Elementtisaumaus

Elementtisaumaus on tärkeä vaihe elementtirakentamisessa, jossa asennetut elementit yhdistetään ja tiivistetään sauma-aineen avulla. Tämä prosessi parantaa rakenteen kestävyyttä, ilman- ja vesi tiiviyttä sekä ulkonäköä.

Elementtisaumaus

Elementtisaumaus on tärkeä vaihe elementtirakentamisessa, jossa asennetut elementit yhdistetään ja tiivistetään sauma-aineen avulla. Tämä prosessi parantaa rakenteen kestävyyttä, ilman- ja vesi tiiviyttä sekä ulkonäköä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Elementtisaumauksen suorittaa ammattilainen, jota kutsutaan elementtisaumaajaksi. 

Elementtisaumauksessa käytettävä sauma-aine valitaan rakenteen vaatimusten mukaan. Yleisimmin käytettyjä sauma-aineita ovat elastiset tiivistysmassat ja silikonit. Sauma-aineiden valinta perustuu muun muassa säänkestävyyteen, UV-säteilyn kestävyyteen ja tarttuvuuteen materiaaleihin, joita saumataan.

Elementtisaumaaja vastaa elementtien yhdistämisestä sauma-aineen avulla. Tämä voidaan tehdä käsin levittämällä sauma-ainetta elementtien väliin tai käyttämällä saumauspistoolia. Tavoitteena on saada aikaan tasainen ja kestävä sauma, joka estää ilman- ja vesivuodot sekä lisää rakenteen kestävyyttä.

Elementtisaumauksen jälkeen suoritetaan tarvittaessa tiivistys ja viimeistely. Tiivistysmenetelmät voivat vaihdella riippuen rakenteesta ja käytetystä sauma-aineesta. Tavoitteena on varmistaa saumojen vesitiiviys ja parantaa rakenteen energiatehokkuutta.

Elementtisaumaaja on ammattilainen, jolla on kokemusta ja asiantuntemusta elementtisaumauksesta. Heidän tehtävänään on suorittaa saumausprosessi turvallisesti ja tarkasti. Elementtisaumaajan tulee noudattaa rakennesuunnitelmia, saumausohjeita ja ammattieettisiä normeja varmistaakseen korkealaatuisen lopputuloksen.

Elementtisaumauksen merkitys rakentamisessa on huomattava. Laadukas saumaus parantaa rakenteen kestävyyttä, estää kosteuden pääsyn rakenteisiin ja parantaa energiatehokkuutta. Lisäksi hyvin tehty elementtisaumaus lisää rakennuksen esteettisyyttä ja pitkäikäisyyttä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Yhdistetään elementtejä kokonaisuudeksi

Elementtisaumauksen tekeminen on tärkeä osa rakennusten ulko- ja sisäpintojen viimeistelyä. Se varmistaa elementtien tiiviin ja kestävän liittymisen toisiinsa, parantaa rakenteen äänieristystä ja lämmöneristystä sekä estää kosteuden pääsyä rakenteisiin.

Julkisivujen elementtisaumauksella tavoitellaan yhtenäistä ja esteettisesti miellyttävää ulkonäköä. Saumaus suojaa myös rakennusta kosteudelta ja ilmavuodoilta. Tyypillisesti kerrostalojen betonielementti julkisivut saumataan huolellisesti, jotta saavutetaan haluttu lopputulos. Saumaus voidaan tehdä näkyvästi tai piiloon jäävän pintakäsittelyn alle.

Sisätiloissa elementtisaumaus voi olla tarpeen esimerkiksi betonielementtiseinien tai -kattojen yhteenliittymissä. Tavoitteena on saada aikaan tasainen ja viimeistelty pinta. Sisätiloissa saumaus voi olla näkyvä tai piiloon jäävä, riippuen halutusta lopputuloksesta.

Parkkihallien ja katosten elementtisaumauksella pyritään estämään kosteuden ja lian pääsyä rakenteisiin sekä luomaan kestävä ja helppohoitoinen pinta. Saumaustöitä tehdään esimerkiksi betonilaatoista tai muista elementeistä koostuvilla lattioilla ja seinissä.

Elementtisaumaus voidaan tehdä erilaisilla saumausmenetelmillä ja -aineilla. 

Elementtien väliin levitetään sauma- tai laasti massaa, joka tasoitetaan ja viimeistellään halutunlaiseksi. Laasti massaa voi olla eri värejä, jolloin saadaan aikaan erottuva saumaus korostus.

Käytetään joustavaa saumausainetta, kuten silikonia, joka mahdollistaa elementtien liikkeen ja estää halkeilun. Elastinen saumaus soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa on rakenteellista liikettä, kuten lämpötilan vaihtelujen aiheuttamaa laajenemista.

Käytetään kemiallisia saumausaineita, jotka kovettuvat reagoidessaan ilman kosteuden kanssa. 

Elementtisaumaus -Hintaan vaikuttavat tekijät

Elementtisaumaus hinta muodostuu useista tekijöistä. 

Saumattavan pinnan laajuus vaikuttaa suoraan työhön kuluvan ajan määrään. Mitä suurempi pinta-ala on saumattavissa, sitä enemmän työtunteja tarvitaan ja sitä korkeammat kustannukset yleensä ovat.

Elementtisaumaukseen käytetty aika vaikuttaa suoraan työn hintaan. Saumauksen työaikaan vaikuttavat muun muassa työntekijöiden taito ja työn tehokkuus.

Erilaiset saumaus menetelmät voivat vaikuttaa hintaan. Esimerkiksi käytettäessä perinteistä laasti saumausta tai elastista saumausainetta, materiaalikustannukset voivat olla erilaiset. Myös kemiallisen saumauksen käyttö voi vaikuttaa hintaan, sillä kemialliset saumausaineet voivat olla kalliimpia.

Saumauksessa käytettävät materiaalit ja tarvikkeet voivat vaihdella. Esimerkiksi sauma- tai laasti massan hinta voi vaihdella valitun tuotteen ja valmistajan mukaan. Lisäksi tarvitaan työvälineitä, kuten saumauslastoja, harjoja ja tarvittavia suojavarusteita.

 Saumattavan kohteen ominaisuudet, kuten sen muoto, korkeus ja vaikeusaste, voivat vaikuttaa hintaan. Monimutkaiset tai hankalasti saumattavat kohteet voivat vaatia enemmän työtä ja siten nostaa kustannuksia.

On tärkeää muistaa, että elementtisaumauksen hinta vaihtelee suuresti projektikohtaisesti. Parhaan arvion hinnasta voi saada pyytämällä tarjouksia ammattilaisilta, jotka arvioivat projektin laajuuden ja vaatimukset.

Elementtisaumaus hinta

Elementtisaumaus hinta voi vaihdella merkittävästi projektista riippuen. On tärkeää huomioida, että annetut hinta-arviot ovat suuntaa antavia ja voivat vaihdella alueittain, urakoitsijoiden välillä ja projektin erityisvaatimusten perusteella.

Esimerkkinä kerrostalon elementtisaumojen uusiminen, jonka hinta-arvio oli 7.000 €. 

Tämä hinta voi olla suuntaa antava, mutta lopullinen hinta riippuu useista tekijöistä, kuten kerrostalon koon, saumojen määrän ja pituuden sekä valittujen saumaus menetelmien perusteella. Suuremman kerrostalon tai monimutkaisempien saumojen uusiminen voi nostaa hintaa.

On tärkeää hankkia tarjouksia useammalta urakoitsijalta ja keskustella projektin yksityiskohdista heidän kanssaan. Tämä auttaa saamaan tarkemman arvion projektin kustannuksista ja varmistamaan, että tarjous vastaa projektin tarpeita. Muista myös valita luotettava ja ammattitaitoinen urakoitsija, jolla on kokemusta elementtisaumauksesta ja hyvä maine alalla.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.