Viemärin sukitus

Viemärin sukitus on sujuvampi ja edullisempi menetelmä korjata, uudistaa ja vahvistaa omakotitalon viemärit

Nopeampi ja edullisempi viemäriremontti sukittamalla

Sukittaminen on edullisempi ja nopeampi keino tehdä viemäreistä yhtä kestäviä kuin mitä uudet viemärit olisivat. Sukituksessa talon rakenteita ei rikota lainkaan eli lattiaa tai maata ei tarvitse kaivaa auki, toisin kuin perinteisessa viemäriremontissa

Kun viemäriremontti tehdään sukittamalla, uusi putki muodostuu epoksisukasta. Vanhaan putkeen asennetaan paineen avulla sukkaa muistuttava lasikuidusta valmistettu putki. Kuivuessaan sukka kovettuu täysin kestäväksi uudeksi viemäriksi, jossa vanha viemäri toimii ainoastaan uuden putken kehikkona.

Epoksisukasta muodostunut uusi viemäri tukkii kaikki vanhan putken reiät ja halkeamat ja lisää viemärin käyttöikää yhtä paljon kuin viemärien uusiminen kokonaan. 

Sekä valurauta-, PVC-muovi että betoniviemärit ovat mahdollisia sukittaa. 

Viemärin sukittaminen on mahdollista tehdä jopa halkaisijaltaan vain 50:mm viemäriin. Tätä pienempiin viemäreihin sukitus ei ole enää vaihtoehto, sillä sukituksen jälkeen putkessa ei olisi enää riittävästi tilaa veden virtaukselle. 

Jätä tarjouspyyntö viemärin sukituksesta

Tarvitseeko viemäri sukittaa?

Todennäköisesti kyllä, silloin kun talosi putkiston ikä alkaa lähentyä 40–50-ikävuotta.

Viemäriremontti tulee eteen jokaiselle ikääntyvässä talossa asuvalle, jossa on alkuperäiset viemärit – mikään viemäri ei kestä ikuisesti.

Talon viemäreissä saattaa olla reikiä, vaikka viemärit toimisivatkin täysin moitteettomasti, eikä merkkejä vesivahingoista olisi. Kun talon viemärit alkavat lähentyä 50-ikävuotta, todennäköisyys, että viemäreissä on reikiä, kasvaa huomattavasti.

Viemärin kuvaus

Noin kahdeksan talon viemäreissä kymmenestä on reikiä, kun tarkastellaan iäkkäämpiä taloja. Viemäreissä oleva rasva estää niitä vuotamasta, mutta on vain ajan kysymys, kauanko rasva saa pidettyä viemäreitä kasassa. Siksi iäkkään talon viemäristö on syytä tarkistuttaa ammattilaiselta, joka voi viemärin kuvaamisen avulla kertoa kannattaako viemärin sukitus vai ei. 

Usein viemärin sukituksia tekevät yritykset tarjoavatkin viemärin kuvausta maksuttomana palveluna. Jätä tarjouspyyntö ja löydä alueeltasi tekijä viemärin sukitukseen – mainitse tarjouspyynnössä halukkuutesi maksuttomaan kuvaukseen!

Siirry jättämään tarjouspyyntöä viemärin sukituksesta klikkaamalla tästä

Merkkejä viemäriongelmista:

 • Tukokset
 • Outo tai paha haju
 • Viemärin vuodot (Mikäli havaitset putkistosi vuotavan, tulee ammattilainen kutsua välittömästi paikalle)

Miksi valita viemäriputkien sukitus?

Viemäriverkostolle saavutetaan sukittamalla VTT:n eli Teknologian tutkimuskeskus Oy:n testien mukaan vähintään 40-vuotta lisää käyttöikää.

Sukituksessa vanhoja viemäreitä ei poisteta vaan uusi, saumaton epoksisukka asennetaan vanhan viemärin sisään. Perinteisessä viemärisaneerauksessa kaikki vanhat viemärit joudutaan poistamaan, jotta uudet viemärit saadaan asennettua.

Viemärien sukitus on asukkaalle huomattavasti miellyttävämpi ratkaisu perinteiseen viemäriremonttiin verrattuna. Sukituksen ajaksi ei tarvitse muuttaa pois.  

Viemäreiden sukittaminen on huomattavasti vaivattomampi keino uusia viemärit perinteiseen viemärisaneeraukseen verrattuna. Kun perinteisellä tavalla viemärien uudistaminen kestää omakotitalossa 1–3 kk, kestää viemärin sukitus  tavallisimmin yhdestä kolmeen viikkoon.

Viemärin sukitus on yleensä myös noin kolme kertaa edullisempi toimenpide verrattuna perinteiseen viemäriremonttiin

 • Talon rakenteita ei tarvitse rikkoa eikä maata kaiveta auki
 • Nopea toimenpide, yleensä ohi jo viikossa
 • Kolme kertaa viemärien uusimista edullisempi
 • Nostaa talon arvoa sekä helpottaa talon myymistä silloin kun se on ajankohtaista
 • Sukitetut viemärin käyttöikä on sama kuin perinteisessä putkiremontissa, eli noin 50-vuotta

Siirry jättämään tarjouspyyntöä viemärin sukituksesta

Miten viemärin sukitus tehdään?

Viemärin sukitus aloitetaan irroittamalla vesikalusteet eli esimerkiksi hanat, vesikiertoiset kuivauspatterit ja wc-istuimet. Myös valurautaiset lattiakaivot porataan auki ja pesualtaista poistetaan hajulukot.

Sen jälkeen viemärit puhdistetaan karstaamalla. Karstauksen jälkeen viemärit huuhdellaan vedellä. Putkistoon jäänyt valuraudan irtoaines, piikkintymät ja muu lika imuroidaan pois viemäristä. Tämän jälkeen viemärit vielä kuvataan, jotta viemäriputkiston todellinen kunto tulee selville.

Viemärin sukitus aloitetaan tuuletusputkesta tai tarkastusluukusta. Vanhaan viemäriputkistoon asennetaan paineilman avulla epoksilla kyllästetty sukka, joka tukkii kaikki mahdolliset reiät ja halkeamat viemäreissä. Putkeen jätetään paine, jonka avulla sukka painautuu putken reunoihin ja kuivuu lopulta täysin kovaksi ja kestäväksi muoviputkeksi. Uusi viemäriputki on niin vahva, että periaatteessa vanhan putkiston voisi poistaa ympäriltä.

Viemäreissä olevat Y-haarat porataan auki erikoisporalla ja kulmat hiotaan. Haaralinjat sukitetaan samaan tapaan kuin runkolinja ja ylijäänyt osa porataan pois, jotta viemäreihin ei jää teräviä reunoja ja turhaa materiaalia. Tällä tavalla haaralinjasta ja saumakohdasta saadaan täysin tiiviitä. T-haarat käydään läpi samalla tavalla ja lisäksi niihin asennetaan erillinen haarapala.

Viemäriremontin aikana on hyvä vaihtaa tarvittaessa wc-istuimet sekä valurautalattiakaivot, sillä niiden vaihto onnistuu samalla vaivalla. On hyvä muistaa, ettei vakuutusyhtiöt enää korvaa vahinkoja, jotka on aiheutuvat yli 20-vuotta vanhoista lattiakaivoista.

Lopputarkastus tehdään kuvaamalla uusi viemäriputkisto. Kuten alkukuvaus, myös loppukuvaus usein näytetään tai annetaan asiakkaalle. Loppukuvauksen avulla saadaan varmuus, että putkisto on täysin tiivis, ehjä ja toimiva.

Siirry jättämään tarjouspyyntöä viemärin sukituksesta klikkaamalla tästä

Viemärin sukitus hinta

Viemärin sukituksen hinta on monen tekijän summa ja todellinen hinta tulee neuvotella urakoitsijan kanssa remonttisuunnitelman ja alkutarkastuksen yhteydessä.

Karkeasti sanottuna omakotitalon viemäreiden sukitus maksaa yleensä 7 000 – 15 000 euroa ja kerrostaloissa viemärin sukitus on keskimäärin 90 – 200 € per neliö. 

Hintaan vaikuttaa seuraavat tekijät:

 • Kerrosten lukumäärä
 • Viemäriputkien pituus
 • Lavuaarien, WC-istuimien, lattiakaivojen ja tuuletusputkien lukumäärä
 • Putkien materiaali (betoni, muovi, valurauta)
 • Putkien haarojen määrä

Käyttövesiputkien uudistaminen viemäriremontin yhteydessä

Viemäreiden lisäksi vanhenevassa talossa tulisi tarkastaa myös käyttövesiputkien tilanne – vanheneva ja käyttöikänsä päässä oleva käyttövesiputki aiheuttaa vesivahinkoriskin.

Käyttövesiputkien uudistamista kutsutaan kansanomaisemmalla kielellä myös putkiremontiksi – lue lisää putkiremontista klikkaamalla tästä.

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti!

Kokeile jättämällä työpyyntö tai tarjouspyyntö alla olevasta napista painanamalla tai lataa sovellus sovelluskaupastasi!

Lue lisää artikkeleita kodin remontointiin:

Keittiökaappien maalaus

Keittiökaappien maalaus on hyvä vaihtoehto suuremmalle keittiön remontille. Maalaamalla muutokset uuteen ilmeeseen ovat suuria ja tällä toimenpiteellä säästää aikaa ja rahaa merkittävästi.

Ilmalämpöpumppu viilennykseen

Ilmalämpöpumppu viilennykseen – Ilmalämpöpumpulla saat energiatehokkaan ja nopean viilennyksen asuntoosi, kovillakin helteillä.

Keittiömallit – mitä niitä olikaan?

Keittiömallit ovat merkittävin yksittäinen suunnittelua ohjaava tekijä. Keittiösuunnittelun ammattilaiset ovat kehittäneet eri keittiömallit sen mukaan, millainen tila on käytettävissä.

Keittiön suunnittelu

Uuden keittiön suunnittelu ja hankinta on osa talon rakentajan urakkaa, mutta tulee joskus vastaan myös vanhemman talon omistajalle tai ostajalle keittiön remontoinnin yhteydessä.

Keittiöremontti

Keittiöremontti on mahdollisuus tehdä päivittäin käytettävästä tilasta toimivampi ja mukavampi – tästä syystä suunnitteluun tulee panostaa.

Putkiremontti

Putkiston hyvinvointi on elintärkeää rakennuksen hyvinvoinnin kannalta. Etenkin silloin jos asut vanhassa talossa, jossa käytössä ovat alkuperäiset kupariputket, on putkiston nykytila ehdottoman tärkeää tarkistaa.

Pintaremontti

Pintaremontilla tarkoitetaan yleisesti eri tyyppisiä asunnon pintapuolisia korjaustoimenpiteitä, joiden tarkoitus on uudistaa tai siistiä asunnon yleisilme. Pintaremontti on yksinkertaisin toimenpide, jolla pystytään tehokkaasti uudistamaan kodin ilmettä. Pintaremontti voidaan tehdä joko koko asuntoon tai vain tiettyyn osaan asuntoa.

Sammaleen poisto huopakatolta

Sammaleen poisto huopakatolta tulisi olla säännöllinen osa huopakaton huoltoa. Jos sammal on päässyt lisääntymään katolla eikä kasvusto tai lika irtoa kevyellä harjauksella on aika poistaa kasvusto juurineen.

Huopakaton huolto

Huopakaton huolto säännöllisesti tehtynä on huopakaton elinehto.

Peltikaton puhdistus ja pesu

Peltikaton säännöllinen puhdistus on tärkein huoltotoimenpide, jolla katon käyttöikään pystytään vaikuttamaan ja pitämään kattoremontti poissa kuvioista mahdollisimman pitkään.

Tiilikaton huolto

Tiilikaton huolto on mahdollista tehdä kaiken ikäisille katoille kunhan tiilen rakenne on kunnossa. Tiilikatto on kaunis ja erittäin kestävä katto kunhan se on tehty laadukkaasta tiilestä ja sitä muistaa huoltaa säännöllisesti.

Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus tehdään yleensä 10-15 vuoden välein. Maalipinnan tärkein tehtävä on ehkäistä pellin kulumista ja korroosiota eli ruostumista. Suomessa sääolot vaihtelevat voimakkaasti, joten myös peltikatto joutuu kovalle rasitukselle.

Sammaleen poisto katolta

Jos kattosi on päässyt sammaloitumaan, ei kannata säikähtää, vaan tarttua toimeen. Sammalen poisto katolta on yleinen huoltotoimenpide tiilikatolle ja myös suhteellisen edullinen tehdä. Jos teetät homman ammattilaisella, pääosa kustannuksista tulee työn osuudesta, josta saa myös kotitalousvähennyksen.

Kattoremontti

Kattoremontti on paikallaan, kun katto on saavuttanut teknisen käyttöikänsä eikä kattoa ole enää järkevää täsmäkorjata. Kattoremontin laajuus riippuu useasta tekijästä. Ennen kattoremonttia kohteelle laaditaan toteutussuunnitelma ja hinta-arvio yhdessä ammattilaisen kanssa.