Paneelien maalaus 

Paneeliseinän maalaus ja käsittely soveltuu sekä retroseinälle ja uusille paneeleille.

Paneelien maalaus sopii retroseinille ja uusille paneeleille. Puinen paneeliseinä on silmälle muodollisesti kaunis näky. Muotonsa takia se kerää likaa ja pölyä erittäin helposti. Etenkin tiloissa, joissa vietetään paljonkin aikaa niin niiden käsittelyyn on järkevää kiinnittää huomiota kuten keittiössä ja eteisessä. Uusi paneeli on suositeltavaa käsitellä ja vanha, tummunut retroseinä saa maalaamisella täysin uuden ja raikkaan ilmeen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Maalaanko itse vai käytänkö ammattilaista maalaustyöhön?

Monesti ajatellaan, että maalauksen tekemällä itse säästää ja on nopea suorittaa. Tässä kohtaa lähdetään toteuttamaan ilman suurempaa perehtymistä ja miettimistä mikä on koko projektin kokonaistyö ja mitä se sisältää tai mitä se vaatii.

Paneelien maalaus voi olla monelle terapeuttista, mutta se on kuitenkin hyvä suunnitella jokaisen vaiheen osalta. Maalaus ammattilainen pystyy arvioimaan  oikein kokonaistilanteen, liittyi asia pohja- tai valmistelutöihin.

Monesti tuleekin suunnitteluvaiheessa ajatus, että koko maalausprojekti olisi hyvä teettää alan ammattilaiselle. Ei pelkästään maalaustyön jäljen takia vaan myöskin kokonaisuuden vuoksi.

Alan ammattilaiset osaavat valita sopivat maalit ja muut tarvittavat tuotteet, jolloin vapautuu aikaa ja vaivaa maalien valinnalta. Näin ei myöskään tarvita perehtymistä käyttöohjeisiin vaan ammattimaalarin annetaan hoitaa nämä valinnat. Ammattilaiselta tilaamalla varmistutaan laadukkaasta lopputuloksesta.

Lisäksi alan ammattilaiselta tilatessa saadaan työlle ja työn jäljelle takuu. Lisäksi yrityksillä on asianmukaiset vakuutukset ja ne kantavat täyden vastuun tekemästään työstä. Aina on kuitenkin järkevää kilpailuttaa maalausurakka. Halvin ei aina ole laadukkain. Jokaisesta tehtävästä työstä on hyvä tehdä sopimus ja siihen sisällyttää kaikki tehtävät toimenpiteet ja hinnat.

Alan ammattilaisten tekemästä työstä saadaan kotitalousvähennys, jonka avulla teetettävän työn kulut pienenevät huomattavasti (kotitalousvähennyksestä tietoa artikkelin lopussa).

Paneelien maalaus -Esivalmistelut ja pohjatyöt

Paneelien maalaus aloitetaan tarkalla suunnittelutyöllä ja aikataululuksella, riippuen projektin tekijästä. Selvitetään mitä työvälineitä ja mahdollisia koneita tarvitaan. Mahdollinen hiomakoneen vuokraus paikallisesta konevuokraamosta.

Varsinainen pohjatyö aloitetaan tyhjentämällä maalattava tila tyhjäksi ja tarvittaessa irrottamalla  jalkalistat ja mahdollisesti kynnykset. Suojataan ja teipataan maalarinteipillä alueet ja kohdat joita ei haluta maalattavaksi.

Paneelit puhdistetaan pölystä ja etenkin keittiössä pestään myöskin rasvottumat pois. Mikäli pinnassa on irtonaista vanhaa maalia tai lakkaa niin poistetaan kaapimella kokonaan pois. Mahdolliset reijät ja kolot kitataan kittaus aineella. 

Yleensä paneeleita ei tarvitse hioa, paitsi mikäli vanha maalipinta on hyvinkin kova ja kiiltävä. Tässä tapauksessa on pinta hiottava. 

Vaihtoehtoisia paneelipintoja:

Uusi puhdas puu

Höylätyt ja sileät puupinnat eivät vaadi pohjakäsittelyä. Halutessaan pinnat voidaan kevyesti kostuttaa, antaa kuivua ja tämän jälkeen tehdä kevyt hionta hiekkapaperilla ja lopuksi poistaa tulleet hiontapölyt.

Aiemmin käsitelty vanha puu

Varmistutaan maalin soveltuvuus maalattavalle pinnalle. Pinnan ollessa vahattu niin erilaisilla rasvanpoistoaineilla käsitellään pinta. Hilseilevä pinta poistetaan hiekkapaperilla tai erilaisilla maalinpoistoaineilla.

Paneelien maalaus -Sopivan maalin valinta

Maaleja on paneelien maalaukseen valittavissa niin remontti- paneeli ja kalustemaali. Kannattaa huomioida maalattavan tilan mukaan värin kiiltoaste. Nykyään on saatavilla paljon erilaisia vesiohenteisia maaleja, joilla maalaus onnistuu hyvin. Laajoja pinta-aloja maalatessa vesiohenteinen maali on miellyttävämpi käyttää kuin liuotinohenteinen.

Helposti likaantuviin paikkoihin soveltuu hyvin puolihimmeä remonttimaali, koska ominaisuuksiltaan se kestää pesua. Himmeä ja täyshimmeä maali soveltuu mm. makuu- ja olohuoneisiin.

Siveltimellä maalatessa saadaan perinteisellä öljymaalilla ohut, kaunis jälki ja samalla paneelin kaunis profiili pääsee oikeuksiinsa.

Pohjamaalaukseen on saatavilla erilaisia tartuntapohjamaaleja.

Kannattaa mennä paikalliseen rautakauppaan ja ottaa värikarttoja kotiin malliksi.

Pohjamaalaus

Pohjamaalauksessa maali sivellään paneeli kerrallaan päästä päähän. Näin vältetään rajat ja saumakohtien syntyminen. Kaikki maalattavat pinnat pohjamaalataan ja annetaan kuivua ohjeiden mukaisesti ennen varsinaista maalausta. 

Paneelien maalaus

Pintamaalaus suoritetaan samalla tekniikalla kuin pohjamaalaus eli paneeli kerrallaan päästä päähän. Maalaus kertoihin vaikuttaa vanha väri ja alusta. Vanhat paneelit ovat useasti väriltään keltaisia, vihreitä tai muuten erittäin kirkkaita väriltään ja tällöin maalauskertojen määrä kasvaa, että saadaan peittävä ja tasainen lopputulos.

Uusien paneelien maalauksessa on huomioitava, että ne saattavat eläytyä pitkäänkin asennuksesta. Tällöin paneelien välit tulevat esille. Ylimääräistä maalia kannattaa jättää talteen mahdollista paikkausta varten.

Maalauksen jälkeen

Poistetaan teippaukset ja suojaukset. Teipit kannattaa poistaa heti maalauksen jälkeen ettei ne irroittaessa repäise kuivunutta maalipintaa. Maaliroiskumat pyyhitään märällä liinalla. 

Jos huomataan maalaamattomia tai korjattavia pintoja niin ne korjattava pikaisesti. Työvälineet pestään vedellä ja saippualla seuraavaa kertaa varten.

Maalijätteiden hävittäminen

Jätteiden hävittäminen on erityisen tärkeää ja niiden oikeisiin ohjeistettuihin paikkoihin toimittaminen. Mitään maalijätteitä ei jätetä luontoon tai paikkoihin jossa ne mahdollistavat luontoon joutumisen.

Märkämaalit luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi ja ne on toimitettava erilliseen kierrätyspisteeseen.

Kuivamaalit ovat kaatopaikkajätettä eli kuivat maalipurkit ja maalijäte laitetaan sekajätteisiin. Tuotteita ei saa missään tapauksissa päästää viemäriin, vesistöön eikä luontoon.

Nestemäinen maalijäte viedään ongelmajätekeräykseen. Tyhjät ja kuivat purkit ja pakkaukset ovat kierrätykseen toimitettavia materiaalinsa mukaisesti. Näiden on oltava tyhjiä ja kuivia eli ei saa olla märkää maalia.

.

Paljon maksaa paneelien maalaus?

Itse tehtynä paneelien maalauksen hinnan määrittelee tuote- ja tarvikeostot, joita ovat työ-  ja suojausvälineet, mahdolliset vuokrattavat laitteet ja maalin hinta. Ennen työn aloittamista on järkevää arvioida mahdollisimman tarkkaan paljonko maalia tarvitaan.

Tilaustyönä teetettäessä hinnan määrittelee maalattavien seinien, kunto, huonekorkeus ja maalaamiseen käytettävän maalin hinta.

Kuluneet ja huonokuntoiset seinät vaativat selkeästi enemmän pohjatyötä ja työaikaa. Korkeat seinät on hitaampi maalata ja niihin saatetaan tarvita erilaisia apuvälineitä, joiden takia hintakin on korkeampi.

Keskikokoisen paneeliseinän maalauksen hinta teetettynä ammattilaisella on 400 – 700 euroa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Huoneistoremontti

Pintaremontti

Kodin maalaus

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.