Ikkunan maalaus

Ikkunan maalaus parantaa talon ulkonäköä ja lisätään asuin viihtyisyyttä.

Ikkunan maalaus tuo viihtyisyyttä ja siisteyttä taloon, mökille ja kiinteistöön. Ikkunoiden tai tarkemminkin ikkunakarmien maalaus on osana talon huoltotoimenpiteitä.

Ikkunan maalaus antaa lisää käyttöikää huomattavasti. Vaihtelevat säät ja vuodenajat kuluttavat ikkunoita ulkopuolelta. Ja säiden takia ikkunakarmit alkavat haurastua ja halkeilla.

Suositeltavaa on maalata sisä- ja ulkopuoli samassa yhteydessä. Ikkunoiden maalauksella parannetaan myöskin myyntitilanteessa talon arvoa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Maalaanko itse vai käytänkö ammattilaista maalaustyöhön?

Monesti ajatellaan, että maalauksen tekemällä itse säästää ja on nopea suorittaa. Tässä kohtaa lähdetään toteuttamaan ilman suurempaa perehtymistä ja miettimistä mikä on koko projektin kokonaistyö ja mitä se sisältää tai mitä se vaatii.

Ikkunan maalaus voi olla monelle terapeuttista, mutta se on kuitenkin hyvä suunnitella jokaisen vaiheen osalta. Maalaus ammattilainen pystyy arvioimaan  oikein kokonaistilanteen, liittyi asia pohja- tai valmistelutöihin.

Monesti tuleekin suunnitteluvaiheessa ajatus, että koko maalausprojekti olisi hyvä teettää alan ammattilaiselle. Ei pelkästään maalaustyön jäljen takia vaan myöskin kokonaisuuden vuoksi.

Alan ammattilaiset osaavat valita sopivat maalit ja muut tarvittavat tuotteet, jolloin vapautuu aikaa ja vaivaa maalien valinnalta. Näin ei myöskään tarvita perehtymistä käyttöohjeisiin vaan ammattimaalarin annetaan hoitaa nämä valinnat. Ammattilaiselta tilaamalla varmistutaan laadukkaasta lopputuloksesta.

Lisäksi alan ammattilaiselta tilatessa saadaan työlle ja työn jäljelle takuu. Lisäksi yrityksillä on asianmukaiset vakuutukset ja ne kantavat täyden vastuun tekemästään työstä. Aina on kuitenkin järkevää kilpailuttaa maalausurakka.

Halvin ei aina ole laadukkain. Jokaisesta tehtävästä työstä on hyvä tehdä sopimus ja siihen sisällyttää kaikki tehtävät toimenpiteet ja hinnat.

Alan ammattilaisten tekemästä työstä saadaan kotitalousvähennys, jonka avulla teetettävän työn kulut pienenevät huomattavasti (kotitalousvähennyksestä tietoa artikkelin lopussa).

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ikkunan maalaus -Esivalmistelut ja pohjatyöt

Pohjatyöt ja maalattavan pinnan puhdistus on erityisen tärkeä työvaihe. Maali ei tartu likaiseen tai pölyiseen pintaan kunnolla.

Varsinainen pohjatyö aloitetaan tyhjentämällä maalattavan tilan ympäristö tyhjäksi. Suojataan ja teipataan maalarinteipillä alueet ja kohdat eli lasipinnat,  joita ei haluta maalattavaksi.

Ikkunan maalaus voidaan tehdä paikallaan tai sitten irrotettuna. Tällöin on varattava reilusti tilaa jonne ikkunat voidaan laittaa ja maalata.

Aluksi tarkastetaan ikkunakarmien kunto vanhan maalin osalta. Ikkunakarmien kunto ratkaisee  pohjatöiden ja työvälineiden tarpeen.

Ikkunakarmeissa saattaa olla pihkaa ja hometta. Pihka saadaan helposti pois teräslastalla. Home poistetaan ja käsitellään homeenpoistoaineella.

Työvälineiden ja tarvikkeiden  hankinnassa vaikuttaa edellä mainitut asiat. Hankitaan sopivia pensseleitä, maalitela- ja varsi ja hiekkapaperia tai vuokrataan hiomakone. Lisäksi kolojen paikkaukseen on löydettävissä puumassaa ja puun kittausaineita. 

Aluksi maalattavat pinnat pestään ja pyyhitään pölyistä. Anna pintojen kuivua rauhassa ennen seuraavia toimenpiteitä.

Tämän jälkeen paikataan mahdolliset kolot, poistetaan home, pihka. Jos maalipinta halkeilee ja on huonossa kunnossa niin silloin hiotaan koko pinta puhtaaksi. 

Ikkunan maalaus -Sopivan maalin valinta

Ikkunan maalaukseen käytetään yleisesti liuotinohenteisia maaleja, koska se kestää paremmin. Tämä kuivuu huomattavasti hitaammin, mutta imeytyminen puuhun on jämäkämpää. Käytössä on myöskin vesiohenteisia maaleja, jotka soveltuvat ikkunan maalaukseen.

Kannattaa mennä paikalliseen rautakauppaan tai ottaa yhteyttä alan ammattilaiseen maalin valinnassa, varsinkin jos käsitellään ulko- ja sisäpuolelta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ikkunan maalaus -Sopiva maalaussää

Jos ikkunat maalataan myöskin ulkopuolelta, mikä on suositeltavaa niin pilvipouta ja lämmin sää on paras. Ikkunan maalaus ei ole järkevää tehdä helteellä tai sateisella säällä.

Pohjamaalaus

Maalattavat ikkunat on järkevä käsitellä pohjusteella, jolloin varmistetaan maalipinnan kestävyys. Tämän tarkoituksena on suojata pintaa mm. homeelta.

Siveltimellä on kätevintä maalata, koska näin saadaan tarkin lopputulos. Käsittely tehdään 1-2 kertaa riippuen peittävyydestä. Huomioi ohjeiden mukainen kuivumisaika ennen seuraavaa käsittelyä.

Pintamaalaus

Ikkunan maalaus kannattaa tehdä siveltimellä, jolloin saadaan tarkin lopputulos. Kannattaa välttää paksuja maali kerrostumia ja maalata useamman kerran.

Ikkunan maalaus on hyvä suorittaa 2 kertaa niin saadaan kulumat ja kellastumiset peitettyä.

Maalauksen jälkeen

Poistetaan teippaukset ja suojaukset. Teipit kannattaa poistaa heti maalauksen jälkeen ettei ne irroittaessa repäise kuivunutta maalipintaa. Maaliroiskumat pyyhitään märällä liinalla. 

Jos huomataan maalaamattomia tai korjattavia pintoja niin ne korjattava pikaisesti. Työvälineet pestään vedellä ja saippualla seuraavaa kertaa varten.

Maalijätteiden hävittäminen

Jätteiden hävittäminen on erityisen tärkeää ja niiden oikeisiin ohjeistettuihin paikkoihin toimittaminen. Mitään maalijätteitä ei jätetä luontoon tai paikkoihin, jossa ne mahdollistavat luontoon joutumisen.

Märkämaalit luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi ja ne on toimitettava erilliseen kierrätyspisteeseen.

Kuivamaalit ovat kaatopaikkajätettä eli kuivat maalipurkit ja maalijäte laitetaan sekajätteisiin. Tuotteita ei saa missään tapauksissa päästää viemäriin, vesistöön eikä luontoon.

Nestemäinen maalijäte viedään ongelmajätekeräykseen. Tyhjät ja kuivat purkit ja pakkaukset ovat kierrätykseen toimitettavia materiaalinsa mukaisesti. Näiden on oltava tyhjiä ja kuivia eli ei saa olla märkää maalia.

Ikkunoiden huolto

Ikkunoiden huolto tarkoittaa niiden kunnon seuraamista, mahdollisten vikojen korjaamista ja säännöllistä huoltamista. Tällä vältetään pinnoitevauriot, ilma- ja vesivuodot ja puuosien rappeutuminen ja lahoaminen.

Ikkunan maalaus hinta

Itse tehtynä ikkunan maalaus hinta määräytyy työvälineistä, maalin hinnasta ja mahdollisesti tarvittavista vuokralaitteista.

Ammattilaiselta tilattuna hintaan vaikuttaa oleellisesti ikkunoiden kunto ja missä nämä sijaitsevat. Korkealla ja mahdollisesti nosturia tarvittaessa hinta nousee ja myöskin hankalissa paikoissa sijaitsevat ikkunat ovat huomattavasti kalliimpia.

Ikkunan maalaus tai ikkunan karmien maalaus on suhteellisen edullinen projekti. Hintaan vaikuttaa:

– ikkunoiden koko ja niiden määrä

– ikkunoiden kunto ja käyttöikä

– työn laajuus

– mahdollinen nosturin käyttö eli korkea paikka

Keskihinta vaihtelee ikkunan kunnostuksen ja maalauksen sisältäen noin 80 – 400 euroa. Hyväkuntoisen ja helposti maalattavissa olevan ikkunan maalauksen hinta voisi olla 80 euroa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.