Kodin maalaus – miten valitset maalausliikkeen ja vinkit maalaukseen

Sisämaalaus ja ulkomaalaus antavat nopeasti uuden ilmeen koko kodille. Talon maalaus pitää huolta ulkoverhouksen kunnosta ja katon maalaus estää peltikaton ruostumista sekä pitää tiilikaton pinnan kunnossa.

Lisäksi maalaus on yksi tehokkaimmista ja nopeimmista keinoista nostaa kodin arvoa sen myyntivaiheessa.

Maalaamisessa on monia yksityiskohtia, jotka on pakko tietää, jotta maalaus onnistuisi odotetulla tavalla – alkaen oikeista työtavoista, työkaluista sekä sopivan värin valinnasta.

Siksi maalauksen tekijällä on merkitystä jotta päädytään ostajalle mieluisaan lopputulokseen.

Miksi ammattilainen maalaukseen?

Maalaamisessa on aika monta asiaa, jotka pitää tietää laadukkaan ja silmää miellyttävän lopputuloksen saavuttamiseksi. Tässä on lueteltu esimerkin omaisesti muutama asia mitkä vaikuttavat maalauksen laatuun ja ulkonäköön:

Sivellin vai tela maalaukseen?

Oikean siveltimen valinta riippuu siitä, minkä kokoista ja muotoista kohdetta maalataan ja millaiselta sen pinnan halutaan näyttävän. Telalla maalaaminen on nopeampaa, ja jäljestä tulee sileämpää. Siveltimellä maalaaminen on hitaampaa, mutta jäljestä on mahdollista tehdä elävämpää.

Telan nukan pituus?

Jos maalaukseen valitaan tela, nukan pituudella ja telan materiaalilla on merkitystä. Mitä pidempi nukka on, sitä enemmän se nostaa maalia ja sitä voimakkaammin nukan kuviot näkyvät työn jäljessä.

Himmeä vai kiiltävä maali?

Himmeä maali ei näytä epätasaisuuksia ja mitä himmeämpi maali, sitä syvempänä se toistaa sävyt ja sitä vähemmän pinnan epätasaisuudet näkyvät lopputuloksessa.

Pintojen käsittely ennen maalausta.

Riippuen pinnasta, se voidaan hioa ja pestä erilaisilla menetelmillä ennen maalausta. Lisäksi on tärkeä tietää minkälaisia pohjamaaleja ja tasotteita on fiksua käyttää jotta pinnasta saadaan tasainen.

Valittavia asioita on paljon ja ammattilaisesta on varmasti iso apu lopputuloksen kannalta.

Mistä ja miten löydät helposti maalausliikkeen?

Suositukset ovat yksi varmimmista tavoista varmistaa että ammattilainen osaa työnsä hyvin. Tutuilta kannattaa aina kysyä suosituksia, varsinkin jos joku on juuri maalauttanut kotiaan ammattilaisen voimin.

Myös Googlen kautta voi etsiä, löytyykö lähialueilta sopivia maalausliikkeitä. Googlesta löydät myös yrityksen suositukset, varsinkin jos maalausliikkeellä on omat kotisivut.

KodinPro-palvelusta löydät myös helposti sinulle sopivan tekijän ja saat suoran yhteyden tekijään. Klikkaa tästä ja etsi sinulle sopiva maalausliike tai maalari.

Voit myös jättää tarjouspyynnön klikkaamalla tästä, jos haluat tietää, mitä maalaus maksaisi ammattilaisen tekemänä.

Jos kuitenkin päätät maalata jonkun tilan omatoimisesti, jatka lukemista, sillä seuraavaksi muutamia vinkkejä maalaamiseen.

Sisämaalaus

Kodin sisämaalauksessa on monia vaiheita joihin kannattaa kiinnittää huomiota hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Ensimmäiseksi on tärkeää tasoittaa ja puhdistaa maalattavat seinäpinnat. Sen jälkeen kannattaa käyttää aikaa suojaamiseen. Suojaamiseen löytyy rautakaupoista ja marketeista siihen tarkoitettuja suojamuoveja ja maalarinteippejä eri leveyksillä.

Kun alat maalata, kapeat kohdat on käytännössä fiksuinta maalata pensselillä ja isot pinnat telalla.

Seinien maalaus

Seinien maalaamisessa on hyvä muistaa pari työtä helpottavaa asiaa. Ensinnäkin maalaus kannattaa aloittaa ikkunan puolelta. Toiseksi, kannattaa maalata koko seinä kerralla valmiiksi, jotta siihen ei jää ikäviä rajoja.

Sisäkaton maalaus

Sisäkaton maalauksessa on erityisen tärkeä suojata lattiapintojen lisäksi itsesi, koska maalatessa maali roiskuu helposti maalaajan päälle ja lattialle.

Katon ja seinän välinen raja kannattaa aluksi rajata siveltimellä. Usein katon värillä tehdään muutaman sentin levyinen kaistale seinän yläosaan. Näin rajaus on helpompi tehdä. Lisäksi kattoa maalatessa kannattaa aina maalata valon suuntaisesti, tällöin maalattujen kaistaleiden rajat eivät näy niin helposti.

Asunnon maalaus

Jos ajatuksena on maalata koko asunto, kannattaa etukäteen miettiä asutaanko sen aikaa jossakin muualla vai tehdäänkö huone kerrallaan. Hyvät suojaukset ja erityisesti pölyn liikkumisen estäminen huoneesta toiseen on hyvä suunnitella etukäteen kunnolla.

Työn kestoon vaikuttaa asunnon koko ja pohjatöiden määrä. Maalin pitäisi kuivua vähintään vuorokausi, mielellään pari päivää ennen kuin tiloihin muutetaan asumaan.

Jätä tarjouspyyntö ja kilpailuta maalari sisämaalauksille klikkaamalla tästä

Talon ulkoverhouksen maalaus

Puuverhouksen maalaus

Jos kyseessä on uusi puuverhous, se tulis talon maalaus suorittaa noin 1,5 vuoden päästä asennuksen jälkeen. Hyvin maalattu ulkoverhous pitää huoltomaalata säännöllisesti noin 10–15 vuoden välein. Jos kyseessä on kuultavalla puunsuojalla käsitelty pinta,  kannattaa käsittely uusia 3–7 vuoden välein.

Parhaimmat kelit suorittaa talon ulkoverhouksen maalaus ovat toukokuun alusta syyskuun loppuun asti. Paras aika maalata ulkoverhous on pilvipoutainen kesäpäivä, mutta suorassa auringonpaisteessa maalaamista kannattaa välttää.

Lue lisää talon maalauksesta klikkaamalla tästä.

Jätä tarjouspyyntö ulkoverhouksen maalauksesta

Kilpailuta tiilikaton pinnoitus

Katon maalaus

Peltikaton maalaus

Kuten ulkopintojen maalauksessa muutenkin, myös peltikaton maalaukseen poutainen sää on paras aika maalata. Paras maalipinta syntyy noin 5-20 asteen keleillä. Jos peltikatto on maalatessa liian kuuma, sen pinta alkaa helposti hilseilemään ja maalauksesta ei ole mitään hyötyä.

Jätä tarjouspyyntö peltikaton maalauksesta

Tiilikaton pinnoitus ja maalaus

Tiilikaton pinnoitus ja maalaus nostavat tiilikaton huollon ohella katon elinikää jopa 60 vuoteen.

Tiilikaton voi joko pinnoittaa tai maalata. Jos ikä on yli 20 vuotta, suositellaan pinnoittamista. Pinnoite antaa tiilikatteelle paksumman suojan.

Tiilikaton pinnoituksen voi tehdä myös itse, mutta siihen tarvitaan ammattikäyttöön tarkoitettu painepesuri, suojaustarvikkeet, turvavaljaat ja maaliruiskun tai reppuruiskun.

Jätä tarjouspyyntö tiilikaton pinnoituksesta

Maalauksen hinta – kuinka paljon maalaus maksaa?

Maalauksen hinta selviää parhaiten kun kysyt tarjouksen paikalliselta maalausliikkeeltä. Tässä kuitenkin suuntaa antavia hintoja erilaisille maalauksille, kun ostat maalaukset yritykseltä.

Ulkomaalaus hinta

Omakotitalon maalaus maksaa keskimäärin 4 000–12 000 €. Nyrkkisääntönä yhden neliön hinta ulkomaalaukselle on noin 65 € / neliö. Eli voidaan karkeasti laskea että 100 neliöisen omakotitalon ulkomaalaus voi maksaa 6 500 €.

Sisämaalaus hinta

Seinän maalauksen hinta riippuu sekä pintamateriaalista että seinän koosta ja siitä sisältyykö hintaan esimerkiksi vanhan tapetin poistaminen. Yhden huoneen seinän maalauttaminen maksaa noin 100 – 300 € riippuen edellä mainituista asioista.

Asunnon maalaus hinta

Asunnon maalauksen hinta riippuu huoneiden määrästä. Keskimäärin yhden tavallisen kokoisen huoneen seinien maalaus maksaa 400–700 euroa. Jos huoneita on neljä, hinnaksi tulee noin 1 500–2 500 euroa.

Katon maalaus hinta

Katon maalaamisen hinta vaihtelee noin 3 000–16 000 € välillä. Hinta riippuu monesta asiasta, kuten katteen materiaalista, pohjatöiden laajuudesta, katon pinta-alasta sekä käytettävistä maaleista.

Peltikaton maalaus hinta

Peltikaton maalauksen hinta vaihtelee 2 500–8 000€ välillä. Neliöhinta on näin nyrkkisääntönä noin 25 €/neliö. Hinta riippuu pohjatöiden laajuudesta sekä käytettävän pellin ja tarvikkeiden laadusta.

Tiilikaton pinnoitus

Tiilikaton pinnoitukseen kuuluu aina myös tiilikaton pesu. Hinnat vaihtelevat noin 2 000–18 000 euron välillä. Keskimäärin voit laskea hinnan tiilikaton pinnoitukselle ja pesulle noin 20 euroa/neliö.

Näin helppoa maalauksen kilpailuttaminen on

1.

Aloita painamalla Jätä tarjouspyyntö -painiketta

(…tai lataa sovelluskaupastasi KodinPro-sovellus)

2.

Täytä perustiedot ja kerro mahdol­lisimman tarkasti, minkälaista apua tarvitset.

3.

Lisää tarvittaessa kuvat ja lähetä tarjouspyyntö.

4.

Yritys, joka on halukas hoitamaan homman, ottaa sinuun yhteyttä ja sopii jatkosta

Miksi käyttäisin KodinPro-palvelua?

  • Et tarvitse hakukoneita – KodinPro löytää lähimmät tekijät juuri sinun tarvitsemaasi hommaan
  • Palvelu on sinulle maksuton – maksat vain tehdystä työstä suoraan tekijälle
  • Halutessasi voit käyttää palvelua selaimella tai ladata sovelluskaupasta sovelluksen
  • Monet kuluttajat ovat löytäneet paikallisen yrityksen KodinPron avulla, mitä he eivät ole löytäneet muista kanavista. Myös pienillä yrityksillä on varaa KodinProhon
  • Mukana on vain luotettavimmat tekijät
  • Voit halutessasi selata eri tekijöitä ja kontaktoida suoraan haluamaasi yritystä

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.