Lasitettu terassi – valinta, asennus ja vinkit huoltoon

Lasitettu terassi soveltuu lähes kaikkiin kohteisiin. Lasiterassi nostaa asumisen tason täysin uudelle tasolle. Tämä suojaa terassia ja siellä olevia kalusteita erilaisilta sääolosuhteilta.

Lasitettu terassi soveltuu lähes kaikkiin kohteisiin. Lasiterassi nostaa asumisen tason täysin uudelle tasolle. Tämä suojaa terassia ja siellä olevia kalusteita erilaisilta sääolosuhteilta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lasitus on mahdollisuus melkein kaikkiin kohteisiin oli kyseessä erikoiset muodot tai epätasainen maasto. Terassin lasitus tuo kotiin uuden ulottuvuuden ja sen avulla saadaan viihtyisyyttä ja lisätilaa koko asuinrakennukseen.

Lasituksen avulla suojataan terassi vesisateelta, tuulelta, lumelta sekä erilaisilta siite- ja katupölyiltä.

Terassille saadaan mahdollisesti ympärivuotinen käyttö erilaisten lämmityslaitteiden avulla.

Lasitettu terassi

Lasitettu terassi yhdistää pihan ja kodin näppärästi yhteen. Se antaa terassille suojan ja helppohoitoisen tilan, jolla luodaan viihtyisyyttä ja lisätilaa kotiin.

Lasitettu terassi antaa mahdollisuuden pidentää kesäkautta ja tuo myöskin lisämahdollisuuksia monipuoliseen käyttämiseen. Saadaan lisättyä tunnelmaa niin keväisin kevätauringossa kuin syksyisin raittiissa ja suojaisassa tilassa. Lisäksi saadaan lisätilaa niin kotiin kuin mökille. Tila on helppohoitoinen ja se suojaa erilaisilta sääolosuhteilta niin kalusteita kuin erilaisia laitteita.

Lasitettu terassi vaatii tai tarvitsee routimattoman perustan. Se voidaan rakentaa jo valmiina olevalle patiolle tai terassille.

Miten valita sopivin terassilasitus?

Terassilasitus vaihtoehdot:

Avautuva lasitus

Kokonaan avautuva lasiseinä pystypuitteeton ja helppokulkuinen ratkaisu. Tällä saadaan lasitettavasta tilasta monikäyttöinen. Lasi liukuu sivuun ja on myös avattava. Tämä on huomaamaton ja ei peitä näkymää ulos.

Pystypuitteeton terassilasitus toimii samaan tapaan kuin parvekelasit. Terassi avataan liu’uttamalla lasit sivuun ja kääntämällä ne nippuun terassin laitaan. Järjestelmä on ripustettu, eli lasipaneelien paino kohdistuu ylärakenteisiin. Kantavien pilariharkkojen tai ruuvipaalujen on syytä olla terassin pystypalkkien kohdalla, ne johtavat lasien painon maahan.

Liukuva lasitus

Lasit liikkuvat sivusuunnassa ja lasiruudut avautuvat näppärästi omilla kiskoillaan. Lasiruudut voidaan siirtää lasituksen reunaan ja saadaan esteetön näkymä ulos.

Tämä on monikäyttöinen ja sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen.

Lasituksen rakenne mahdollistaa myöskin lasien avaamisen molempiin suuntiin, jos ei vaadi reunalasia. Liukuva lasitus on pystypuitteeton, mutta tarvittaessa nämä ovat mahdollista lisätä tuotteeseen.

Pystypuitteeton terassilasitus toimii samaan tapaan kuin parvekelasit. Terassi avataan liu’uttamalla lasit sivuun ja kääntämällä ne nippuun terassin laitaan. Järjestelmä on ripustettu, eli lasipaneelien paino kohdistuu ylärakenteisiin. Kantavien pilariharkkojen tai ruuvipaalujen on syytä olla terassin pystypalkkien kohdalla, ne johtavat lasien painon maahan.

Pystypuitteellinen lasitus

Tämä on hyvä ratkaisu puitteettomalle terassille. On helposti liikuteltava ja antaa erinomaisen suojan.  

Lupa-asiat

Yleensä terassilasitukset käsitellään toimenpidelupana tai -ilmoituksena. Tähän vaikuttaa onko terassi uusi vai vanha ja vaikuttaako sen rakentaminen kantaviin rakenteisiin. Näihin voidaan tarvita rakennuslupa.

Suositeltavaa on käyttää asennus yritystä tai suunnittelijaa apuna lupa-asioissa. Näin varmistutaan luvan hakemisessa tarvittavat asiakirjat ja säästetään mahdollisesti aikaa ja kustannuksia. 

Toimenpidelupa

Toimenpidelupa tarvitaan, kun muutetaan talon tai rakennuksen julkisivua. Terassin rakentaminen ja laajennus voi vaatia luvan, varsinkin jos julkisivu muuttuu oleellisesti. Yleensä terassin kateratkaisut vaativat toimenpideluvan.

Julkisivutoimenpiteisiin luokitellaan myöskin katukuvaa muuttavan markiisin asentaminen.

Lupa haetaan kunnan tai kaupungin rakennusvalvonnasta.

Rakennuslupa

Rakennuslupaa tarvitaan kun rakennuksen käyttötarkoitusta on tarkoitus muuttaa tai vaikutetaan muutoksilla rakennuksen kantaviin rakenteisiin. Terassin rakentamisessa ja siihen tehtävillä muutoksilla on vaikutusta, varsinkin jos terassille aiotaan asentaa terassilasitus ja se lisää rakennuksen käytettävää pinta-alaa. Nämä ovat luvanvaraista toimintaa. Näihin riittää monesti toimenpidelupa riippuen kunnan tai kaupungin viranomaisesta. Lupa haetaan kunnan tai kaupungin rakennusvalvonnasta. 

Hyödyt

Lasitetun terassin suurin hyöty on sen tarjoama suoja erilaisilta sääolosuhteilta, joka nostaa käytettävyyttä ja viihtyisyyttä jopa ympäri vuoden.

Terassin käyttöaikaa saadaan pidennettyä muutamalla kuukaudella keväisin ja syksyisin. Lisäksi kaikki siellä oleva kalustus ja laitteet ovat aina suojassa sekä mahdollisesti lukkojen takana. Näin ei tarvitse huolehtia sääennusteista kerätäkseen kalusteita suojaan.

Lasitettu terassi antaa kodille tai kiinteistölle uuden ulottuvuuden ja mahdollisuuden lisätä pinta-alaa. Se on olohuoneen jatke, joka antaa luonnon läheisyyden ja viihtyisyyden käyttöön.

Erilaisilla lämmityslaitteilla tilasta tehdään ympärivuotinen ja antaa vaikkapa saunan jälkeen erinomaisen ja rauhaisan paikan viettää aikaa. 

Terassilasien asennus

Terassilasien asennuksen voi toteuttaa itsetehtynä tai ammattilaisen toteuttamana. Suositeltavaa on käyttää alan ammattilaista. Näin varmistutaan lasituksen toimivuus ja oikein asennus.

Ammattilaisen tekemänä

  • Sovitaan asennuspäivät
  • Lasituspaketti tulee muutamaa päivää ennen asennusta
  • Varataan riittävä tila asennukselle
  • Asennus kestää 1-3 päivää
  • Ohjeistus käyttöön ja huoltotoimenpiteisiin

Terassilasien asentaminen omatoimisena voi olla mielessä säästöjen takia. Tässä on kuitenkin otettava huomioon, että jos suorittaa asennuksen itse niin silloin lasien toimittaja ei anna takuuta asennukselle ja samalla lasituksen toimivuudelle.

Lasitus voidaan toteuttaa ympäri vuoden ja monesti loppusyksystä ja talvella tämä on nopeampaa. Tällöin myöskään istutukset ja nurmikko pysyy asennuksen jäljiltä paremmassa kunnossa. Erilaisten lupien saaminenkin saattaa olla huomattavasti nopeampaa.

Terassilasien huolto

Terassilasitus on käytännössä huoltovapaa ja ei vaadi pesun lisäksi muita toimenpiteitä. Tehtäviä huoltotoimenpiteitä voi toteuttaa omatoimisesti tai tilata ammattilaisen. Näitä ovat reunatiivisteiden vaihdot, avausmekanistin tarkastukset sekä niiden kiristykset saranoiden ja ohjaimien osalta.

Nämä on hyvä tehdä vaikkapa vuosittain ja samalla lisätään käyttöikää ja mukavuutta pitkälle tulevaisuuteen.

Terassilasituksen hinta

Terassilasituksen hintaa arvioidessa lähdetään laskemaan terassin pinta-ala ja koko. Terassin muodon vaikutus ja tulevien lasien korkeus vaikuttaa oleellisesti asennukseen ja hinnoitteluun.

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat:

  • terassin muoto ja pinta-ala
  • terassilasien korkeus ja lasielementtien määrä
  • perustusten hyödyntämismahdollisuus

Terassilasituksen hinnat vaihtelee kohteesta riippuen 800-10000 euron välillä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.