Peltikaton pesu

Peltikaton pesu on yksi tapa poistaa nämä epäpuhtaudet ja palauttaa katon ulkonäkö.

Peltikaton pesun hyödyt

Peltikatto on yleinen kattomateriaali, joka on erittäin kestävä ja pitkäikäinen. Kuitenkin ajan myötä katon pintaan saattaa kerääntyä sammaleen, levän ja muita epäpuhtauksia. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Uudella tai jyrkillä peltikatoilla nämä ovat harvinaisempia, mutta loivat ja vanhemmat peltikatot keräävät epäpuhtauksia helpommin.

Epäpuhtaudet keräävät kosteutta ja aiheuttavat ajan saatossa peltikaton ruostumisen. Ja loppujen lopuksi hoitamattomana katolle ilmestyy reikiä.

Katon ollessa puhdas ja roskaton niin sinne helpompi tehdä katon kuntotarkastus ja muutenkin havaita poikkeavuudet. Näin pystytään hyvissä ajoin reagoimaan mahdollisiin korjaustoimenpiteisiin.

Peltikaton pesu ei ole pelkästään esteettinen toimenpide vaan tärkeä katon huoltotoimenpide. Pinttyneet liat ja muodostuneet kasvustot lyhentävät merkittävästi peltikaton ja sen pinnoitteen kestämistä ja käyttöikää.

Katon pintaan tai katteeseen tarttunut noki, lintujen jätökset, siitepöly ja mikä tahansa muu lika imeytyy ja lopulta syövyttää kattopeltejä. Mitä enemmän katolle muodostuu pinttymiä niin sitä varmemmin edessä on vähintään huoltomaalaus ja huonoimmassa tapauksessa joudutaan reagoimaan kattoremontilla. Ja nuo toimenpiteet ovat huomattavasti kalliimpia kuin vuosittainen peltikaton pesu.

Tietysti katon ja sadevesijärjestelmän puhdistaminen on myös esteettinen toimenpide. 

Vuosittain tehtynä peltikaton pesu ja puhdistus minimoi ruostevaurioiden syntymistä tehokkaasti ja pitää kattopellit pitkään hyvässä kunnossa.

5 syytä pestä peltikatto

Peltikaton pesu on yksi tapa poistaa nämä epäpuhtaudet ja palauttaa katon ulkonäkö.

Tässä on muutamia syitä, miksi kannattaa pestä peltikattoa:

  1. Parantaa katon ulkonäköä: Peltikatto on yksi talon tärkeimmistä elementeistä, joka vaikuttaa suuresti sen ulkonäköön. Katto on alttiina erilaisille sääolosuhteille ja ajan myötä sen pinta saattaa haalistua tai likaantua. Peltikaton pesu auttaa poistamaan nämä epäpuhtaudet ja palauttamaan katon alkuperäisen värin ja kiillon.
  1. Pidentää katon käyttöikää: Peltikatto on suunniteltu kestämään vuosia, mutta epäpuhtaudet voivat heikentää sen rakennetta ja vaurioittaa katon pintaa. Jos epäpuhtaudet jätetään hoitamatta ne voivat johtaa kosteuden kertymiseen katon alle, joka voi aiheuttaa ruostumista ja muita vaurioita. Peltikaton pesu auttaa poistamaan nämä epäpuhtaudet ja estää niiden aiheuttamat vauriot.
  1. Parantaa energiatehokkuutta: Peltikaton pesu voi myös parantaa katon energiatehokkuutta. Katto on alttiina auringonvalolle ja ajan myötä sen pinta voi kerätä lämpöä. Jos katto on likainen se voi kerätä enemmän lämpöä kuin puhdas katto. Tämä voi johtaa korkeampiin lämpötiloihin talon sisällä ja kasvattaa ilmastointi kustannuksia. Peltikaton pesu auttaa poistamaan likaa ja epäpuhtauksia, mikä voi alentaa katon pintalämpötilaa ja parantaa talon energiatehokkuutta.
  1. Parantaa turvallisuutta: Epäpuhtaudet, kuten sammaleet ja levät voivat tehdä peltikatosta liukkaan. Tämä voi aiheuttaa vaaratilanteita, kun ihmiset liikkuvat katolla. Peltikaton pesu auttaa poistamaan lian ja epäpuhtaudet, mikä voi parantaa katon pitoa ja vähentää mahdollisia vaaratilanteita.
  1. Peltikaton pesu on tärkeä osa katon huoltoa. Se auttaa parantamaan katon ulkonäköä, pidentämään sen käyttöikää, parantamaan energiatehokkuutta ja nostaa myöskin kiinteistön arvoa.

Kannattaa peltikaton pesun yhteydessä huomioida vesikourut ja rännit. Monesti irtonainen lika ja roskat valuvat sadeveden mukana sadevesijärjestelmään ja aiheuttavat tukoksia.

Talon ja rakennuksen katto on iso osa niiden julkisivua ja hyvin hoidettu katto antaa paremman vaikutelman kuin likainen ja ei hoidettu katto esimerkiksi myyntitilanteessa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Peltikaton pesuun ohjeet

Peltikatto on erittäin kestävä ja pitkäikäinen, mutta sen ulkonäkö voi ajan myötä heikentyä sammaleen, levän ja muiden epäpuhtauksien takia. Peltikaton pesu on yksi tapa palauttaa katon ulkonäkö ja suojata sitä tulevaisuudessa.

Tässä on muutamia vinkkejä peltikaton pesuun:

  1. Suunnittele pesu hyvissä ajoin: Peltikaton pesu kannattaa tehdä lämpimällä säällä, jotta katto kuivuu nopeasti ja estää mahdollisen kosteuden imeytymisen katon alle. Lisäksi on tärkeää suojata kasvillisuus ja reunakiveykset pesuaineen tai vesisuihkun roiskeilta.
  1. Valitse oikeat pesuaineet: Peltikaton pesuun on saatavilla erilaisia ​​pesuaineita, kuten happamia tai emäksisiä aineita. On tärkeää valita oikea pesuaine peltikaton materiaalin mukaan, jotta kattoa ei vahingoiteta. Suositeltavaa on käyttää pesuainetta, joka on suunniteltu erityisesti peltikaton pesuun.
  1. Käytä sopivaa välinettä: Peltikaton pesu voidaan tehdä painepesurilla tai käsin. Jos käytetään painepesuria, on tärkeää säätää painetta sopivaksi, jotta katto ei vaurioidu. Jos katto on vanha tai huonokuntoinen, on parempi välttää korkean paineen käyttöä.
  1. Aloita alhaalta ylöspäin: Aloita peseminen katon alaosasta ja liiku ylöspäin. Tämä estää veden valumisen katon alle ja mahdollisten vaurioiden syntymisen. Pidä huolta, että vedestä ja pesuaineesta ei roisku kasvillisuudelle tai reuna kiveyksille.
  1. Huuhtele huolellisesti: Kun pesuaine on levitetty ja annettu vaikuttaa tarpeeksi kauan, huuhtele katto huolellisesti puhtaaksi. On tärkeää huuhdella kaikki pesuaine pois, jotta katto ei vaurioidu tai pinnasta ei jää tahroja.

Peltikaton pesu on tärkeä osa katon huoltoa. Se auttaa poistamaan sammaleen, levän ja muut epäpuhtaudet, jotka voivat heikentää katon ulkonäköä ja aiheuttaa vaurioita katon rakenteelle. Pesun lisäksi on suositeltavaa tarkistaa katon kunto säännöllisesti ja korjata mahdolliset vauriot mahdollisimman pian, jotta ne eivät pahene ajan myötä.

Pestäänkö omatoimisesti vai käytetäänkö ammattilaista?

Peltikatto on yksi talon tärkeimmistä osista ja ja sen säännöllinen huolto on tärkeää  pitkäikäisyyden ja turvallisuuden kannalta. Peltikaton pesu on yksi tärkeä huoltotoimenpide, joka auttaa poistamaan epäpuhtaudet ja parantamaan sen ulkonäköä. Mutta kannattaako peltikaton pesu tehdä itse vai käyttää ammattilaista?

Peltikaton pesun voi tehdä itse, jos on käytettävissä tarvittava taito ja varusteet. Pesuaineet ja -menetelmät vaihtelevat sen mukaan millaista epäpuhtautta halutaan poistaa. On tärkeää valita oikea pesuaine, joka on suunniteltu peltikatolle ja vältetään mahdolliset vahingot. Peltikaton pesuun tarvitaan myös sopivat varusteet, kuten turvakengät, suojalasit, käsineet, pesuaineen ruisku, pesusienen tai harjan ja korkeapainepesurin.

Peltikaton pesu ammattilaisen toimesta voi olla turvallisempi ja tehokkaampi vaihtoehto. Ammattilaisilla on tarvittavat varusteet ja tietotaito suorittaa työ asianmukaisesti ja turvallisesti. He voivat myös käyttää tehokkaampia pesuaineita ja -menetelmiä, jotka voivat poistaa epäpuhtaudet paremmin kuin kotitekoiset pesuaineet.

Ammattilaisen käyttäminen voi myös olla hyödyllistä, jos katto on korkea tai kalteva, koska turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Ammattilaiset tietävät, kuinka liikkua katolla turvallisesti ja käyttää tarvittavia turvavarusteita.

On myös tärkeää huomata, että peltikaton pesu ei ole aina välttämätöntä. Jos katto on vielä suhteellisen uusi tai siinä ei ole merkkejä epäpuhtauksista niinsen pesu ei välttämättä ole tarpeen. Katon tarkastus ammattilaisen toimesta auttaa määrittelemään, onko peltikaton pesu tarpeen ja milloin se tulisi suorittaa.

Kun päätät pestä peltikaton itse tai käyttää ammattilaista, on tärkeää muistaa, että peltikaton turvallinen peseminen on tärkeää sen pitkäikäisyyden ja turvallisuuden kannalta. Jos päätät pestä katon itse, tutustu ensin tarvittaviin varusteisiin ja turvallisuusohjeisiin. Jos taas päätät käyttää ammattilaista, valitse luotettava ja ammattitaitoinen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Peltikaton pesun hinta

Peltikaton pesun hintaan vaikuttaa katon koko ja pesun vaativuus. Ammattilaisella teetettynä voidaan sopia samalla muiden huoltotoimenpiteiden suorittaminen kuten kattoturvatuotteiden tarkastus. Nämä tietysti lisäävät kustannuksia.

Keskikokoisen omakotitalon peltikaton pesun hinta vaihtelee 650 € – 2500 € välillä.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Peltikaton korjaus

Peltikaton maalaus

Katon pesu

Kattohuolto

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.