Keittiökaappien maalaus

Keittiökaappien maalaus on hyvä vaihtoehto suuremmalle keittiön remontille. Maalaamalla muutokset uuteen ilmeeseen ovat suuria ja tällä toimenpiteellä säästää aikaa ja rahaa merkittävästi.

Keittiökaappien maalaus -Uusi ilme keittiölle

Maalaamisella on helppo uusia keittiön ilme edullisesti, tämä antaa lisää käyttöikää vanhalle keittiölle tai päivittää ilmettä nykyaikaan. Keittiökaappien maalaus on hyvä vaihtoehto silloin kun vanhojen kaappien rungot ovat kunnossa ja halutaan kellastuneet tai muuten päivittyneet pinnat saada nykyaikaan. Pelkästään ovien maalauksella ja uusien sävyjen valitsemisella on mahdollisuus saada keittiö täysin uudenlaiseksi. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Tämä on myöskin ekologinen tapa uudistaa keittiön ilmettä, koska tällöin ei tarvitse koko keittiön kaapistoa runkoineen vaihtaa.

Olipa sitten kyseessä puupinta, puristelevy tai MDF-kalvollinen keittiön kaapisto niin nykyään löytyy vaihtoehdot kaikille pinnoille. Tähän suositellaan keskustelua ammattilaisen kanssa.

Ammattilaiset käyttävät yleisenä menetelmänä ruiskumaalausta, joka on nopein tapa maalata pinnat. 

Jos maalaus tehdään itse, käytetään välineinä yleensä telaa ja sivellintä. Ennen työn aloitussa on kuitenkin otettava huomioon, onko projekti sellainen joka pystytään itse toteuttamaan. Monesti ajatellaan, että työn toteuttaminen on helppoa ja nopeaa. Näin ei kuitenkaan yleensä ole vaan työn edetessä tulee monia asioita eteen joiden tekemiseen olisi hyvä käyttää ammattilaista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Vinkit keittiökaappien maalaus

Ennen pohjatöiden aloittamista

Käydään läpi keittiön kaapistojen rungot, ovet ja kaikki pinnat. On tärkeää tarkistaa onko ovet tai rungot keränneet kosteutta. Jos kaapin ovien reunat paljastuvat maalin alta niin ne keräävät helposti kosteutta ja alkavat paisua. Tähän ei enää maali auta. 

Keittiön kaapistojen maalaus voidaan suorittaa joko paikallaan tai ovet irrotettuna. On tärkeää huomioida ajankäyttö ja tarve maalattavan tilan käyttöön. Keittiön kaappien maalaaminen tarkoittaa, että keittiö on todennäköisesti vähän aikaa kokonaan pois käytöstä. 

Jos maalaaminen toteutetaan paikallaan eli ei lähdetä irroittamaan ovia niin huomioitavia asioita:

  • järjestetään väliaikainen keittiö johonkin muuhun tilaan
  • tyhjennetään kaapit ja tasot
  • muut huonekalut ja pöydät siirretään keittiöstä toiseen tilaan

Pohjatyöt

Aluksi irrotetaan ovista ja laatikoista kaikki vetimet ja nupit. 

Maalauksen voi tehdä joko pystyasennossa tai vaakatasossa. Vaakatasossa maalaaminen on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa. Jos maalaat vaakatasossa niin silloin on irrotettava ovet ja poistettava tai suojattava saranat. Pystyasennossa maalatessa on huomioitava valumat. 

Tämän jälkeen suojataan ympäristö maalaustyöltä suojamuovilla, suojapaperilla ja teipillä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Pintojen pesu

Tämä on tärkein vaihe lopputuloksen kannalta ja kannattaa tehdä erittäin huolellisesti. Maali imeytyy ja pinta kestää sitä pidempään mitä paremmin tämä on tehty. Keittiön kaappien pinnat keräävät erilaisia rasvoja ja muuta irtolikaa mitkä on poistettava ennen varsinaisen keittiön kaappien maalausta. 

Puhdistukseen käytettäviä aineita on useita ja on hyvä kysyä neuvoa paikallisesta rautakaupasta tai ammattilaiselta, koska myös maalattavan pinnan materiaali on ratkaiseva. Jos pinnoilla on rasvaisuutta tai muuta vastaavaa niin hyvä keino hangata vaikka karhealla sienellä kuten karhunkieli. Tämän jälkeen pestään pinnat puhdistusaineella tai maalipesulla, jonka jälkeen annetaan rauhassa kuivua ennen pintojen jatkokäsittelyä.

Pintojen tarkistus

Käydään läpi kaikki maalattavat keittiön kaapistojen pinnat ja laatikostot, tarkistetaan onko koloja, naarmuja tai muita kulumia jotka vaativat kittausta. Kittaaminen on kolojen ja kulumien tasoittamista joka tehdään erilaisilla kittaus aineilla Lopuksi tasoitetaan kohdat ja pyyhitään pölyt pois.

Pintojen hiominen ja karhentaminen

Keittiön kaapistojen pintojen karhentaminen ja hionta lisää tartunta ominaisuuksia ja lisää käyttöikää huomattavasti. Tähän voidaan käyttää karhunkieltä, hiomapaperia tai hiomakonetta. Työn helpottamiseksi voidaan ovet ottaa pois paikoiltaan ja asettaa ne sopivaan työtilaan.

Karhennetaan pinta minkä avulla uusi maali tarttuu paremmin pintaan. Hiomalla ei tarvitse poistaa vanhaa pintaa sen ollessa hyvä laatuinen. Huomioidaan erityisesti kuluneet alueet, jotka olleet erityisessä käytössä. 

Keittiön kaapistojen pinnat hilseilee johtuen kosteuden ja rasvojen pääsemisestä maalikerroksen alle tai itse materiaaliin. Nämä on hiottava paljaaksi ennen maalaamista. 

Lopuksi poistetaan hiomapöly pölyharjalla tai sopivalla liinalla. Hyvä suunnitelma ja riittävä työalue helpottaa työn toteuttamista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Oikean maalin valitseminen

Maaleja löytyy maalien valmistajilta kymmeniä eri vaihtoehtoja ja ne ovat yleensä sävytettävissä tarpeen mukaan. Kannattaa huomioida ympärillä olevat tilat ja niiden värimaailma. Lisäksi ulkoa tuleva valo vaikuttaa miltä lopputulos näyttää. Hyvä keino varmistaa itselleen sopivien värien valitsemiseksi on ottaa rautakaupasta sävyliuskat mukaan. Näin pystytään väriliuskoja kiinnittämään maalattaviin kohtiin ja näkemään tarkemmin vaikutelma.

Keittiön kaapeissa ja kalusteissa on erittäin tärkeää käyttää niihin soveltuvia maaleja. Kalusteiden maalaamisen eivät sovellu normaalit seinämaalit, koska niiden ominaisuudet kestävyyden ja kovuuden osalta eivät ole kalustemaalien tasolla. Kalustemaaleja on eri tasoisia tai kiiltoasteisia.

Ennen maalauksen aloitusta on päätettävä haluaako korkeakiiltoiset, puolikiiltävät vai matat keittiön kaapit. Hyvä vaihtoehto on puolihimmeä maali, koska siihen ei tartu niin helposti erilaiset kosketukset, se antaa helpommalla paremman ja tasaisemman lopputuloksen. Erilaisten jälkien ja tahrojen poistaminen kiiltävältä pinnalta on helpompaa. 

Maalien valitsemiseksi on hyvä käyttää apuna ammattilaisia.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Pohjamaalaus

Pohjamaalaus on suositeltavaa varsinkin, jos keittiön kaappien ja laatikostojen väri vaihtuu tai epäilys siihen, ettei uusi väri peitä vanhaa maalia. Maalipinta tulee kestävämmäksi käyttämällä tartuntapohjamaalia. Tämä antaa keittiölle pitempi ikäisyyttä. 

Pohjamaali on ensimmäisenä muistettava sekoittaa ja tarvittaessa ohentaa. Maalaaminen kannattaa aloittaa pimennossa olevista kohdista, koska samalla pystytään harjoittelemaan ja saamaan tuntumaa maalattavaan pintaan ja maaliin. 

Työvälineinä käytetään kalustemaalitelaa ja sivellintä. 

Kun pohjamaalaus on toteutettu ja tarkastettu niin maalattavat kohteet annetaan rauhassa kuivua. Suositeltava kuivumisaika on 24 tuntia.

Pintamaalaus

Pintamaalaus toteutetaan samaa kaavaa käyttäen kuten pohjamaalauksessa. Maalataan kaikki maalattavat pinnat kertaalleen. Maalatun ja kostean pinnan annetaan kuivua, vaikka lopputulos ei olisi täydellinen. Tuoretta maalikerrosta uudelleen maalatessa, se voi kasaantua ja tulla epätasaiseksi.  Seuraava maalauskerta korjaa tilanteen. 

Keittiön kaappien maalausmääriin vaikuttaa värit, pinta ja monet asiat. Vähintään 2 maalauskertaa on hyvä nyrkkisääntö.

Maalattujen pintojen kuivumisaikojen noudattaminen on erittäin tärkeää, koska se vaikuttaa lopputulokseen kestämisen ja maalin menekin suhteen. Jokaisen maalauskerran jälkeen pintojen kuivumiseen on varattava aikaa 24 – 48 tuntia. 

Maalien suojaominaisuudet saattavat vaatia usean viikon kovettumisen. Siihen asti suositellaan maalattujen pintojen varovaista käyttöä. Tämän avulla saavutetaan erittäin kestävä pinta. 

Tuotetiedoissa löytyy tarkat ohjeet maalien käyttöön ja kuivumiseen. Hyvä keino on keskustella ammattilaisen kanssa tehtävästä projektista ja mahdollisesti käyttää heidän ammattitaitoa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ruiskumaalauksella tasaista jälkeä

Ruiskumaalaus toteutetaan yleensä ammattilaisen tekemänä ja tämä on myöskin selkeästi nopein tapa. Ruiskumaalaus soveltuu lähes kaikille keittiön kaappimateriaaleille. Useasti valitaan ruiskumaalaus, koska se tuo tasaisen pinnan.

Ruiskumaalaus vaatii hyvän tekniikan ja osaamisen, koska se on huomattavasti haastavampaa kuin sivellin- tai telamaalaus. 

Pese välineet

Pestään huolella käytetyt työvälineet, jotta ne ovat seuraaviin työkohteisiin käytettävissä.

Miksi maalata keittiön kaapit?

Yleisimpiä syitä keittiön kaappien maalaukselle ovat seuraavat:

  • keittiön ilmeen päivitys mahdollisimman edullisesti
  • nykyiset värit eivät sovellu muuhun sisustukseen
  • maalipinta on kellastunut, päivettynyt, haalistunut tai ruvennut halkeilemaan
  • asunto on menossa myyntiin ja haluat päivittää pinnat

Asunnon myyminen on monesti hetki, jolloin lähdetään tekemään erilaisia pintaremontteja. Puhutaan yleisesti, että suomalaiselle paras myyntivaltti on valkoiset keittiön kaapit. 

Oli kyseessä syy mikä hyvänsä niin kaikkein tärkeintä on lopputulos ja miltä se näyttää. Keittiön kaappien maalausta mietittäessä on erittäin tärkeää huomioida onko tämä mahdollisuus toteuttaa ilman ammattilaisen apua.

Mitä maksaa keittiökaappien maalaus?

Hinta riippuu maalattujen ovien ja laatikostojen määrästä. Itse tehtynä hinta 200-700 euroa.

Yrityksen tekemänä 700-2000 euroa. Ruiskumaalauksella tehtynä yhden kaapin oven maalauksen voi saada alle 20 euroa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys 

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.