Huopakaton asennus

Huopakaton asennuksen työvaiheet voivat vaihdella hieman riippuen katon koosta ja muodosta. On tärkeää, että huopakaton asennus suoritetaan oikein ja ammattitaidolla, jotta katto kestää pitkään ja suojaa taloa sääolosuhteilta.

Huopakaton asennus

Huopakaton asennus tarkoittaa katon rakentamista huopa materiaaleista. Huopakatto on erittäin yleinen ratkaisu monissa eri rakennuksissa, kuten omakotitaloissa, rivitaloissa ja mökeillä.

Huopakaton asennus suoritetaan usein niin, että huopa asennetaan katon päälle kattotuolien päälle. Huopa kiinnitetään kattoon niin, että siitä muodostuu yhtenäinen pinta, joka suojaa taloa sateelta, lumelta ja tuulelta. Huopakatto on erittäin kestävä ja pitkäikäinen ratkaisu, joka vaatii vähän huoltoa.

Huopakaton asennus vaatii erityistaitoja ja oikeanlaisia työvälineitä. Ammattilaisen avulla huopakaton asennus onnistuu parhaiten ja tällöin katon asennus saadaan toteutettua oikein ja turvallisesti. Ammattilainen tietää miten huopakaton materiaalit kiinnitetään ja miten niitä käsitellään oikein asennuksen aikana. Huopakaton asennus ammattilaisen avulla takaa myös sen, että katto kestää pitkään ja suojaa taloa sääolosuhteilta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että huopakaton asennus on yleinen ratkaisu monissa eri rakennuksissa. Huopakatto on erittäin kestävä ja pitkäikäinen ratkaisu, joka vaatii vähän huoltoa. Huopakaton asennus vaatii erityistaitoja ja oikeanlaisia työvälineitä, joten ammattilaisen avulla huopakaton asennus onnistuu parhaiten.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Miksi kannattaa asentaa huopakatto?

Huopakatto on yksi suosituimmista kattomateriaaleista, joka sopii erityisesti matala kattoisiin ja loiva kattoisiin rakennuksiin. Se koostuu useimmiten bitumista tai muusta synteettisestä materiaalista.

 1. Kestävyys: Huopakatto on erittäin kestävä ja kestää hyvin sään vaihteluita ja auringon UV-säteilyä. Se on myös kestävä tuulelle ja rajuille sateille, joten se sopii erinomaisesti alueille, joilla on voimakkaita sääolosuhteita.
 1. Helppo asentaa: Huopakaton asentaminen on verrattain helppoa, mikä tekee siitä nopean ja kustannustehokkaan vaihtoehdon. Lisäksi huopakatto on melko kevyt, joten se ei vaadi yhtä voimakasta rakenteellista tukikehystä kuin esimerkiksi tiilikatto.
 1. Helppo korjata: Huopakatto on helppo korjata, mikä tekee siitä edullisen vaihtoehdon pitkällä aikavälillä. Pienet vauriot, kuten repeämät tai halkeamat, voidaan korjata helposti paikkaamalla huopaa tai käyttämällä kattotarvikkeita. Suuremmat vauriot voivat vaatia katon osittaisen tai kokonaisen uusimisen.
 1. Energiatehokas: Huopakatto on energiatehokas valinta, sillä se heijastaa auringonvaloa paremmin kuin esimerkiksi tiilikatto. Tämä tarkoittaa sitä, että huopakatto voi auttaa alentamaan sisätilojen lämpötilaa kesäkuukausina, mikä vähentää ilmastoinnin tarvetta ja säästää energiaa.
 1. Hinta: Huopakaton hinta on yleensä edullisempi kuin monien muiden kattomateriaalien, kuten tiilen tai metallin. Tämä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat saada katon uusittua kohtuulliseen hintaan.

Huopakatto on erinomainen valinta kattomateriaaliksi monesta syystä, kuten sen kestävyyden, helpon asennuksen, korjaus mahdollisuuksien, energiatehokkuuden ja kohtuullisen hinnan vuoksi. Jos ollaan harkitsemassa katon uusimista, kannattaa harkita huopakaton asentamista ja keskustella ammattilaisen kanssa sen sopivuudesta omaan rakennukseen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Millaiset sääolosuhteet huopakaton asennukseen?

Huopakatto on suosittu kattomateriaali monissa erilaisissa rakennuksissa sen kestävyyden, energiatehokkuuden ja edullisuuden vuoksi. Huopakaton asennus on kuitenkin aina tehtävä sopivissa sääolosuhteissa, jotta sen kestävyys ja toimivuus varmistetaan.

 1. Lämpötila: Huopakaton asennus tulisi suorittaa lämpötilan ollessa vähintään 5 °C. Tämä johtuu siitä, että alle 5 °C lämpötiloissa huopakatto materiaali voi olla haurasta ja hankalaa asentaa. Kylmä sää voi myös vaikuttaa liiman ja tiivisteen toimivuuteen, mikä voi vaikuttaa katon pitkäaikaiseen kestävyyteen. Huopakaton asennukselle paras lämpötila on noin 18 astetta. Suomessa tämä tarkoittaa puolipilvistä kesäpäivää.
 1. Sade: Asennus tulisi suorittaa kuivalla säällä, jotta katon rakenteiden kuivuminen ei viivästy eikä kattoon muodostu vaurioita. Märkä sää voi myös vaikuttaa liiman ja tiivisteen toimivuuteen ja vaikeuttaa huopakaton asentamista oikein.
 1. Tuuli: Asennus tulisi suorittaa mahdollisuuksien mukaan tuulettomassa säässä. Tuuli voi haitata huopakatto materiaalin asennusta, koska se voi vääntää huopa materiaalia ja vaikuttaa katon pitkäaikaiseen kestävyyteen. Voimakkaat tuulet voivat myös tehdä huopakaton asennuksen turvattomaksi.
 1. Vuodenaika: Paras aika huopakaton asennukselle on kevät tai syksy. Näin ollen lämpötilat ovat yleensä sopivia ja sade- ja tuuliolosuhteet ovat ennustettavissa.

On tärkeää muistaa, että huopakaton asennus on monimutkainen prosessi, joka vaatii taitoa ja ammattitaitoa. Siksi huopakaton asentaminen kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi. Ammattitaitoinen kattourakoitsija tuntee parhaiten sopivat sääolosuhteet huopakaton asentamiselle ja voi tarjota turvallisen ja tehokkaan asennuksen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että huopakaton asennus on suositeltavaa suorittaa lämpimässä ja kuivassa säässä, jotta sen kestävyys ja toimivuus varmistetaan. 

Voidaanko huopakatto asentaa vanhan päälle?

Uusi huopakatto voidaan asentaa vanhan huopakaton päälle. Vanhan katon on oltava ehjä, rypytön ja tiukasti kiinni alustassa. On käytävä läpi vanha huopakatto ja varmistuttava ettei siinä ole painaumia, koska tämä on yleensä merkki alusrakenteiden kosteudesta.

Lisäksi vanha katto on huolellisesti puhdistettava kaikesta mahdollisesta kasvustosta ja muusta irto liasta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Huopakaton asennus -Työvaiheet

Huopakaton asennus on monivaiheinen prosessi, joka vaatii tarkkaa suunnittelua ja ammattitaitoa. Alla käydään läpi huopakaton asennuksen työvaiheet.

 1. Aluskaton asennus: Ensin asennetaan aluskate, joka suojaa kattoa kosteudelta ja lialta. Aluskate kiinnitetään katon rakenteisiin ja sen päälle asennetaan tarvittaessa lisäeristeitä.
 1. Huopakatteen leikkaaminen: Huopakatteen leikkaaminen aloitetaan mittaamalla ja merkitsemällä katon mitat ja muodot. Huopakatteen leikkaaminen vaatii tarkkuutta, jotta huopakate asettuu tasaisesti ja siististi katon päälle.
 1. Huopakaton asennus: Huopakate asennetaan kattoon aloittaen katon alaosasta. Huopakate kiinnitetään katon rakenteisiin liimaamalla tai naulaamalla. Huopakatetta varten tarvitaan myös liimapohjaisia bitumipinnoitteita ja tiivisteaineita, joilla huopakate kiinnitetään kattoon tiiviisti.
 1. Saumojen tiivistys: Huopakaton saumat tiivistetään huolellisesti, jotta vesi ei pääse katon alle. Saumojen tiivistämiseen käytetään erityisiä saumausnauhoja ja tiivistysaineita.
 1. Viimeistely: Huopakaton viimeistelyyn kuuluu reuna kourujen ja räystäslautojen asennus. Reuna kourut ja räystäslaudat estävät veden pääsyn katon alle ja suojaavat talon rakenteita kosteusvaurioilta.

Huopakaton asennuksen työvaiheet voivat vaihdella hieman riippuen katon koosta ja muodosta. On tärkeää, että huopakaton asennus suoritetaan oikein ja ammattitaidolla, jotta katto kestää pitkään ja suojaa taloa sääolosuhteilta. Ammattilaisen avulla huopakaton asennus sujuu suunnitelmallisesti ja turvallisesti sekä asennustyö saadaan toteutettua oikein ja ammattitaidolla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että huopakaton asennus on monivaiheinen prosessi, joka vaatii tarkkaa suunnittelua ja ammattitaitoa. 

Huopakaton huolto

Huopakaton huolto on suositeltavaa tehdä keväisin ja syksyisin. Katolle ja pinnoille tehdään tarkastus, jonka yhteydessä tarkistetaan katteen kunto, kiinnitykset, saumojen pitävyys ja katteen vesitiiviys.

Samassa yhteydessä katto puhdistetaan kaikista roskista ja mahdollisista kasvustoista. On myöskin järkevää tarkistaa mahdolliset räystäskourut, kattokaivojen ja rännien toimivuus.

Muistettava turvallisuusohjeet ja tarvittavien välineiden käyttö.

Huopakaton asennus hinta

Huopakaton asennuksen hinta vaihtelee monien eri tekijöiden mukaan, kuten katon koon, huopakatto materiaalin laadun ja katon kaltevuuden mukaan. Huopakaton asennuksen hintaan vaikuttavat monet eri tekijät. 

Katon koko: Huopakaton asennuksen hinta riippuu katon koosta. Suurempi katto vaatii enemmän huopakattomateriaalia ja vie enemmän aikaa asentaa, mikä nostaa huopakaton asennuksen hintaa.

Huopakatto materiaalin laatu: Huopakatto materiaalin laatu vaikuttaa huopakaton asennuksen hintaan. Laadukkaampi huopakattomateriaali on yleensä kalliimpaa, mutta myös kestävämpää ja pitkäikäisempää.

Katon kaltevuus: Katon kaltevuus vaikuttaa huopakaton asennuksen hintaan. Jyrkemmät katot ovat hankalampia asentaa ja vaativat enemmän aikaa ja materiaaleja, mikä nostaa huopakaton asennuksen hintaa.

Vanhan katteen poistaminen: Vanhan katteen poistaminen ennen uuden huopakaton asentamista lisää huopakaton asennuksen hintaa. Vanhan katon poistaminen on kuitenkin tärkeää, jos vanha katto on vaurioitunut tai vuotaa.

Työvoimakustannukset: Työvoimakustannukset ovat merkittävä tekijä huopakaton asennuksen kokonaiskustannuksissa. Huopakaton asennuksen ammattilaiset veloittavat yleensä tuntihinnan mukaan, joka voi vaihdella alueittain.

Huopakaton asennuksen hinta voi vaihdella noin 30-70 € per neliömetri, riippuen edellä mainituista seikoista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kattoremontti

Katon korjaus

Huopakaton korjaus

Kattohuolto

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.