Kattoremontin hinta

Kattoremontin hinta vaihtelee useista tekijöistä, kuten kattomateriaalista, katon koosta, kaltevuudesta, muodosta, iästä ja kattorakenteiden kunnosta. 

Mistä kattoremontin hinta muodostuu?

Kattoremontin hinta vaihtelee useista tekijöistä, kuten kattomateriaalista, katon koosta, kaltevuudesta, muodosta, iästä ja kattorakenteiden kunnosta. Kattoremontti on tärkeä projekti, joka vaatii tarkkaa suunnittelua ja budjetointia. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kattoremontin hinnan muodostuminen:

 • kate eli kattomateriaali
 • sääsuojaus
 • sadevesijärjestelmä
 • katon kaltevuus
 • katon koko ja muodot
 • tarvittavat läpiviennit
 • yläpohjan tuuletus ratkaisut
 • muut mahdolliset asiat

  👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kattomateriaali

Kattomateriaalin valinta vaikuttaa kattoremontin hintaan. Tiilikate on yleensä kalliimpi kuin peltikate, mutta se kestää pidempään ja vaatii vähemmän huoltoa. Konesaumakatto ja luonnonkivikate ovat myös kalliimpia vaihtoehtoja, mutta ne ovat erittäin kestäviä ja tyylikkäitä. Erilaisten katemateriaalien vaikutus kattoremontin hintaan on huomattava.

Kattomateriaalin valinta on tärkeä päätös, joka vaikuttaa katon kestävyyteen, ulkonäköön ja hintaan. Erilaiset kattomateriaalit ovat eri hintaisia ​​ja niiden hinnat voivat vaihdella suuresti. 

Peltikatto

Peltikatto on yksi suosituimmista kattomateriaaleista, joka soveltuu erilaisiin kohteisiin. Se tarjoaa monia etuja verrattuna muihin kattomateriaaleihin.

 1. Kestävyys

Peltikatto on kestävä ja pitkäikäinen kattomateriaali. Se on suunniteltu kestämään ankaria sääolosuhteita, kuten voimakkaita tuulia, rankkasateita ja lumikuormaa. Peltikattoa ei tarvitse vaihtaa usein, mikä tekee siitä taloudellisen valinnan pitkällä aikavälillä.

 1. Helppo asentaa

Peltikatto on helppo ja nopea asentaa. Se vaatii vähemmän asennusaikaa kuin muut kattomateriaalit, mikä säästää aikaa ja rahaa. Peltikatteen asentaminen on myös melko yksinkertaista, mikä tarkoittaa, että se voidaan asentaa lähes mihin tahansa kattorakenteeseen.

 1. Kevytrakenteinen

Peltikatto on kevytrakenteinen kattomateriaali. Tämä tarkoittaa, että se ei lisää liikaa painoa kattoon, mikä voi vähentää rakennuksen kuormitusta. Peltikaton keveys helpottaa myös asennusta ja huoltoa.

 1. Helppo huoltaa

Peltikatto on helppo huoltaa. Se on vettähylkivä, joten vesi valuu helposti pois. Peltikaton puhdistaminen on myös helppoa, sillä se voidaan pestä vedellä ja saippualla. Peltikaton huoltaminen on yleensä halvempaa kuin muiden kattomateriaalien, kuten tiilikaton tai huopakatteen.

 1. Monipuolisuus

Peltikatto on monipuolinen kattomateriaali, joka on saatavilla eri väreissä ja muodoissa. Se voidaan muotoilla helposti erilaisiin muotoihin ja se sopii erilaisiin kohteisiin. Peltikaton väri voidaan valita vastaamaan rakennuksen ulkonäköä.

 1. Edullinen

Peltikatto on yleensä edullisempi kuin muut kattomateriaalit, kuten tiilikatto. Se on kuitenkin yhtä kestävä ja pitkäikäinen. Peltikatto on erittäin taloudellinen valinta rakennusprojekteille, joissa halutaan säästää kustannuksia ilman laadun uhraamista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että peltikatto on erittäin suosittu ja monipuolinen kattomateriaali, joka tarjoaa monia etuja. Se on kestävä, helppo asentaa, kevytrakenteinen ja edullinen vaihtoehto. 

Tiilikatto

Tiilikatto on yksi suosituimmista kattomateriaaleista. Tiilikatto tarjoaa monia etuja verrattuna muihin kattomateriaaleihin. 

 1. Kestävyys

Tiilikatto on erittäin kestävä ja pitkäikäinen kattomateriaali. Se kestää hyvin voimakkaita sääolosuhteita, kuten rankkasateita, lumikuormaa ja voimakkaita tuulia. 

 1. Tyylikkyys

Tiilikatto on tyylikäs ja kaunis kattomateriaali, joka sopii moniin eri rakennustyyleihin. Tiilikate voidaan valita monista eri väreistä ja muodoista, joten se voidaan sovittaa rakennuksen ulkonäköön. Tiilikaton perinteinen ulkonäkö on myös suosittu, joka sopii hyvin esimerkiksi historiallisiin rakennuksiin.

 1. Äänieristys

Tiilikatto tarjoaa erinomaisen äänieristyksen. Se vaimentaa ulkoa tulevaa melua, kuten sateen ropinaa ja tuulen huminaa. Tämä tekee tiilikatosta hyvän valinnan alueille, joilla on paljon liikennettä tai muita häiriötekijöitä.

 1. Ei tarvitse huoltaa usein

Tiilikatto ei vaadi paljon huoltoa. Se on vettähylkivä, joten sadevesi valuu helposti pois. Tiilikaton huoltaminen rajoittuu yleensä vain sen tarkkailuun ja tarkistus käyntiin ammattilaisen toimesta. Tiilikaton korjaus on myös suhteellisen helppoa ja edullista.

 1. Energiatehokkuus

Tiilikatto on erittäin energiatehokas kattomateriaali. Se pitää sisätilat viileinä kesällä ja lämpiminä talvella, mikä säästää energiaa ja rahaa lämmityskuluissa. Tiilikatto myös vähentää ilmastointi tarvetta, koska se eristää sisätiloja luonnollisesti.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tiilikatto on suosittu ja monipuolinen kattomateriaali, joka tarjoaa monia etuja. Se on kestävä, tyylikäs, äänieristävä, vähähuoltoinen ja energiatehokas. Tiilikaton haitat ovat sen paino, mikä vaatii vahvan kattorakenteen ja sen korkeampi hinta verrattuna muihin kattomateriaaleihin. 

Konesaumakatto

Konesaumakatto on yksi suosituimmista kattomateriaaleista, erityisesti moderneissa rakennuksissa. Konesaumakatto on valmistettu teräslevystä ja sen tärkein ominaisuus on sen pitkäikäisyys ja helppohoitoisuus. 

 1. Kestävyys

Konesaumakatto on erittäin kestävä ja pitkäikäinen kattomateriaali. Konesaumakaton käyttöikä voi olla jopa yli 50 vuotta, mikä tekee siitä taloudellisen valinnan pitkällä aikavälillä. Konesaumakatto on suunniteltu kestämään erilaisia sääolosuhteita, kuten lumikuormaa, voimakkaita tuulia ja rankkasateita.

 1. Tyylikkyys

Konesaumakatto on tyylikäs ja moderni kattomateriaali, joka sopii hyvin moderneihin rakennuksiin. Konesaumakatto on saatavana monissa eri väreissä, joten se voidaan sovittaa rakennuksen ulkonäköön. Konesaumakatto antaa rakennukselle modernin ilmeen ja korostaa sen arkkitehtuuria.

 1. Helppohoitoisuus

Konesaumakatto on helppohoitoinen kattomateriaali. Se ei tarvitse paljon huoltoa, koska se on vettähylkivä ja likaa hylkivä. Konesaumakattoa ei tarvitse maalata tai käsitellä usein, joten sen ylläpitokustannukset ovat alhaiset.

 1. Energiatehokkuus

Konesaumakatto on erittäin energiatehokas kattomateriaali. Se heijastaa auringonvaloa, mikä vähentää rakennuksen sisälämpötilaa kesällä. Konesaumakatto on myös erittäin hyvä eristäjä, joten se pitää sisätilat lämpiminä talvella. Tämä säästää energiaa ja rahaa lämmityskuluissa.

 1. Kestävä ja turvallinen

Konesaumakatto on erittäin kestävä ja turvallinen kattomateriaali. Se on suunniteltu kestämään ankaria sääolosuhteita, kuten voimakkaita tuulia ja rankkasateita. Konesaumakaton asennus vaatii ammattitaitoisen urakoitsijan, mikä tekee siitä turvallisen kattomateriaalin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että konesaumakatto on erittäin kestävä, helppohoitoinen, tyylikäs ja energiatehokas kattomateriaali. Konesaumakaton haitat ovat sen korkeampi hinta verrattuna muihin kattomateriaaleihin ja sen asennuksen vaatima alan ammattilainen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Bitumi- eli huopakatto

Bitumi- eli huopakatto on yksi suosituimmista kattomateriaaleista, erityisesti tasakatoille. Puhumme tässä artikkelissa huopakatosta.

 1. Kestävyys

Huopakatto on erittäin kestävä ja pitkäikäinen kattomateriaali. Se kestää hyvin voimakkaita sääolosuhteita, kuten rankkasateita, lumikuormaa ja voimakkaita tuulia. Huopakatto on myös palonkestävä, mikä tekee siitä turvallisen valinnan. Huopakattoa voi myös korjata helposti, jos siinä on vahinkoja.

 1. Helppo asennus

Huopakatto on helppo asentaa ja sen asennus on nopeaa. Huopakaton asennus ei vaadi erityisiä taitoja tai työkaluja, joten sen asennus on usein edullisempaa kuin muiden kattomateriaalien asennus.

 1. Helppohoitoisuus

Huopakatto on helppohoitoinen kattomateriaali. Se on vettähylkivä, joten sadevesi valuu helposti pois. Huopakaton korjaus on myös suhteellisen helppoa ja edullista.

 1. Hyvä eristys

Huopakatto on hyvä eristyskattomateriaali. Se pitää sisätilat viileinä kesällä ja lämpiminä talvella, mikä säästää energiaa ja rahaa lämmityskuluissa. 

      5. Edullisuus

Huopakatto on yleensä edullisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi tiilikatto tai konesaumakatto. Huopakatto on myös hyvä valinta, kun halutaan edullinen mutta kestävä ja pitkäikäinen kattomateriaali.

Yhteenvetona voidaan todeta, että huopakatto on erittäin kestävä, helppo asentaa ja helppohoitoinen kattomateriaali. Huopakaton haitat ovat sen rajoitetut valinnanmahdollisuudet värin ja muodon suhteen, verrattuna esimerkiksi tiilikattoon. Kuitenkin, huopakatto on hyvä valinta, kun halutaan edullinen ja hyvin kestävä kattomateriaali.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Sääsuojaus

Katon sääsuoja on erityinen suoja, joka auttaa suojaamaan kattoa ja sen rakenteita sään aiheuttamilta vaurioilta. Tämä suoja voi olla monenlainen, riippuen katon materiaalista ja sääolosuhteista, joiden suojaamiseen se on tarkoitettu.

Sään aiheuttamat vauriot kattoon voivat olla monenlaisia, kuten kosteusvaurioita, homeen kasvua, vuotoja, routavaurioita ja tuulen tai raekuuron aiheuttamia vaurioita. Kaikki nämä vauriot voivat aiheuttaa merkittäviä vahinkoja kattorakenteille, joita voi olla vaikea ja kallista korjata.

Katon sääsuojia käyttävät yleisesti kattoremonttia ja -korjauksia tekevät yritykset  Asennus vaatii yleensä ammattilaisen, mutta joitain sääsuojia voidaan asentaa myös itse.

Sääsuojan asennus on merkittävä kulu koko kattoremontissa, joka voi olla jopa 40 prosenttia koko urakan hinnasta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että katon sääsuoja on tärkeä suoja, joka auttaa suojaamaan kattoa ja sen rakenteita sään aiheuttamilta vaurioilta. Sääsuojia on monenlaisia, ja niiden valinta riippuu katon materiaalista ja sijainnista. Kattoremonttia ja -korjauksia tekevät yritykset käyttävät yleisesti sääsuojia, mutta myös yksityiset kotitaloudet voivat hyödyntää niitä katon suojaamisessa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Katon kaltevuus

Katon kaltevuus on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat kattoremontin hintaan. Kaltevuus vaikuttaa materiaalitarpeeseen, asennustyöhön ja turvallisuusnäkökohtiin, mikä vaikuttaa kokonaiskustannuksiin.

Matala kattoisissa rakennuksissa, joissa kaltevuus on matala niin materiaalikustannukset ovat yleensä alhaisemmat, koska vähemmän materiaalia tarvitaan katon peittämiseen. Tämä johtuu siitä, että kaltevuuden ollessa matala, katto on lyhyempi ja vaatii vähemmän materiaalia kattamaan sen. 

Toisaalta, jyrkällä kaltevuudella varustetun katon kattaminen voi olla työlästä ja aikaa vievää. Jyrkässä kaltevuudessa työskentely voi olla vaarallista, joten asentajien on käytettävä asianmukaisia ​​turvavarusteita, kuten valjaita ja tikapuita. Tämä lisää asennustyön hintaa.

Lisäksi kaltevuus vaikuttaa katon ilmanvaihtoon. Mitä jyrkempi kaltevuus, sitä parempi ilmanvaihto, mikä auttaa estämään kosteuden kerääntymistä ja homeen kasvua katon rakenteissa. Tämä voi vaikuttaa valittavien materiaalien valintaan ja siten myös hintaan.

Kaltevuuden lisäksi myös katon muoto vaikuttaa kattoremontin hintaan. Esimerkiksi monimutkaisempien muotojen kattaminen vaatii enemmän materiaalia ja työtä, joten niiden kattaminen voi olla kalliimpaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että katon kaltevuus on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa kattoremontin hintaan. Jyrkällä kaltevuudella työskentely voi olla vaarallista ja aikaa vievää, mikä lisää kokonaiskustannuksia.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Kattoremontin hinta -Muut vaikuttavat tekijät

Kattoläpiviennit

Kattoläpiviennit ovat elementtejä, jotka menevät katemateriaalin lävitse, kuten poistoputki. Läpivientien vesitiiveys on tärkeää koko projektin kannalta. Läpivientien lukumäärä on tärkeää olla tiedossa, koska tällä on vaikutusta remontin hintaan. 

Yläpohjan tuuletus ratkaisu

Yläpohja on kokonaisuus, johon kuuluvat ilmansulku, lämmöneristys, vedeneristys, höyrynsulku, kantava rakenne ja toimiva tuuletus. Tämä antaa katolle ja sen rakenteisiin oikean ilmankierron ja tuuletuksen. 

Sisäpuolella oleva lämmin ilma pyrkii kulkeutumaan rakenteiden läpi ulkopuolelle kosteuden takia. On varmistettava, että on riittävä ja oikeanlainen tuuletus niin ettei kosteus jää rakenteisiin.

Kannattaa käyttää ammattilaista apuna niin, että saadaan varmistettua oikeanlaiset ratkaisut.

Kattorakenteiden kunto

Kattorakenteiden kunto vaikuttaa myös kattoremontin hintaan. Jos kattorakenteet ovat huonossa kunnossa, ne on korjattava ennen uuden katon asentamista. Tämä lisää kattoremontin kokonaiskustannuksia.

Lisätyöt ja tarvikkeet

Lisätyöt, kuten katon lisäeristys, aluskatteen asennus ja kattoturvatuotteiden asennus, voivat myös lisätä kattoremontin kustannuksia. Tarvikkeet, kuten tikkaat, telineet ja turvavarusteet, ovat myös tärkeitä ja niiden kustannukset on otettava huomioon.

Työn laajuus ja urakoitsijan hinta

Työn laajuus ja urakoitsijan hinta ovat myös tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat kattoremontin hintaan. Urakoitsijan hinta voi vaihdella alueesta ja yrityksestä riippuen. On tärkeää tehdä huolellinen vertailu eri urakoitsijoiden välillä ennen kattoremontin aloittamista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kattoremontti

Tiilikattoremontti

Kattohuolto

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.