Tiilikaton pesu

Tiilikaton pesu on tärkeä osa katon huoltoa, sillä se auttaa suojaamaan kattoa sään vaikutuksilta ja pidentämään sen käyttöikää. 

Miksi tehdä tiilikaton pesu?

Tiilikaton pesu on tärkeä osa katon huoltoa, sillä se auttaa suojaamaan kattoa sään vaikutuksilta ja pidentämään sen käyttöikää. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 1. Estää sammaloitumista

Tiilikaton pinnalle voi kerääntyä lehtiä, oksia, likaa ja pölyä, mikä luo suotuisan kasvualustan sammaleelle ja jäkälälle. Kun sammaleet pääsevät kasvamaan kattoon, ne voivat aiheuttaa vahinkoa, kuten kattotiilien irtoamista, jolloin sadevesi pääsee katon alle.

 1. Suojaa kosteudelta ja homeelta

Jos tiilikatto on likainen niin se voi estää veden poistumista katon pinnalta ja sen alla olevasta rakenteesta. Tämä voi johtaa kosteusvaurioihin ja homeen kasvuun, mikä voi vaikuttaa katon rakenteeseen ja heikentää sen suorituskykyä.

 1. Pidentää käyttöikää

Katon pinnan likaantuminen ja kasvillisuus voivat heikentää sen kestävyyttä ja käyttöikää. Tiilikatto, joka pidetään puhtaana kestää paremmin sään aiheuttamat rasitukset, kuten auringon UV-säteilyn, sateen ja lumikuorman.

 1. Parantaa ulkonäköä

Tiilikatto, joka pidetään puhtaana näyttää paremmalta ja lisää asunnon arvoa. Puhdas katto voi myös parantaa asumismukavuutta, sillä se suojaa kosteudelta ja homeelta.

 1. Mahdollistaa havaitseminen ongelmia

Kun tiilikatto puhdistetaan säännöllisesti, on helpompi havaita ongelmia kuten halkeamia, vuotoja ja vaurioita. Tämä voi auttaa korjaamaan ongelmat ennen kuin ne pahenevat ja aiheuttavat kalliita vahinkoja.

Voidaan todeta, että tiilikaton pesu on tärkeää, sillä se auttaa estämään sammaloitumista, suojaa kosteudelta ja homeelta, pidentää käyttöikää, parantaa ulkonäköä ja mahdollistaa ongelmien havaitsemisen. Tiilikaton pesu tulee suorittaa säännöllisesti vähintään kerran vuodessa ja se kannattaa teettää ammattilaisella, joka tietää, miten kattoa pitää puhdistaa oikein.

Tiilikaton pesu

Tiilikaton pesu on tärkeä osa katon huoltoa, joka auttaa pitämään katon hyvässä kunnossa ja suojaa sitä sään vaikutuksilta. Tässä artikkelissa käymme läpi tiilikaton pesun työvaiheet.

 1. Valmistelu

Ennen tiilikaton pesua on tärkeää valmistella alue. Peitetään lähellä olevat kasvit ja puutarhakalusteet suojakankaalla, jotta pesuaine ei roisku niihin. Tarkistetaan myös, että kaikki kattotiilet ovat kunnolla kiinni ja että katon harjat ovat ehjiä.

 1. Puhdistusaineen valinta

Kattopintojen puhdistukseen käytetään siihen tarkoitettuja pesuaineita, jotka ovat turvallisia käyttää tiilikatoilla. Ei käytetä hankaavia pesusieniä tai -liinoja, sillä ne voivat naarmuttaa tiilikatto materiaalia.

 1. Puhdistusaineen levittäminen

Levitetään pesuaine kattoon painepesurilla tai suurella harjalla. Aloitetaan työskentely katon harjasta ja edetään katon alaosaa kohti.  Huomioidaan riittävä kosteus ettei pesuaine ehdi kuivua kattoon.

      4. Annetaan pesuaineen vaikuttaa

Annetaan pesuaineen vaikuttaa katon pinnalla noin 10-15 minuuttia. Mikäli katto on erittäin likainen tai siihen on kasvanut sammalta niin pesuaineen annetaan vaikuttaa pidempään ennen huuhtelua.

 1. Pesuaineen huuhtelu

Pesuaine huuhdellaan pois katon pinnasta runsaalla vedellä joko painepesurilla tai letkulla. Aloitetaan huuhtelu katon harjasta ja edetään katon alaosaa kohti. Varmistetaan, että kaikki pesuaineet on huuhdeltu pois, jotta se ei jätä kattoon jälkiä.

 1. Viimeistely

Kun tiilikatto on puhdistettu ja huuhdeltu, tarkistetaan sen kunto ja korjataan mahdolliset vauriot tai puuttuvat tiilet. Puhdistuksen jälkeen on myös hyvä aika tarkastaa katon läpiviennit, savupiiput ja muut yksityiskohdat.

Jos halutaan varmistua turvallisuudesta ja oikeanlaisesta tiilikaton pesusta niin on parempi kääntyä ammattilaisen puoleen. Ammattilainen tietää mitä pesuainetta käytetään ja miten kattoa pestään oikein  ja hänellä on myös oikeat varusteet ja laitteet työn suorittamiseen turvallisesti.

Mitä huomioitavaa on?

Tiilikaton pesu voi olla vaarallista, varsinkin jos katto on jyrkkä tai korkea. Ennen kuin aloitetaan katon pesu on varmistettava, että käytössä on asianmukaiset suojavarusteet ja noudatetaan turvallisuusohjeita. Näitä ovat pitävät kengät, turvavaljaat ja kypärä. Lisäksi on tärkeää käyttää oikeita pesuaineita ja olla varovainen painepesurin kanssa, jotta et vahingoita kattoa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Tiilikaton pesu hinta

Riippuen kohteesta niin tiilikaton pesu maksaa 800 € – 2500 €. Noin 100 m2 tiilikaton pesu maksaa noin 1000 €.

Tiilikaton pesu on tärkeä osa katon huoltoa, mutta sen hinta voi vaihdella suuresti. Hintaan vaikuttavat useat tekijät, jotka vaikuttavat työn vaatimuksiin ja työvoiman tarpeeseen. Tässä asioita mitkä  vaikuttavat tiilikaton pesun hintaan.

 1. Katon koko ja kaltevuus

Tiilikaton pesun hintaan vaikuttaa katon koko ja kaltevuus. Isompi katto vaatii enemmän työvoimaa ja pesuainetta, joten se voi nostaa hintaa. Samoin jyrkkä kattokaltevuus voi vaatia erikoisvarusteita ja lisäturvatoimia, mikä voi nostaa hintaa entisestään.

 1. Katon kunto

Tiilikaton pesun hintaan vaikuttaa myös sen kunto. Jos katto on erittäin likainen tai siinä on runsaasti kasvustoa, se vaatii enemmän aikaa ja pesuainetta, mikä voi nostaa hintaa. Jos katon kunto on heikko tai siinä on vaurioita, se voi vaatia korjaustoimenpiteitä ennen pesua, mikä lisää hintaa.

 1. Pesuaineen valinta

Pesuaineen valinta vaikuttaa myös tiilikaton pesun hintaan. Laadukkaampi pesuaine voi maksaa enemmän, mutta se voi olla tehokkaampi ja turvallisempi käyttää tiilikatoilla. Halvemmat pesuaineet voivat sisältää voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa tiilikattoa.

 1. Työvoiman tarve

Tiilikaton pesuun tarvitaan usein ammattitaitoinen työvoima. Työvoiman tarve voi vaihdella katon koosta ja kaltevuudesta riippuen. Jos katto on erittäin jyrkkä tai siinä on vaikeasti tavoitettavia alueita, se voi vaatia enemmän työvoimaa, mikä lisää hintaa.

 1. Pesulaitteiden käyttö

Tiilikaton pesussa käytettävien pesulaitteiden käyttö voi myös vaikuttaa hintaan. Painepesurit ovat yleensä tehokkain tapa pestä tiilikatto, mutta niiden käyttö voi nostaa hintaa, varsinkin jos niitä tarvitaan useita.

 1. Lisäpalvelut

Tiilikaton pesuun voi sisältyä myös lisäpalveluita, kuten tiilikattojen pinnoitusta tai korjausta. Näiden lisäpalveluiden hinta voi vaihdella ja vaikuttaa pesun kokonaishintaan.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kattohuolto

Katon pesu

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.