Kesäkeittiön rakentaminen

Kesäkeittiön rakentaminen on suosittua, koska ne tuovat kotiin ja mökille viihtyisän ja erillisen ruoanlaitto ja oleskelutilan koko perheelle. Tämä erillinen keittiö tila mahdollistaa ruoan valmistuksen ja tarjoilun ulkoilmassa, mikä tekee ruokailu hetkistä erityisen nautinnollisia kesäaikaan.

Kesäkeittiö tuo viihtyisyyttä ja lisää tilaa niin kotiin kuin mökille

Kesäkeittiön rakentaminen on suosittua, koska ne tuovat kotiin ja mökille viihtyisän ja erillisen ruoanlaitto ja oleskelutilan koko perheelle. Tämä erillinen keittiö tila mahdollistaa ruoan valmistuksen ja tarjoilun ulkoilmassa, mikä tekee ruokailu hetkistä erityisen nautinnollisia kesäaikaan. Kesä- tai pihakeittiö voi olla yksinkertainen ja kompakti tai laajempi ja monipuolisempi, tarjoten erilaisia toiminnallisuuksia ja varusteita.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kesäkeittiön rakentaminen on suosittu projekti monille kodin omistajille. Kesäkeittiö tarjoaa mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta ja valmistaa ruokaa samanaikaisesti.

Ennen kuin ryhdyt rakentamaan kesäkeittiötä, on tärkeää miettiä sen käyttötarkoitusta. Haluatko kesäkeittiön lähinnä grillaukseen ja ruoanlaittoon vai tarvitsetko myös tilaa ruokailuun ja viihdyttämiseen? Tämä auttaa sinua määrittelemään kesäkeittiön koon, muodon ja varusteet. Suunnittele keittiön pohjaratkaisu huomioiden toiminnallisuus ja liikkumavara.

Kesäkeittiö altistuu luonnollisesti erilaisille sääolosuhteille, joten on tärkeää suunnitella ja rakentaa se kestämään näitä muutoksia. Katos tarjoaa suojaa sateelta, auringolta ja muilta sääolosuhteilta. Valitse kestävä materiaali, kuten tiili, puu tai kestävä komposiittimateriaali, joka suojaa sekä sateelta että auringolta. Huomioi myös tuulensuojauksen tarve.


Valitse kesäkeittiön rakennusmateriaalit huolella. Kestävät ja säänkestävät materiaalit, kuten ruostumaton teräs, kivi tai tiili, ovat suositeltavia. Varmista, että käytetyt materiaalit kestävät kosteutta, lämpötilan vaihteluita ja mahdollisia säärasituksia.


Jos aiot sisällyttää kesäkeittiöön vesipisteen tai altaan, varmista, että vesitiiveys on asianmukaisesti toteutettu. Käytä laadukkaita putkistoja, tiivisteitä ja vesitiiviitä materiaaleja estämään vuotoja ja vahinkoja.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈


Kesäkeittiön rakentamiseen mietittävät asiat ja suunnittelu

Kun lähdet haaveilemaan kesäkeittiön rakentamista niin on tärkeää miettiä monia asioita. Tässä asioita, joita sinun kannattaa käydä läpi ennen rakentamisen aloittamista:

  1. Sijainti: Valitse paikka, joka sopii parhaiten keittiön sijoittamiseen. Tämä voi olla esimerkiksi terassi, patio, puutarha tai piharakennus. Mieti myös läheisyyttä kodin sisätiloihin ja muihin piha-alueen elementteihin, kuten ruokailutilaan tai uima-altaaseen.
  1. Suunnittelu: Pohdi, millaisia toimintoja ja varusteita haluat sisällyttää pihakeittiöön. Tyypillisesti kesäkeittiöön kuuluu grillausalue, työtaso, pesuallas, säilytystilaa ja tarvittaessa jääkaappi tai liesi. Suunnittele myös istuin- ja ruokailutila, joka tarjoaa mukavan ympäristön ruokailuun ja rentoutumiseen.
  1. Rakenteet ja materiaalit: Valitse kestävät ja säänkestävät materiaalit, jotka kestävät ulko-olosuhteita. Suosittuja materiaaleja pihakeittiöissä ovat esimerkiksi ruostumaton teräs, komposiittilauta, tiili tai kivi. Rakenteiden tulee olla tukevia ja kestäviä, jotta ne säilyttävät ulkonäkönsä ja toimivuutensa pitkään.
  1. Suojakatos ja varusteet: Harkitse suojakatoksen tai pergolan lisäämistä pihakeittiöön. Tämä tarjoaa suojaa auringolta, sateelta ja tuulelta, jotta voit nauttia ulkona kokkaamisesta ja ruokailusta eri sääolosuhteissa. Lisäksi harkitse muita varusteita, kuten ulkotulisijaa, savustinta tai ulkovalaistusta, jotka voivat lisätä käyttömukavuutta ja viihtyisyyttä.
  1. Sähkö- ja vesiliitännät: Tarkista, että pihakeittiössä on tarvittavat sähkö- ja vesiliitännät.

Pihakeittiö on suosittu lisäominaisuus monille omakotitaloille ja huviloille. Se tarjoaa mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta ja valmistaa ruokaa samalla kun viihdytään pihalla. 

On suositeltavaa aloittaa pihakeittiön suunnittelu jo hyvissä ajoin, mieluiten samaan aikaan päärakennuksen rakentamisen kanssa. Tämä antaa mahdollisuuden tehdä tarvittavat LVIS-työt samalla kun pääasiallinen rakentaminen tapahtuu. 

LVIS-työt sisältävät LVI- (lämmitys, ilmanvaihto, vesijohto, viemäröinti) ja sähköjärjestelmät, joita tarvitaan pihakeittiön toiminnan kannalta.

Suunnittele tarkasti, mitä LVI-järjestelmiä tarvitaan pihakeittiössä. Tämä voi sisältää lämmityksen tai jäähdytyksen, ilmanvaihdon ja vesijohdot viemäreineen. Laadukas LVI-suunnittelu auttaa varmistamaan, että pihakeittiössä on mukavat ja turvalliset olosuhteet.

Pihakeittiössä tarvitaan todennäköisesti sähköä eri laitteiden, kuten grillin, jääkaapin ja valaistuksen, käyttöön. Suunnittele sähköjärjestelmät huolellisesti, ottaen huomioon sähköliitännät ja tarvittavat pistorasiat. Huomioi myös ulkona käytettävien sähköjärjestelmien turvallisuusnäkökohdat.

LVIS-suunnittelu ja asennustyöt vaativat usein ammattilaisten osaamista. Ota yhteyttä pätevään LVIS-suunnittelijaan tai rakennusalan ammattilaiseen, joka voi auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan pihakeittiön LVIS-järjestelmät oikein. Ammattilaisen apu varmistaa turvallisen ja toimivan pihakeittiön.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Miten kesäkeittiön rakentaminen hinta muodostuu?

Kesäkeittiön rakentaminen on suosittu projekti, joka voi lisätä kodin ulko tilojen viihtyisyyttä ja käytännöllisyyttä. Yksi tärkeimmistä tekijöistä, joita tulee harkita kesäkeittiön rakentamisessa, on hinta. 

Kesäkeittiön pinta-ala ja muoto ovat keskeisiä tekijöitä rakennuskustannusten kannalta. Suurempi pinta-ala tarkoittaa enemmän materiaalia ja pidempää rakennusaikaa, mikä voi nostaa hintaa. 

Monimutkaisempi muotoilu, kuten kulmikkaat tai epäsäännölliset muodot, voi myös lisätä rakentamisen kustannuksia verrattuna yksinkertaisempaan suorakaiteen muotoiseen rakenteeseen.

Kesäkeittiön perustusten rakentaminen on tärkeä osa projektia, ja sen kustannukset voivat vaihdella perustusten tekotavan ja koon mukaan. Valittavat perustustyypit voivat sisältää betonilaatat, pilarit tai anturat. 

Suurempi ja monimutkaisempi kesäkeittiö voi vaatia vahvempia ja laajempia perustuksia, mikä voi nostaa kustannuksia.

Kesäkeittiön katto ja varusteet voivat myös vaikuttaa kokonaiskustannuksiin. Katon materiaali ja rakenne voivat vaihdella, esimerkiksi peltikatto, puukatto tai lasikatto. 

Lisäksi kesäkeittiön varusteisiin voi kuulua esimerkiksi grillausalue, ruokailutila, pesuallas ja jääkaappi. Nämä varusteet voivat vaikuttaa rakennuskustannuksiin riippuen niiden laadusta ja monimutkaisuudesta.

Kesäkeittiön rakentamisen kustannuksiin vaikuttavat myös käytetyt materiaalit ja työvoiman palkkaaminen. Laadukkaat ja kestävät materiaalit voivat olla kalliimpia, mutta ne voivat myös lisätä keittiön kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. 

Ammattitaitoisen työvoiman palkkaaminen rakennustyöhön voi myös nostaa kokonaiskustannuksia, mutta se varmistaa mahdollisimman hyvän lopputuloksen.

Pihakeittiön pinta-ala ja muoto ovat keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat rakentamisen hintaan. 

Yksinkertainen ja kompakti kesäkeittiö, jossa on noin 2 m2 pinta-ala, voi olla suhteellisen edullinen vaihtoehto, ja sen rakentamisen hinta voisi olla esimerkiksi 1500,00 €.

Laajempi ja monimutkaisempi kesäkeittiö, joka on esimerkiksi 20 m2 ja katettu, voi nostaa hintaa noin 3900,00 € tasolle.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.