Milloin käsitellään terassi ja terassikalusteet?

Terassin pintakäsittelyä ei kannata aloittaa heti sateen tai lumien sulamisen jälkeen. Terassin tulisi olla täysin kuiva ennen pintakäsittelyn aloittamista.

Sopiva sää terassin käsittelyyn

Terassin pesu on tärkeä osa terassin ylläpitoa ja sen avulla voidaan pitää terassi puhtaana ja kauniina. Terassin pesu kannattaa suorittaa säännöllisesti, jotta estetään lian, sammaleen ja homeen kasvua terassin pinnalla. Terassin pesun ajankohta ja sääolosuhteet ovat tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat pesun onnistumiseen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Terassin pesua ei kannata tehdä liian kuumana päivänä suorassa auringonpaisteessa. Liiallinen lämpö voi kuivattaa pesuaineen liian nopeasti ja vaikeuttaa sen vaikutusta. Sen sijaan pilvisellä säällä terassin pesu onnistuu paremmin, sillä pesuaineella on tarpeeksi aikaa vaikuttaa terassin pinnalla. Pilvisellä säällä pesuaineen kuivuminen on hidasta ja pesuaine ehtii vaikuttaa riittävän kauan terassin pinnalla.

Ennen terassin pesua terassin pinta tulisi kuitenkin kostuttaa, jotta pesuaineen vaikutus tehostuu. Kostutus estää myös liian nopean kuivumisen. Terassin pesuaineen levittäminen kostealle pinnalle auttaa pesuaineen tarttumisessa pintaan ja mahdollistaa paremman lopputuloksen.

Terassin pesun jälkeen terassin on annettava kuivua kunnolla ennen pintakäsittelyä. Puun kosteusprosentin tulisi olla alle 20 % ennen terassin pintakäsittelyä. Puun liian korkea kosteusprosentti voi heikentää pintakäsittelyn tarttuvuutta ja aiheuttaa epätasaisuuksia pintakäsittelyssä.

Terassin kuivumisaika riippuu monesta tekijästä, kuten pesuaineen määrästä, terassin pinnan materiaalista ja sääolosuhteista. Jos  terassin pesuun käytetään painepesuria voi kuivumiseen mennä jopa viikko. Terassin kuivumisaika on tärkeä ottaa huomioon ennen pintakäsittelyä.

Terassin pintakäsittelyä ei kannata aloittaa heti sateen tai lumien sulamisen jälkeen. Terassin tulisi olla täysin kuiva ennen pintakäsittelyn aloittamista. Kosteus terassin pinnalla voi heikentää pintakäsittelyn tarttuvuutta ja aiheuttaa epätasaisuuksia pintakäsittelyssä.

Sään vaikutus terassin öljyämiseen

Sään vaikutus terassin öljyämiseen on merkittävä tekijä. Paras sää terassin öljyämiseen on lämmin pilvipoutainen sää, jossa ilmankosteus on matala ja tuuli on heikkoa. Tuuli voi levittää öljyn ympäriinsä ja kosteus voi hidastaa öljyn kuivumista.

Siitepölykausi kannattaa välttää, sillä siitepöly tarttuu helposti öljyyn ja jättää terassin pinnalle tummia pilkkuja. Myös hyvin kuiva kausi voi haitata öljyämistä, sillä kuiva ilma voi tehdä puusta liian kuivan öljyämistä varten.

Terassin öljyämisessä kannattaa käyttää laadukasta puuöljyä, joka soveltuu terassin pintakäsittelyyn. Öljyämisessä kannattaa käyttää riittävän suurta pensseliä, jolla öljy saadaan levitettyä tasaisesti ja riittävän paksuna.

Terassin öljyämistä kannattaa välttää liian usein, sillä öljyäminen joka vuosi voi aiheuttaa puun pinnan yli kyllästymisen öljyllä ja heikentää öljyn tarttuvuutta.

Milloin terassi kannattaa käsitellä?

Terassin ylläpitäminen on tärkeä osa terassin kestävyyden ja ulkonäön säilyttämistä. Terassin ikä vaikuttaa suuresti sen huollon tarpeeseen ja käsittelyyn.

Jos terassi on aivan uusi niin kannattaa antaa kuivua hyvin ennen ensimmäistä käsittelykertaa. Tämä voi kestää noin 2-4 viikkoa riippuen terassin koosta ja sijainnista. Painekyllästetyn terassin käsittelyn voi jättää hyvin seuraavaan kevääseen. On kuitenkin hyvä muistaa, että vaikka painekyllästetty puu on suojattu kosteudelta ja lahoamiselta niin se tarvitsee silti pintakäsittelyä suojaamaan puuta auringon UV-säteiltä ja likaantumiselta.

Vanhan terassin huoltokäsittely tulee tehdä 1-2 vuoden välein, riippuen olosuhteista joissa terassi on ympäri vuoden. Käsittelyväli riippuu paljon siitä, minkälaisissa olosuhteissa terassi on. Esimerkiksi, jos terassin paikka on varjoinen niin  jokavuotista käsittelyä ei välttämättä tarvita. Sen sijaan, jos paikka on hyvin aurinkoinen terassi kannattaa öljytä vuosittain.

Tummat sävyt haalistuvat luonnollisesti nopeammin kuin vaaleat. Jos terassin värjätty pinta on väriltään tasainen voidaan käsittely tehdä myös värittömällä puuöljyllä. Tämä suojaa terassin pintaa ilman, että se vaikuttaa sen ulkonäköön.

Kun valitaan terassin pintakäsittelyyn öljyä niin kannattaa valita laadukas tuote, joka sopii terassin pintakäsittelyyn. Terassiöljy on yleensä vesiohenteinen, öljypohjainen tai liuotinohenteinen. Valitaan öljy, joka sopii parhaiten terassin käyttöön ja ympärivuotisiin olosuhteisiin.

Ennen terassin öljyämistä, tarkistetaan terassin kunto ja puhdistetaan  huolellisesti. Puhdistus voidaan suorittaa esimerkiksi terassin pesuaineella ja painepesurilla. Kun terassi on puhdistettu niin annetaan kuivua kunnolla ennen öljyämistä.

Terassin käsittelyn hinta

Terassin käsittely on tärkeä osa terassin ylläpitoa ja sen kestävyyden säilyttämistä. Terassin käsittelyn hinta riippuu monesta eri tekijästä, kuten terassin koosta, materiaalista, sen iästä ja siitä minkä tyyppisellä öljyllä terassi käsitellään.

Terassin koko ja materiaali

Terassin käsittelyyn käytettävän öljyn määrä ja hinta riippuvat suuresti terassin koosta ja materiaalista. Esimerkiksi, jos terassi on valmistettu isosta määrästä puuta  käsittelyyn tarvitaan enemmän öljyä kuin terassissa, joka on valmistettu pienemmästä määrästä puuta. Tämä vaikuttaa käsittelyn kokonaishintaan.

Terassin ikä

Vanhan terassin käsittely voi vaatia enemmän työtä ja materiaaleja kuin uudemman terassin käsittely. Vanhassa terassissa voi olla enemmän likaa, sientä ja muuta pinttynyttä likaa, joka vaatii huolellisemman puhdistuksen ja enemmän öljyä suojaamaan terassin pintaa.

Käytettävä öljy

Terassin pintakäsittelyyn käytetyn öljyn hinta voi vaihdella suuresti. Halvemmat öljyt voivat maksaa noin 10-15 euroa litralta, kun taas laadukkaammat öljyt voivat maksaa noin 30-50 euroa litralta. Laadukkaampi öljy voi olla hieman kalliimpi, mutta sen suojakerros kestää pidempään ja siten se vaatii harvemmin uudelleenkäsittelyä.

Käsittelyhinnat

Terassin käsittelyhinnat vaihtelevat usein ammattilaisen käyttämän ajan ja vaadittavan työn määrän mukaan. Terassin käsittelyn hinta voi vaihdella noin 10-25 euroa neliömetriltä. Tähän hintaan sisältyy yleensä terassin puhdistus, pintakäsittely ja mahdollisesti terassin hionta ennen käsittelyä.

Terassin käsittelyhinnat voivat kuitenkin vaihdella alueen ja ammattilaisen mukaan. Siksi onkin tärkeää pyytää tarjouksia useilta eri ammattilaisilta ja vertailla heidän tarjoamiaan palveluita ja hintoja ennen kuin valitset tekijän.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.