Kylpyhuoneen rakentaminen

Kylpyhuone on yksi tärkeimmistä tiloista kodissa, ja kylpyhuoneen rakentaminen voi lisätä asumismukavuutta ja kiinteistön arvoa. Kylpyhuoneen rakentaminen voi tapahtua alun perin uudiskohteisiin, mutta on myös mahdollista rakentaa kylpyhuone jälkikäteen olemassa oleviin rakennuksiin, kuten yläkertaan, kellariin, rintamamiestaloon tai vanhaan kerrostaloon. 

Kylpyhuoneen rakentaminen – Uudiskohteisiin ja jälkikäteen rakentaminen

Kylpyhuone on yksi tärkeimmistä tiloista kodissa, ja kylpyhuoneen rakentaminen voi lisätä asumismukavuutta ja kiinteistön arvoa. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneen rakentaminen voi tapahtua alun perin uudiskohteisiin, mutta on myös mahdollista rakentaa kylpyhuone jälkikäteen olemassa oleviin rakennuksiin, kuten yläkertaan, kellariin, rintamamiestaloon tai vanhaan kerrostaloon. 

Uudiskohteisiin rakennettavat kylpyhuoneet suunnitellaan ja toteutetaan yleensä osana koko rakennusprosessia. Kylpyhuoneen suunnittelu tehdään yhteistyössä arkkitehtien ja rakennusalan ammattilaisten kanssa, ja se otetaan huomioon jo rakennuksen alkuvaiheissa. 

Uudiskohteissa kylpyhuoneelle on yleensä varattu riittävästi tilaa, ja sen sijainti ja toiminnallisuus voidaan suunnitella tarkasti.

Kylpyhuoneen rakentaminen jälkikäteen voi olla hyvä vaihtoehto, kun halutaan lisätä asumismukavuutta olemassa olevaan rakennukseen. Jälkikäteis rakentaminen voi tapahtua erilaisissa tiloissa, kuten yläkerrassa, kellariin, rintamamiestalossa tai vanhassa kerrostalossa. 

Suunnittelu ja toteutus

Kylpyhuoneen rakentaminen edellyttää suunnittelua ja yhteistyötä ammattilaisten kanssa, oli kyseessä sitten uudiskohde tai jälkikäteis rakentaminen. Suunnitteluvaiheessa on otettava huomioon tilan tarpeet, kuten vesipisteiden sijoittelu, viemäröinti, sähkö- ja lämmitysjärjestelmät sekä lattiapintojen ja seinien valinta.

Ammattilaiset auttavat varmistamaan, että kylpyhuone täyttää kaikki turvallisuus- ja rakennusmääräykset.

Kosteudenhallinta on keskeinen osa kylpyhuoneen rakentamista, jotta talo pysyisi kosteuden näkökulmasta terveenä. Oikeat menetelmät ja toimintatavat varmistavat, että kylpyhuoneen rakenteet kestävät kosteutta ja estävät mahdollisen kosteusvaurioiden syntymisen. 

Kylpyhuoneen suunnittelu tulisi tehdä ammattilaisten avustuksella varmistaen, että tilat on oikein sijoitettu kosteudenhallinnan näkökulmasta. Vesipisteiden, kuten suihkun, altaiden ja wc:n, tulisi olla suunniteltu siten, että vesi ohjautuu helposti viemäriin eikä pääse sekoittumaan rakenteisiin.

Kylpyhuoneen vedeneristys on ratkaisevan tärkeä kosteudenhallinnan kannalta. Vedeneristys tulisi tehdä ammattilaisten toimesta tarkasti noudattaen alan standardeja ja määräyksiä. Käytettävän vedeneristysmateriaalin on oltava korkealaatuista ja kestävää kosteutta.

Riittävä ilmanvaihto on olennainen osa kylpyhuoneen kosteudenhallintaa. Huolehdi, että kylpyhuoneessa on toimiva ja tehokas ilmanvaihtojärjestelmä, joka poistaa kosteuden ja estää sen kertymisen tiloihin. Tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi asentamalla tehokas ilmanvaihtoventtiili tai käyttämällä erillistä ilmanvaihtojärjestelmää.

Valitaan kylpyhuoneen rakentamiseen kosteutta kestäviä ja helposti puhdistettavia materiaaleja. Keraamiset laatat, kosteudenkestävät maalit ja muut vedenpitävät pinnoitteet ovat hyviä vaihtoehtoja. 

Märkätilan seinärakenne ja seinämateriaalit

Kipsilevy on yleisesti käytetty materiaali kylpyhuoneen seinien rakentamisessa. Sen kestävyys, helppo työstettävyys ja kosteudenkestävät ominaisuudet tekevät siitä suositun vaihtoehdon. 

Kosteudenhallinta on erittäin tärkeää kylpyhuoneen seinärakenteessa. Ennen kipsilevyn asennusta on suositeltavaa asentaa vedeneristyslevy, joka auttaa suojaamaan rakennetta kosteudelta. 

Vedeneristyslevy voidaan kiinnittää suoraan runkoon bitumimatto kaistaleen avulla. Tämä estää kosteuden pääsyn rakenteisiin ja vähentää kosteusvaurioiden riskiä.

Kun runko ja vedeneristyslevy ovat paikallaan, voidaan aloittaa kipsilevyn asennus. Leikkaa levyt tarvittaviin mittoihin ja kiinnitä ne ruuveilla tai nauloilla runkoon. Huomioidaan, että kipsilevyt tulisi asentaa niin, että saumat tulevat päällekkäin runkopuun kanssa, mikä parantaa rakenteen lujuutta.

Kun kipsilevyt on asennettu, on aika saumata ja viimeistellä seinät. Käytetään kipsilevyyn tarkoitettua saumausainetta saumojen täyttämiseen ja tasaa pinta. Hiotaan saumat ja tasoitetaan mahdolliset epätasaisuudet. Voidaan myös halutessa maalata tai tapetoida seinät valitsemalla tavalla.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneen ulkoseinärakenne: Tärkeät vaiheet ja huomioitavat seikat

Kylpyhuoneen ulkoseinärakenne on tärkeä osa rakennusta, joka suojaa sisätiloja kosteudelta, lämpötilan vaihteluilta ja ulkoisilta elementeiltä. 

Kylpyhuoneen ulkoseinärakenteessa ensimmäinen kerros on höyrynsulkumuovi, joka toimii kosteuden ja höyryn esteenä. 

Höyrynsulkumuovi asennetaan kylpyhuoneen sisäpuolelle ja sen tarkoituksena on estää kosteuden pääsy seinärakenteisiin. Muovi kiinnitetään tiiviisti ja huolellisesti, jotta se on tehokas kosteussuoja.

Höyrynsulkumuovin päälle jätetään ilmarako, joka mahdollistaa ilmankierron seinärakenteessa. Ilmarako auttaa kuivattamaan kosteuden ja estää kosteuden kondensoitumisen rakenteisiin. Ilmarakon leveys voi vaihdella, mutta yleensä suositellaan noin 20-30 mm leveää ilmarakoa.

Seuraava vaihe ulkoseinärakenteessa on harkon, vedeneristyksen ja laatan asennus. Harkko muodostaa ulkoseinän rakenteen ja tarjoaa tukea vedeneristykselle ja laatoitukselle. 

Vedeneristys asennetaan harkon päälle varmistamaan, että kosteus ei pääse seinärakenteisiin. Lopuksi laatta kiinnitetään vedeneristyskerroksen päälle, luoden viimeistellyn ulkonäön ja suojan seinärakenteelle.

Seinärakenteessa on tärkeää noudattaa paikallisia rakennusmääräyksiä ja suosituksia, jotka koskevat kylpyhuoneiden ulkoseinien rakentamista.

On varmistettava, että kaikki vedeneristyskerrokset ja liitokset on asennettu huolellisesti ja tiiviisti.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneen rakentaminen – Viemärin ja putkistojen huomioiminen

Kun suunnitellaan kylpyhuoneen rakentamista, on tärkeää ottaa huomioon viemärin ja käyttövesiputkien olemassaolo ja sijainti. Viemärin oikea sijoittelu ja putkistojen asianmukainen liittäminen ovat olennaisia tekijöitä kylpyhuoneen toimivuuden ja kestävyyden kannalta. 

Ennen kylpyhuoneen rakentamista on tärkeää selvittää viemärin sijainti ja varmistaa sen yhteensopivuus suunnitellun kylpyhuoneen kanssa. Viemärin tulee olla riittävän lähellä kylpyhuonetta ja sen sijainti on otettava huomioon esimerkiksi suihkun, wc:n ja pesualtaiden asennuksessa. 

Lisäksi viemäriputkien kulkusuunnan on oltava alaspäin, sillä viemäreissä ei käytetä paineellista vettä.

Kylpyhuoneessa tarvitaan myös käyttövesiputkia, jotka toimittavat lämpimän ja kylmän veden eri vesipisteisiin, kuten suihkuun ja pesualtaisiin. 

On tärkeää selvittää, missä käyttövesiputkisto kulkee ja miten se voidaan liittää suunniteltuihin vesipisteisiin kylpyhuoneessa. Tarvittaessa putkistoa voidaan siirtää tai laajentaa kylpyhuoneen rakentamisen yhteydessä.

Kylpyhuoneen putkistot tulee eristää asianmukaisesti kosteudelta ja lämpötilan vaihteluilta. Tämä auttaa välttämään putkien kondensoitumista ja kosteuden pääsyä rakenteisiin. Käytetään korkealaatuisia eristysmateriaaleja ja varmista, että putkien liitokset ja tiivisteet ovat kunnossa.

Kylpyhuoneen viemärin ja putkistojen tekemisessä tarvitaan ammattilaisen apua. Putkiasentajan tai LVI-suunnittelijan avulla voidaan varmistaa, että viemäri- ja putkistojärjestelmät suunnitellaan ja toteutetaan oikein.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Kylpyhuoneen rakentaminen hinta –  Tärkeät tekijät 

Kylpyhuoneen rakentaminen hinta voi vaihdella suuresti eri tekijöiden perusteella. Useita tekijöitä on otettava huomioon, kuten kylpyhuoneen pinta-ala, muutostyöt, lisätyöt ja materiaalivalinnat. 

Kylpyhuoneen pinta-ala vaikuttaa suoraan rakentamisen kustannuksiin. Mitä suurempi pinta-ala, sitä enemmän materiaaleja, työtunteja ja tarvikkeita tarvitaan. Lisäksi korkeus voi vaikuttaa kustannuksiin, koska korkeampien tilojen rakentaminen voi olla työlästä ja vaatia erityisiä rakennusteknisiä ratkaisuja.

Jos kyseessä ovat märkätilan muutostyöt, kuten kylpyhuoneen laajennus tai tilan muuttaminen toiseksi tarkoitukseksi, hintaan vaikuttaa työn laajuus. Rakenteelliset muutokset voivat vaatia purkutöitä, putkistojen ja sähköjen uudelleenjärjestelyä sekä mahdollisesti lvi- ja sähköalan ammattilaisten apua.

Kylpyhuoneen rakentamisen hintaan voi vaikuttaa myös muiden töiden tarve. Esimerkiksi jos kylpyhuone rakennetaan uuteen tilaan, voi olla tarpeen tehdä lattia- tai seinärakenteita, putkistoja ja sähköasennuksia kokonaan alusta lähtien. Näiden lisätöiden vaikutus kustannuksiin vaihtelee työn laajuuden mukaan.

Valitut materiaalit ja niiden laatu vaikuttavat suoraan kylpyhuoneen rakentamisen hintaan. Korkealaatuiset ja kestävät materiaalit, kuten laadukkaat keraamiset laatat, kosteudenkestävät rakennuslevyt ja korkealuokkaiset kylpyhuonekalusteet, voivat nostaa kustannuksia. 

Tärkeää on valita materiaalit, jotka täyttävät tarvittavat standardit kosteudenkestävyyden ja kestävyyden suhteen.

Kylpyhuoneen rakentaminen vaatii usein ammattilaisten apua, kuten rakennusurakoitsijan, putkiasentajan ja sähköasentajan ammattitaitoa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kylpyhuoneen rakentaminen hinta

Kylpyhuoneen rakentaminen voi olla merkittävä investointi, ja hintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten kylpyhuoneen koko, muutostyöt, materiaalit ja ammattilaisten työn osuus. 

Kylpyhuoneen rakentamisen kustannukset voivat vaihdella huomattavasti eri projekteissa. Keskimäärin kylpyhuoneen rakentamisen kustannukset voivat olla noin 2.500 € – 15.000 €.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.