Konesaumatun katon hinta

Konesaumattu kattoratkaisu on erittäin kestävä ja kestää hyvin niin astumisen peltien päälle kuin talvella lumikuorman. Tämä johtuu siitä, että konesaumakatteen teräslevyt on kaksoissaumattu konesaumalla, jolloin siitä tulee yhtenäinen ja ilman yhtäkään reikää. 

Konesaumattu katto

Perinteinen konesaumakatto on aina tyylikäs ratkaisu kattomateriaaliksi. Konesaumattu kattoratkaisu on erittäin kestävä ja kestää hyvin niin astumisen peltien päälle kuin talvella lumikuorman. Tämä johtuu siitä, että konesaumakatteen teräslevyt on kaksoissaumattu konesaumalla, jolloin siitä tulee yhtenäinen ja ilman yhtäkään reikää.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Konesaumakatto on kokonaan vedenpitävä, sillä pellin läpi ei tehdä reikiä. Hoito- ja huoltotarve on melko vähäinen, joten se on helppo valinta huolettomalle rakentajalle. Konesaumakaton pinta on myös likaa hylkivä, joten sen puhdistaminen on varsin vaivatonta.

Sinkitty saumapeltikatto on myös erittäin kestävä ja pitkäikäinen kattomateriaali, joka sopii käytännössä kaikenlaisille katoille niin omakotitaloihin, paritaloihin, rivitaloihin tai vapaa-ajan asuntoihin. Sinkitty saumapeltikatto on säännöllisesti huollettuna erittäin kestävä ja kestää helposti läpi vuosikymmenten.

Konesaumakatto ja sinkitty saumapeltikatto sopivat hyvin myös vaikeisiin asennus kohteisiin tai  myös loivempiin kattoratkaisuihin. Konesaumakatteen asentaminen ei kuitenkaan ole niin helppoa, joten sen asentamiseen kannattaa turvautua ammattilaiseen.

Konesaumakatto on kestävä ja suosittu kattoratkaisu

Konesaumakaton kaltaisissa teräs katteissa suosiotaan on nostanut merkittävästi konesaumakattoa muistuttava teräs muotokate tai lukkosaumakate, joiden asentaminen onnistuu myös omatoimiselta rakentajalta. Pellit kiinnitetään katto ruoteisiin sauman sisään jäävien kiinnikkeiden avulla. Yhä useamman valinta katon kohdalla onkin lukkosaumapelti, jonka hinta konesaumattuun peltikattoon verrattuna edullisempi. Ulkonäöltään tai vedenpitävyydeltään se ei kuitenkaan juuri eroa konesaumakatosta. Lukkosaumakatto on tyylikäs vaihtoehto, mutta konesaumakatto käy loivemmille katoille.

Konesaumakatto on pitkäikäinen ja huoleton kattotyyppi. Se on kattotyypeistä ainoa, joka on itsessään vesitiivis. Konesaumattuihin peltikattoihin ei tehdä lainkaan reikiä ja sen tiiviys saadaan aikaan kaksinkertaisilla saumoilla. Perinteinen konesaumakatto on peltikattojen kate vaihtoehdoista parhainta luokkaa. Konesaumakatto on pitkäikäinen, tiivis ja muokkaa kodista, kiinteistöstä ja rakennuksesta arvokkaan näköisen.

Konesaumattu peltikatto tehdään aina käsityönä kohteen mittojen mukaan. Konesaumakaton huolto on minimaalista ja parhaimmillaan konesaumattu peltikatto vaatiikin vain roskien poiston pari kertaa vuodessa ja tarkastuksen sen yhteydessä. Tarkastuksessa tehtyjen havaintojen mukaan on kannattavaa tehdä vaaditut huolto- ja korjaustoimenpiteet. Näin vältytään suuremmilta vahingoilta.

Konesaumakatto on kustannuksiltaan edullinen käyttövuotta kohden, joten siihen kannattaa sijoittaa ja satsata. Konesaumattu peltikatto on järkevä valinta erityisesti haastaville katoille ja se on yleinen ratkaisu isoissa kohteissa. 

Konesaumattu kuparikatto tehdään aina käsityönä. Sen elinikä on todella pitkä. Konesaumattu kuparikatto on katoista kestävin. Kupari on materiaalina sitkeää ja samalla pehmeää. Muun muassa tästä syystä kuparikatto sopii hyvin monimuotoisille katoille. 

Vasta-asennettu, konesaumattu kuparikatto on väriltään punertava. Myöhemmin se kuitenkin muuttuu vihertäväksi tai tummanruskeaksi. Värimuutokset eivät vaikuta kuparikaton kestävyyteen, vaan kuuluvat asiaan ja katto on yhtä kestävä kuin aiemminkin kirkkaan kuparisena.

Käyttö ikäänsä nähden konesaumattu kuparikatto on edullinen. Konesaumattu kuparikatto kestää erityisen hyvin lämpötilojen tai sään vaihtelua ja niiden aiheuttamaan niin sanottua lämpöliikettä. Ilmansaasteetkaan eivät vaikuta kuparikaton kestävyyteen. Kuparikatto on kestävyytensä lisäksi helppohoitoinen, sillä se ei tarvitse pinnoitusta tai maalausta.

Konesaumapeltikaton kattoremontti

Konesaumapeltikaton uusiminen vaatii kattoremontin. Konesaumattu peltikatto on pitkäikäinen, mutta lopulta sekin on oman elinkaarensa päässä. Laadukas konesaumattu peltikatto vaatii kaikesta huolimatta säännöllisiä tarkastuksia, jotta se säilyy moitteettomassa kunnossa. Konesaumapeltikaton elinkaari pitenee mitä parempaa huolta peltikatosta pidetään. Jos vuosittaisessa kuntotarkastuksessa havaitaan isoja puutteita tai se vaatii paljon remontointia ja huolto- ja korjaustoimenpiteitä kannattaa konesaumapeltikatto vaihtaa kokonaan uuteen.

Vanha ja vahingoittunut katto nostaa kustannuksia mikäli huolto- ja korjauskustannuksia alkaa ilmaantua tasaisin väliajoin. Konesaumapeltikaton uusiminen on tietysti sekin investointi ja kertakustannuksena summa saattaa kuulostaa kohtuuttomalta.

Konesaumapeltikaton uusiminen on kuitenkin usein perusteltua kuin jatkuva huolto ja korjaus. Uuden peltisaumakaton käyttöikä on kymmeniä vuosia. Vanhaan ja kunnoltaan heikkoon kattoon liittyy aina riskejä kosteuden pitävyydestä. 

Konesaumapeltikatto on käsityönä tehtävä rivipeltikatto. Se antaa rakennukselle, talolle ja kiinteistölle arvokkaan ilmeen sekä katolle pitkän elinkaaren. Konesaumapeltikatto on ammattilaisten keskuudessa kenties arvostetuin kattovaihtoehto. Konesaumapeltikattoja käytetään asuinrakennuskohteissa, mutta niitä näkee myös julkisissa arvokohteissa sekä keskusta-alueiden kiinteistöissä ja rakennuksissa.

Konesaumapeltikatto säilyttää toimivuutensa pitkään ja niitä on helppo hoitaa. Parhaimmillaan konesaumapeltikatto voi kestää jopa sadan vuoden ajan, jos sen kunnostaa pitää asianmukaisesti huolta.

Konesaumapeltikatto on vedenpitävä kattoratkaisu, joka maksaa itsensä ajan kuluessa takaisin.

Konesaumapeltikatto vaatii asennustyönä ammattipätevyyden ja kokemusta kattotöistä käytännön tasolla. Lisäksi konesaumakattoja asennettaessa on oltava omat erikoistyökalunsa asennuksen eri työvaiheisiin.

On olemassa mekaanisesti toimivia työkaluja, jotka soveltuvat konesaumakattojen asennustöihin. Siitä huolimatta konesaumapeltikatot tehdään pitkälti käsityönä. Konesaumapeltikaton uusiminen ja korjaustyöt on suositeltavaa tilata ammattitaitoiselta tekijältä.

Ennen konesaumapeltikaton uusimista ja asentamista vanha vesikate tavallisesti puretaan ja aluskate muokataan uudelle vesikatteelle sopivaksi. Konesaumattu peltikatto on kuitenkin vesitiivis, jolloin aluskatetta ei välttämättä tarvita ollenkaan.

Peltikaton perusparannuksena voidaan tehdä myös mahdollinen alapohjan lisäeristys tai tuuletuksen parantaminen alapohjassa. Todella loivien kattojen kallistuskulmaa on helpoin ja toisaalta tarpeellista ja perusteltuakin lisätä näiden työvaiheiden ohella.

Peltisaumakatto voidaan asentaa loivaan kattoon, mutta silläkin on rajansa. Varsinaiseen asennustyöhön kuuluu myös katon viimeistelytyö sekä määräysten mukaisten, pakollisten turvatuotteiden asentaminen. Myös rakennuksen tai kiinteistön sadevesijärjestelmä kannattaa uusia vesikatteen uusimisen yhteydessä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Konesaumatun katon hinta

Konesaumatun peltikaton hinta on siis monen tekijän summa. Peltikaton pinta-ala on yksi tärkeimmistä hintaan vaikuttavista tekijöistä, mutta myös katon muoto, kohteen sijainti ja materiaali vaikuttavat hintaan. Saneerauskohteissa hintaan vaikuttaa myös se millaisia pohjatöitä ja muita korjauksia kattorakenteille pitää suorittaa ennen uuden konesaumakaton asennusta.

Konesaumakaton hinta-arviossa on otettava huomioon myös turvatuotteiden, kuten kiinteiden lapetikkaiden ja lumiesteiden asennus sekä sadevesijärjestelmän uusiminen. Konesaumakaton asennuksen hinta muodostuu siis monesta tekijästä ja eri työvaiheiden summana.

Vaikka konesaumakaton asennus saattaa tuntua aluksi kalliilta niin se on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valinta. Konesaumakatto on pitkäikäinen ja kestävä, mikä tekee siitä sijoituksen tulevaisuuteen. Konesaumakaton käyttöikä on jopa yli 50 vuotta, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon niin asuinrakennuksille kuin julkisille rakennuksille.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Kattoremontti

Katon korjaus

Peltikaton korjaus

Kiinteistöhuolto ja kunnossapito

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.