Peltikaton uusiminen

Uusi peltikatto vanhan katemateriaalin päälle on yksi vaihtoehto peltikattoremonttiin. Tässä menetelmässä uusi peltikatto asennetaan vanhan katemateriaalin päälle, joka toimii uuden katon aluskatteena.

Uusi peltikatto vanhan katemateriaalin päälle

Uusi peltikatto vanhan katemateriaalin päälle on yksi vaihtoehto peltikattoremonttiin. Tässä menetelmässä uusi peltikatto asennetaan vanhan katemateriaalin päälle, joka toimii uuden katon aluskatteena.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Tämä on yleensä nopeampi ja edullisempi vaihtoehto kuin vanhan katemateriaalin poistaminen ennen uuden peltikaton asentamista.

Ennen uuden peltikaton asennusta on kuitenkin tärkeää tarkistaa vanhan peltikaton tai huopakatteen kunto . Jos vanha kate on huonokuntoinen niin se on purettava ennen uuden peltikaton asennusta, koska se voi vaikuttaa uuden katon kestävyyteen ja toimivuuteen. Vanhan katemateriaalin kunnon tarkistus on tärkeää myös sen vuoksi, että sen päälle asennettuna se voi vaikuttaa uuden katon ilmanvaihtoon ja aiheuttaa kosteusvaurioita.

Toisaalta, jos vanha katemateriaali on hyvässä kunnossa niin sen päälle asennettu peltikatto toimii hyvin uutena suojana ja lisää katon kestävyyttä. Tämä on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, koska se vähentää vanhan katemateriaalin poistamisesta aiheutuvaa jätettä.

Uuden peltikaton asennus vanhan katemateriaalin päälle voi myös vaikuttaa katon korkeuteen, joten on tärkeää tarkistaa paikalliset rakennusmääräykset ennen asennusta. Jos vanha kate on korkea niin uusi katto voi aiheuttaa ongelmia, kuten rakenteiden kantokyvyn ylittämisen tai katon liian korkean korkeuden ja tämä vaikuttaa talon ulkonäköön.

Kannattaa ottaa huomioon, että uuden peltikaton asennus vanhan katemateriaalin päälle  voi vaikuttaa talon lämmöneristykseen. Uusi katto lisää katon painoa, joten se voi vaatia vahvemmat kattotuolit ja lisää eristettä, jotta talon energiatehokkuus säilyy.

Peltikaton kattopeltien vaihto

Kokonaisvaltaisessa kattopeltien vaihdossa vanha katemateriaali poistetaan kokonaan ja korvataan uusilla peltikatteilla. Tämä vaihtoehto on tarpeen, kun vanha kate on pahasti vaurioitunut tai liian kulunut. Kokonaisvaltaisen kattoremontin yhteydessä voidaan myös tehdä muita tarvittavia korjaus- ja huoltotoimenpiteitä kattorakenteisiin.

Ennen uusien kattopeltien asennusta on tärkeää selvittää katon kunto perusteellisesti. Tämä sisältää muun muassa kattotuolien, ristikoiden, aluskatteen ja vesikourujen kunnon tarkastamisen. Vanha aluskate poistetaan ja uusi asennetaan uusien kattopeltien alle. Uudet peltikatteet asennetaan tiiviisti, jotta ne kestävät vuosia ilman vuotoja.

Kokonaisvaltaisen kattopeltien vaihdon yhteydessä voidaan myös tehdä muita tarvittavia huoltotoimenpiteitä. Kattotuolit ja ristikkorakenteet tarkistetaan ja vaurioituneet kohdat korjataan. Vesikourut ja syöksytorvet uusitaan tarvittaessa, jotta ne toimivat moitteettomasti.

Kattopeltien vaihdon yhteydessä on tärkeää valita laadukkaat ja kestävät materiaalit. Peltikattojen suosio perustuu niiden kestävyyteen ja pitkäikäisyyteen. Peltikatteet kestävät hyvin erilaisia sääolosuhteita, kuten lumikuormia, rankkasateita ja tuulia. Peltikatteen valitseminen on myös mahdollista eri väreissä ja muodoissa, jotta se sopii talon tyyliin.

Kokonaisvaltaisen kattoremontin hinta riippuu monista tekijöistä, kuten katon koosta, katto tyypistä, käytettävistä materiaaleista ja tarvittavista korjaus- ja huoltotoimenpiteistä. Hinnat voivat vaihdella huomattavasti, joten on tärkeää pyytää useampi tarjous eri urakoitsijoilta ennen päätöksen tekemistä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Perinteinen peltikatto, lukkosaumakatto vai konesaumakatto?

Perinteinen peltikatto on vanhin ja yksinkertaisin peltikattojen muoto. Se koostuu suorista, yksittäisistä pelti paloista, jotka on asennettu päällekkäin. Näitä kattopaloja yhdistävät saumat, joita ei ole saumattu yhteen. Tämän katon vanhanaikainen tyyli sopii hyvin perinteisiiin taloihin ja mökeille.

Lukkosaumakatto on peltikattojen suosituin muoto. Sen muodostavat pitkät, vaakasuorat kattopellit, jotka kiinnitetään kattorakenteisiin käyttämällä piikkejä ja lukkosaumaa. Lukkosauma on kapea rako, joka syntyy, kun kahden kattopellin reunat taitetaan yhteen. Lukkosaumakatto voidaan tehdä monenlaisesta materiaalista ja se sopii erityisesti moderneihin ja suurikokoisiin taloihin. Lukkosaumakatot kestävät hyvin voimakkaitakin tuulia, sillä niissä käytetään paljon kiinnikkeitä ja lukkosaumaa.

Konesaumakatto on suhteellisen uusi kattomuoto. Se on saavuttanut suosiotaan modernien rakennusten katoissa. Tämä katto koostuu pitkistä, pystysuorista kattopelleistä, jotka on kiinnitetty toisiinsa saumojen avulla. Konesaumakattoa pidetään yleensä erittäin kestävänä ja tuulen kestävänä vaihtoehtona, sillä saumat kiinnittävät kattopellit tiukasti toisiinsa. Konesaumakatot voivat olla jopa 100 vuotta kestäviä, mutta ne vaativat myös säännöllistä huoltoa.

Hintavertailussa perinteinen peltikatto on yleensä edullisin, kun taas konesaumakatto on kaikkein kallein. Hintaan vaikuttavat katon koko, materiaalit, muoto, kaltevuus ja asennuspaikka. Ennen päätöksen tekemistä on tärkeää harkita kunkin kattotyypin etuja ja haittoja sekä budjettia ja käyttötarkoitusta.

Huomioita peltikaton uusimisessa

Peltikattojen uusiminen on tärkeä osa rakennuksen huoltoa ja ylläpitoa. Peltikattojen kestoikä on yleensä noin 30-50 vuotta riippuen katon huoltotoimenpiteistä, kattomateriaalista ja ympäristöolosuhteista. Kun kattopelti alkaa osoittaa merkkejä kulumisesta ja vanhenemisesta, on aika harkita uusimista.

Peltikaton uusiminen kannattaa ajoittaa aina kesäaikaan, kun sää on kuiva ja lämmin. Kattoa ei kannata uusia sateella tai kostealla säällä, sillä se voi johtaa kosteusongelmiin ja haitata uuden peltikaton tarttumista vanhaan aluskatteeseen.

Ennen uuden peltikaton asennusta on tärkeää tarkistaa vanhan katon kunto ja tarvittaessa korjata mahdolliset vauriot. Vanha kattomateriaali ja rakenne on purettava ja poistettava huolellisesti. Jos katon alla on kosteusvaurioita tai homeongelmia, ne on korjattava ennen uuden katon asennusta.

Uusi peltikatto tulee asentaa oikein ja tiiviisti, jotta se kestää vuosikymmeniä ilman ongelmia. Peltikatto asennetaan yleensä peltikatteen aluslaudoituksen päälle ja kiinnitetään ruuveilla. Peltien saumat tiivistetään erityisellä tiivistemassalla, jotta katto on vesitiivis.

Peltikattoja on saatavana monissa eri väreissä ja muodoissa, joten uuden katon valinnassa on runsaasti vaihtoehtoja. Peltikaton värin ja muodon valintaan vaikuttavat muun muassa rakennuksen tyyli ja ympäristö, jossa se sijaitsee. Myös kattomateriaalin paksuus vaikuttaa katon kestävyyteen.

Peltikaton uusiminen on yleensä melko kallis investointi, mutta se maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä, kun katto kestää vuosikymmeniä ilman korjauksia ja huoltoa. Peltikatto on myös hyvin kestävä ja kevyt, joten se sopii erinomaisesti esimerkiksi talvella putoavan lumen kannalta.

Kaiken kaikkiaan peltikaton uusiminen on tärkeä ja kannattava investointi, joka parantaa rakennuksen ulkonäköä ja suojaa sitä kosteusvaurioilta ja muilta ongelmilta. Uusi peltikatto myös lisää rakennuksen arvoa ja parantaa sen energiatehokkuutta.

Peltikaton uusiminen kannattaa teettää ammattilaisella

Peltikaton uusiminen on työ, joka vaatii ammattitaitoa ja kokemusta. Se on myös aikaavievä projekti, joka tehdään yleensä korkealla ja tähän kannattaa tilata ammattilainen.

Peltikaton uusiminen voidaan tehdä joko koko katon uusimisena tai osittaisena kattoremonttina. Joskus pelkkä peltikatteiden vaihto riittää, mutta usein kattorakenteiden kunnon tarkastelu ja mahdollisten korjausten tekeminen ovat tarpeen.

Kattoalan yritykset, joilla on kokemusta ja osaamista peltikattojen uusimisesta ovat luotettava valinta. Ammattilaiset tarkastavat katon kunnon ja suunnittelevat tarvittavat korjaukset tai uusimisen. He myös tietävät, millaiset kattopellit sopivat parhaiten katon tyyliin ja miten ne asennetaan oikein.

Asiantuntevan kattoalan yrityksen löytämiseksi kannattaa tarkistaa suositukset tuttavilta tai naapureilta. Lisäksi on suositeltavaa tarkastaa yritysten referenssit ja kokemus kattotöistä. Kannattaa myös varmistaa, että yrityksellä on tarvittavat luvat ja vakuutukset.

Peltikaton uusiminen voi olla kallis projekti, mutta se on myös investointi talon tai rakennuksen kuntoon ja arvoon. Peltikatto on kestävä ja pitkäikäinen materiaali, joka kestää hyvin Suomen vaihtelevia sääolosuhteita. Uusi peltikatto lisää myös kiinteistön arvoa ja parantaa sen ulkonäköä.

Kokonaisvaltaiseen peltikaton uusimiseen kuuluu yleensä seuraavat vaiheet:

  1. Aluskatteen, ruodelautojen tarkastus ja mahdollinen uusiminen
  2. Peltikaton asennus ja kiinnitys
  3. Saumojen tiivistys
  4. Kattoturvatuotteiden asennus (esim. lumiesteet)
  5. Loppusiivous

Kokonaisvaltaisessa kattoremontissa katon kunto tarkastetaan huolellisesti, jotta kaikki tarvittavat korjaukset tehdään samalla kertaa. Tämä varmistaa, että katto on pitkäikäinen ja toimii hyvin kaikissa sääolosuhteissa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Peltikaton uusiminen hinta

Peltikaton uusimisen hinta voi vaihdella suuresti riippuen useista tekijöistä, kuten katon koon, muodon, kaltevuuden ja valittujen materiaalien laadusta. Keskimääräinen peltikaton uusimisen hinta on noin 60-120 euroa neliöltä. Tämä sisältää materiaalikustannukset ja työn. Tarkka hinta riippuu kuitenkin useista tekijöistä, kuten katto tyypistä, valitusta materiaalista ja työn määrästä.

On tärkeää muistaa, että peltikaton uusiminen on merkittävä investointi ja sen tulisi kestää vuosikymmeniä. Laadukkaiden materiaalien ja ammattitaitoisen työn käyttäminen voi nostaa kustannuksia, mutta voi samalla varmistaa kestävän ja luotettavan katon, joka vaatii vähemmän huoltoa ja korjauksia tulevaisuudessa.

On suositeltavaa pyytää tarjous useilta kattoyrityksiltä ja verrata niitä huolellisesti ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Kattoremontti

Katon korjaus

Peltikaton korjaus

Peltikaton pesu

Kattohuolto

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.