Ulkomaalaus

Ulkomaalaus on tärkeä osa kodin ylläpitoa ja ulkonäön kohentamista. Se ei ainoastaan paranna rakennuksen ulkonäköä vaan myös suojaa sitä sään vaihteluilta ja korroosiolta.

Ulkomaalaus on tärkeä osa kodin ylläpitoa ja ulkonäön kohentamista. Se ei ainoastaan paranna rakennuksen ulkonäköä vaan myös suojaa sitä sään vaihteluilta ja korroosiolta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Miksi ulkomaalaus on tärkeää?

Ulkomaalauksen ensisijainen tehtävä on suojata rakennuksen ulkopintoja kosteudelta, auringonvalolta, ja lämpötilan vaihteluilta. Se muodostaa suojaavan kerroksen, joka estää kosteuden tunkeutumisen rakenteeseen ja ehkäisee homeen ja lahottajasienten kasvua. Lisäksi ulkomaalaus antaa rakennukselle raikkaan ja houkuttelevan ulkonäön, mikä voi parantaa sen arvoa ja houkuttelevuutta.

Tyypilliset ulkomaalauskohteet

Tyypillisiä ulkomaalauksen kohteita ovat rakennuksen ulkoseinät, ikkunan- ja ovien kehykset, trimmit ja kattopellit. Nämä alueet altistuvat voimakkaimmin sään vaikutuksille ja vaativat siksi säännöllistä huoltoa ja maalausta.

Vinkkejä onnistuneeseen ulkomaalaukseen

  • Valmistelu: Hyvä valmistelu on avain onnistuneeseen ulkomaalaukseen. Tämä sisältää vanhan maalin poiston, pinnan pesun ja tasoituksen sekä mahdollisten vaurioiden korjaamisen.
  • Oikean maalin valinta: Valitse korkealaatuinen maali, joka on tarkoitettu ulkokäyttöön. Valitse myös sopiva maalityyppi, kuten öljypohjainen tai vesiohenteinen maali, riippuen alustan materiaalista ja sääolosuhteista.
  • Sääolosuhteiden huomioiminen: Maalaustyötä ei tulisi suorittaa liian kuumina, kylminä tai kosteina päivinä. Sopivat sää olosuhteet varmistavat, että maali kuivuu ja kovettuu kunnolla.
  • Oikeat työkalut ja tekniikat: Käytä laadukkaita maalaustyökaluja ja nouda oikeaa maalaustekniikkaa varmistaaksesi tasaisen ja kestävän lopputuloksen.
  • Suojavarusteet: Käytä asianmukaisia suojavarusteita, kuten hengityssuojainta ja suojalaseja, sekä suojaa maalaamattomat pinnat huolellisesti maalarinteipillä ja muovilla.
  • Jälkihoito: Anna maalin kuivua ja kovettua kunnolla ennen kuin altistat maalatun pinnan kosteudelle tai muille vaurioittaville tekijöille.

Ulkomaalaus hinta

Ulkomaalauksen hinta voi vaihdella merkittävästi kohteen ja sen ominaisuuksien mukaan. Tässä artikkelissa tarkastellaan ulkomaalauksen hintaan vaikuttavia tekijöitä ja annetaan esimerkkejä kahdesta erilaisesta kohteesta: omakotitalon vesikatteen maalaus ja pienen mökin ulko seinien maalaaminen.

Maalattavan pinnan koko

Yksi merkittävimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa ulkomaalauksen hintaan, on maalattavan pinnan koko. Suurempi pinta-ala vaatii enemmän maalia ja työvoimaa, mikä voi nostaa kustannuksia. Omakotitalon vesikatteen maalaus voi olla kalliimpaa kuin pienen mökin ulkoseinien maalaaminen johtuen suuremmasta maalattavasta pinta-alasta.

Materiaalit ja laatu

Maalien ja muiden tarvikkeiden hinta voi vaihdella merkittävästi niiden laadun ja ominaisuuksien mukaan. Korkealaatuiset maalit ovat yleensä kalliimpia, mutta ne tarjoavat paremman suojan ja kestävyyden. Lisäksi erikoisominaisuudet, kuten kosteutta hylkivät tai homeenestoaineet, voivat nostaa materiaalien hintaa.

Työn vaativuus

Työn vaativuus vaikuttaa myös ulkomaalauksen hintaan. Esimerkiksi korkealla sijaitsevien tai vaikeasti saavutettavien kohteiden maalaaminen voi vaatia erikoistyökaluja tai lisävarusteita, mikä voi nostaa kustannuksia. Lisäksi tarvittavat valmistelutyöt, kuten vanhan maalin poisto tai pinnan tasoitus, voivat lisätä työvoiman tarvetta ja siten kustannuksia.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Talon maalaus

Julkisivuremontti

Ulkomaalaus hinta

Ulkomaalaus hinta Helsinki

Ulkomaalaus hinta Jyväskylä

Ulkomaalaus hinta Uusimaa

Ulkomaalaus hinta Tampere

Ulkomaalaus hinta Oulu

Maalauspalvelun käyttö

Hirsimökin maalaus

Tiilikaton maalaus

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.