Kattoturvatuotteet

Kattoturvatuotteet ovat erilaisia ​​varusteita ja järjestelmiä, jotka on suunniteltu turvaamaan katolla liikkuminen ja varmistamaan ettei katolta pääse tippumaan suuria lumikuormia.

Mitä ovat kattoturvatuotteet?

Kattoturvatuotteet ovat erilaisia ​​varusteita ja järjestelmiä, jotka on suunniteltu turvaamaan katolla liikkuminen ja varmistamaan ettei katolta pääse tippumaan suuria lumikuormia. Näitä tuotteita käytetään yleisesti katoilla, joilla on korkea kaltevuus tai joissa työskennellään säännöllisesti huolto- tai korjaus tarkoituksessa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Viranomaiset velvoittavat kiinteistön omistajaa myös huolehtimaan siitä että lumikuormaa katolla ei ylitetä ja päästään turvallisesti poistamaan liika lumikuorma katolta. Toimiva ja turvallinen katto on varusteltu tarvittavilla kattoturvatuotteilla, jotka nimensä mukaan pyrkivät turvaamaan turvallisen liikkumisen katolla esimerkiksi kattohuollon, nuohouksen tai lumen poiston yhteydessä.

Talon tai rakennuksen omistaja on velvoitettu huolehtimaan, että katolle on esteetön ja turvallinen pääsy ja myöskin katolla turvallista työskennellä sekä siellä on kattoturvatuotteet. Huoltotoimenpiteitä suorittavat mm. lumenpudottaja, nuohooja ja antenni korjaaja, joille on taattava turvallinen työskentely.

Tärkeimmät kattoturvatuotteet ovat lumiesteet, joilla estetään lumen putoamisen aiheuttama vaara ihmisille ja rakenteille. Tarkoituksenmukaisella lumiesteellä voidaan välttyä henkilövahingoilta sekä mahdollisilta vaurioilta itse rakennukselle.

Tässä on yleisimmät kattoturvatuotteet:

  1. Kattosillat: Kattosillat ovat tukevia teräs- tai alumiini rakenteisia kävelytasoja, jotka asennetaan katolle. Niitä käytetään turvaamaan työntekijöitä ja antamaan pääsy katon eri osiin. Kattosillat ovat yleisimmin käytetty kattoturvatuote. Tikkaat, kattosillat ja lumiesteet varmistavat, että katolla on turvallista tehdä huolto- ja puhdistustöitä. Katon huoltaminen on turvallista silloin, kun kaikki katon turvallisuuden varmistavat tuotteet ovat paikoillaan.
  1. Talotikkaat: Talotikkaat ovat pystysuoria tikapuita, joita käytetään pääsemiseksi katolle. Niitä voidaan käyttää yhdessä kattosiltojen kanssa helpottamaan pääsyä katon eri osiin.
  1. Kattoturva kaiteet: Kattoturva kaiteet ovat esteitä, jotka on asennettu katon reunalle ja räystäille suojaamaan ihmisiä putoamiselta. Ne voivat olla valmistettu teräksestä, alumiinista tai muovista.
  1. Lumiesteet: Lumiesteet ovat pieniä esteitä, jotka on asennettu katon reunalle estämään lumipeitteen putoamisen katon reunan yli. Tämä voi estää ihmisten loukkaantumista ja vähentää lumikuorman aiheuttamaa rasitusta katon rakenteelle.
  1. Ankkurit ja köydet: Ankkureita ja köysiä käytetään turvavarusteina, joihin itse tai huoltomies voi kiinnittyä kiipeillessään ja liikkumisessaan katolla. Ne ovat erityisen tärkeitä, jos kattosiltoja tai kattotikkaat eivät ole saatavilla.

On tärkeää muistaa, että kattoturvatuotteet on oltava suojellakseen sinua, kattoasi ja muita ihmisiä. Ulko-oven ja kulkuväylien yläpuolella on oltava lumiesteet, joiden tehtävänä on suojella ihmisiä ja estääkseen lumen putoamisen ihmisten päälle. Tikkaat ovat ensisijaisesti helpottaakseen katolle kiipeämistä, mutta tärkeä turvaväline tulipalon sattuessa. 

Yleisissä säännöstöissä velvoitetaan rakennuksen omistajaa varmistamaan turvallisten seinä- ja lapetikkaiden sekä tarvittaessa kattosiltojen olemassaolon takaamaan turvallisen katolla liikkumisen ja huoltotoimenpiteiden suorittamisen. 

Kattoturvatuotteet ja niiden käyttö on erittäin tärkeää katon huolto- ja korjaustöissä. Ne vähentävät tapaturmia ja auttavat pitämään ihmiset turvassa. On tärkeää valita oikeat kattoturvatuotteet katon ominaisuuksien ja käyttötarkoituksen mukaan. Asennus ja käyttö tulee suorittaa ammattilaisten toimesta, jotta varmistetaan asianmukainen käyttö ja asennus.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.