Ilmalämpöpumpun asennus Seinäjoki

Ilmalämpöpumppu on erinomainen investointi kodin mukavuuden parantamiseen ja energiankulutuksen optimointiin. Sen asennus on kriittinen vaihe, joka vaikuttaa suuresti laitteen toimintaan ja tehokkuuteen.

Ilmalämpöpumppu on erinomainen investointi kodin mukavuuden parantamiseen ja energiankulutuksen optimointiin. Sen asennus on kriittinen vaihe, joka vaikuttaa suuresti laitteen toimintaan ja tehokkuuteen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

1. Sopivan sijainnin valinta:

 • Ilmalämpöpumpun sisäyksikön sijainti on ensiarvoisen tärkeä. Se tulisi asentaa huolellisesti siten, että se jakaa lämmön tai viileyden tasaisesti koko tilaan.
 • Optimaalinen sijainti on yleensä keskeisellä paikalla huoneessa, jossa ilmavirta ei ole estynyt ja joka on kaukana lämmönlähteistä tai esteistä.

2. Ulkoyksikön sijoittaminen:

 • Ulkoyksikkö asennetaan yleensä ulkoseinään, parvekkeelle tai maahan. Se on sijoitettava niin, että se saa riittävästi ilmavirtaa ja on suojassa suoralta auringonvalolta ja sateelta.
 • Turvallisuusnäkökohdat, kuten etäisyys sähköjohtoihin ja rakennusten rakenteisiin, on otettava huomioon.

3. Ammattilaisen apu:

 • Ilmalämpöpumpun asennus on monimutkainen prosessi, ja virheellinen asennus voi johtaa laitteen toimintahäiriöihin ja lyhentää sen käyttöikää.
 • On suositeltavaa kääntyä kokeneen ja ammattitaitoisen ilmalämpöpumppuasentajan puoleen varmistaaksesi oikeanlaisen asennuksen ja parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

4. Sähköliitännät:

 • Ilmalämpöpumpun asennuksessa on otettava huomioon sähköliitännät. Ulkoyksikkö vaatii sähköliitännän, ja sen on oltava riittävän vahva kestämään laitteen tarvitsemaa sähkötehoa.

5. Testaus ja säätö:

 • Asennuksen jälkeen asentaja suorittaa yleensä testauksen varmistaakseen, että laite toimii oikein ja että lämpötilansäätö toimii tehokkaasti.
 • On tärkeää, että asentaja opastaa käyttäjää ilmalämpöpumpun käytössä ja antaa tarvittavat ohjeet huollon ja ylläpidon suhteen.

6. Huolto ja ylläpito:

 • Ilmalämpöpumpun tehokas toiminta edellyttää säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa. Suodattimien puhdistus ja laitteen tarkastus ovat tärkeitä toimenpiteitä, jotka tulisi suorittaa säännöllisesti.

Yhteenveto:

Ilmalämpöpumpun asennus on kriittinen vaihe sen tehokkaassa toiminnassa ja käyttöiän pidentämisessä. Oikea sijainti ja ammattimainen asennus varmistavat laitteen parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja käyttömukavuuden. Älä epäröi hakea apua kokeneelta ilmalämpöpumppu asentajalta ja varmista, että laitetta huolletaan säännöllisesti sen optimaalisen toiminnan varmistamiseksi.

Ilmalämpöpumpun asennus hinta

Ilmalämpöpumpun hankinta asennuksineen on yleinen tapa parantaa asumismukavuutta ja energiatehokkuutta kodeissa. 

1. Ilmalämpöpumpun hankintahinta:

 • Ilmalämpöpumpun hankinta hinta vaihtelee merkin, mallin ja ominaisuuksien mukaan. Yleisesti ottaen hinta voi olla noin 1000–2000 euroa ilman asennusta.

2. Asennuskustannukset:

 • Asennuskustannukset vaihtelevat yleisesti 500–700 euroa, mutta voivat olla myös enemmän riippuen asennus paikasta, työn määrästä ja valitusta ilmalämpöpumpusta.

3. Kokonaishinta:

 • Kokonaishinta ilmalämpöpumpulle asennuksineen on keskimäärin noin 1700 euroa. Tämä hinta voi kuitenkin vaihdella suuresti riippuen eri tekijöistä.

Hintahaitari: 1500–3000 euroa

Ilmalämpöpumpun kokonaiskustannukset voivat vaihdella laajasti, ja hintahaarukka on yleensä noin 1500–3000 euroa.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumpun huolto

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.