Tiilikaton pinnoitus

Tiilikaton pinnoitus on prosessi, jossa vanhan tiilikaton päälle levitetään uusi kerros pinnoitetta. Pinnoitus muodostaa vedenpitävän kerroksen, joka suojaa kattoa sään vaikutuksilta, kuten auringon UV-säteilyltä, tuulelta, sateelta ja lumelta.

Mitä tarkoittaa tiilikaton pinnoitus?

Tiilikaton pinnoitus on prosessi, jossa vanhan tiilikaton päälle levitetään uusi kerros pinnoitetta. Pinnoitus muodostaa vedenpitävän kerroksen, joka suojaa kattoa sään vaikutuksilta, kuten auringon UV-säteilyltä, tuulelta, sateelta ja lumelta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Pinnoitteen levitys tapahtuu yleensä suihkuttamalla tai telalla levittämällä pinnoite katon pinnalle. Pinnoitteen levityksen jälkeen se kuivuu ja muodostaa kestävän, vedenpitävän kerroksen tiilikaton päälle. Tiilikaton pinnoitus on yleensä saatavilla monissa eri väreissä, joten voidaan valita väri, joka sopii parhaiten rakennuksen ulkonäköön.

Tiilikaton pinnoituksella voi pidentää katon käyttöikää jopa 10-20 vuodella, kun sitä huolletaan asianmukaisesti. Pinnoitus voi myös auttaa säästämään energiaa, sillä se vähentää sisätilojen lämpötilaa kesäisin ja pitää sisätilat lämpiminä talvella, mikä vähentää lämmitys- ja ilmastointi kustannuksia.

Pinnoitus voi myös parantaa katon ulkonäköä. Pinnoitus tasoittaa katon pintaa, mikä tekee siitä tasaisemman ja sileämmän. Pinnoitus myös estää sammalten ja levien kasvun katon pinnalla, mikä vähentää katon huoltotarvetta.

Tiilikaton pinnoitus on yleensä edullisempi vaihtoehto kuin katon uusiminen. Pinnoitus maksaa yleensä vain murto-osan uuden katon asennuksesta ja säästää aikaa ja vaivaa, koska se voidaan tehdä nopeasti ja ilman suurta remonttia.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että ennen kuin päätetään tiilikaton pinnoituksesta, on hyvä pyytää ammattilaisen arvio katon kunnosta ja tarpeista. Jos tiilikatto on erittäin vaurioitunut tai sen alle on kertynyt kosteutta, pinnoitus ei välttämättä ole sopiva ratkaisu. Tällöin katon uusiminen voi olla tarpeen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Milloin kannattaa miettiä tiilikaton pinnoitusta?

Tiilikatto on kestävä kattomateriaali, mutta sen ulkonäkö ja suojaus voivat heikentyä ajan myötä. Tiilikatto voidaan pinnoittaa uudelleen suojaamaan sitä sään ja UV-säteilyn vaikutuksilta. 

Tiilikaton ikä

Tiilikaton iästä riippuu, milloin sen pinnoitus kannattaa tehdä. Yleisesti ottaen, jos tiilikatto on yli 15 vuotta vanha, sen pinnoitus voi olla tarpeellinen. Vanhempi katto on alttiimpi rappeutumiselle ja vaurioitumiselle.

Ulkonäkö

Tiilikatto voi menettää värinsä ja pirteän ulkonäkönsä ajan myötä. Tiilikaton pinnoitus voi kuitenkin palauttaa sen ulkonäön ja hehkun. Jos katto näyttää kuluneelta tai värinsä on muuttunut, sen pinnoitus voi parantaa sen ulkonäköä.

Katto vuotaa

Jos tiilikatto vuotaa tai sen alla on vesivaurioita, sen pinnoitus ei ole ratkaisu. Tällöin on parempi harkita katon uusimista.

Sääolosuhteet

Tiilikaton sääolosuhteet vaikuttavat sen kunnossa pysymiseen. Sateet ja myöskin auringon UV-säteilyt kuormittavat katon pintaa ja samalla aiheuttavat mahdollisia kosteusvaurioita. Tiilikaton pinnoituksella pystytään reagoimaan ja vaikuttamaan näihin asioihin. 

Kustannukset

Tiilikaton pinnoitus on yleensä edullisempi vaihtoehto kuin katon uusiminen. Jos tiilikaton kunto on kohtuullinen ja sen ikä on alle 20 vuotta, sen pinnoitus voi olla hyvä ratkaisu.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tiilikaton pinnoitus kannattaa tehdä, jos katon ikä on yli 15 vuotta, sen ulkonäkö on kulunut tai värinsä on muuttunut ja siihen kohdistuu paljon sateita tai aurinkoa. Kuitenkin, jos katto vuotaa tai sen alla on vesivaurioita, sen pinnoitus ei ole ratkaisu. Tiilikaton pinnoitus on yleensä edullisempi vaihtoehto kuin katon uusiminen, jos katon kunto on kohtuullinen ja sen ikä on alle 20 vuotta. Ennen kuin päätät tiilikaton pinnoituksesta, on hyvä pyytää ammattilaisen arvio katon kunnosta ja tarpeista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Miksi tehdä tiilikaton pinnoitus?

Tiilikaton pinnoitus on yksi tapa suojata tiilikattoa auringon UV-säteilyltä, kosteudelta ja muilta sään vaikutuksilta. 

Pidempi käyttöikä

Pinnoitus voi pidentää katon käyttöikää jopa 10-20 vuodella. Pinnoitus suojaa kattoa sään vaikutuksilta, kuten auringon UV-säteilyltä, tuulelta, sateelta ja lumelta. Pinnoitus muodostaa vedenpitävän kerroksen, joka suojaa kattoa kosteudelta ja estää vuotoja.

Energiakustannusten säästö

Pinnoitus voi myös auttaa säästämään energiaa. Pinnoitus voi vähentää sisätilojen lämpötilaa kesäisin ja pitää sisätilat lämpiminä talvella, mikä vähentää lämmitys- ja ilmastointi kustannuksia.

Parantaa ulkonäköä

Tiilikaton pinnoitus voi antaa katolle ja koko talolle uuden ilmeen. Pinnoitus on saatavilla monissa väreissä, joten voit valita katon värin, joka sopii parhaiten rakennuksen ulkonäköön. Pinnoitus myös tasoittaa katon pintaa, mikä tekee siitä tasaisemman ja sileämmän.

Vähentää huoltotarvetta

Tiilikaton pinnoitus voi myös vähentää katon huoltotarvetta. Pinnoitus tekee katon pinnasta liukkaamman, mikä estää likaa ja lehtiä tarttumasta kattoon. Pinnoitus estää myös sammalten ja levien kasvun katon pinnalla, mikä vähentää huoltotarvetta.

Edullisempi vaihtoehto kuin katon uusiminen

Tiilikaton pinnoitus on yleensä edullisempi vaihtoehto kuin katon uusiminen. Pinnoitus maksaa yleensä vain murto-osan uuden katon asennuksesta. Pinnoitus myös säästää aikaa ja vaivaa, koska se voidaan tehdä nopeasti ja ilman suurta remonttia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tiilikaton pinnoitus on hyvä tapa suojata tiilikattoa, pidentää sen käyttöikää ja säästää energiaa. Pinnoitus myös parantaa katon ulkonäköä, vähentää huoltotarvetta ja on yleensä edullisempi vaihtoehto kuin katon uusiminen. On tärkeää muistaa, että ennen kuin päätät tiilikaton pinnoituksesta, on hyvä pyytää ammattilaisen arvio katon kunnosta ja tarpeista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Teenkö itse vai tilaanko ammattilaisen?

Tiilikaton pinnoitus on mahdollista tehdä itse, mutta ammattilaisen käyttäminen voi olla parempi vaihtoehto monestakin syystä. 

Kokemus ja taito

Tiilikaton pinnoittaminen vaatii kokemusta ja taitoa. Ammattilaisella on tarvittavat taidot, jotta katto saadaan oikein pinnoitettua. Ammattilainen tietää myös, mitä pinnoitetta käytetään tietyissä olosuhteissa ja kuinka paljon sitä tulee käyttää. Jos ei ole aikaisempaa kokemusta katon pinnoituksesta, voi olla parempi turvautua ammattilaisen apuun.

Työkalut

Pinnoitus vaatii myös erikoistyökaluja. Ammattilaisella on käytössään kaikki tarvittavat työkalut, jotta katto saadaan pinnoitettua oikein. Jos päätetään tehdä katon pinnoitus itse niin on hankittava kaikki tarvittavat työkalut, joka voi olla kallista.

Takuu

Ammattilainen antaa yleensä työlle takuun, joka suojaa mahdollisilta ongelmilta pinnoituksen jälkeen. Jos  katon pinnoitus tehdään itse niin silloin ei ole tätä takuuta. Tämä tarkoittaa, että jos pinnoitus epäonnistuu tai katto vuotaa, ollaan itse vastuussa korjauksista.

Turvallisuus

Tiilikaton pinnoitus voi olla vaarallista, varsinkin jos katto on jyrkkä tai korkea. Ammattilaisella on tarvittava varusteet ja koulutus, jotta hän voi työskennellä turvallisesti. Jos päätetään  tehdä katon pinnoitus itse niin on huolehdittava turvallisuudesta ja käytettävä asianmukaisia suojaimia ja varusteita.

Aika ja vaiva

Tiilikaton pinnoitus voi olla aikaa vievä ja vaativa projekti. Jos ei ole aikaa tai ei halua  käyttää aikaa katon pinnoittamiseen, ammattilaisen käyttäminen voi olla parempi vaihtoehto.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tiilikaton pinnoitus on mahdollista tehdä itse, mutta ammattilaisen käyttäminen voi olla parempi vaihtoehto, jos ei ole kokemusta tai taitoa katon pinnoituksesta, eikä omisteta tarvittavia työkaluja, halutaan takuu työn laadusta ja varmistua työn turvallisuudesta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Tiilikaton pinnoitus hinta

Tiilikaton pinnoituksen hintaan vaikuttaa seuraavat asiat:

Katon koko

Tiilikaton pinnoituksen hinta riippuu ensisijaisesti kattopinnan koosta. Mitä suurempi kattopinta-ala, sitä enemmän pinnoitetta tarvitaan ja sitä enemmän työtä on tehtävä, mikä vaikuttaa kustannuksiin.

Pinnoitteen valinta

Tiilikaton pinnoituksessa on useita erilaisia pinnoitteita, joilla on erilaiset hinnat. Käytettävä pinnoite voi vaikuttaa kustannuksiin merkittävästi. Esimerkiksi akryyli- tai polyuretaanipinnoite voi olla edullisempi vaihtoehto kuin silikonipinnoite.

Kattotyön laajuus

Tiilikaton pinnoituksen hinta voi myös riippua kattokorjausten tarpeesta ennen pinnoitusta. Jos katto on huonossa kunnossa se vaatii usein korjaustöitä, kuten halkeamien korjausta, sammaleen poistoa tai tiilien vaihtoa. Näiden korjausten lisäkustannukset voivat nostaa tiilikaton pinnoituksen kokonaiskustannuksia.

Ammattilaisen käyttö

Jos aiotaan käyttää ammattilaista tiilikaton pinnoitukseen, se vaikuttaa myös hintaan. Ammattilaisen käyttäminen nostaa hintaa, mutta se varmistaa myös, että työ tehdään oikein ja tyydyttävästi.

Omakotitalon tiilikaton pinnoituksen hinta on kokonaisurakkana keskimäärin 15-25€/m2! Kahdensadan neliön omakotitalon tiilikaton suojaus, pesu,  kasvustontorjunta-aineen levitys sekä pinnoitus kahteen kertaan maksaa tarvikkeineen 3000€-4500€.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kattoremontti

Kattohuolto

Katon korjaus

Tiilikaton maalaus

Tiilikaton huolto

Katon pesu

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.