Kylpyhuoneen saumaus

Kylpyhuoneen saumaus on tärkeä osa laatoituksen viimeistelyä ja seurauksena vedenpidolle ja kestävyydelle. Saumojen tehtävänä on estää veden pääsy laattojen väliin tai rakenteisiin, mikä voi aiheuttaa kosteusvaurioita ja homeen kasvua.

Kylpyhuoneen saumaus 

Kylpyhuoneen saumaus on tärkeä osa laatoituksen viimeistelyä ja seurauksena vedenpidolle ja kestävyydelle. Saumojen tehtävänä on estää veden pääsy laattojen väliin tai rakenteisiin, mikä voi aiheuttaa kosteusvaurioita ja homeen kasvua. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuone on kostea ympäristö, jossa veden roiskeet ja höyry ovat jatkuvasti läsnä. Saumojen oikeaoppinen tekeminen varmistaa, että vesi ei pääse tunkeutumaan laattojen väliseen tilaan tai rakenteisiin. Tämä on erityisen tärkeää kosteutta herkille alueille, kuten suihkun ympäristöön tai lattian ja seinän liittymäkohtiin.

Kylpyhuoneen saumaukseen on saatavilla erilaisia saumausaineita, kuten silikonia tai epoksi saumausainetta. Valinta riippuu pääasiassa käyttökohteesta ja materiaaleista. 

Silikoni on joustavaa ja soveltuu hyvin laattojen välisten saumojen tiivistämiseen. Epoksisauma aine on kestävämpi ja vedenpitävä vaihtoehto, mutta se vaatii huolellisen työskentelyn ja lyhyen työskentelyajan.

Ennen saumauksen aloittamista on tärkeää varmistaa, että laattojen välinen tila on puhdas ja kuiva. Pöly, liat ja saumalaastin jäänteet on poistettava huolellisesti. Saumalaasti levitetään saumoihin lastalla tai saumausraudalla, ja ylimääräinen laasti pyyhitään pois laattojen pinnalta. 

Kun laasti on kuivunut tarpeeksi, saumat voidaan tiivistää valitulla saumausaineella. Tässä vaiheessa on tärkeää noudattaa saumausaineen valmistajan ohjeita.

Kylpyhuoneen saumojen tulee kestää kosteutta ja puhdistusaineita, mutta ne voivat ajan myötä kulua tai vaurioitua. On suositeltavaa tarkistaa saumat säännöllisesti ja korjata mahdolliset vauriot tai halkeamat välittömästi. 

Vanhojen saumojen uusiminen ja paikkaus kylpyhuoneessa

Kylpyhuoneen vanhojen saumojen uusiminen tai paikkaus on yleinen toimenpide, jota voidaan suorittaa joko ensimmäistä kertaa tai korjaavana toimenpiteenä vanhalle kylpyhuoneelle. 

Saumojen uusiminen tai paikkaus on tärkeää kylpyhuoneen yleisen hygienian, vedenpitävyyden ja esteettisen ilmeen kannalta. 

Vanhat saumat voivat ajan myötä kulua, halkeilla tai menettää vedenpitävyytensä. Tämä voi johtua kosteuden vaikutuksesta, kulutuksesta tai väärin tehdystä alkuperäisestä saumauksesta. 

Vanhojen saumojen heikentyminen voi aiheuttaa kosteusvaurioita, homeen muodostumista tai epäpuhtauksien kertymistä saumojen väliin. Siksi saumojen uusiminen tai paikkaus on tarpeen kylpyhuoneen terveyden ja toimivuuden kannalta.

Vanhojen saumojen uusiminen voi olla tarpeen, kun saumat ovat vaurioituneet tai menettäneet vedenpitävyytensä. Uusiminen voi vaatia vanhojen saumojen poistamista ja uusien saumausaineiden levittämistä. 

Ennen uusien saumojen levittämistä on tärkeää varmistaa, että sauma-alue on puhdas ja kuiva. Uudet saumat tulisi levittää huolellisesti ja tasaisesti saumalaastilla tai saumausaineella, ja ylimääräinen materiaali tulee pyyhkiä pois laattojen pinnalta.

Jos vanhat saumat eivät ole kokonaan vaurioituneet, mutta niissä on halkeamia tai puutteita, saumojen paikkaus voi olla riittävä toimenpide. Saumojen paikkaus voidaan tehdä lisäämällä uutta saumausainetta vaurioituneisiin tai puutteellisiin kohtiin. 

Ennen paikkausta on tärkeää poistaa irtoava tai vaurioitunut saumausaine ja varmistaa, että sauma-alue on puhdas ja kuiva. Uusi saumausaine levitetään huolellisesti vaurioituneisiin kohtiin ja ylimääräinen materiaali pyyhitään pois laattojen pinnalta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneen saumojen uusiminen – Kestävyyden ja käyttöiän pidentäminen

Kylpyhuoneen saumojen uusiminen on tärkeä toimenpide, joka voi pidentää kylpyhuoneen käyttöikää ja estää kosteusvaurioita. Vanhat saumat voivat kulua, halkeilla tai menettää vedenpitävyytensä ajan myötä, joten niiden uusiminen on suositeltavaa. 

Vanhat saumat voivat tulla huonokuntoisiksi ja menettää tehokkuutensa pitkäaikaisen kosteuden ja kulutuksen seurauksena. Tämä voi johtaa kosteusvaurioihin, homeen kasvuun ja epäpuhtauksien kertymiseen saumojen väliin. 

Saumojen uusiminen on tarpeen, kun huomataan halkeamia, irtoamista tai vaurioita saumoissa. Uusiminen auttaa säilyttämään kylpyhuoneen vedenpitävyyden ja hygienian.

Saumojen uusimisen vaiheet:

a) Saumojen tarkistaminen: Ennen uusimista tarkista huolellisesti saumojen kunto. Etsitään halkeamia, irtoamista tai muuta vaurioitumista saumojen alueella.

b) Saumojen poisto: Vanhat saumat voidaan poistaa käyttämällä  sauman poistotyökalua. Oltava varovainen, ettei vaurioita laattoja tai muita pintoja.

c) Saumojen puhdistus: Puhdistetaan sauma-alue huolellisesti irtoavista saumalaastin jäänteistä, liasta ja kosteudesta. Käytetään tarvittaessa pesuainetta ja harjaa.

d) Uuden saumausaineen levittäminen: Valitaan sopiva saumausaine, kuten silikoni tai epoksisaumausaine. Levitetään uusi saumausaine tasaisesti sauma-alueelle saumauslastalla tai -raudalla. Poistetaan ylimääräinen saumausaine laattojen pinnalta.

f) Saumojen kuivuminen: Annetaan saumausaineen kuivua tarpeeksi pitkään ennen kylpyhuoneen käyttöä. 

Kylpyhuoneen saumauslaastin käyttö –  Oikea sekoitus ja tehokas levitys

Kylpyhuoneen saumauslaasti on tärkeä osa laatoitusta, ja sen asianmukainen sekoittaminen ja levittäminen vaikuttavat saumojen kestävyyteen ja lopputulokseen. Laastin sekoittaminen ja levitystapa vaikuttavat myös työn tehokkuuteen ja ammattimaiseen viimeistelyyn. 

Saumauslaasti sekoitetaan yleensä koneellisesti puhtaaseen veteen. Noudatetaan valmistajan ohjeita veden ja laastin suhteesta. Käytetään porakoneeseen kiinnitettävää sekoitusterää saavuttaaksesi tasaisen seoksen. 

Annetaan sekoitettu saumauslaasti vetäytyä noin viiden minuutin ajan, jonka jälkeen tehdään uudelleen sekoitus. Tämä auttaa saavuttamaan tasaisen ja ilmakuplat vapaan seoksen.

Käytetään kumilastaa saumauslaastin levittämiseen. Solukumilasta on joustava ja sopivan tuntuinen kädessä. Varmistetaan, että lasta on puhdas ja vapaa aiemmasta laastista.

Levitetään saumauslaasti viistossa kulmassa saumojen päälle. Tällä tavalla laasti työnnetään tehokkaasti saumoihin varmistaen hyvä täyttö ja tarttuvuus.

Pyritään levittämään laasti tasaisesti saumoille. Käytetään tarvittaessa lastaa saumojen tasoittamiseen ja ylimääräisen laastin poistamiseen laattojen pinnoilta.

Saumauslaastilla on avoin aika, joka tarkoittaa aikaa, jonka kuluessa laastin voi levittää ja tasoittaa saumoihin. Avoimen ajan kesto vaihtelee eri tuotteiden välillä, mutta yleensä se on noin 30 minuuttia. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneen saumaus hintaan vaikuttavat asiat

Kylpyhuoneen saumauksen hintaan vaikuttavat useat tekijät, jotka kannattaa ottaa huomioon kustannuksia arvioitaessa. 

Saumojen uusiminen tai ensimmäinen saumaus: Saumojen uusiminen on yleensä työläämpi ja aikaa vievämpi prosessi kuin ensimmäisen saumauksen tekeminen. 

Vanhojen saumojen poistaminen ja puhdistaminen vaativat lisätyötä, mikä voi nostaa kustannuksia.

Kylpyhuoneen pinta-ala vaikuttaa suoraan saumojen määrään. Mitä suurempi kylpyhuone, sitä enemmän saumoja tulee saumata. Lisäksi saumojen määrään vaikuttaa myös laattojen koko. Pienet laatat vaativat enemmän saumoja verrattuna suurempiin laattoihin.

Saumausmateriaalin valinta vaikuttaa myös hintaan. Esimerkiksi kaakelisauma ja silikoni saumaavat vaativat erilaisia materiaaleja ja työvaiheita, mikä voi vaikuttaa kustannuksiin.

Saumaukseen voi liittyä muita töitä, kuten saumojen puhdistus, saumojen tiivistys tai vesieristyksen tarkistaminen. Nämä lisätoimenpiteet voivat vaikuttaa kokonaiskustannuksiin.

On tärkeää pyytää tarjous ammattilaiselta saumauksen kustannusten arvioimiseksi. Saumauksen hinta voi vaihdella alueen ja yrityksen mukaan, joten on suositeltavaa vertailla eri tarjouksia ennen päätöksen tekemistä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneen saumaus hinta

Kylpyhuoneen tai märkätilan saumaus maksaa keskimäärin noin 200 € – 1.000 € riippuen kylpyhuoneen koosta ja tehtävistä saumaus toimenpiteistä.

Kylpyhuoneen tai märkätilan saumaus on tärkeä osa laatoituksen viimeistelyä ja sen avulla estetään veden ja kosteuden pääsy laattojen väleihin tai rakenteisiin. Kustannukset saumaukselle vaihtelevat useiden tekijöiden perusteella.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Kylphuoneremontti

Huoneistoremontti

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.