Huopakaton korjaus

Huopakatto kestää ja säilyttää tiiveyden jopa 50 vuotta. Se vaatii säännöllisiä tarkastuksia ja mahdollisia korjauksia ajan saatossa. Aika eli vuodet haurastuttavat kaikkia kattoja ja myöskin huopakattoa.

Mikä aiheuttaa huopakaton korjaustarpeen?

Huopakatto kestää ja säilyttää tiiveyden jopa 50 vuotta. Se vaatii säännöllisiä tarkastuksia ja mahdollisia korjauksia ajan saatossa. Aika eli vuodet haurastuttavat kaikkia kattoja ja myöskin huopakattoa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Huopakaton kuntoa haurastuttavat kosteus, sammalet ja auringon UV-säteily ja aiheuttavat katolle halkeamia, repeytymiä, saumojen aukeamista ja mikäli kosteus pääsee läpi niin lahoamista kattorakenteissa.

Mitä enemmän huopakatolle pääsee muodostumaan kosteutta erilaisten kasvustojen kautta niin sitä hauraammaksi se muuttuu.

Hyödyt huopakaton korjauksessa

Huopakaton korjaus on tärkeä toimenpide, jonka avulla voit säilyttää katon toimivuuden ja pidentää sen käyttöikää. Huopakatto on yksi yleisimmistä kattomateriaaleista ja se tarjoaa monia etuja, kuten kestävyyttä, helppohoitoisuutta ja edullisuutta. Kuitenkin ajan myötä huopakatto voi vaurioitua ja menettää tehokkuutensa, mikä vaatii korjaustoimenpiteitä.

 1. Estetään vuodot: Yksi tärkeimmistä syistä tehdä huopakaton korjaus on vuodon estäminen. Vuodot voivat aiheuttaa vakavia vahinkoja rakenteille ja sisätiloille, joten ne on korjattava mahdollisimman pian. Korjaamalla vaurioituneet kohdat huopakatossa voit estää vuodot ja säilyttää katon toimivuuden.
 1. Pidennetään käyttöikää: Huopakatto on kestävä materiaali, mutta se vaatii säännöllistä huoltoa ja korjauksia pysyäkseen toimivana. Huopakaton korjaus auttaa pidentämään sen käyttöikää ja säästää kustannuksia uuden katon asentamisessa.
 1. Parannetaan katon ulkonäköä: Vaurioitunut huopakatto voi vaikuttaa koko rakennuksen ulkonäköön. Korjaamalla vauriot ja huoltamalla kattoa voidaan parantaa sen ulkonäköä ja lisätä kiinteistön arvoa.
 1. Säästetään rahaa: Korjaamalla huopakaton ajoissa voidaan säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Pienet korjaukset ovat yleensä edullisempia kuin uuden katon asennus. Lisäksi säännölliset huolto- ja korjaustoimenpiteet voivat auttaa estämään vakavampia vaurioita, jotka voivat olla kalliita korjata.
 1. Parannetaan energiatehokkuutta: Vaurioitunut huopakatto voi vaikuttaa koko rakennuksen energiatehokkuuteen. Vuotavat kohdat voivat päästää kosteutta ja ilmaa katon alle, mikä voi lisätä energiakustannuksia. Katon korjauksella parannetaan sen eristystä ja vähennetään lämmityskustannuksia.

Huopakaton korjaus on tärkeää tehdä, koska se auttaa säilyttämään katon toimivuuden ja parantamaan kiinteistön arvoa. Huopakaton korjauksella säästetään rahaa, koska tällä vältetään suuremmat remontit.

Huopakaton korjaus

Huopakaton korjaus tarpeeseen vaikuttaa oleellisesti tarkastusten säännöllisyys. Katon kuntotarkastus on suositeltavaa tehdä vähintään vuosittain, mutta paras olisi tehdä ennen ja jälkeen talven.

Huopakatolla ei saa olla halkeamia tai reikiä, koska ne aiheuttavat vuodot ja kosteuden pääsemisen kattorakenteisiin.

Mikäli huomataan epäkohtia huopakatolla niin silloin aloitetaan korjaustyöt. Alla muutamia yleisiä korjausmenetelmiä:

Paikkaus

Mikäli huopakatolla on reikiä niin ne korjataan paikka palalla, joka liimataan reikien päälle. Jos reikiä on päässyt tulemaan paljon niin kannattaa harkita vanhan huopavuodan poistamista ja uuden asentamista tilalle. Ja tässä tilanteessa on järkevää tarkistaa katon rakenteet, että onko kosteus päässyt sinne.

Massa 

Huopakaton yleisiä korjauksia ovat kun saumat ovat auenneet, läpivienteihin on tullut vuotoja sekä “höyrypussien” korjaus aukileikkaamalla. Katon saumat saattavat avautua kun katto on menettänyt kattohuovalle ominaisen joustavuuden. Sammal aiheuttaa yleisesti ison ongelman huopakatolla, kun sen juuret työntyvät saumoista läpi. 

Näissä tapauksissa saumat pitää tiivistää, jotta vesi tai kosteus ei pääse rakenteisiin. Tämä tehdään uudelleen saumauksella johon käytetään massoja.

Ilmapussit

Huopakatolle saattaa muodostua erilaisia kupruja ja pullistumia. Nämä muodostuvat kosteuden takia, kun kosteus pääsee kermikerroksen väliin. Näin kosteus muuttuu höyryksi kun se lämpenee ja nesteen tilavuus kasvaa. 

Huopakerrosten väliin syntyvä paine aiheuttaa katteen pintaan pullistuman. Tämä kupru tai pullistuma on leikattava auki ettei tämä kohta kulu ja hajoa. Massojen avulla leikattu kohta tehdään vesitiiviiksi.

Katon läpivienneistä alkaa moni kattovuoto

Mikäli epäillään, että katto vuotaa niin on suositeltavaa tarkistaa katon läpiviennit. Katon läpivientejä on säännöllisesti tarkastettava. Katon läpivientien tiivisteet kuluvat ja mikäli niitä ei uusita niin tämä on riski vesi vuodoille. Jiirikin on riski vuodoille, koska suuret lumimassat alkavat kertymään katon sisätaitteisiin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Korjataanko itse vai tilataanko ammattilainen huopakaton korjaukseen?

Kun huomataan huopakatteessa painaumia, reikiä tai repeämiä niin silloin se on korjauksen tarpeessa. Nämä pystytään näkemään helposti, kun tehdään tarkastus kierrosta katolla. Näiden korjaamiseen ja miten korjaus toteutetaan on vaihtoehtoina paikkaus tai osittain tai kokonaan pinnan uusiminen. Myöskin aukeilleet saumat vaativat välittömän korjauksen.

Tässä vaiheessa on päätettävä miten lähdetään etenemään eli pyritäänkö korjaamaan itse vai tilataanko ammattilainen paikalle?

Milloin käännyt ammattilaisen puoleen?

 1. Laajat vauriot: Jos huopakatto on vaurioitunut laajasti, kuten katon pinta on halkeillut tai irronnut niin uuden huopakaton asennus voi olla paras vaihtoehto. Tämä vaatii ammattilaisen, joka pystyy arvioimaan katon kunnon ja suorittamaan tarvittavat korjaukset.
 1. Suuret korjaukset: Jos huopakaton korjaus vaatii kattotuolien tai ristikoiden korjausta, se vaatii ammattilaisen, jolla on tarvittavat taidot ja välineet.
 1. Turvallisuus: Huopakaton korjaus voi olla vaarallista, jos ei ole kokemusta katolla työskentelystä. Katto on korkea ja on olemassa riski loukkaantua, jos ei käytetä asianmukaisia turvavarusteita.
 1. Ajan ja vaivan säästäminen: Huopakaton korjaus voi olla aikaa vievä ja työläs tehtävä. Ammattilaisen käyttäminen voi säästää aikaa ja vaivaa, koska heillä on tarvittava kokemus ja välineet, jotta korjaus tehdään nopeammin ja tehokkaammin.

Milloin voit tehdä korjauksen itse?

 1. Pienet korjaukset: Jos huopakatto on vaurioitunut vain paikallisesti, kuten pienet reiät tai repeämät, voit yrittää korjata sen itse. Paikkaaminen huopakatto tiivisteellä tai huopakaton paikkaus nauhalla voi olla riittävä ratkaisu.
 1. Kokemus: Jos on kokemusta katon korjaamisesta voidaan huopakatto korjata omatoimisesti. On huomioitava kuitenkin, että vaikka on aiemmin korjannut kattoa niin huopakaton korjaus vaatii erityisiä taitoja ja välineitä.
 1. Kustannukset: Jos halutaan säästää kustannuksissa voidaan pienet ja selkeät paikkaukset korjata itse. 

Katolla työskentely vaatii aina noudattaa tarkoin turvallisuusohjeita. Niihin on tutustuttava ennen katolle nousua.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Huopakaton korjauksen hinta

Huopakaton korjauksen hinta voi vaihdella merkittävästi sen mukaan kuinka laaja korjaus on ja käytetäänkö ammattilaista vai yritetäänkö korjata katto itse. 

Huopakaton korjauksen hinta riippuu useista tekijöistä, kuten:

 1. Vaurion laajuus: Korjauksen hinta riippuu siitä, kuinka laaja vaurio on. Pienet vauriot, kuten pienet reiät ja repeämät, ovat yleensä edullisia korjata, mutta suuremmat vauriot kuten katon uusiminen ovat huomattavasti kalliimpia.
 1. Korjausmenetelmä: Huopakaton korjausmenetelmä vaikuttaa korjauksen hintaan. Pienet korjaukset, kuten paikkaaminen tai paikkausnauhan käyttö ovat yleensä edullisempia kuin suuremmat korjaukset kuten kattotuolien korjaus tai katon uusiminen.
 1. Ammattilaisen käyttö: Huopakaton korjaus ammattilaisella on yleensä kalliimpaa kuin katon korjaus itse. Ammattilaisella on tarvittava kokemus ja välineet, jotta korjaus tehdään oikein mikä voi nostaa korjauksen hintaa.
 1. Työn kesto: Huopakaton korjauksen hinta voi nousta, jos korjaus kestää kauemmin kuin odotettiin. Työn kesto riippuu vaurion laajuudesta ja korjausmenetelmästä.

Korjauksen hinta riippuu myös siitä missä päin maata asut. Hinnat voivat vaihdella alueellisesti ja riippuvat myös paikallisista markkinoista.

Pienet korjaukset, kuten paikkaaminen tai paikkausnauhan käyttö, voivat maksaa noin 50-100 euroa. Suuremmat korjaukset, kuten kattotuolien korjaus tai katon uusiminen, voivat maksaa tuhansia euroja. Ammattilaisen käyttö nostaa yleensä hintaa, joten jos halutaan säästää kustannuksissa, voit yrittää korjata huopakaton itse.

On tärkeää muistaa, että huopakaton korjaus voi olla tärkeä sijoitus kiinteistösi tulevaisuuteen, sillä se auttaa estämään vaurioita ja pidentämään katon käyttöikää. Korjauksen hinta voi tuntua kalliilta, mutta se voi säästää sinulta rahaa pitkällä aikavälillä, jos estää tulevia vaurioita ja estää suuremman remontin tekemisen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Kattoremontti

Katon korjaus

Kattohuolto

Sammaleen poisto huopakatolta

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.