Pihakivien asentaminen

Pihakivien asentaminen oikein voi antaa pihakivetykselle vuosien keston ja tarvittaessa vanhat kivet voidaan vaihtaa, uusia tai asentaa uudelleen.

Pihakivien asentaminen

Pihakivien asentaminen oikein voi antaa pihakivetykselle vuosien keston ja tarvittaessa vanhat kivet voidaan vaihtaa, uusia tai asentaa uudelleen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Pihakiveykset ovat kuin taikasana, kun halutaan luoda kaunis, toimiva ja kestävä piha-alue. Pihakiveyksillä voi muokata pihaa monipuolisesti, luoden samalla helppohoitoisen ja tyylikkään ulkoilma-alueen. 

Pihakiveyksillä tarkoitetaan erilaisia kivipintoja, jotka asennetaan piha-alueelle luomaan käytännöllisiä kävelyreittejä, terasseja, pihoja ja muita ulkotiloja. 

Valittavana on laaja valikoima erilaisia kiviä, joiden värit, muodot ja pinnat vaihtelevat. Betonikivet, luonnonkivet, tiilipinnat ja monimuotoiset kivilaatat tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja, joiden avulla pihan ilme voidaan muuttaa halutunlaiseksi.

Pihakivien asentaminen oikein antaa ja tuo  pihakiveyksille  erittäin kestävän ja helpon hoitamisen. Ne kestävät hyvin sääolosuhteita, kuten pakkasta, sadetta ja auringonpaistetta.

Pihakiveyksen pinta on yleensä kovaa ja kulutusta kestävää, joten se soveltuu hyvin erilaisille ulkotiloille. Pihakivien asentaminen oikein mahdollistaa veden imeytymisen maahan, mikä auttaa välttämään liiallista vesilammikoitumista.

Ajan myötä pihakivetykset voivat kulua ja likaantua, mutta tämä ei ole ongelma. Vanhojen pihakivien voi tarvittaessa vaihtaa uusiin tai ne voidaan kunnostaa. 

Kivien vaihtaminen voi olla tarpeen esimerkiksi, jos ne ovat haljenneet tai vaurioituneet. Uusia kiviä asennettaessa pihakivetys voidaan suunnitella uudelleen, mahdollisesti luoden uudenlaisia kuvioita tai reittejä.

Vaikka pihakivien asentaminen saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta, ammattilaisen apu on erittäin suositeltavaa. Ammattilainen osaa valita oikeat materiaalit ja työmenetelmät, jotta pihakiveyksestä tulee kestävä ja tasainen. Ammattilainen varmistaa myös, että kivet asennetaan oikein, jolloin lopputulos on toimiva ja näyttävä.

Pihakiveykset tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia piha-alueen suunnitteluun ja parantamiseen. Ne ovat kestäviä, helppohoitoisia ja monimuotoisia vaihtoehtoja, jotka voivat lisätä pihan viihtyisyyttä ja arvoa. 

Olipa kyseessä sitten kävelyreitti, terassi tai piha-alue, pihakiveyksellä voidaan luoda kaunis ja toimiva ulkotila. Ammattilaisen apu varmistaa, että pihakiveystyöt tehdään laadukkaasti ja kestävästi, jolloin voit nauttia kauniista pihaympäristöstä vuosien ajan.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Pihakivien asennusohjeet

Pihakivet ovat ihanteellinen tapa luoda kaunis ja kestävä pinta piha-alueelle. Pihakivien asentaminen vaatii huolellisuutta ja taitoa, jotta lopputulos on tasainen, toimiva ja kestävä. 

Pihakivien asentaminen alkaa asianmukaisista valmisteluista. Ennen kuin kivet asennetaan, on tärkeää varmistaa, että alusta on oikein valmisteltu. 

Useimmiten pohjakerroksena käytetään maata, ja sen päälle lisätään asennushiekkaa. Asennushiekan tarkoituksena on tasoittaa maanpintaa ja luoda tasainen alusta pihakiville.

Pihakivinä käytetyt betonikivet eivät yleensä ole täysin tasapaksuja. Tämän vuoksi asennushiekalla on suuri rooli. Asennushiekan avulla kivet saadaan aseteltua tasaisesti ja linjaan. 

Ennen latomista käytetään usein asennus lankaa apuna. Asennus langan avulla voidaan merkitä tarkasti haluttu kuvio ja varmistua siitä, että kivet asettuvat suoraan ja linjassa.

Kun asennushiekka on tasoittanut maanpinnan, ja latomissuunnitelma on tehty, voi kivien latominen alkaa. Kivet asetellaan halutun kuvion mukaisesti, ja niitä tulee napautella varovasti vasaralla tai kumivasaralla, jotta ne asettuvat tiiviisti paikoilleen. 

Tämän jälkeen kivien välejä täytetään hienojakoisella hiekalla. Hiekka asettuu kivien väleihin ja toimii stabiloivana tekijänä.

Kun kivet on aseteltu paikoilleen ja välejä täytetty hiekalla, on aika suorittaa tärytys. Täryttämällä pihakivet tiivistyvät entisestään ja asettuvat vakaasti paikoilleen. 

Tärytysprosessi auttaa myös hiekan asettumista tiiviisti kivien väleihin. Lopullinen viimeistely sisältää yleensä ylimääräisen hiekan levittämisen ja pintojen tasoituksen, jotta pihakiveys on kaunis ja tasainen.

Vaikka pihakivien asentaminen saattaa vaikuttaa mahdolliselta omatoimiselta projektilta, ammattilaisen apu on suositeltavaa. 

Ammattilainen varmistaa, että asennushiekka ja pohjakerros ovat oikein valmisteltuja, kivet asetellaan oikein ja tasaisesti sekä tärytys suoritetaan asianmukaisesti. Ammattilainen tietää myös, miten eri pihakivi materiaalit käyttäytyvät eri olosuhteissa ja osaa tarvittaessa ottaa huomioon erityispiirteet.

Pihakivien asentaminen vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta, jotta lopputuloksesta tulee kestävä ja kaunis. Oikein valmisteltu pohja, tasainen latominen, oikea tärytys ja viimeistely vaiheet ovat avainasemassa onnistuneessa asennuksessa. Ammattilaisen apu varmistaa, että jokainen vaihe suoritetaan asianmukaisesti, jolloin voit nauttia upeasta ja pitkäikäisestä piha kiveyksestä vuosien ajan.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Pihakivien asentaminen -Mistä hinta muodostuu?

Pihakivien asentaminen on investointi kauniiseen ja kestävään pihaan. Hinnanmuodostus pihakivien asennukselle voi tuntua monimutkaiselta, mutta se perustuu useisiin eri tekijöihin. 

Pihakivien asennuksen hintaan vaikuttavat lukuisat tekijät, jotka muodostavat kokonaiskustannuksen. 

Suurempi kivialue vaatii enemmän kiviä, asennushiekkaa ja työaikaa, mikä voi nostaa kustannuksia.

Laadukas pohjatyö on välttämätön, jotta kivetyksen kestävyys varmistetaan. Vaihtuva maakerros, pohjatöiden paksuus ja valmistelutyöt vaikuttavat hintaan.

Itse kivien latomisessa ja niiden tiivistämisessä menevä aika ja vaiva vaikuttavat hintaan. Tasainen ja tarkka työ tuottaa parhaan lopputuloksen.

Käytetyt kivet ja materiaalit vaikuttavat suoraan kustannuksiin. Erilaiset kivilaadut ja muodot voivat vaihdella hintojen suhteen.

Pihakivien asennuksen paras aika on kesäkauden kuivina aikoina. Tällöin maa on yleensä vähemmän kostea, mikä helpottaa työskentelyä ja mahdollistaa paremman lopputuloksen. 

Kuivat olosuhteet myös auttavat pohjatöiden tekemisessä ja asennushiekan levittämisessä.

Pihakivien asentamisen prosessi sisältää useita tärkeitä työvaiheita, jotka vaikuttavat lopputulokseen ja hintaan:

Tarvittaessa maata vaihdetaan pohjan tasaisuuden varmistamiseksi.

Pohjakerroksen paksuus valitaan kiven koon ja kuormituksen mukaan.

Asennushiekka tasoittaa pohjaa ja luo tasaisen alustan kiville.

Tasainen pohja varmistaa kivien asettumisen oikein.

Kivet asetellaan asennuslangan avulla haluttuun kuvioon.

Tarvittaessa kivet leikataan tarkasti kuvion mukaan.

Kivien välit täytetään hienojakoisella hiekalla tai muulla materiaalilla.

Tärytys tiivistää kivet ja hiekka.

Koska pihakivien asennus on monivaiheinen prosessi, ammattilaisen apu voi olla äärimmäisen arvokasta. Ammattilainen varmistaa, että kaikki vaiheet suoritetaan huolellisesti ja tarkasti, jotta lopputuloksesta tulee kestävä, tasainen ja kaunis.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Pihakivien asentaminen hinta

Pihakivien asentaminen pientalon pihaan voi maksaa keskimäärin 1 000 eurosta aina 7 500 euroon asti riippuen edellä mainituista tekijöistä. 

Pientalon pihojen asennuksissa tyypilliset hinnat liikkuvat yleisesti ottaen tässä hintahaarukassa. Pienemmät projektit, kuten käytävät tai pienet terassit, ovat luonnollisesti edullisempia kuin suuremmat alueet.

Esimerkiksi pientalon etupihan pihakiveyksen uusiminen voisi maksaa noin 5 000 euroa. Tämä hinta sisältäisi sekä materiaalikustannukset että työvoimakustannukset. Hinta voi vaihdella alueen ja tarjouskilpailun mukaan.

Pihakivien asentaminen on vaativa tehtävä, ja ammattilaisen apu on usein suositeltavaa. Ammattilainen tietää, miten eri kivityypit toimivat eri olosuhteissa ja osaa tehdä laadukkaat pohjatyöt, jotta kivetyksestä tulee kestävä. 

Ammattilaisen avulla voit varmistua siitä, että saat kauniin ja toimivan pihakiveyksen, joka kestää aikaa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.