Oven korjaus

Oven korjaus, paikkaus tai kunnostus voi olla tarpeen useista eri syistä. Ovet voivat kulua ajan myötä tai vaurioitua esimerkiksi iskuista, kolhuista tai kosteudesta. Tällaiset vauriot voivat vaikuttaa oven toimivuuteen, ulkonäköön ja turvallisuuteen.

Tässä artikkelissa

  • Oven korjaus
  • Erilaiset ovimallit ja niiden korjaus
  • Oven korjaus -Miten hinta muodostuu?
  • Oven korjaus hinta

Oven korjaus

Oven korjaus, paikkaus tai kunnostus voi olla tarpeen useista eri syistä. Ovet voivat kulua ajan myötä tai vaurioitua esimerkiksi iskuista, kolhuista tai kosteudesta. Tällaiset vauriot voivat vaikuttaa oven toimivuuteen, ulkonäköön ja turvallisuuteen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ovet voivat ajan myötä joutua epätasaiseen tai vinoon asentoon. Tämä voi aiheuttaa ongelmia oven avaamisessa ja sulkemisessa sekä tiivistyksen puutteita.

Maalipinta voi lohkeilla, halkeilla tai haalistua ajan kuluessa. Tällaiset vauriot voivat vaikuttaa oven ulkonäköön ja esteettiseen houkuttelevuuteen.

Lukkojen ja saranoiden toiminta voi heikentyä ajan myötä, mikä voi vaikuttaa oven käyttömukavuuteen ja turvallisuuteen. Näiden osien korjaaminen tai vaihtaminen voi olla tarpeen.

Jos ovessa on lasielementti, kuten ikkuna tai peilipinta, se voi vaurioitua esimerkiksi säröillä tai naarmuilla. Lasin korjaaminen tai vaihtaminen voi olla tarpeen ulkonäön ja toimivuuden palauttamiseksi.

Kun oven korjaus, paikkaus tai kunnostus tulee ajankohtaiseksi, on suositeltavaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen tai käsityöläiseen, jolla on kokemusta ovien käsittelystä. He pystyvät arvioimaan vauriot, suorittamaan tarvittavat korjaukset ja varmistamaan, että ovi toimii oikein ja näyttää hyvältä.

On myös tärkeää muistaa, että  oven korjaus tarve ja kustannukset voivat vaihdella suuresti riippuen ovi tyypistä, vaurioiden laajuudesta ja valitusta korjausmenetelmästä. Kannattaa pyytää useita tarjouksia eri ammattilaisilta ja keskustella yksityiskohtaisesti korjaustarpeista ja kustannuksista ennen päätöksen tekemistä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Vanhan oven korjaus

Vanhan oven korjaus tai kunnostus voi olla erinomainen vaihtoehto, kun halutaan säilyttää ja palauttaa niiden alkuperäinen ulkonäkö, toimivuus ja ominaisuudet. 

Vanhat ovet voivat olla osa rakennuksen perinteistä tai historiallista ilmettä. Kunnostamalla ovet säilytetään niiden alkuperäinen ulkonäkö ja charmi, mikä voi olla arvostettua erityisesti vanhoissa tai suojelluissa rakennuksissa.

Vanhan oven korjaus tai kunnostaminen voi olla taloudellisesti kannattavampaa verrattuna uusien ovien hankintaan ja asentamiseen. Korjaamalla ja kunnostamalla ovet voidaan saavuttaa hyvä lopputulos huomattavasti pienemmillä kustannuksilla.

Vanhan oven korjaus tai  kunnostaminen on myös ekologinen valinta, koska se vähentää jätteen määrää ja uusien materiaalien tarvetta. Kunnostamalla ovia edistetään kestävää kehitystä ja resurssien säästöä.

Vanhat ovet voivat kärsiä kulutuksesta, kosteudesta tai ajan myötä tapahtuvasta vaurioitumisesta. Kunnostamalla ne voidaan palauttaa toimiviksi ja turvallisiksi käyttää. Esimerkiksi lukot ja saranat voidaan korjata tai vaihtaa, mikä parantaa ovien käyttömukavuutta ja turvallisuutta.

Vanhan oven korjaus prosessi voi sisältää useita vaiheita riippuen ovityypistä ja kunnostustarpeista. 

Ovet puhdistetaan huolellisesti ja tarvittaessa maalipinta hiotaan, jotta voidaan poistaa lika, tahroja tai vanhaa maalipintaa.

Vaurioituneet tai kuluneet osat korjataan tai vaihdetaan tarvittaessa. Tämä voi sisältää esimerkiksi lukkojen, saranoiden, paneelien tai lasin korjaamisen.

Ovet voidaan maalata uudelleen alkuperäistä väriä tai tyyliä noudattaen tai vaihtoehtoisesti voidaan käyttää puunsuoja-aineita, lakkoja tai vahoja niiden suojaksi ja ulkonäön parantamiseksi.

Ovet voidaan viimeistellä esimerkiksi uusilla ovenkahvoilla, heloilla tai muilla koristeellisilla yksityiskohdilla, jotka täydentävät ovien ulkonäköä ja toimivuutta

On tärkeää huomata, että vanhan oven korjaus vaatimukset ja -kustannukset voivat vaihdella suuresti riippuen oven kunnosta, tyyppistä ja kunnostustarpeista. 

Parhaiten kannattaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen tai käsityöläiseen, jolla on kokemusta vanhojen ovien kunnostamisesta. He voivat arvioida kunnostustarpeet, antaa asiantuntevaa neuvontaa ja toteuttaa korjaustoimenpiteet ammattitaidolla.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Erilaiset ovimallit ja niiden korjaus

Erilaisia ovityyppejä on monia, ja oven korjaus tarpeet voivat vaihdella riippuen ovien tyypistä ja vaurion laadusta. 

Ulko-oven korjaus voi sisältää esimerkiksi naarmujen tai kolhujen korjaamisen, maalipinnan uudelleenmaalauksen tai pintojen käsittelyn, kuten hionnan ja öljyämisen. Tarvittaessa voi olla tarpeen vaihtaa rikkoutuneet osat, kuten lukot tai helat.

Väliovet voivat tarvita korjausta esimerkiksi maalipinnan kunnostuksen, naarmujen tai kolhujen paikkaamisen tai lasiosien vaihtamisen vuoksi. Lisäksi oven saranoiden ja lukkojen säätäminen tai vaihtaminen voi olla tarpeen.

Peilioven korjaus voi sisältää rikkoutuneiden lasien vaihtamisen, peilipinnan kunnostuksen tai vaihtamisen sekä tarvittaessa muiden osien, kuten kehyksen tai vetimien, korjaamisen tai vaihtamisen.

Ovien saranoita voidaan joutua korjaamaan, kun ne ovat vaurioituneet tai kuluneet käytön seurauksena. Tämä voi sisältää saranan voitelun, kiinnitysten kiristämisen tai tarvittaessa kokonaan uuden saranan asentamisen.

On tärkeää huomata, että erilaisten ovien korjaustarpeet voivat olla hyvin yksilöllisiä, ja korjaustoimenpiteet riippuvat vaurion laadusta ja ovi tyypistä. 

Joissakin tapauksissa tarvitaan ammattilaisen apua, erityisesti jos kyseessä on monimutkaisempi korjaus tai vaativampi ovityyppi.

Muista, että oikein suoritettu oven korjaus voi pidentää niiden käyttöikää ja tuoda takaisin niiden toimivuuden ja ulkonäön. Ammattitaitoinen käsityöläinen tai oviasiantuntija pystyy tarjoamaan asiantuntevaa neuvontaa ja suorittamaan tarvittavat korjaustoimenpiteet tarkasti ja ammattitaidolla.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Oven korjaus -Miten hinta muodostuu?

Oven korjaus hintaan vaikuttavat useat tekijät, jotka kannattaa ottaa huomioon kustannusarviota tehdessä. 

Eri ovityypit vaativat erilaisia korjaustoimenpiteitä ja materiaaleja. Esimerkiksi ulko-ovien korjaus voi olla monimutkaisempaa ja vaatia kestävämpiä materiaaleja verrattuna sisäovien korjaukseen. Peilioven korjaus taas voi sisältää lasiosien vaihtamisen tai peilipinnan kunnostuksen.

Ovien monimutkaisempi muotoilu tai yksityiskohtaiset profiilit voivat vaikuttaa oven korjaus hintaan. Esimerkiksi tarkkaan profiloitujen ovien korjaus saattaa vaatia erikoistyökaluja ja -tekniikoita, mikä voi nostaa kustannuksia.

Mikäli useampi ovi tarvitsee korjausta samalla kertaa, se voi vaikuttaa hintaan. Useiden ovien korjaaminen samalla kertaa voi olla tehokkaampaa ja siten kustannustehokkaampaa verrattuna yksittäisten ovien korjaamiseen erikseen.

Oven korjaus tarpeet voivat vaihdella huomattavasti. Joissakin tapauksissa tarvitaan vain pientä kunnostusta tai korjausta, kuten maalausta tai naarmujen paikkausta. Toisissa tapauksissa voi olla tarpeen vaihtaa rikkoutuneita osia, kuten lukkoja tai heloja. Mitä laajempi ja vaativampi oven korjaus on, sitä enemmän se voi vaikuttaa hintaan.

Käytettävät materiaalit voivat vaikuttaa korjauksen hintaan. Esimerkiksi erikoismateriaalien tai tiettyjen oven osien hankkiminen voi nostaa kustannuksia.

Joissakin tapauksissa oven korjaus voi vaatia ammattilaisen apua, erityisesti jos kyseessä on monimutkaisempi korjaus tai vaativampi ovityyppi. Ammattilaisen työn hinta voi vaihdella, ja se tulisi ottaa huomioon kustannusarviota tehtäessä.

On suositeltavaa pyytää tarjous oven korjaamiseksi ammattitaitoiselta käsityöläiseltä tai oviasiantuntijalta. He voivat arvioida korjauksen tarpeet, työn vaativuuden ja tarvittavat materiaalit, ja antaa tarkemman hinta-arvion.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Oven korjaus hinta

Oven korjaus, kunnostus tai paikkaus voi vaihdella suuresti sen mukaan, millainen korjaus on tarpeen ja minkä tyyppinen ovi on kyseessä. 

Hinnat voivat vaihdella merkittävästi, ja on tärkeää saada tarkka hinta-arvio ammattilaiselta korjauksen yhteydessä. 

Kuitenkin, keskimäärin voidaan arvioida, että oven korjaus, kunnostus tai paikkaus maksaa noin 250 € – 600 € yhtä ovea kohden.

Esimerkiksi saranoiltaan rikkoutuneen ja kolhiintuneen ulko-oven korjaus voi maksaa noin 450 €. Tämä hinta sisältää tarvittavat korjaustoimenpiteet, kuten saranoiden vaihtamisen, kolhujen paikkaamisen ja pintakäsittelyn. 

On kuitenkin tärkeää muistaa, että todellinen hinta riippuu korjauksen laajuudesta, oven kunnosta ja tarvittavista materiaaleista.

Hinnat voivat myös vaihdella alueittain ja oven korjaustyön suorittajan mukaan. Siksi on suositeltavaa pyytää tarjous ammattilaiselta, joka voi arvioida tarkemmin korjauksen tarpeet ja antaa tarkemman hinta-arvion. 

Tällä tavoin voit saada selkeän kuvan siitä, kuinka paljon korjaus tulee maksamaan ja tehdä päätöksen sen perusteella.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.