Kylpyhuonekalusteiden asennus

Kylpyhuonekalusteiden asennus on tärkeä vaihe märkätilan rakentamisessa tai remontoinnissa. Oikein asennetut kalusteet takaavat toimivan ja käyttäjän tarpeita vastaavan tilan. Kalusteiden valinta ja asennus vaativat huolellisuutta ja tarkkuutta, jotta lopputulos on sekä toimiva että kestävä.

Kylpyhuonekalusteiden asennus

Kylpyhuonekalusteiden asennus on tärkeä vaihe märkätilan rakentamisessa tai remontoinnissa. Oikein asennetut kalusteet takaavat toimivan ja käyttäjän tarpeita vastaavan tilan. Kalusteiden valinta ja asennus vaativat huolellisuutta ja tarkkuutta, jotta lopputulos on sekä toimiva että kestävä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kun märkätila on vasta valmistumassa tai remontoitu, on hyvä harkita kalusteiden asentamista seuraavilla tavoilla:

Ennen kalusteiden asentamista on tärkeää suunnitella niiden sijoittelu ja määrä märkätilassa. Kalustesuunnittelu auttaa optimoimaan tilan käytön ja varmistamaan, että kaikki tarvittavat kalusteet mahtuvat tilaan sopivalla tavalla. 

Suunnitteluvaiheessa voidaan myös ottaa huomioon käyttäjien tarpeet ja mieltymykset.

Kun suunnitelma on valmis, on aika hankkia tarvittavat kalusteet. Kylpyhuonekalusteiden valikoima on laaja, ja valittavissa on erilaisia malleja, tyylejä ja materiaaleja. On tärkeää valita laadukkaat ja vesitiiviit kalusteet, jotka kestävät kosteutta ja lämpötilan vaihteluita.

Kalusteiden asentaminen voidaan suorittaa itse, jos sinulla on tarvittavat taidot ja kokemus. Vaihtoehtoisesti voit palkata ammattilaisen tekemään asennustyöt puolestasi. 

Ammattilainen varmistaa, että kalusteet asennetaan oikein ja turvallisesti, ja heillä on tarvittavat työkalut ja osaaminen tehdä työ tehokkaasti.

Kalusteiden asennuksessa on tärkeää ottaa huomioon vesihuollon ja sähköliitäntöjen tarpeet. Esimerkiksi pesuallas, suihku ja wc vaativat asianmukaiset vesiliitännät, ja peilien tai valaisimien asentaminen voi vaatia sähkötyötä. 

Näihin töihin liittyvät putkityöt ja sähköasennukset tulisi suorittaa ammattilaisen toimesta, jotta varmistetaan turvallisuus ja asianmukainen toimivuus.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuonekalusteiden päivitys

Kylpyhuonekalusteiden vaihto, uusiminen tai lisääminen jälkikäteen on yleinen tarve, kun halutaan päivittää tai parantaa kylpyhuoneen toiminnallisuutta ja ulkonäköä. Tämä voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun vanhat kalusteet ovat kuluneet tai eivät enää vastaa käyttäjän tarpeita.

Yksittäisten kylpyhuonekalusteiden vaihto tai uusiminen voi sisältää erilaisia toimenpiteitä.

Pesualtaan vaihtaminen voi olla tarpeen, kun vanha allas on vaurioitunut tai halutaan päivittää ulkonäköä. Uuden pesualtaan asentaminen voi vaatia putkitöitä ja vesiliitäntöjen muutoksia.

Suihkun uusiminen voi parantaa ja tarjota uusia toiminnallisuuksia. Suihkun vaihto voi sisältää suihkupään, suihkuseinän tai suihkukaapin vaihtamisen sekä tarvittavat putkityöt ja sähköliitännät.

WC-istuimen vaihtaminen voi olla tarpeen esimerkiksi silloin, kun vanha istuin on vaurioitunut tai halutaan päivittää istuimen ominaisuuksia, kuten huuhtelu tehoa tai istuimen muotoilua. Uuden WC-istuimen asentaminen voi vaatia putkitöitä ja vesiliitäntöjen muutoksia.

Kylpyhuoneeseen voidaan haluta lisätä kaappeja tai hyllyjä lisäämään säilytystilaa. Kaappien ja hyllyjen asentaminen voi vaatia seinän poraamista ja kiinnittämistä sekä tarvittavia putkitöitä ja sähköliitäntöjä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuonekalusteiden asennus – Mitoittaminen

Kylpyhuone- ja WC-kalusteiden mitoitus ja korkeus ovat tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat käyttömukavuuteen ja toiminnallisuuteen. 

Peilikaapin korkeuden tulisi olla sopiva käyttäjän pituuden mukaan. Yleinen suositus on asentaa peilikaappi siten, että sen alareuna on noin 160–170 cm:n korkeudella lattiasta. Tämä varmistaa, että peilikaappi on käyttäjän silmien korkeudella ja helppo käyttää.

WC-istuimen korkeus vaikuttaa istumismukavuuteen ja käytön helppouteen. Yleensä WC-istuin asennetaan noin 40–45 cm:n korkeudelle lattiasta. 

On olemassa myös matalampia ja korkeampia malleja, jotka voidaan valita käyttäjän tarpeiden mukaan. WC-istuimen etäisyys seinästä voi vaihdella, mutta yleinen suositus on noin 20–25 cm.

Allaskaapin asennus korkeus vaihtelee hieman käyttäjän pituuden ja henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Yleinen suositus on asentaa allaskaappi siten, että sen yläreuna on noin 80–90 cm:n korkeudella lattiasta. Tämä varmistaa, että allas on käyttäjän sopivalla korkeudella ja käytettävissä mukavasti.

Kylpyhuonekalusteet, kuten allaskaapit, peilikaapit ja hyllyt, tulee kiinnittää huolellisesti seinään varmistaen niiden vakaus ja turvallisuus. Kalusteiden kiinnitystä varten käytetään yleensä tarkoitukseen sopivia kiinnitystarvikkeita, kuten ruuveja ja tuki listoja, jotka tulee valita seinämateriaalin ja kalusteen painon mukaan.

On tärkeää huomioida, että nämä ovat yleisiä suosituksia ja kunkin yksilöllisen kylpyhuoneen mitoitukseen voidaan tarvita tarkempia mittauksia ja suunnittelua. Ammattilaisen kanssa työskentely auttaa varmistamaan, että kylpyhuonekalusteet asennetaan oikealla korkeudella ja optimaalisella tavalla ottaen huomioon tilan ja käyttäjän tarpeet.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuonekalusteiden asennus vaatii ammattilaista

Kylpyhuonekalusteiden asentaminen vaatii usein eri ammattilaisten yhteistyötä, jotta työ saadaan tehtyä oikein ja turvallisesti. 

Putkimies vastaa yleensä pesualtaiden, WC-istuimien, suihkujen ja muiden vesijohto- ja viemäröinti järjestelmien asennuksesta. Hän huolehtii vesiliitäntöjen kytkemisestä ja varmistaa niiden toimivuuden.

Sähkömies vastaa sähköisten kalusteiden, kuten pistorasioiden, valaisimien ja peilikaappien, asennuksesta. Hän varmistaa oikean sähköliitännän ja turvallisuuden, kun kyseessä on sähköasennukset kylpyhuoneessa.

Remonttimies tai rakentamiseen erikoistunut tekijä hoitaa usein monenlaisia tehtäviä kylpyhuoneessa. Hän voi olla vastuussa seinien rakentamisesta, laatoituksesta, lattian asentamisesta ja muiden rakenteellisten töiden suorittamisesta.

Asentaja voi olla vastuussa erilaisten kalusteiden, kuten hyllyjen, kaappien, peilien ja WC-paperitelineiden, asentamisesta. Hän kiinnittää kalusteet tiiviisti seinään ja varmistaa niiden tukevuuden ja turvallisuuden.

On tärkeää palkata ammattilaisia, joilla on asianmukainen koulutus ja kokemus kyseisistä tehtävistä. He tuntevat kylpyhuoneiden erityisvaatimukset ja varmistavat, että kalusteet asennetaan oikein, turvallisesti ja toimivasti. Ammattilaisten käyttö vähentää virheiden riskiä ja varmistaa korkealaatuisen lopputuloksen.

Kun valitset kylpyhuonekalusteita ja suunnittelet niiden asennusta, on hyvä pitää mielessä sekä toiminnallisuus että esteettiset näkökohdat. Ammattilaiset voivat tarjota sinulle neuvoja ja ohjausta sopivien kalusteiden valinnassa, jotka täyttävät tarpeesi ja sopivat kylpyhuoneen tilaan ja tyyliin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuonekalusteiden asennus hinta muodostuu useista tekijöistä

Kylpyhuonekalusteiden asennuksen hinta voi vaihdella merkittävästi riippuen useista tekijöistä. 

Eri kalusteilla, kuten pesualtailla, suihkuilla, WC-istuimilla ja kaapeilla, voi olla erilainen asennusprosessi ja vaatimukset. Esimerkiksi asentaminen voi olla monimutkaisempaa, jos kalusteet sisältävät erityistoimintoja tai vaativat erityisiä liitoksia.

Asennettavien kalusteiden määrä vaikuttaa suoraan työn kestoon ja vaivannäköön. Mitä enemmän kalusteita asennetaan, sitä enemmän työtunteja ja materiaaleja tarvitaan, mikä voi nostaa kokonaiskustannuksia.

Mikäli vanhat kylpyhuonekalusteet on purettava ennen uusien asentamista, tämä voi lisätä kokonaiskustannuksia. Purkutyö voi olla työlästä ja vaatia erityisiä työkaluja ja varovaisuutta.

Jos kylpyhuoneen asennuksen yhteydessä tarvitaan korjaustoimenpiteitä, kuten laatoituksen korjausta tai putkien tai sähköjohdotuksen uusimista, nämä työt voivat nostaa hintaa. Korjaustyöt riippuvat kylpyhuoneen nykyisestä kunnosta ja mahdollisista ongelmista, joita on havaittu asennuksen aikana.

On tärkeää pyytää tarjouksia ja keskustella yksityiskohdista ammattitaitoisen asentajan kanssa saadaksesi tarkemman arvion kylpyhuonekalusteiden asennuksen kustannuksista omassa projektissa. 

Ammattilainen voi arvioida työn vaatimuksia ja tarvittavia resursseja sekä antaa sinulle selkeän hinta-arvion. Muista myös varata hieman liikkumavaraa budjettiin odottamattomien ongelmien tai lisätöiden varalta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuonekalusteiden asennus hinta

Kylpyhuoneen kalusteiden asentaminen maksaa keskimäärin noin 80 € – 2.000 €

On tärkeää pyytää tarjouksia useilta ammattitaitoisilta asentajilta ja keskustella yksityiskohdista ennen päätöksen tekemistä. 

Ammattilainen voi arvioida työn laajuuden, kalusteiden asennusvaatimukset ja tarvittavan ajan sekä antaa sinulle tarkemman hinta-arvion omassa tilanteessasi.

Muista, että halvin hinta ei aina tarkoita parasta laatua. Kannattaa panostaa luotettavaan ja ammattitaitoiseen asentajaan, jolla on kokemusta kylpyhuonekalusteiden asentamisesta. Näin varmistat, että asennus tehdään laadukkaasti ja turvallisesti, mikä säästää pitkällä aikavälillä korjauksilta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneen rakentaminen

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.