Laminaattilattian maalaus

Laminaattilattian maalaus on helppoa ja suhteellisen nopeaa. Tämä on hyvä vaihtoehto lattian vaihtamiselle.

Laminaattilattian maalaus tuo uutta ilmettä ja valoa kotiin ja saa tilat yhdistymään toisiinsa halutulla tavalla. Oli syynä sitten lattian tai tilojen päivitys, ilmeen kohotus tai lattian huonokuntoisuus niin tärkeää on kuitenkin tehdä työvaiheet tarkasti ja panostaa välineisiin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Maalaanko itse vai käytänkö ammattilaista maalaustyöhön?

Monesti ajatellaan, että maalauksen tekemällä itse säästää ja on nopea suorittaa. Tässä kohtaa lähdetään toteuttamaan ilman suurempaa perehtymistä ja miettimistä mikä on koko projektin kokonaistyö ja mitä se sisältää tai mitä se vaatii.

Laminaattilattian maalaus voi olla monelle terapeuttista, mutta se on kuitenkin hyvä suunnitella jokaisen vaiheen osalta. Maalaus ammattilainen pystyy arvioimaan  oikein kokonaistilanteen, liittyi asia pohja- tai valmistelutöihin.

Monesti tuleekin suunnitteluvaiheessa ajatus, että koko maalausprojekti olisi hyvä teettää alan ammattilaiselle. Ei pelkästään maalaustyön jäljen takia vaan myöskin kokonaisuuden vuoksi.

Alan ammattilaiset osaavat valita sopivat maalit ja muut tarvittavat tuotteet, jolloin vapautuu aikaa ja vaivaa maalien valinnalta. Näin ei myöskään tarvita perehtymistä käyttöohjeisiin vaan ammattimaalarin annetaan hoitaa nämä valinnat. Ammattilaiselta tilaamalla varmistutaan laadukkaasta lopputuloksesta.

Lisäksi alan ammattilaiselta tilatessa saadaan työlle ja työn jäljelle takuu. Lisäksi yrityksillä on asianmukaiset vakuutukset ja ne kantavat täyden vastuun tekemästään työstä. Aina on kuitenkin järkevää kilpailuttaa maalausurakka. Halvin ei aina ole laadukkain. Jokaisesta tehtävästä työstä on hyvä tehdä sopimus ja siihen sisällyttää kaikki tehtävät toimenpiteet ja hinnat.

Alan ammattilaisten tekemästä työstä saadaan kotitalousvähennys, jonka avulla teetettävän työn kulut pienenevät huomattavasti (kotitalousvähennyksestä tietoa artikkelin lopussa).

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Laminaattilattian maalaus -Esivalmistelut ja pohjatyöt

Pohjatyöt ja maalattavan pinnan puhdistus on erityisen tärkeä työvaihe. Lattia joutuu kalusteisiin tai seiniin verrattuna erityisen kovaan kulutukseen. Maali ei tartu likaiseen tai pölyiseen pintaan kunnolla.

Varsinainen pohjatyö aloitetaan tyhjentämällä maalattava tila tyhjäksi ja tarvittaessa irrottamalla  jalkalistat ja mahdollisesti kynnykset. Suojataan ja teipataan maalarinteipillä alueet ja kohdat joita ei haluta maalattavaksi.

Aluksi tarkastetaan lattian kunto naarmujen ja kolojen osalta. Jos lattia on kulunut, naarmuja ja koloja löytyy niin silloin pohjatöiden ja työvälineiden hankinnassa huomioitava asia.

Työvälineiden ja tarvikkeiden  hankinnassa vaikuttaa edellä mainitut asiat. Hankitaan sopivia pensseleitä, maalitela- ja varsi ja hiekkapaperia tai vuokrataan hiomakone. Lisäksi kolojen paikkaukseen löytyy erilaisia paikkausaineita. Aluksi maalattavat pinnat pestään ja pyyhitään pölyistä. Anna pintojen kuivua rauhassa ennen seuraavia toimenpiteitä.

Työvälineiden ja tarvikkeiden  hankinnassa vaikuttaa edellä mainitut asiat. Hankitaan sopivia pensseleitä, maalitela- ja varsi ja hiekkapaperia tai vuokrataan hiomakone. Aluksi maalattavat pinnat pestään ja pyyhitään pölyistä. Anna pintojen kuivua rauhassa ennen seuraavia toimenpiteitä.

Itse pohjatyö aloitetaan kolojen ja naarmujen paikkauksella sopivalla ja valitulla tuotteella. Jos laminaatti on tiivistä niin hiotaan hiekkapaperilla tai kevyesti hiontakoneella. Laminaatin ollessa huokoinen niin hiominen ei ole välttämätöntä. 

Tämän jälkeen imuroidaan ja pyyhitään koko maalattava alue. 

Laminaattilattian maalaus -Sopivan maalin valinta

Maalin ja sävyn valinta on tärkeä vaihe, että saadaan kestävä ja silmälle kaunis lopputulos. Tässä vaiheessa kannattaa sävyjen osalta huomioida koko ympärillä olevat kalusteet ja kokonaisuus. Itse maalin ja sen ominaisuuksien valinnassa suositellaan kääntymään paikallisen rautakaupan ammattilaisen puoleen.

Laminaattilattian maalauksessa on järkevää käyttää tartuntapohjamaalia ennen varsinaista maalausta. Tämän valinnassa tärkeää huomioida yhteiskäyttö pintamaalin kanssa.

Lateksimaali on kestävyysominaisuuksien osalta hyvä valinta laminaattilattioiden maalaukseen. Hyvä polyuretaanipohjainen maali antaa erittäin hyvän kestävyyden.

Laminaattipintojen maalaukseen suositellaan lateksimaalia sen kestävyysominaisuuksien takia.

Vaihtoehtoisia maaleja löytyy kuten lattioiden maalaukseen suunniteltu kalkkimaali. Maalin valinnassa on tärkeintä, että se on kulutusta kestävää ja kimmoisaa. Laminaatti ei ole huokoinen ja sen takia maalin on oltava tarttuvuus ominaisuuksiltaan hyvä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Laminaattilattian maalaus

Laminaattilattian maalaus aloitetaan tartuntapohjamaalin levittämisellä maalattavalle pinnalle ja sen annetaan kuivua ohjeiden mukaisesti. Tämän jälkeen aloitetaan varsinainen pintojen maalaus. Ennen maalaamisen aloittamista on järkevää sekoittaa maali kunnolla ja sen jälkeen testata jonnekin pienelle alueelle, vaikka nurkka kohtiin maalin  tarttuvuuden ja värin.

Tämän jälkeen aloitetaan maalaus jatkovarrellisella maalitelalla kätisyydestä riippuen seinästä toiseen ja sopiva alue kerrallaan edeten. 

Jokaisen maalikerroksen jälkeen annetaan lattian kuivua ohjeiden mukaisesti. Maalikerrosten määrä riippuu maalin tartunnasta, imeytyvyydestä ja värin peittyvyydestä.

Lopullinen kestävyys vaatii 2-4 viikkoa.

Maalauksen jälkeen

Poistetaan teippaukset ja suojaukset. Teipit kannattaa poistaa heti maalauksen jälkeen ettei ne irroittaessa repäise kuivunutta maalipintaa. Maaliroiskumat pyyhitään märällä liinalla. 

Jos huomataan maalaamattomia tai korjattavia pintoja niin ne korjattava pikaisesti. Työvälineet pestään vedellä ja saippualla seuraavaa kertaa varten.

Maalijätteiden hävittäminen

Jätteiden hävittäminen on erityisen tärkeää ja niiden oikeisiin ohjeistettuihin paikkoihin toimittaminen. Mitään maalijätteitä ei jätetä luontoon tai paikkoihin jossa ne mahdollistavat luontoon joutumisen.

Märkämaalit luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi ja ne on toimitettava erilliseen kierrätyspisteeseen.

Kuivamaalit ovat kaatopaikkajätettä eli kuivat maalipurkit ja maalijäte laitetaan sekajätteisiin. Tuotteita ei saa missään tapauksissa päästää viemäriin, vesistöön eikä luontoon.

Nestemäinen maalijäte viedään ongelmajätekeräykseen. Tyhjät ja kuivat purkit ja pakkaukset ovat kierrätykseen toimitettavia materiaalinsa mukaisesti. Näiden on oltava tyhjiä ja kuivia eli ei saa olla märkää maalia.

Laminaattilattian huolto

Laminaattilattiaa pidetään puhtaana säännöllisesti imuroimalla ja pyyhkimällä mopilla. Pesuaineena voidaan käyttää yleispesuaineita tai erityisesti laminaattilattian pesuun käytettyjä puhdistusaineita.

Varsinkin uudessa talossa tai asunnossa on tärkeää huolehtia ilmankosteudesta ja lämpötiloista. Rakennusvaiheen aiheuttama kosteus sekä kesän tuoma korkeampi ilmankosteus vaatii tehokasta tuuletusta ja lämmitystä. Suhteellisen ilmankosteuden tulisi olla 35 – 60 % RH. Kun taasen ulkona on kylmää ja asuntoja lämmitetään niin sisäilma kuivuu jopa alle 30 %. Silloin voidaan käyttää apuna ilmankostuttimia.

Paljon maksaa laminaattilattian maalaus?

Laminaattilattian maalaus ja sen hintaan vaikuttaa työtarvikkeiden ja maalien hinta. Hinta-arvio noin 70 neliölle on pyöreästi 500 euroa.

Tilaustyönä teetettynä kulut koostuvat materiaalikuluista, tehtävistä pohja- ja lopullisesta työstä. Maalattavan lattian pinta-ala on määrittelevä hintaa laskettaessa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.