Putkiremontti Helsinki

Putkiremontti on usein välttämätön, kun asuinrakennuksen putkisto on tullut teknisesti vanhentuneeksi ja vaatii uudistamista.

Helsingissä asuvat ovat saattaneet huomata, että putkiremontit ovat yleisiä kaupungissa. Tämä ei ole sattumaa, sillä monet Helsingin vanhemmat asuinrakennukset tarvitsevat säännöllisiä putkiremontteja, jotta ne pysyvät asuttavina ja turvallisina.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Miksi putkiremontti on tarpeellinen?

Putkiremontti on usein välttämätön, kun asuinrakennuksen putkisto on tullut teknisesti vanhentuneeksi ja vaatii uudistamista. Helsingin ikääntyvät kiinteistöt, jotka on rakennettu useita vuosikymmeniä sitten, saattavat kärsiä korroosiosta, vuodoista ja muista putkistoon liittyvistä ongelmista. Putkiremontin tarkoituksena on parantaa asumismukavuutta ja välttää vakavia vahinkoja, kuten vesivahinkoja, jotka voivat aiheuttaa merkittäviä kustannuksia ja haittaa asukkaille.

Milloin putkiremontti kannattaa tehdä?

Putkiremontin tarve vaihtelee rakennuksesta toiseen, mutta yleensä merkit putkiston huonosta kunnosta voivat olla:

  • Toistuvat vuodot ja vesivahingot.
  • Veden paineen heikkeneminen tai epätasainen lämpötila eri hanavedessä.
  • Veden tai putkiston epämiellyttävä haju.
  • Näkyvät putkien korroosio- tai ruosteongelmat.

Jos asut Helsingissä ja havaitset näitä merkkejä, on aika harkita putkiremonttia. On myös tärkeää huomata, että ennaltaehkäisevät tarkastukset voivat auttaa havaitsemaan ongelmat ajoissa ja estämään suuremmat vahingot.

Putkiremontin vaiheet

Suunnittelu ja kartoitus: Ennen varsinaista remonttia tulee tehdä huolellinen suunnitelma ja arvioida putkiston kunto. Tämä vaihe auttaa määrittämään tarvittavat toimenpiteet ja kustannukset.

Putkiston uusiminen: Vanhat putket korvataan uusilla, yleensä kestävillä muoviputkilla. Tämä vaihe voi kestää useita viikkoja riippuen rakennuksen koosta ja monimutkaisuudesta.

Korjaukset ja viimeistely: Remontin aikana tehdään mahdolliset tarvittavat korjaukset rakenteisiin ja lattioihin. Myös kylpyhuoneiden ja keittiöiden putket ja laitteet uusitaan tarvittaessa.

Tarkastukset ja laadunvalvonta: Kun putkiremontti on valmis, suoritetaan tarkastuksia ja laadunvalvontaa varmistaakseen, että kaikki toimii kunnolla ja on turvallista.

Kustannukset: Putkiremontin kustannukset vaihtelevat merkittävästi rakennuksen koosta, putkiston tilasta ja valittujen materiaalien laadusta riippuen. On tärkeää budjetoida huolellisesti ja hakea tarvittaessa rahoitusta.

Asukkaiden vaikutus ja tiedottaminen

Putkiremontti vaikuttaa asukkaisiin merkittävästi. Asukkailla on oikeus saada tietoa remontin aikataulusta, vaikutuksista asumiseen ja mahdollisista väliaikaisista järjestelyistä. Hyvä kommunikaatio remontin aikana voi helpottaa asukkaiden elämää ja vähentää häiriötä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Putkiremontti hinta

Putkiremontti on merkittävä investointi, joka saattaa tulla vastaan monille asunnon omistajille. Sen suunnittelu ja toteutus voivat vaikuttaa suuresti kodin arvoon, asumismukavuuteen ja turvallisuuteen. 

Putkiremontin hinnan vaikuttavat tekijät

Asunnon koko: 

Ensimmäinen ja ehkä tärkein tekijä, joka vaikuttaa putkiremontin hintaan, on asunnon koko. Suurempi asunto vaatii enemmän materiaaleja ja työtunteja, mikä nostaa kustannuksia.

Putkien Määrä: 

Putkiremontti voi käsittää sekä kylpyhuoneiden että keittiön putket, ja tarvittaessa myös lämmitysjärjestelmän putket. Mitä enemmän putkia on uusittavana, sitä kalliimmaksi remontti voi tulla.

Putkistojen Kunto: 

Jos nykyiset putket ovat pahasti vaurioituneet tai korroosion vaivaamat, ne saattavat vaatia enemmän korjauksia tai jopa kokonaista uusimista. Tämä nostaa remontin hintaa.

Valitut materiaalit: 

Putkiremontissa voidaan käyttää erilaisia materiaaleja, kuten kuparia, muovia tai terästä. Jokaisella materiaalilla on omat kustannuksensa, ja valinta vaikuttaa merkittävästi remontin hintaan.

Aikataulu: 

Kiireellinen putkiremontti voi tulla kalliimmaksi, koska työvoiman ja materiaalien saatavuus voivat olla rajoitettuja. Suunniteltu remontti antaa enemmän aikaa budjetoinnille ja valmisteluun.

Lisätyöt: 

Putkiremontin yhteydessä saattaa ilmetä muita tarvittavia töitä, kuten lattian tai seinien korjauksia. Nämä lisätyöt voivat lisätä kustannuksia.

Hinnan Arviointi

Putkiremontin hinta vaihtelee laajasti, mutta karkeasti arvioiden Helsingissä putkiremontin neliöhinta voi liikkua välillä 600-1500 euroa per neliömetri. Tämä hintahaarukka kattaa sekä materiaalit että työn. Esimerkiksi 80 neliömetrin asunto voisi maksaa noin 48 000 – 120 000 euroa putkiremontista riippuen.

On tärkeää huomata, että hinta-arvioihin vaikuttavat myös paikalliset markkinaolosuhteet, kuten käsityöläisten saatavuus ja työvoimakustannukset, jotka voivat vaihdella kaupungista toiseen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Budjetointi ja Rahoitus

Putkiremontti on usein suuri taloudellinen ponnistus, joten on tärkeää budjetoida huolellisesti ja harkita mahdollisia rahoitusvaihtoehtoja. Joissakin tapauksissa asunnon omistajat voivat saada avustuksia tai lainoja remonttia varten, joten kannattaa tutkia näitä vaihtoehtoja.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Vinkkejä putkiremonttiin KodinProsta!

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.