Keittiön vesieristys

Keittiön vesieristys on tärkeä osa keittiön rakentamista tai remontointia, ja sen avulla estetään kosteuden pääsy rakenteisiin tai alapuolisiin tiloihin. Erityisesti tiivistys- ja vedeneristys toimenpiteet ovat tärkeitä kostealle alueelle, kuten keittiön välitilaan ja allaskaappiin. 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi LVI-liikkeille >>

Keittiön vesieristys

Keittiön vesieristys on tärkeä osa keittiön rakentamista tai remontointia, ja sen avulla estetään kosteuden pääsy rakenteisiin tai alapuolisiin tiloihin. Erityisesti tiivistys- ja vedeneristys toimenpiteet ovat tärkeitä kostealle alueelle, kuten keittiön välitilaan ja allaskaappiin. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Keittiön välitila on alttiina kosteudelle ja roiskeille erityisesti liesituulettimen, pesualtaan ja keittotason läheisyydessä. Välitilan vedeneristys suojaa seinärakenteita kosteusvaurioilta. 

Tätä voidaan toteuttaa esimerkiksi asentamalla vesitiivis vedeneristyskalvo tai käyttämällä vedeneristys aineita, kuten silikonia tai akryylimassaa. Lisäksi välitilan laatoitusta tehtäessä on tärkeää huolehtia saumojen asianmukaisesta tiivistämisestä.

Allaskaapin vedeneristys on tärkeä toimenpide, joka estää veden pääsyn kaapin rakenteisiin ja lattian alle. Vesieristyksen avulla suojataan esimerkiksi kaapin alustaa kosteudelta, joka voi aiheuttaa lahovaurioita. 

Tätä voidaan toteuttaa asentamalla vesitiivis pohjalevy tai käyttämällä eristysmateriaaleja. Lisäksi on tärkeää huolehtia siitä, että allaskaapin takana olevat liitännät ja putket ovat tiiviit ja vuotamattomat.

Lisäksi keittiön vedeneristykseen voi kuulua muita toimenpiteitä, kuten lattian vedeneristys ja seinien kosteussuojaus. Lattian vedeneristys on erityisen tärkeää, jos keittiössä on esimerkiksi astianpesukone tai jääkaappi, jotka voivat aiheuttaa vesivuotoja. 

Seinien kosteussuojaus puolestaan voi olla tarpeen, jos keittiössä on vesipisteitä, kuten pesualtaita tai keittiösaareke, joka voi altistua roiskeille.

On tärkeää noudattaa rakentamismääräyksiä ja suositeltuja vedeneristys standardeja keittiön vedeneristystä tehdessä. Vedeneristys toimenpiteiden oikea toteutus varmistaa keittiön pitkäaikaisen kestävyyden ja estää kosteusvaurioita. 

Keittiöön tehtäviä vesieristyksiä

Keittiön allaskaapin vesieristys

Keittiön allaskaapin vesieristys on tärkeä toimenpide, joka estää veden pääsyn kaapin rakenteisiin ja lattian alle. Vaikka allaskaapin taustaa ei välttämättä nähdä päivittäin, pienetkin vuodot tai roiskeet voivat aiheuttaa kosteusvaurioita pitkällä aikavälillä. 

Miksi allaskaapin vesieristys on tärkeää?

Vesieristys suojaa allaskaapin rakenteita kosteudelta ja estää kosteuden pääsyn lattian alle tai viereisiin rakenteisiin. Kosteus voi aiheuttaa lahovaurioita, homeen kasvua ja hajun muodostumista, mikä vaikuttaa sekä keittiön ilman laatuun että kaapin kestävyyteen.

Vesieristyksen huolellinen toteutus takaa allaskaapin pitkäikäisyyden. Veden aiheuttamien vaurioiden välttäminen pitää kaapin rakenteet terveinä ja estää tarpeettomia korjauksia ja kalliita remontteja tulevaisuudessa.

Vesieristys auttaa ylläpitämään keittiön hygieniaa. Veden ja kosteuden estäminen kaapin rakenteissa vähentää bakteerien ja homeen kasvualustoja, mikä on tärkeää ruoanvalmistuksen ja keittiön puhtauden kannalta.

Kuinka toteuttaa allaskaapin vesieristys?

Allaskaapin vesieristys voidaan toteuttaa useilla eri tavoilla. Asentamalla vesitiivis pohjalevy allaskaapin taakse voidaan estää veden pääsy kaapin rakenteisiin. Pohjalevyt ovat yleensä kosteutta kestäviä materiaaleja, kuten muovia tai lasikuitua, jotka estävät kosteuden tunkeutumisen.

Keittiön kosteussulku

Keittiön kosteussulku eli kosteussuojaus ottaa huomioon alustatilan useat riskitekijät. On aina mahdollista, että kodinkoneiden kuten esimerkiksi astianpesukoneen liitosjohto tai poistoputki saattaa lähteä paikoiltaan tai muutenkin erilaiset kytkennät saattavat vuotaa. 

Tästä syystä usein esimerkiksi astianpesukoneen tai tiskipöydän alle asennetaan kaukalomainen vedeneristys, joka yltää edestä katsottuna myös lattian eli lattiapäällysteen päälle.

Kosteussulku on tärkeä osa keittiön suunnittelua ja rakentamista, ja sen avulla estetään kosteuden pääsy rakenteisiin ja alapuolisiin tiloihin. Erityisesti keittiössä, jossa veden käyttö on runsasta, on tärkeää suojata alustatilan rakenteita kosteudelta ja mahdollisilta vuodoilta. 

Miksi kosteussulku on tärkeä keittiössä?

Kosteuden hallinta: Keittiössä käytetään runsaasti vettä, joka voi aiheuttaa kosteusvaurioita, kuten homeen kasvua, lahovaurioita ja hajunmuodostusta. Kosteussulun avulla estetään kosteuden pääsy rakenteisiin ja alapuolisiin tiloihin, mikä parantaa keittiön ilman laatua ja pitää rakenteet terveinä.

Keittiössä on useita potentiaalisia vuotokohtia, kuten astianpesukoneen liitosjohto, tiskipöydän poistoputki tai vesipisteiden liitokset. Kosteussulun avulla mahdolliset vuodot pysyvät alustatilassa eivätkä aiheuta kosteusvaurioita rakenteisiin tai alapuolisiin tiloihin.

Kosteussulku auttaa ylläpitämään keittiön pitkäikäisyyttä ja hygieniaa. Veden ja kosteuden estäminen rakenteissa vähentää bakteerien ja homeen kasvualustoja, mikä on tärkeää ruoanvalmistuksen turvallisuuden ja keittiön hygienian kannalta.

Kuinka toteuttaa kosteussulku keittiössä?

Usein astianpesukoneen tai tiskipöydän alle asennetaan kaukalomainen vedeneristys, joka estää veden pääsyn rakenteisiin. Kaukalo asennetaan siten, että se yltää edestä katsottuna myös lattian päälle. Tämä suojaa lattiaa ja estää mahdollisten vuotojen aiheuttamia vahinkoja.

Keittiön alustatilan lattialle voidaan asentaa vesitiivis pohjalevy, joka estää kosteuden pääsyn rakenteisiin. Pohjalevy on yleensä valmistettu kosteutta kestävästä materiaalista ja se asennetaan ennen lattiamateriaalien

Keittiön välitilan vesieristys

Välitilan vedeneristys varmistaa sen, ettei keittiössä esimerkiksi kokkauksen tai tiskauksen aikana lentävät vesiroiskeet pääse rakenteisiin. Yksittäinen roiske ei välttämättä vielä aiheuta vahinkoja, mutta useat roiskeet useiden vuosien ajan saattavat tehdä tuhojaan keittiössä.

Keittiön välitilan vesieristys on tärkeä toimenpide, jolla suojataan välitilan rakenteita roiskeilta ja kosteudelta. Välitila on keittiön seinä pinta-ala liesituulettimen, liesien ja pesualtaiden ympärillä, ja se altistuu erityisesti ruoanlaiton ja tiskauksen aikana syntyville vesiroiskeille. 

Miksi välitilan vesieristys on tärkeä?

Ruoanlaiton ja tiskauksen aikana syntyy runsaasti kosteutta ja roiskeita, jotka voivat imeytyä seinärakenteisiin ja aiheuttaa kosteusvaurioita. Vesieristyksen avulla estetään kosteuden pääsy rakenteisiin ja vähennetään homeen kasvun, lahovaurioiden ja hajujen riskiä.

Välitilan vesieristys helpottaa välitilan puhdistamista. Roiskeet ja rasvatahrat on helpompi poistaa vesieristetystä pinnasta, mikä tekee keittiön ylläpidosta vaivattomampaa ja parantaa hygieniaa.

Vesieristys auttaa säilyttämään välitilan seinäpinnan hyvässä kunnossa ja estää sen vaurioitumisen. Se suojaa esimerkiksi laattojen taustalla olevia rakenteita kosteudelta, mikä voi pidentää välitilan ulkonäön ja kestävyyden säilymistä.

Kuinka toteuttaa välitilan vesieristys?

Yksi yleisimmin käytetty tapa on asentaa välitilan seinäpinnalle vesitiivis vedeneristyslevy. Kalvo kiinnitetään seinään ja se suojaa rakenteita kosteudelta. 

Vedeneristys levyä käytetään yleensä laatoitetussa välitilassa, jolloin se asennetaan ennen laattojen asentamista.

Keittiön vesieristys hinta

Keittiön vesieristyksen hinta muodostuu useista tekijöistä, kuten vesieristyksen kohteesta, kaakeloidun välitilan pinta-alasta ja käytetyistä materiaaleista. 

Vesieristyksen kohde vaikuttaa suoraan hintaan. Esimerkiksi allaskaapin vesieristys tai tiettyjen alueiden vesieristys välitilassa voi olla kustannuksiltaan pienempi kuin koko välitilan vesieristys tai useampien kohteiden vesieristys keittiössä. 

Jos halutaan tehdä laajempi vesieristys, joka kattaa useita kohteita, se voi nostaa kokonaiskustannuksia.

Kaakeloidun välitilan pinta-ala vaikuttaa suoraan vesieristyksen hintaan. Mitä suurempi välitilan pinta-ala on, sitä enemmän vesieristys materiaaleja tarvitaan ja sitä enemmän työtunteja kuluu asennukseen. Laajempi vesieristys nostaa kustannuksia verrattuna pienempään välitilaan.

Käytetyt materiaalit vaikuttavat myös vesieristyksen hintaan. Vesieristyksessä voidaan käyttää erilaisia materiaaleja, kuten vedeneristyskalvoja, vedeneristysaineita tai tiivistysnauhoja. 

Laadukkaammat materiaalit saattavat olla kalliimpia, mutta ne tarjoavat yleensä paremman suojan kosteutta vastaan. Valitut materiaalit vaikuttavat kokonaiskustannuksiin.

On tärkeää huomata, että keittiön vesieristyksen hinta vaihtelee projektin laajuuden ja yksilöllisten tarpeiden mukaan. Arvioitu hintahaarukka keittiön vesieristykselle voi olla esimerkiksi 500 € – 3000 €, mutta tämä voi vaihdella merkittävästi riippuen edellä mainituista tekijöistä.

Paras tapa saada tarkka hinta-arvio on pyytää tarjous ammattilaiselta, joka käy paikan päällä arvioimassa työn laajuuden ja tarvittavat materiaalit. Näin voidaan tehdä tarkka arvio vesieristyksen kokonaiskustannuksista keittiössä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.