LVI-työt

LVI-työt on käsitteenä todellakin hyvin laaja ja se kattaa monia eri osa-alueita kodin talotekniikkaan liittyen. Usein puhuttaessa LVI-töistä tarkoitetaan putkimiehen tekemää työtä, mutta todellisuudessa LVI-ala kattaa paljon enemmän.

LVI-työt

LVI-työt on käsitteenä todellakin hyvin laaja ja se kattaa monia eri osa-alueita kodin talotekniikkaan liittyen. Usein puhuttaessa LVI-töistä tarkoitetaan putkimiehen tekemää työtä, mutta todellisuudessa LVI-ala kattaa paljon enemmän.

Tähän kuuluu erilaisten lämmitysjärjestelmien asentaminen, kuten kattilan, lämpöpumpun tai lämmitysverkoston asennus. Lämmitysjärjestelmät voivat sisältää esimerkiksi vesikiertoisen lattialämmityksen, patterilämmityksen tai ilmalämpöpumpun.

Tämä sisältää käyttöveden ja lämmitysveden tarpeisiin liittyvien putkistojen ja laitteiden asennuksen, kuten vesikalusteiden, kuten hanat, suihkut ja wc-istuimet, sekä lämmitysvaraajien ja lämmitysjärjestelmien kytkemisen lämmitysverkostoon.

Töitä on viemäriverkoston ja jätevesijärjestelmien asennuksen ja kytkemisen kiinteistöön. Se sisältää viemäriputkien asentamisen, kaivojen ja pumppaamojen asennuksen sekä jäteveden käsittelyjärjestelmien asentamisen.

Ilmanvaihtojärjestelmän asentaminen, kanavien asennus ja venttiilien sekä ilmanvaihtolaitteiden asennus. Ilmanvaihtojärjestelmä varmistaa raikkaan ilman kierron sisätiloissa ja poistaa epäpuhtaudet sekä kosteuden.

LVI-alan ammattilaiset voivat suorittaa näitä erilaisia töitä ja paljon muuta. Heillä on asiantuntemusta ja taitoja käsitellä monenlaisia LVI-järjestelmiä ja -laitteita. On tärkeää muistaa, että LVI-työt vaativat ammattitaitoa ja asiantuntemusta, jotta ne voidaan tehdä oikein ja turvallisesti.

Kun tarvitset LVI-työn suorittamista kotiisi, on suositeltavaa ottaa yhteyttä ammattitaitoiseen LVI-urakoitsijaan tai LVI-asentajaan. He pystyvät arvioimaan tarpeesi, suunnittelemaan ja toteuttamaan tarvittavat työt sekä varmistamaan, että LVI-järjestelmäsi toimii kunnolla ja täyttää tarpeesi.

LVI-työt kattavat monenlaisia tehtäviä ja palveluita

LVI-työt kattavat monenlaisia tehtäviä ja palveluita kodin tai kiinteistön talotekniikan alalla. 

Viemärinavauksia tehdään, kun viemäriputki on tukkeutunut tai jumissa. Ammattilainen käyttää erilaisia menetelmiä, kuten imuripuhdistusta, paineilmajärjestelmiä tai mekaanisia työkaluja, avatakseen tukoksen ja palauttaakseen viemärin normaaliin toimintaan.

Vesilukko on osa viemärin putkistoa, joka estää hajujen leviämisen viemäristä takaisin sisätiloihin. Vesilukon puhdistaminen voi olla tarpeen, jos se on tukkeutunut tai haisee epämiellyttävästi. Puhdistus tehdään yleensä irrottamalla vesilukko ja poistamalla sieltä kertynyt lika ja roskat.

Hajulukko on viemärijärjestelmän osa, joka estää hajujen leviämisen putkistosta. Puhdistus voi olla tarpeen, jos hajulukko on tukkeutunut tai haisee pahalta. LVI-asentaja voi irrottaa hajulukon ja puhdistaa sen perusteellisesti.

LVI-asentaja voi suorittaa erilaisia vuotojen korjauksia, kuten putkivuotojen korjaamista, hanavuotojen korjaamista tai vuotavien vesilukkojen korjaamista. Vuotojen korjaaminen on tärkeää, jotta vältetään vesivahinkoja ja varmistetaan LVI-järjestelmän oikea toiminta.

LVI-asentaja voi asentaa uusia putkistoja tai laajentaa olemassa olevia putkistoja. Tämä voi sisältää esimerkiksi käyttövesiputkiston, lämmitysputkiston, viemäriputkiston tai ilmanvaihtokanaviston asentamisen.

LVI-saneerauksia tehdään vanhojen LVI-järjestelmien korjaamiseksi tai päivittämiseksi. Tämä voi sisältää esimerkiksi vanhan putkiston uusimisen, lämmitysjärjestelmän päivittämisen energiatehokkaammaksi tai viemärijärjestelmän saneerauksen.

Lämminvesivaraajan asennus, huolto ja korjaus kuuluvat myös LVI-töiden piiriin. LVI-asentaja voi asentaa uuden lä

Vesikalusteiden asentaminen on yksi tärkeä osa LVI-töitä. Se varmistaa oikean toiminnan ja vesihuollon sujuvuuden kodin eri tiloissa. 

Hanojen asentaminen sisältää vesiliitännän ja tarvittavien putkistojen kytkemisen. Hanat asennetaan yleensä keittiön pesualtaisiin, kylpyhuoneen pesualtaisiin, ammeisiin tai suihkuihin. LVI-asentaja huolehtii oikeanlaisesta asennuksesta ja varmistaa tiiviit liitokset.

Suihkujen asentaminen käsittää vesiliitännän ja suihkun kiinnittämisen kylpyhuoneen seinään tai kattoon. Tämä voi sisältää myös suihkuletkun ja suihkuletkun pidikkeen asennuksen. LVI-asentaja varmistaa oikean vedenpaineen ja suihkun toimivuuden.

Astianpesukoneen liittäminen vaatii vesiliitännän ja viemäriliitännän. LVI-asentaja varmistaa oikean kytkennän käyttövesiverkostoon sekä viemäriin. Lisäksi tarvittavat turva venttiilit ja letkut asennetaan asianmukaisesti.

Pyykinpesukoneen liittäminen käsittää vesiliitännän ja viemäriliitännän. LVI-asentaja varmistaa oikean kytkennän käyttövesiverkostoon ja viemäriin. Tarvittavat venttiilit, letkut ja viemäröintijärjestelmät asennetaan huolellisesti.

Vesikalusteiden oikea asennus on tärkeää niiden toiminnan ja käyttövarmuuden kannalta. Ammattitaitoinen LVI-asentaja pystyy asentamaan vesikalusteet oikein ja varmistamaan, että liitokset ovat tiiviit ja vuotamattomat. Lisäksi LVI-asentaja osaa varmistaa oikean vedenpaineen ja veden lämpötilan säädön.

LVI-työt hinta

LVI-töiden hinta voi vaihdella suuresti riippuen monista tekijöistä, kuten työn laajuudesta, työtunnit, tarvittavien materiaalien kustannuksista, kiinteistön ominaisuuksista ja sijainnista. 

Pienempien LVI-työn, kuten putkistojen korjausten tai vesikalusteiden asennusten, hinta voi vaihdella noin 79 € – 500 € välillä. Tämä sisältää yleensä työvoimakustannukset ja tarvittavat materiaalit.

Keskitason LVI-työt, kuten keskisuurten järjestelmien asennukset tai viemäriremontit, voivat maksaa noin 500 € – 2 000 €. Tämä sisältää työvoiman, tarvikkeet ja mahdolliset lisäkustannukset, kuten kaivutyöt tai putkistojen uusimisen.

Suuremmat LVI-työt, kuten koko LVI-järjestelmän uusiminen, linjasaneeraukset tai laajojen kiinteistöjen LVI-asennukset, voivat maksaa enemmän. Hinta voi nousta noin 2 000 € – 6 100 € tai jopa enemmän, riippuen projektin laajuudesta ja vaativuudesta.

On tärkeää muistaa, että nämä hinnat ovat vain suuntaa antavia ja voivat vaihdella merkittävästi tapauskohtaisesti. Jokainen LVI-työ on ainutlaatuinen, ja hinta määräytyy useiden tekijöiden perusteella. Suositeltavaa on pyytää tarjous useammalta LVI-urakoitsijalta ja vertailla hintoja ja tarjouksia.

Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon, että LVI-työn hinta ei ole ainoa tekijä valittaessa LVI-urakoitsijaa. On myös tärkeää arvioida urakoitsijan kokemus, luotettavuus ja asiakaspalvelu, jotta varmistetaan ammattitaitoinen ja luotettava LVI-palvelu.

LVI-töiden kustannukset ovat investointi, joka vaikuttaa kodin tai kiinteistön toimivuuteen, energiatehokkuuteen ja mukavuuteen. Laadukkaat LVI-työt ja ammattimainen asennus voivat auttaa välttämään tulevia ongelmia ja säästämään kustannuksia pitkällä aikavälillä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.