Terassin huolto – muista säännöllisesti ainakin nämä!

Terassin huolto ja sen säännöllisyys on erittäin tärkeää. Terassi on alue mikä on yleensä avoimessa tilassa ja monesti myöskin suojaamaton. Näin ollen se kerää likaa, roskia ja myöskin erilaista kasvillisuutta.  Säännöllinen pesu ja mahdollisten tahrojen ja muiden likojen poistaminen parantavat terassin ulkonäön ja kestävyyden ilmettä ja kestoa. Lisäksi vuosittainen huoltokäsittely on suositeltavaa ja samalla terassin […]

Terassin huolto ja sen säännöllisyys on erittäin tärkeää. Terassi on alue mikä on yleensä avoimessa tilassa ja monesti myöskin suojaamaton. Näin ollen se kerää likaa, roskia ja myöskin erilaista kasvillisuutta. 

Säännöllinen pesu ja mahdollisten tahrojen ja muiden likojen poistaminen parantavat terassin ulkonäön ja kestävyyden ilmettä ja kestoa. Lisäksi vuosittainen huoltokäsittely on suositeltavaa ja samalla terassin yleiskunnon tarkastus. Tämä on hyvä tehdä esimerkiksi keväällä.

Terassin huolto lisää käyttöikää ja -mukavuutta. Oli kyseessä mikä terassimateriaali hyvänsä niin kaikki pinnat vaativat tai kaipaavat säännöllistä puhdistusta ja huoltoa.

Huoltotoimenpiteet on hyvä tehdä keväisin, kun terassi kausi on alkamassa. On tietysti terasseja, jotka ovat käytössä ympäri vuoden ja näin ollen niiden huoltaminen on myöskin tehtävä useammin.

Huoltamattomat ja hoitamattomat keräävät likaa ja ne alkavat imeytyä terassilautaan. Puupinnat alkavat nukkaantua ja niistä alkaa nousta tikkuja ilman säännöllistä huoltoa.

Varsinkin kestopuu eli painekyllästetty puu harmaantuu sään ja auringon UV-säteilyn vaikutuksesta. Lisäksi puumateriaali joutuu lumen, jään ja hiekan aiheuttamaan mekaaniseen rasitukseen.

Hyvin ja säännöllisesti hoidetut terassipinnat pysyvät kauniina ja miellyttävinä pitkän aikaa. Tämä lisää terassin käyttöikää vuosikymmeniä.

Terassin huollossa on myöskin tärkeää huomioida rakenteet, portaat ja mahdolliset katokset, koska ne vaikuttavat oleellisesti kokonaisuuteen.

Millaisia huoltotoimenpiteitä terassi vaatii?

Terassin pesu ja puhdistus

Tärkein huoltotoimenpide on säännöllinen pintojen puhdistus. Reipasotteinen harjaus tai pyyhintä poistaa roskat, siitepölyn ja lian pinnoilta. Mikäli pinta on selvästi likainen, pesu vedellä tai miedolla pesuaineella saattaa olla tarpeen.

Terassin pesu kannattaa tehdä vasta kevään siitepölykauden jälkeen. Pinttyneen lian ja homeen poistamiseen on saatavilla erilaisia terassipesu ja homeenpoistoaineita. Ympäristön tarpeettoman kuormituksen vähentämiseksi kannattaa kokeilla ensin vesipesua ja siirtyä vahvempiin pesuaineisiin vasta jos muu ei tehoa.

Pinttyneen terassin puhdistukseen voi kokeilla painepesuria. Painepesurilla puhdistus on helppoa ja nopeaa. Tällöin on syytä käyttää terassipesuun tarkoitettua harjapäätä ja edetä varovasti, jottei kova paine tee vaurioita lautapintaan.

Tarkastetaan kiinnikkeiden kunto ja terassilaudoitus

Terassin huoltotoimenpiteisiin kuuluu pesun yhteydessä tehtävä yleistarkastus. Tässä yhteydessä on tarkastettava terassin kiinnikkeiden kunto, terassilaudoituksen ruuvit ja mahdolliset portaat sekä katos.

Mikäli havaitaan kiinnikkeissä tai muissa osissa vaurioita niin ne vaihdetaan uusiin. Sama pätee, jos terassilaudoituksessa on jossakin laudassa heikkoutta niin se vaihdetaan uuteen.

Pintakäsittely ja suojaus

Terassin pintakäsittelyllä suojataan puuta ja saadaan käyttömukavuutta. Käsittely minimoi terassilautojen halkeilua ja estää lian tai muun vastaavan pinttymistä pintaan.

Käsittely toteutetaan puumateriaaliin yleisimmin öljyämisellä. Tämä kannattaa tehdä kunnes lämpötila on vähintään 6 astetta ja ei ole suurta kosteutta.

Mikäli tässä vaiheessa halutaan muuttaa terassin ilmettä uudella värillä niin sävytetyllä öljyllä tämä on mahdollista. Terassin öljyäminen värittömällä öljyllä on suositeltava ratkaisu, mikäli painekyllästetyn puun halutaan luonnollisesti harmaantua.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Jos haluat ostaa terassin rakentamisen palveluna, niin katso tästä alueesi vapaat maalausliikkeet joilta voit pyytää tarjouksen: 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi maalausliikkeille >>

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.