Terassin maalaus

Terassin maalaus pitää terassin kunnossa ja parantaa ulkonäköä. Samalla se suojaa ja antaa käyttöikää.

Terassin maalaus on järkevää tehdä säännöllisesti. Terassi on yleensä kovassa käytössä ja se joutuu yleisesti vaihtuvien ja haastavien sääolosuhteiden armoille. Mikäli halutaan terassin olevan pitkäikäinen ja säilyvän hyvässä kunnossa niin sen käsittelyyn on kiinnitettävä huomiota. Näin vältetään terassilautojen ja mahdollisen remontin teko.

Paras keino tähän on vuosittainen huoltotarkastus ja suojakäsittelyn uusiminen. Näin ollen terassin huoltomaalaus tulee kysymykseen ja suunnitteluun.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Maalaanko itse vai käytänkö ammattilaista maalaustyöhön?

Monesti ajatellaan, että maalauksen tekemällä itse säästää ja on nopea suorittaa. Tässä kohtaa lähdetään toteuttamaan ilman suurempaa perehtymistä ja miettimistä mikä on koko projektin kokonaistyö ja mitä se sisältää tai mitä se vaatii.

Terassin maalaus voi olla monelle terapeuttista, mutta se on kuitenkin hyvä suunnitella jokaisen vaiheen osalta. Maalaus ammattilainen pystyy arvioimaan  oikein kokonaistilanteen, liittyi asia pohja- tai valmistelutöihin.

Monesti tuleekin suunnitteluvaiheessa ajatus, että koko maalausprojekti olisi hyvä teettää alan ammattilaiselle. Ei pelkästään maalaustyön jäljen takia vaan myöskin kokonaisuuden vuoksi.

Alan ammattilaiset osaavat valita sopivat maalit ja muut tarvittavat tuotteet, jolloin vapautuu aikaa ja vaivaa maalien valinnalta. Näin ei myöskään tarvita perehtymistä käyttöohjeisiin vaan ammattimaalarin annetaan hoitaa nämä valinnat. Ammattilaiselta tilaamalla varmistutaan laadukkaasta lopputuloksesta.

Lisäksi alan ammattilaiselta tilatessa saadaan työlle ja työn jäljelle takuu. Lisäksi yrityksillä on asianmukaiset vakuutukset ja ne kantavat täyden vastuun tekemästään työstä. Aina on kuitenkin järkevää kilpailuttaa maalausurakka. Halvin ei aina ole laadukkain. Jokaisesta tehtävästä työstä on hyvä tehdä sopimus ja siihen sisällyttää kaikki tehtävät toimenpiteet ja hinnat.

Alan ammattilaisten tekemästä työstä saadaan kotitalousvähennys, jonka avulla teetettävän työn kulut pienenevät huomattavasti (kotitalousvähennyksestä tietoa artikkelin lopussa).

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Terassin maalaussää

Parhaimmat terassin pintakäsittely- tai maalausaika on toukokuusta syyskuuhun. Ilman pitäisi olla pilvinen ja aurinkoinen, muttei liian kuuma tai helteinen. Sadesäällä ei kannata ryhtyä terassin pintakäsittelypuuhiin, sillä suhteellisen kosteuden pitäisi olla alle 80 %.

Terassin maalaus -Esivalmistelu ja pohjatyöt

Esivalmisteluissa kannattaa käydä läpi terassin yleiskunto läpi ja tarkastaa terassilautojen kunto. Tämän pohjalta laaditaan suunnitelma, aikataulu ja hankitaan tarvittavat työvälineet.

Ennen varsinaisen työn aloittamista on tyhjennettävä terassi ja suojattava ympärillä olevat mahdolliset kalusteet ja myöskin esimerkiksi vieressä oleva kukkapenkki.

Mikäli terassista löytyy huonokuntoisia tai lahoja osia, niin ne on järkevää vaihtaa uusiin. Samalla naulat ja ruuvit naulataan tai ruuvataan sisään ennen käsittelyiden aloittamista.

Terassin ollessa hirrestä tai jämerästä puumateriaalista niin pohjatyöt ja tuotteet eroavat perus puu kyllästetyn terassin huolto- ja maalauskäsittelyssä. Vanhat puuterassit on järkevää hioa kokonaan pinnan osalta.

Mikäli kyseessä uusi valmistunut terassi painekyllästetystä puusta niin käsittely kannattaa tehdä vasta puolen vuoden kuluttua niin, että se on on kuivunut riittävän aikaa asennuksen toteuttamisesta. Lämpökäsitelty puu on taas käsiteltävä heti asennuksen jälkeen.

Terassin maalaus ja käsittely tarvittavat välineet:

  • harja
  • vesiletku tai painepesuri
  • ämpäri
  • teräsharja tai lasta
  • jatkovarsi
  • hiontavälineet
  • suojakäsineet

ja lisäksi homeenpoistoaineen tai sopiva pesuaine.

Terassi pestään homeenpoistoaineella tai sopivalla pesuaineella. Tämän jälkeen annetaan kunnolla kuivua.

Pesun jälkeen terassi hiotaan mahdollisten kohoaminen, irtoavan maalin tai vastaavien osalta. Mikäli vanha maali on kauttaaltaan huonossa kunnossa niin pinta kannattaa kokonaan hioa ja siihen paras väline on hiomakone.

Tämän jälkeen puhdistetaan hiontapöly koko käsiteltävältä pinnalta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Terassin maalaus -Sopivan maalin valinta

Terassi voidaan joko maalata, sävyttää tai öljytä. Näillä kaikilla toimenpiteillä parannetaan käyttöikää ja niiden kuntoa. 

Yleisin tapa on terassin öljyäminen, joka antaa terassiin kestävyyttä. Tähän valitaan tuote, joka soveltuu ulkomaalaamiseen. Nämä tuotteet antavat hyvän säänkestävyyden, pysyvyyden ja voivat olla myöskin UV-suojattuja. 

Puuöljyt ovat parhaita terassin käsittelyyn. Vesiliukoinen ja liuotinpohjainen soveltuu ja toimii yhtä hyvin. Kannattaa valita sävytetty tuote, joka estää harmaantumisen.

Erilaisia materiaaleja:

Kestopuu

Puuöljyt sopivat parhaiten kyllästetyn puun pinnoittamiseen. Puun vihreä väri vaikuttaa varsinkin kuultaviin vaaleisiin sävyihin. 

Vesiliukoiset ja liuotinpohjaiset aineet toimivat yhtä hyvin. Pintakäsittelyaineet, jotka muodostavat puoliläpäisevän kalvon sopivat parhaiten kyllästetyn puun pinnoittamiseen.

Lämpökäsitelty puu

Pintakäsittely on suositeltavaa aina mikäli terassi sijaitsee sääolosuhteiden ja niiden aiheuttamilla kovan rasituksen alueella.

Pinnan käsittely tehdään puuöljyllä, vahalla, puunsuojalla tai kuultomaalilla. 

Lehtikuusi

Ei tarvitse varsinaista pintakäsittelyä, koska sen annetaan yleisesti harmaantua ajan saatossa.

Voidaan haluttaessa käsitellä puunsuoja-aineella tai puuöljyllä. Lehtikuusi on materiaalina kova ja imee huonosti erilaisia pintakäsittelyaineita. Käsittelyllä voidaan estää pinnan halkeilu ja tikkuuntuminen.

Terassin maalaus

Terassin käsittelyyn työvälineinä käytetään jatkovarrellista maalitelaa ja pientä sivellintä.

Puuöljy tai tuote jota käytetään levitetään syiden suuntaisesti lauta kerrallaan. Muistettava käsitellä myöskin poikkisahatut ja lautojen sivut huolellisesti.

Maalattavan puun väri vaikuttaa lopulliseen väriin kuultavalla tuotteilla käsiteltäessä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Maalauksen jälkeen

Poistetaan teippaukset ja suojaukset. Teipit kannattaa poistaa heti maalauksen jälkeen ettei ne irroittaessa repäise kuivunutta maalipintaa. Maaliroiskumat pyyhitään märällä liinalla. 

Jos huomataan maalaamattomia tai korjattavia pintoja niin ne korjattava pikaisesti. Työvälineet pestään vedellä ja saippualla seuraavaa kertaa varten.

Maalijätteiden hävittäminen

Jätteiden hävittäminen on erityisen tärkeää ja niiden oikeisiin ohjeistettuihin paikkoihin toimittaminen. Mitään maalijätteitä ei jätetä luontoon tai paikkoihin jossa ne mahdollistavat luontoon joutumisen.

Märkämaalit luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi ja ne on toimitettava erilliseen kierrätyspisteeseen.

Kuivamaalit ovat kaatopaikkajätettä eli kuivat maalipurkit ja maalijäte laitetaan sekajätteisiin. Tuotteita ei saa missään tapauksissa päästää viemäriin, vesistöön eikä luontoon.

Nestemäinen maalijäte viedään ongelmajätekeräykseen. Tyhjät ja kuivat purkit ja pakkaukset ovat kierrätykseen toimitettavia materiaalinsa mukaisesti. Näiden on oltava tyhjiä ja kuivia eli ei saa olla märkää maalia.

Terassin huolto

Terassin huoltaminen ja sen säännöllisyys on erittäin tärkeää. Terassi on alue mikä on yleensä avoimessa tilassa ja monesti myöskin suojaamaton. Näin ollen se kerää likaa, roskia ja myöskin erilaista kasvullisuutta. 

Säännöllinen pesu ja mahdollisten tahrojen ja muiden likojen poistaminen parantavat terassin ulkonäön ja kestävyyden ilmettä ja kestoa. Lisäksi vuosittainen huoltokäsittely on suositeltavaa ja samalla terassin yleiskunnon tarkastus. Tämä on hyvä tehdä esimerkiksi keväällä.

Terassin maalaus hinta

Itse tehtynä terassin maalaus hinnan määrittelee tuote- ja tarvikeostot, joita ovat työ- ja suojausvälineet, mahdolliset vuokrattavat laitteet ja maalin hinta. Ennen työn aloittamista on järkevää arvioida mahdollisimman tarkkaan paljonko maalia tarvitaan.

Tilaustyönä teetettäessä on huomioitava kaksi vaikuttavaa tekijää eli työ- ja materiaalikulut. Työstä voi saada kotitalousvähennystä.

Itse työn hinnoitteluun vaikuttaa maalattava pinta-ala, pohjatyöt ja maalin hinta. Työ on useasti suunniteltava ja määräpaikkaan on matkustettava, jotka ovat laskutettavaa aikaa. Lisäksi maalattavan tilan muodot ja sen mukana tulevat työolosuhteet huomioidaan hinnoittelussa. On huomioitava terassin mahdollinen monimuotoisuus ja mahdolliset pohjatöiden tuomat haasteet.

Suurin tekijä terassin maalauksen tai muuhun käsittelyyn on maalattavan kohteen pinta-ala. 

Materiaalien valinta ja maalien litrahinnat vaihtelevat ja maalin menekki on erilaista kohteesta riippuen. Materiaalihankinnoissa on myöskin laskettava suojaukseen ja muuhun välineistöön liittyvät hankinnat. Ammattimaalareilla nämä kuuluvat hinnoitteluun.

Terassin maalaus tuntihinta lähtee alkaen 30 euroa tunnilta. Keskihinnaltaan terassin maalaus koosta riippuen vaihtelee 400 – 1000 euron välillä. Kannattaa myöskin huomioida mökin terassin maalaus hintaa laskettaessa, että useasti näissä tulee suurempia matkakustannuksia ja samalla ne vievät aikaa enemmän.

Ammattilainen tekee kokonaistyön kuivaus aikoineen parissa päivässä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Terassin huolto

Maalauspalvelun käyttö

Ulkomaalaus

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.