen ja helppo lämmitysmuoto. Se on erittäin omavarainen tapa lämmitykseen. Maalämpö on kasvava ja tulevaisuuden lämmitysmuoto, joka varmistaa edullisen ja ekologisen lämmityksen. Maalämpöjärjestelmän avulla on mahdollista myöskin toteuttaa viilennys....

Öljylämmityksestä luopuminen – mitä vaihtoehtoja on?

Öljylämmityksen vaihtaminen uusiutuvaan energiaan tuo merkittäviä säästöjä ja pienentää päästöjä. Tässä artikkelissa Miten valita sopivin lämmitysmuoto? Lämpöremontti Lämpöremontin kustannukset Öljylämmityksestä maalämpöön Öljylämmityksestä luopumiseen erilaiset tuet...

Vaihto ilmavesilämpöpumppuun – vinkit lämpöremonttiin

Ilmavesilämpöpumpulla saavutetaan suuret säästöt lämmitys- ja energiakustannuksissa. Paras hyöty saadaan ottamalla ilmavesilämpöpumppu pää järjestelmäksi ja vanha järjestelmä varalähteeksi. Tässä artikkelissa: Lämpöremontti Lämpöremontin kustannukset...

Terassin suunnittelun ABC – näin toteutat täydellisen terassin

Terassin suunnittelu kannattaa tehdä erittäin huolellisesti, jonka avulla saadaan tyyliltään ja käyttöominaisuuksiltaan toimiva terassi. Tässä artikkelissa Terassin suunnittelu DIY-toteutus vai ammattilaisen rakentama Asiat mitä otetaan huomioon terassin...

Terassin laatoitus

Terassin laatoituksella saadaan tyylikkyyttä ja kestävyyttä.  Tämä tuo terassin huoltoon ja ylläpitoon helppoutta ja vaivattomuutta. Tämän voi toteuttaa itse tehtynä, kunhan kaikki välineet ja laitteet ovat käytössä.  Tässä artikkelissa Teenkö itse vai...

Terassin perustus

Oikeaoppinen perustus takaa terassille pitkän iän. Maaperä ja sen routivuus määräävät, miten perustus kannattaa rakentaa. Tässä artikkelissa Rakennanko itse vai tilaanko ammattilaiselta? Huomioita terassin perustuksen aloittamiseen Paikan valinta Sään ja olosuhteiden...

Terassin rakentaminen

Terassin rakentaminen onnistuu myöskin itse tehtynä, jonka avulla säästetään merkittävästi kustannuksia. Käytössä on oltava sopivat materiaalit ja työkalut. Terassin rakentamiseen vaikuttaa erittäin paljon sen laajuus, muodot, sijainti ja mahdollisesti tarvittavat...

Maalämpöpumpun huolto

Maalämpöpumpun säännöllisellä huollolla varmistetaan järjestelmän toiminta. Järjestelmän huollossa on itse tehtäviä ja ammattilaisen tekemiä huoltotoimenpiteitä. Näillä varmistetaan järjestelmän pitkä käyttöikä ja sen tehokas toiminta. Tässä artikkelissa Yleisimmät...

Ilmavesilämpöpumppu

Ilmavesilämpöpumppu on edullinen vaihtoehto omakotitalojen lämmitykseen. Laitteen avulla voidaan säästää lämmityskuluissa jopa 50-70 %. Tässä artikkelissa Mikä on ilmavesilämpöpumppu? Mitä otetaan huomioon ilmavesilämpöpumpun valinnassa? Sähkönkulutus...

Maalämpöpumppu

Maalämpöpumppu on kokonaistaloudellisin lämmitysjärjestelmä suuren omavaraisuusasteen ansiosta. Maalämpöpumppu tuottaa uusiutuvaa energiaa ja tämä tuotetaan yleisesti maan kallioperästä. Laitteen avulla pystytään lämmittämään ja myöskin viilentämään. Tässä...

Ilmavesilämpöpumpun asennus

Ilmavesilämpöpumpun asennuksiin on käytettävä virallista ja laillista asentajaa. Tämä antaa ja takaa laitteen tehokkaan toiminnan ja takuun työstä.

Ilmalämpöpumpun huolto

Säännöllisellä ilmalämpöpumpun huoltamisella pidetään laite kunnossa ja saavutetaan pidempi käyttöikä.

Ilmavesilämpöpumpun huolto

Ilmavesilämpöpumpun säännöllinen huolto pidentää laitteen käyttöikää. Huoltotoimenpiteillä varmistetaan järjestelmän laadukas ja hyvä toimiminen oikealla hyötysuhteella.

Maalämpöpumpun asennus

Maalämpöpumpun asennus on asukkaalle yksinkertainen ja vaivaton toimenpide.

Maalämpöpumppu asennetaan ammattilaisen toimesta ja prosessi on pää sisällöltään aina samanlainen, mutta jokainen asennus yksilöllinen.

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumpulla saavutetaan suuria säästöjä lämmityskuluissa. Lisäksi se tuo asumiseen ja elämiseen mukavuutta. Ilmalämpöpumpulla lämmityskustannusten säästö on merkittävä. Säästö voi olla jopa 30–50 % vuotuisista lämmityskustannuksista.

Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun asennuksiin on käytettävä virallista ja laillista asentajaa. Tämä antaa ja takaa laitteen tehokkaan toiminnan ja takuun työstä.

Hirsimökin maalaus

Hirren maalauksella saadaan hirsimökki näyttämään kauniilta ja hyvin hoidetulta.

Aidan maalaus

Aidan maalaus on nopea ja helppo keino ylläpitää lauta- tai lankkuaita kunnossa.

Terassin maalaus

Terassin käsittely pitää terassin kunnossa ja parantaa ulkonäköä. Samalla se suojaa ja antaa käyttöikää.

Kylpyhuoneen maalaus

Kylpyhuoneen maalaus on edullinen vaihtoehto suurelle ja kalliille remontille.

Saunan maalaus

Saunan maalauksella saadaan päivitettyä, parannettua ulkonäköä ja lisättyä käyttömukavuutta.

Betonilattian maalaus

Betonilattia on materiaalina helppo hoitaa ja edullinen ratkaisu lattiapinnaksi. Lattiaa on huollettava säännöllisesti ja myöskin kotitalouksissa tämä on tärkeää. Säännöllinen pintahuolto säilyttää betonilattian hyvän kunnon vuosikymmenien ajan.

Muovimaton maalaus

Muovimaton maalaus kohentaa asunnon ilmettä ja lisää käyttömukavuutta.

Ikkunoiden maalaus

Ikkunoiden maalauksella parannetaan talon ulkonäköä ja lisätään asuin viihtyisyyttä.

Portaiden maalaus

Portaiden maalauksella kevennetään ja parannetaan kodin ilmettä.

Parketin maalaus

Parketin maalaus on trendikästä ja sillä saadaan uutta ilmettä asuntoon. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto kalliille lattiaremontille ja myöskin mahdollista tehdä omatoimisesti.

Laminaattilattian maalaus

Laminaattilattian maalaaminen on helppoa ja suhteellisen nopeaa. Tämä on hyvä vaihtoehto lattian vaihtamiselle.

Ovien maalaus

Ovien maalauksella kohennetaan helposti sisustusta ilman ovien vaihtamista uusiin.

Puulattian maalaus

Puulattian maalauksella uudistetaan asuntoa pienellä budjetilla. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto kalliille lattiaremontille ja myöskin mahdollista tehdä omatoimisesti.

Paneelien maalaus 

Paneeliseinän maalaus ja käsittely soveltuu sekä retroseinälle ja uusille paneeleille.

Maalauspalvelun käyttö

Maalaustöitä on hyvinkin erilaisia ja niiden toteutustavat myöskin vaihtelevat. Joissain tapauksissa toteuttaminen on helppoa ja ei vaadi suuria pohjatöitä tai osaamista. Toisissa tapauksissa vaaditaan erittäin tarkkaa tietämystä, pohjatöiden tekemistä ja myöskin osaamista.

Seinän maalaus

Seinien maalaaminen on helppo konsti muuttaa kodin yleisilmettä ja tunnelmaa

Tehosteseinän maalaus

Tehosteseinän maalauksella päivitetään ja luodaan erityistä tunnelmaa tiloihin ja mittasuhteisiin. Tämä on melko helppo ja vaivaton keino päivittää tilaa trendien mukaisesti.

Seinäkaakeleiden -ja lattialaattojen maalaus

Seinäkaakeleiden -ja lattialaattojen maalaus on vaihtoehto suurelle ja arvokkaalle remontille. Monien haaveissa on uudistaa kylpyhuonetta, kura eteistä, keittiötä tai muuta tilaa jossa on kaakeleita ja laattoja niin lattioissa kuin seinissä.

Sokkelin maalaus

Sokkelin maalaus tuo taloon uutta ilmettä ja päivittää sen uuteen ilmeeseen. Huolellisesti maalattu sokkeli antaa suojaa kosteudelta ja kiinteistölle lisä arvoa. Sokkelin maalaus on yksi tärkeä osa kiinteistön hoitamista.

Patterin maalaus

Patterin maalaus on helppoa ja vaivatonta, joka onnistuu myöskin omatoimisesti.

Tiilikaton maalaus

Tiilikaton huoltomaalaus pidentää katon käyttöikää huomattavasti. Katon ollessa muuten hyvässä kunnossa ja ehjä niin toimenpiteeksi riittä kunnon huolto ja uusi maalipinta.