Muovimaton pesu

Säännöllinen muovimaton pesu ja muovilattian puhdistus on tärkeä osa lattian ylläpitoa. Se auttaa estämään tahrojen pinttymistä ja poistaa tehokkaasti värjäymiä, jolloin lattia pysyy kauniina ja hygieenisenä.

Muovimaton pesu

Säännöllinen muovimaton pesu ja muovilattian puhdistus on tärkeä osa lattian ylläpitoa. Se auttaa estämään tahrojen pinttymistä ja poistaa tehokkaasti värjäymiä, jolloin lattia pysyy kauniina ja hygieenisenä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Säännöllinen puhdistus estää tahrojen ja likatahrojen pinttymistä muovimaton tai muovilattian pintaan. Tahrat voivat olla vaikeampia poistaa, jos ne jäävät lattiaan pitkäksi aikaa. Lisäksi säännöllinen puhdistus auttaa ylläpitämään lattian hygieenisyyttä ja raikkautta, poistamalla bakteereja ja likaa.

Muovimaton ja muovilattian puhdistukseen voi käyttää useita erilaisia puhdistusvälineitä ja -menetelmiä. Yleensä päivittäiseen puhdistukseen riittää imurointi tai kevyt lattian pyyhintä nihkeällä mopilla. 

Tahrojen poistoon voi käyttää mietoa saippuavettä tai mietoa puhdistusainetta, joka sopii muovi materiaaleille. On tärkeää välttää hankaavia tai voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat vaurioittaa lattian pintaa.

Luo säännöllinen puhdistus rutiini muovimaton tai muovilattian ylläpitoon. Imuroi tai harjaa lattia päivittäin pölyn ja irtolian poistamiseksi. Tarvittaessa pyyhi lattia nihkeällä mopilla tai puhdistusliinalla. Tahrojen tai likatahrojen ilmetessä, puhdista ne välittömästi, jotta ne eivät ehdi pinttyä.

Muovimaton tai muovilattian puhdistuksessa on hyvä ottaa huomioon muutamia varotoimia. Vältä hankaavia harjoja tai karheita puhdistusliinoja, jotka voivat naarmuttaa lattian pintaa. 

Vältä myös liiallista kosteutta, joka voi imeytyä lattian saumoihin tai aiheuttaa turhia kosteusvaurioita. Noudata valmistajan antamia ohjeita puhdistusaineiden käytöstä ja laimennus suhteista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Muovimaton pesu -Työvaiheet

Ennen varsinaista muovimaton pesua on hyvä poistaa pinttyneet liat ja tahrojen jäämät muovilattialta. Tähän voi käyttää mietoa puhdistusainetta, kuten mietoa saippuavettä tai erityisesti muovilattioille suunniteltua puhdistusainetta. 

Levitä puhdistusainetta lian päälle ja anna sen vaikuttaa hetken aikaa. Käytä sitten pehmeää harjaa tai liinaa lian tai tahrojen poistamiseksi. Huuhtele lattia puhtaalla vedellä ja kuivaa se hyvin.

Yleensä muovilattian pesu ja puhdistus voidaan hoitaa imuroimalla tai kevyellä lattian pyyhinnällä nihkeällä mopilla. Imurointi tai lattian pyyhintä poistaa irtolian ja pölyn pinnalta. Tarvittaessa voit käyttää mietoa puhdistusainetta ja nihkeää moppi- tai liinalla pyyhkiä koko lattiapinta.

Vahaus suojaa muovilattian pintaa ja antaa sille kiiltoa. Vahan avulla lattia kestää paremmin kulutusta ja likaa. Vahauksen tarve riippuu lattian käytöstä ja kulumisesta. Noudata valmistajan ohjeita vahan levittämisestä ja kuivumisesta. 

Levitä vaha tasaisesti lattialle esimerkiksi sienellä tai mikrokuituliinalla. Anna vahan kuivua ja kiillota se tarvittaessa.

Muovilattian pesu, puhdistus ja hoito ovat helppoa ja vaivatonta, kun ne suoritetaan säännöllisesti ja oikeilla menetelmillä. Pinttyneen lian ja tahrojen poistaminen, huolellinen puhdistus sekä tarvittaessa vahaus pitävät muovilattian kauniina ja hyväkuntoisena.

Muistathan aina käyttää oikeita puhdistusaineita ja noudattaa valmistajan ohjeita muovilattian puhdistuksen ja hoidon suhteen. Näin voit nauttia kestävästä, helppohoitoisesta ja tyylikkäästä muovilattiasta pitkään.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Pinttynyt lika ja tahrat

Ennen pinttyneen lian tai tahran käsittelyä on suositeltavaa ensin suorittaa perusteellinen puhdistus muovimatosta. Imuroi matto huolellisesti poistaaksesi irtolian ja pölyn pinnalta. Tämä auttaa valmistelemaan maton pintaa seuraavaa puhdistusta varten.

Kostuta pehmeä sieni, liina tai harja miedolla puhdistusaineella, kuten miedolla saippuavedellä tai muovilattioille tarkoitetulla puhdistusaineella. 

Purista ylimääräinen vesi pois, jotta puhdistusaine ei kastu liikaa maton kuituihin. Käsittele sitten pinttyneitä kohtia hellävaraisesti hieromalla tai pyyhkäisemällä nihkeällä puhdistus välineellä.

Jos pinttynyt lika tai tahra on vaikeasti poistettavissa, höyrypesurin käyttö voi olla tehokas vaihtoehto. Höyrypesuri puhdistaa maton hellävaraisesti ja tehokkaasti ilman liiallista veden käyttöä. Noudata höyrypesurin valmistajan ohjeita käytössä ja varmista, että matto kestää höyryn ja lämmön.

Jos pinttynyt lika tai tahra ei irtoa nihkeällä puhdistuksella tai höyrypesurilla, voit kokeilla erityistä tahranpoistoainetta, joka on tarkoitettu muovimatolle. Noudata tarkasti valmistajan ohjeita aineen käytöstä ja levitä sitä suoraan tahran päälle. Anna aineen vaikuttaa hetken aikaa ennen kuin pyyhit sen pois nihkeällä liinalla tai sienellä.

Kun olet poistanut pinttynyttä likaa tai tahroja, huuhtele muovimatto huolellisesti puhtaalla vedellä, jotta puhdistusaineet ja jäämät poistuvat kokonaan. Varmista, että matto kuivuu kunnolla estääksesi kosteuden jäämistä maton alle tai vaurioittamasta sen pintaa. Voit auttaa kuivumisprosessia avaamalla ikkunat tai käyttämällä tuuletinta.

Huomioitavia asioita:

Varmista aina, että käytät oikeita puhdistusaineita ja -menetelmiä muovimatolle. Noudata valmistajan ohjeita ja varmista, että käytettävät aineet sopivat muovimatolle.

Kokeile ensin puhdistusaineen vaikutusta pieneen ja huomaamattomaan alueeseen mattoa varmistaaksesi, ettei se värjää tai vahingoita maton pintaa.

Älä käytä hankaavia harjoja tai voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat naarmuttaa tai vaurioittaa muovimaton pintaa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Muovimaton pesu -Miten hinta muodostuu?

Muovimaton pesu hintaan vaikuttavat useat tekijät, jotka on otettava huomioon kokonaiskustannusten arvioinnissa. 

Ennen varsinaista muovimaton pesu projektia on usein tarpeen suorittaa esi puhdistustyöt. Tämä voi sisältää irtoaineiden ja pölyn poistamisen lattialta imuroimalla tai lattian pyyhinnällä. Esipuhdistus työt voivat vaikuttaa kokonaishintaan, varsinkin jos ne edellyttävät paljon aikaa ja työvoimaa.

Muovilattian pesu hinta voi vaihdella riippuen käytettävistä pesuaineista ja -välineistä. Laadukkaat pesuaineet ja tehokkaat välineet voivat nostaa pesun hintaa. Lisäksi pesun hintaan voi vaikuttaa muovilattian pinta-ala, sillä suuremmat alueet vaativat enemmän työtä ja aikaa.

Käytettävien pesuaineiden ja -välineiden hinta vaikuttaa myös kokonaiskustannuksiin. Laadukkaat ja erikoistuneet muovilattian pesuaineet saattavat olla hieman kalliimpia kuin yleiskäyttöiset puhdistusaineet. Pesuvälineet, kuten siivous lastat, -mopit, mikrokuituliinat, imurit ja ämpärit, voivat myös lisätä kustannuksia.

Jos muovimatto on hyvin kulunut, likainen tai vaurioitunut, sen peseminen voi vaatia enemmän työtä ja erikoistoimenpiteitä. Tällaiset tilanteet voivat nostaa pesun hintaa, koska lisätoimenpiteet saattavat olla tarpeen esimerkiksi värjäytymien tai tahrojen poistamiseksi.

Muovimaton pesun yhteydessä saattaa olla tarpeen siirtää huonekaluja tai muita esineitä pois lattialta. Tämä voi lisätä työmäärää ja aikaa, mikä voi vaikuttaa pesun hintaan.

On tärkeää pyytää tarjouksia ammattilaisilta, jotka voivat arvioida työmäärän ja antaa tarkemman hinta-arvion muovilattian pesemisestä. Tämä auttaa saamaan selkeän käsityksen kustannuksista ja valitsemaan sopivan vaihtoehdon omiin tarpeisiin ja budjettiin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.