Hormin muuraus

Hormin muuraus tai muurattu savuhormi on yleinen valinta monissa kiinteistöissä tulisijan yhteydessä. Siinä on useita etuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon. 

Tässä artikkelissa

Hormin muuraus – Lämmönvarauskyky ja paloturvallisuus

Hormin muuraus tai muurattu savuhormi on yleinen valinta monissa kiinteistöissä tulisijan yhteydessä. Siinä on useita etuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Muurattu savuhormi on erinomainen lämmönvaraaja. Sen tiilet pystyvät absorboimaan ja varastoimaan lämpöä tulisijasta, ja vapauttamaan sen hitaasti huoneeseen. Tämä ominaisuus auttaa lämmittämään huoneen tasaisesti ja pitämään sen lämpimänä pitkään tulen sammumisen jälkeen. Lämmönvarauskyky parantaa energiatehokkuutta ja vähentää lämmityskustannuksia.

Muurattu savuhormi tarjoaa erinomaisen paloturvallisuuden. Sen rakenteessa käytetyt tulenkestävät tiilet ja laasti kestävät korkeita lämpötiloja ja pitävät hormin turvallisena. Tulenkestävyys estää hormin ylikuumenemisen ja mahdollisten palon leviämisen muihin rakenteisiin. Muuratut savuhormit täyttävät usein rakentamismääräykset ja paloturvallisuusvaatimukset.

Muurattu savuhormi räätälöidään tulisijan mukaan. Hormin mitat ja koko määritellään tarkasti tulisijan teho- ja lämmöntuottovaatimusten perusteella. Oikean kokoisen hormin valinta ja suunnittelu varmistavat optimaalisen veto- ja savunpoiston tulisijasta. Asiantuntija arvioi tulisijan ominaisuudet, savuhormin vaatimukset ja ympäristötekijät, jotta hormi täyttää tarvittavat standardit ja varmistaa tehokkaan toiminnan.

Muuratun savuhormin etuja ovat lämmönvarauskyky, joka tarjoaa tasaisen lämmön huoneeseen ja vähentää lämmityskustannuksia, sekä paloturvallisuus, joka estää tulipalon leviämisen rakenteisiin. Hormin mittojen ja koon määrittäminen tulisijan mukaan varmistaa optimaalisen toiminnan ja savunpoiston. Muurattu savuhormi on pitkäikäinen ja luotettava valinta kiinteistöjen lämmitysjärjestelmiin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Hormin muuraus hinta vaikuttavat tekijät 

Hormin muuraus hintaan vaikuttaa useita tekijöitä, jotka on otettava huomioon kustannusarviossa. Seuraavassa käsitellään keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat hormin muurauksen hintaan, kuten korkeus, koko ja mahdolliset tulisijat.

Hormin korkeus on yksi tärkeimmistä hinta tekijöistä. Muurattavan hormin korkeus vaihtelee yleensä kohteesta riippuen 3–10 metrin välillä. Hinnan kasvaessa yleensä kasvaa myös hormin korkeus. Pidemmät hormit vaativat enemmän työtunteja ja materiaalia, mikä voi nostaa kustannuksia.

Hormin koko vaikuttaa myös hintaan. Tavallisesti hormit jaetaan ½-kiven hormeihin ja koko kiven hormeihin. ½-kiven hormit ovat pienempiä ja vaativat vähemmän tiiliä verrattuna koko kiven hormiin. Tämä voi vaikuttaa materiaalikustannuksiin ja siten myös kokonaishintaan.

Jos kohteessa on useita hormeja, jokaisen hormin muuraaminen lisää kustannuksia. Useamman hormin muuraaminen samalla kertaa voi kuitenkin mahdollistaa tehokkaamman työskentelyn ja siten alennetun yksikköhinnan hormia kohden.

Jos hormien muuraamisen lisäksi muurataan samalla tulisijoja, tämä tulee ottaa huomioon hinnoittelussa. Tulisijojen muuraaminen vaatii lisätyötä ja materiaalia, mikä voi vaikuttaa kokonaiskustannuksiin.

On suositeltavaa pyytää tarjouksia useilta eri urakoitsijoilta, jotta saat tarkemman kuvan hormin muurauksen kustannuksista omassa kohteessa. Tarjouksen pyytäminen auttaa myös vertailemaan eri hintoja ja valitsemaan parhaan vaihtoehdon tarpeisiin ja budjettiin. Muista keskustella urakoitsijan kanssa tarkemmin työn sisällöstä, hormien koosta ja mahdollisista lisäkustannuksista ennen sopimuksen tekemistä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Hormin muuraus hinta

Hormin muurauttaminen on tärkeä osa rakennus- tai kunnostus projektia, ja siihen liittyvät kustannukset vaihtelevat eri tekijöiden perusteella. 

Hormin muurauttamisen hinta keskimäärin vaihtelee noin 800,00 € – 3 000,00 €. Tämä hintahaarukka antaa suuntaa hormin muurauttamisen kustannuksista. On kuitenkin tärkeää huomata, että hinta voi vaihdella alueittain, urakan laajuuden mukaan, työn vaikeusasteen perusteella ja muiden tekijöiden perusteella.

Esimerkiksi noin neljän metrin korkuisen hormin muurauttaminen kolmella hormilla voisi maksaa noin 1 700,00 €. Tämä esimerkkihinta perustuu keskimääräisiin hintatietoihin ja on suuntaa-antava esimerkki. On tärkeää huomata, että tämä hinta voi vaihdella eri tekijöiden, kuten alueellisten hintatason, hormien koon ja lukumäärän, työn vaativuuden ja muiden yksilöllisten tarpeiden perusteella.

On suositeltavaa pyytää tarjouksia useilta eri urakoitsijoilta, jotta saat tarkemman kuvan hormin muurauttamisen kustannuksista omassa kohteessa. Tarjouksen pyytäminen auttaa myös vertailemaan eri hintoja ja valitsemaan parhaan vaihtoehdon tarpeisiin ja budjettiin. Muista keskustella urakoitsijan kanssa tarkemmin työn sisällöstä, hormien koosta ja mahdollisista lisäkustannuksista ennen sopimuksen tekemistä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.