Ovien maalaus

Ovien maalauksella kohennetaan helposti sisustusta ilman ovien vaihtamista uusiin.

Sisätiloissa ovienkin kunto ja maalipinta rapistuu täysin huomaamattomasti ja vaikuttaa asunnon viihtyisyyteen. Aina ei ole tarvis lähteä vaihtamaan ovia uusiin vaan ratkaisuna voidaan käyttää maalausta. 

Tämä on helppo ja nopea keino uudistaa, päivittää ja raikastaa kodin yleisilmettä. Samalla myöskin voidaan nostaa asunnon arvoa. 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi maalausliikkeille >

Maalaanko itse vai käytänkö ammattilaista maalaustyöhön?

Monesti ajatellaan, että maalauksen tekemällä itse säästää ja on nopea suorittaa. Tässä kohtaa lähdetään toteuttamaan ilman suurempaa perehtymistä ja miettimistä mikä on koko projektin kokonaistyö ja mitä se sisältää tai mitä se vaatii.

Maalaaminen voi olla monelle terapeuttista, mutta se on kuitenkin hyvä suunnitella jokaisen vaiheen osalta.Maalaus ammattilainen pystyy arvioimaan  oikein kokonaistilanteen, liittyi asia pohja- tai valmistelutöihin.

Monesti tuleekin suunnitteluvaiheessa ajatus, että koko maalausprojekti olisi hyvä teettää alan ammattilaiselle. Ei pelkästään maalaustyön jäljen takia vaan myöskin kokonaisuuden vuoksi.

Alan ammattilaiset osaavat valita sopivat maalit ja muut tarvittavat tuotteet, jolloin vapautuu aikaa ja vaivaa maalien valinnalta. Näin ei myöskään tarvita perehtymistä käyttöohjeisiin vaan ammattimaalarin annetaan hoitaa nämä valinnat. Ammattilaiselta tilaamalla varmistutaan laadukkaasta lopputuloksesta.

Lisäksi alan ammattilaiselta tilatessa saadaan työlle ja työn jäljelle takuu. Lisäksi yrityksillä on asianmukaiset vakuutukset ja ne kantavat täyden vastuun tekemästään työstä. Aina on kuitenkin järkevää kilpailuttaa maalausurakka. Halvin ei aina ole laadukkain. Jokaisesta tehtävästä työstä on hyvä tehdä sopimus ja siihen sisällyttää kaikki tehtävät toimenpiteet ja hinnat.

Alan ammattilaisten tekemästä työstä saadaan kotitalousvähennys, jonka avulla teetettävän työn kulut pienenevät huomattavasti (kotitalousvähennyksestä tietoa artikkelin lopussa).

Jos haluat ostaa maalauksen palveluna, niin katso tästä alueesi vapaat maalausliikket joilta voit pyytää tarjouksen: 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi maalausliikkeille >>

Ovien maalaukseen ideoita

Ovien maalauksessa ja sävyjen valitsemisessa voidaan korostaa oven ilmettä ja samalla tuoda sitä esille. Nykyään ovien maalauksessa on lähdetty voimakkaastikin leikkimään väreillä.

Yleisesti ovet ovat valkoisia, mutta musta ovikin sopii eri värien kanssa ja tuo kiinnostusta huoneeseen.

Nykyisin kikkaillaan ovien ylä- ja alaosien maalaamisella eri sävyihin. Ovet voidaan maalata kokonaan tai vain vaikka pelkästään peiliosan. On kuitenkin otettava huomioon, että joko seinä tai ovi maalataan kirkkaalla tehostevärillä, mutta ei molempia.

Lisäksi kannattaa ottaa ovien maalausta suunniteltaessa huomioon karmit, karmilistat ja niiden värimaailma.

Maalauksen yhteydessä voidaan ilmeeseen vaikuttaa ovenkahvoilla, joita on saatavilla lukematon määrä erityyppisiä ja näköisiä. Kahvat tuovat kokonaisuuteen oman ilmeensä ja tunnelman.

Esivalmistelu ja pohjatyöt

Ovien valmistusmateriaaleilla on vaikutusta, mitä työvälineitä ja tekniikoita työssä käytetään. Hyvällä pohjatyöllä saavutetaan siisti lopputulos ja ei jouduta tekemään uusintamaalausta.

Huonokuntoisen oven korjaus- ja pohjatyöt vievät enemmän aikaa ja tällöin myöskin mietittävä vaihtaako oven uuteen.

Helpottaakseen maalaustyötä on järkevää irrottaa ovet saranoista. Ovien kahvat, vetimet ja helat kannattaa myöskin irrottaa ja näin niitä ei tarvitse erikseen suojata maalaukselta. Kannattaa huomioida, että tila missä työskennellään, maalataan ja kuivatetaan on riittävän tilava ja suojaisa.

Paikallaan maalatessa kaikki paikat, joita ei haluta maalata suojataan esimerkiksi maalarinteipillä. Lisäksi tilasta ja maalattavan oven läheisyydestä poistetaan mahdolliset kalusteet ja matot.

Ovien pinnat puhdistetaan vedellä ja jos on tarttunutta likaa, öljyjä tai aineksia niin käytetään vahvempia pesuaineita. Tämä on tärkein vaihe lopputuloksen kannalta ja kannattaa tehdä erittäin huolellisesti. Maali imeytyy ja pinta kestää sitä pidempään mitä paremmin tämä on tehty.  

Puhdistukseen käytettäviä aineita on useita ja on hyvä kysyä neuvoa paikallisesta rautakaupasta tai ammattilaiselta, koska myös maalattavan pinnan materiaali on ratkaiseva. Jos pinnoilla on rasvaisuutta tai muuta vastaavaa niin hyvä keino hangata vaikka karhealla sienellä kuten karhunkieli. Tämän jälkeen pestään pinnat puhdistusaineella tai maalipesulla, jonka jälkeen annetaan rauhassa kuivua ennen pintojen jatkokäsittelyä.

Vanhaa maalia ei ole tarpeen hioa pois, jos se ei ole irtoilevaa ja täysin huonokuntoista. Maalattava pinta pitää karhentaa, koska näin uusi maali tarttuu pintaan huomattavasti paremmin. Samalla tarkistetaan oven pinnalta mahdolliset kolhiintuneet kohdat, jotka kitataan puukitillä.

Ennen varsinaista maalausta ovet pohjamaalataan tartuntapohjamaalilla. Tämä antaa maalille hyvän tartuntapohjan ja lisää käyttöikää oville. Pohjamaali annetaan kuivua ohjeiden mukaisesti ennen varsinaista maalausta.

Sopivan maalin valinta

Maalien valinnassa on oltava huolellinen, koska väärin valituilla maaleilla voidaan aiheuttaa nopeastikin maalin lohkeilua, etenkin peiliovista. Tässäkin korostuu pohjatyö ja sen tarpeellisuus lopputuloksen kannalta.

Sisäovien maalaukseen on suositeltavaa käyttää kalustemaalia. Nämä ovat pehmeitä seinämaaleja kovempia ja kestävämpiä. 

Kalustemaalit ovat sävytettävissä ja niissä on eri kiiltoasteita. Puolihimmeä maali on varmin valinta, koska siihen erilaiset jäljet eivät jää näkyviin. Himmeällä maalilla saadaan helpommin tasainen työnjälki. 

Oviin voidaan haluttaessa käyttää kiiltävää maalipintaa.

Kannattaa tutustua värikarttojen ja paikallisen rautakaupan ammattilaisen kanssa maalin ominaisuuksiin ja soveltuvuuksiin.

Jos haluat ostaa maalauksen palveluna, niin katso tästä alueesi vapaat maalausliikket joilta voit pyytää tarjouksen: 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi maalausliikkeille >

Ovien maalaus

Ovien maalausta aloittaessa kannattaa myöskin huomioida oven karmit. Nämä jäävät helposti rapistuneen näköiseksi ja värisävyltään erilaiseksi uuden oven pinnan vieressä.

Pohjamaalaus tehdään ohennetulla maalilla ja hienokarvaisella telalla tai siveltimellä. Ensin voidaan levittää siveltimellä ja viimeistellä tasaiseksi telalla. 

Toinen kerros maalataan ohentamattomalla maalilla, kun edellinen maalikerros on kunnolla kuivunut. Maalauskertojen määrä riippuu miten maali imeytyy, tarttu ja peittää oven pinnan.

Ennen ovien paikalleen laittamista on varattava riittävä aika kuivumiselle.

Ruiskumaalauksella tasaista jälkeä

Ruiskumaalaus toteutetaan yleensä ammattilaisen tekemänä ja tämä on myöskin selkeästi nopein tapa. Ruiskumaalaus soveltuu lähes kaikille ovimateriaaleille. Useasti valitaan ruiskumaalaus, koska se tuo tasaisen pinnan.

Ruiskumaalaus vaatii hyvän tekniikan ja osaamisen, koska se on huomattavasti haastavampaa kuin sivellin- tai telamaalaus. 

Maalauksen jälkeen

Poistetaan teippaukset ja suojaukset. Teipit kannattaa poistaa heti maalauksen jälkeen ettei ne irroittaessa repäise kuivunutta maalipintaa. Maaliroiskumat pyyhitään märällä liinalla. 

Jos huomataan maalaamattomia tai korjattavia pintoja niin ne korjattava pikaisesti. Työvälineet pestään vedellä ja saippualla seuraavaa kertaa varten.

Maalijätteiden hävittäminen

Jätteiden hävittäminen on erityisen tärkeää ja niiden oikeisiin ohjeistettuihin paikkoihin toimittaminen. Mitään maalijätteitä ei jätetä luontoon tai paikkoihin jossa ne mahdollistavat luontoon joutumisen.

Märkämaalit luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi ja ne on toimitettava erilliseen kierrätyspisteeseen.

Kuivamaalit ovat kaatopaikkajätettä eli kuivat maalipurkit ja maalijäte laitetaan sekajätteisiin. Tuotteita ei saa missään tapauksissa päästää viemäriin, vesistöön eikä luontoon.

Nestemäinen maalijäte viedään ongelmajätekeräykseen. Tyhjät ja kuivat purkit ja pakkaukset ovat kierrätykseen toimitettavia materiaalinsa mukaisesti. Näiden on oltava tyhjiä ja kuivia eli ei saa olla märkää maalia.

Ovien huolto

Yleisesti ovien lakka- ja maalipinnat ovat erittäin hyvin kulutuksen kestäviä ja myöskin likaa hylkiviä. Pinnat kestävät hyvin altistumista erilaisille aineille, kuten virvoitusjuomat, rasvat ja öljyt.

Likaantunut pinta on puhdistettava mahdollisimman nopeasti ja se onnistuu helposti perus pesuaineilla tai astianpesuaineella. Tähän voidaan käyttää pesuliinaa tai sientä. Pesuaine huuhdellaan vedellä, joka kuivataan välittömästi.

Tahrat ja läikät, jotka ovat imeytyneet maalipintaan niin ne voidaan poistaa lakkabensiinillä kostetulla pehmeällä kankaalla. Voimakkaita liuotinaineita ei suositella käytettäväksi, koska ne pehmittävät maalipintaa.

Paljon maksaa ovien maalaus?

Itse tehtynä maalauksen hintaan vaikuttaa työvälineet ja maalin hinta.

Tilaustyönä teetettäessä hintaan vaikuttaa korjaus- ja pohjatöiden määrä ja maalin hinta.

Keskimääräinen yhden oven maalaushinta on noin 70 – 130 euroa.

Neljän oven maalaus n. 400 euroa.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Jos haluat ostaa maalauksen palveluna, niin katso tästä alueesi vapaat maalausliikket joilta voit pyytää tarjouksen: 

Jätä tästä tarjouspyyntö alueesi maalausliikkeille >

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti!

Kokeile jättämällä työpyyntö tai tarjouspyyntö alla olevasta napista painanamalla tai lataa sovellus sovelluskaupastasi!

Lue lisää artikkeleita kodin remontointiin:

Paneelikaton maalaus

Paneelikaton maalauksella uutta ilmettä ja piristystä asuntoosi. Paneelikaton maalauksella saadaan raikastettua ja uusittua asunnon ilmettä ja samalla tehtyä kunnostusta. Tällä on helppo saada asunnolle tai talolle myyntitilanteessa lisäarvoa. Projektiin on varattava...

Terassin rakentaja: muista tarvittavat luvat

Terassin rakentamiseen tarvitaan yleensä erilaisia lupia. Luvan tarpeeseen vaikuttaa rakennettavan terassin massiivisuus, kohteen omistusoikeudet eli onko kyseessä omakotitalo vai taloyhtiö, katetaanko ja rakennetaanko terassille muita rakennelmia? Tässä artikkelissa...

Maalämpö – milloin se kannattaa?

Maalämpö on edullinen ja helppo lämmitysmuoto. Se on erittäin omavarainen tapa lämmitykseen. Maalämpö on kasvava ja tulevaisuuden lämmitysmuoto, joka varmistaa edullisen ja ekologisen lämmityksen. Maalämpöjärjestelmän avulla on mahdollista myöskin toteuttaa viilennys....

Öljylämmityksestä luopuminen – mitä vaihtoehtoja on?

Öljylämmityksen vaihtaminen uusiutuvaan energiaan tuo merkittäviä säästöjä ja pienentää päästöjä. Tässä artikkelissa Miten valita sopivin lämmitysmuoto? Lämpöremontti Lämpöremontin kustannukset Öljylämmityksestä maalämpöön Öljylämmityksestä luopumiseen erilaiset tuet...

Vaihto ilmavesilämpöpumppuun – vinkit lämpöremonttiin

Ilmavesilämpöpumpulla saavutetaan suuret säästöt lämmitys- ja energiakustannuksissa. Paras hyöty saadaan ottamalla ilmavesilämpöpumppu pää järjestelmäksi ja vanha järjestelmä varalähteeksi. Tässä artikkelissa: Lämpöremontti Lämpöremontin kustannukset...

Terassin suunnittelun ABC – näin toteutat täydellisen terassin

Terassin suunnittelu kannattaa tehdä erittäin huolellisesti, jonka avulla saadaan tyyliltään ja käyttöominaisuuksiltaan toimiva terassi. Tässä artikkelissa Terassin suunnittelu DIY-toteutus vai ammattilaisen rakentama Asiat mitä otetaan huomioon terassin...

Terassin laatoitus

Terassin laatoituksella saadaan tyylikkyyttä ja kestävyyttä.  Tämä tuo terassin huoltoon ja ylläpitoon helppoutta ja vaivattomuutta. Tämän voi toteuttaa itse tehtynä, kunhan kaikki välineet ja laitteet ovat käytössä.  Tässä artikkelissa Teenkö itse vai...

Terassin perustus

Oikeaoppinen perustus takaa terassille pitkän iän. Maaperä ja sen routivuus määräävät, miten perustus kannattaa rakentaa. Tässä artikkelissa Rakennanko itse vai tilaanko ammattilaiselta? Huomioita terassin perustuksen aloittamiseen Paikan valinta Sään ja olosuhteiden...

Terassin rakentaminen

Terassin rakentaminen onnistuu myöskin itse tehtynä, jonka avulla säästetään merkittävästi kustannuksia. Käytössä on oltava sopivat materiaalit ja työkalut. Terassin rakentamiseen vaikuttaa erittäin paljon sen laajuus, muodot, sijainti ja mahdollisesti tarvittavat...

Maalämpöpumpun huolto

Maalämpöpumpun säännöllisellä huollolla varmistetaan järjestelmän toiminta. Järjestelmän huollossa on itse tehtäviä ja ammattilaisen tekemiä huoltotoimenpiteitä. Näillä varmistetaan järjestelmän pitkä käyttöikä ja sen tehokas toiminta. Tässä artikkelissa Yleisimmät...

Ilmavesilämpöpumppu

Ilmavesilämpöpumppu on edullinen vaihtoehto omakotitalojen lämmitykseen. Laitteen avulla voidaan säästää lämmityskuluissa jopa 50-70 %. Tässä artikkelissa Mikä on ilmavesilämpöpumppu? Mitä otetaan huomioon ilmavesilämpöpumpun valinnassa? Sähkönkulutus...

Maalämpöpumppu

Maalämpöpumppu on kokonaistaloudellisin lämmitysjärjestelmä suuren omavaraisuusasteen ansiosta. Maalämpöpumppu tuottaa uusiutuvaa energiaa ja tämä tuotetaan yleisesti maan kallioperästä. Laitteen avulla pystytään lämmittämään ja myöskin viilentämään. Tässä...

Ilmavesilämpöpumpun asennus

Ilmavesilämpöpumpun asennuksiin on käytettävä virallista ja laillista asentajaa. Tämä antaa ja takaa laitteen tehokkaan toiminnan ja takuun työstä.

Ilmalämpöpumpun huolto

Säännöllisellä ilmalämpöpumpun huoltamisella pidetään laite kunnossa ja saavutetaan pidempi käyttöikä.

Ilmavesilämpöpumpun huolto

Ilmavesilämpöpumpun säännöllinen huolto pidentää laitteen käyttöikää. Huoltotoimenpiteillä varmistetaan järjestelmän laadukas ja hyvä toimiminen oikealla hyötysuhteella.

Maalämpöpumpun asennus

Maalämpöpumpun asennus on asukkaalle yksinkertainen ja vaivaton toimenpide.

Maalämpöpumppu asennetaan ammattilaisen toimesta ja prosessi on pää sisällöltään aina samanlainen, mutta jokainen asennus yksilöllinen.

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumpulla saavutetaan suuria säästöjä lämmityskuluissa. Lisäksi se tuo asumiseen ja elämiseen mukavuutta. Ilmalämpöpumpulla lämmityskustannusten säästö on merkittävä. Säästö voi olla jopa 30–50 % vuotuisista lämmityskustannuksista.

Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun asennuksiin on käytettävä virallista ja laillista asentajaa. Tämä antaa ja takaa laitteen tehokkaan toiminnan ja takuun työstä.

Hirsimökin maalaus

Hirren maalauksella saadaan hirsimökki näyttämään kauniilta ja hyvin hoidetulta.

Aidan maalaus

Aidan maalaus on nopea ja helppo keino ylläpitää lauta- tai lankkuaita kunnossa.

Terassin maalaus

Terassin käsittely pitää terassin kunnossa ja parantaa ulkonäköä. Samalla se suojaa ja antaa käyttöikää.

Kylpyhuoneen maalaus

Kylpyhuoneen maalaus on edullinen vaihtoehto suurelle ja kalliille remontille.

Saunan maalaus

Saunan maalauksella saadaan päivitettyä, parannettua ulkonäköä ja lisättyä käyttömukavuutta.

Betonilattian maalaus

Betonilattia on materiaalina helppo hoitaa ja edullinen ratkaisu lattiapinnaksi. Lattiaa on huollettava säännöllisesti ja myöskin kotitalouksissa tämä on tärkeää. Säännöllinen pintahuolto säilyttää betonilattian hyvän kunnon vuosikymmenien ajan.

Muovimaton maalaus

Muovimaton maalaus kohentaa asunnon ilmettä ja lisää käyttömukavuutta.

Ikkunoiden maalaus

Ikkunoiden maalauksella parannetaan talon ulkonäköä ja lisätään asuin viihtyisyyttä.

Portaiden maalaus

Portaiden maalauksella kevennetään ja parannetaan kodin ilmettä.

Parketin maalaus

Parketin maalaus on trendikästä ja sillä saadaan uutta ilmettä asuntoon. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto kalliille lattiaremontille ja myöskin mahdollista tehdä omatoimisesti.

Laminaattilattian maalaus

Laminaattilattian maalaaminen on helppoa ja suhteellisen nopeaa. Tämä on hyvä vaihtoehto lattian vaihtamiselle.

Puulattian maalaus

Puulattian maalauksella uudistetaan asuntoa pienellä budjetilla. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto kalliille lattiaremontille ja myöskin mahdollista tehdä omatoimisesti.

Paneelien maalaus 

Paneeliseinän maalaus ja käsittely soveltuu sekä retroseinälle ja uusille paneeleille.

Maalauspalvelun käyttö

Maalaustöitä on hyvinkin erilaisia ja niiden toteutustavat myöskin vaihtelevat. Joissain tapauksissa toteuttaminen on helppoa ja ei vaadi suuria pohjatöitä tai osaamista. Toisissa tapauksissa vaaditaan erittäin tarkkaa tietämystä, pohjatöiden tekemistä ja myöskin osaamista.

Seinän maalaus

Seinien maalaaminen on helppo konsti muuttaa kodin yleisilmettä ja tunnelmaa

Tehosteseinän maalaus

Tehosteseinän maalauksella päivitetään ja luodaan erityistä tunnelmaa tiloihin ja mittasuhteisiin. Tämä on melko helppo ja vaivaton keino päivittää tilaa trendien mukaisesti.

Seinäkaakeleiden -ja lattialaattojen maalaus

Seinäkaakeleiden -ja lattialaattojen maalaus on vaihtoehto suurelle ja arvokkaalle remontille. Monien haaveissa on uudistaa kylpyhuonetta, kura eteistä, keittiötä tai muuta tilaa jossa on kaakeleita ja laattoja niin lattioissa kuin seinissä.

Sokkelin maalaus

Sokkelin maalaus tuo taloon uutta ilmettä ja päivittää sen uuteen ilmeeseen. Huolellisesti maalattu sokkeli antaa suojaa kosteudelta ja kiinteistölle lisä arvoa. Sokkelin maalaus on yksi tärkeä osa kiinteistön hoitamista.

Patterin maalaus

Patterin maalaus on helppoa ja vaivatonta, joka onnistuu myöskin omatoimisesti.

Tiilikaton maalaus

Tiilikaton huoltomaalaus pidentää katon käyttöikää huomattavasti. Katon ollessa muuten hyvässä kunnossa ja ehjä niin toimenpiteeksi riittä kunnon huolto ja uusi maalipinta.

Talon maalaus

Talon maalaus on projekti, joka on iso ja sen jälki näkyy pitkään ja kaikille. Tähän kannattaa varata riittävästi aikaa niin, että voidaan ottaa kaikki tarvittavat asiat huomioon. Tarkat suunnitelmat, pohjatyöt, sään huomioiminen, materiaalit ja työvälineet ovat tärkeässä roolissa.