Parkettilattian pesu

Säännöllinen parkettilattian pesu, puhdistus ja hoito ovat avainasemassa lattian kauneuden ja kestävyyden ylläpitämisessä.

Parkettilattian pesu

Säännöllinen parkettilattian pesu, puhdistus ja hoito ovat avainasemassa lattian kauneuden ja kestävyyden ylläpitämisessä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parkettilattiat ovat suosittuja niiden luonnollisen kauneuden ja kestävyyden vuoksi. Niiden säilyttämiseksi hyvässä kunnossa on tärkeää suorittaa säännöllinen parkettilattian pesu, puhdistus ja hoito. 

Säännöllinen nihkeäpyyhintä on paras tapa pitää parkettilattia puhtaina päivittäisestä liasta ja pölystä. Tämä prosessi voidaan suorittaa seuraavilla vaiheilla:

a) Puhdista lattia kevyesti imuroimalla tai harjaamalla irrottaaksesi pölyn ja hiekan.

b) Kostuta pehmeä mikrokuituliina tai moppi lämpimään veteen ja purista ylimääräinen vesi pois. 

c) Pyyhi lattia pyyhkimällä liina tai moppi pitkin lankkujen suuntaa. Varmista, että liina ei ole liian märkä, jotta vältät liiallisen kosteuden aiheuttamat vahingot. 

d) Tarvittaessa voit käyttää puhdistukseen myös erityisiä parketin puhdistusaineita. Noudata valmistajan ohjeita ja varmista, että käytät mietoa pesuainetta, joka sopii parkettilattioille.

Jos parkettilattialle kertyy enemmän likaa tai tahroja, syväpuhdistus on tarpeen. Tässä tapauksessa voit seurata seuraavia ohjeita:

a) Pyyhi lattia kevyesti imuroimalla tai harjaamalla poistaaksesi irtolika. 

b) Käytä mietoa pesuainetta, joka on suunniteltu parkettilattioille. Noudata valmistajan ohjeita ja laimenna pesuaine oikein. 

c) Kastele moppi tai mikrokuituliina laimeaan pesuaineliuokseen ja purista ylimääräinen vesi pois. 

d) Pyyhi lattia liinan tai mopin avulla lankkujen suuntaan. Varmista, että lattia ei jää liian märäksi, ja vältä veden valumista saumoihin.

e) Huuhtele lattia puhtaalla vedellä toisen mopin tai liinan avulla.

f) Kuivaa lattia lopuksi puhtaalla, kuivalla liinalla tai mopilla.

Parkettilattiat ovat herkkiä kosteudelle, joten vältä liian märkää pesua ja pidä aina huoli siitä, että lattia kuivataan hyvin pesun jälkeen. Vältä terävien esineiden, kuten korkeiden korkokenkien tai terävien huonekalujen, vetämistä tai raahaamista parkettilattialla, jotta vältät naarmut ja vauriot.

Käytä huonekalujen alla huopa päällysteisiä tassuja tai mattoja, jotka auttavat suojaamaan lattiaa naarmuilta ja painaumilta.

Vältä parkettilattian altistamista suoralle auringonvalolle, koska se voi aiheuttaa lattian värin haalistumista ajan myötä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parkettilattian pesu -Vinkkejä turvalliseen ja tehokkaaseen puhdistukseen

Parkettilattia on kaunis ja kestävä lattiamateriaali, mutta sen hoitaminen vaatii erityistä huolellisuutta. Vesipesun välttäminen ja oikeiden puhdistusmenetelmien käyttö ovat avainasemassa parkettilattian säilyttämisessä hyvässä kunnossa.

Parkettilattiat valmistetaan puukappaleista, jotka voivat reagoida kosteuteen herkästi. Runsas veden käyttö lattian puhdistuksessa voi saada puun turpoamaan ja muuttamaan muotoaan. 

Tämä johtaa lattian vääntymiseen, halkeiluun ja muihin pysyviin vaurioihin. Siksi on tärkeää välttää vesipesua parkettilattian hoidossa.

Parkettilattian pesu vaatii varovaisuutta ja oikeiden puhdistusmenetelmien käyttöä. Veden käyttöä tulisi välttää, koska se voi aiheuttaa parkettilattian turpoamista ja vaurioita.

Nihkeäpyyhintä ja parketin puhdistusaineiden käyttö tarvittaessa ovat turvallisempia vaihtoehtoja parkettilattian puhdistuksessa.

Muista aina kuivata lattia hyvin pesun tai tahrojen poiston jälkeen. Noudattamalla näitä ohjeita voit pitää parketin kauniina ja hyvässä kunnossa pitkään.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kemikaalittomat menetelmät parkettilattian puhdistuksessa -Etikka ja mäntysuopa

Kemikaalittomien puhdistusmenetelmien suosio kasvaa kotitalouksissa ja erityisesti allergia perheissä. Monet ihmiset etsivät luonnollisia ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja kodin puhdistukseen. 

Parkettilattian puhdistuksessa tai pesussa kaksi yleisesti käytettyä kemikaalitonta menetelmää ovat etikan ja mäntysuovan käyttö. 

Etikka on luonnollinen aine, jota voidaan käyttää parkettilattian puhdistuksessa. Se on tehokas lian ja rasvan poistoon samalla kun se jättää lattian kiiltäväksi.

Mäntysuopa on toinen kemikaaliton vaihtoehto parkettilattian puhdistukseen. Se on luonnollinen ja biohajoava aine, joka on tehokas lian ja rasvan poistoon. 

Ennen etikan tai mäntysuovan käyttöä parkettilattian puhdistuksessa, varmista, että parkettilattia on lakattu tai viimeistelty asianmukaisesti näitä aineita kestäväksi.

Vältä liiallista kosteutta ja varmista, että lattia kuivataan hyvin puhdistuksen jälkeen.

Tee aina koe puhdistus pienelle ja huomaamattomaan alueeseen varmistaaksesi, että etikan tai mäntysuovan käyttö ei vahingoita tai jätä jälkiä parkettilattiaan.

Parkettian pesu kemikaalittomat puhdistusmenetelmät, kuten etikan ja mäntysuovan käyttö, ovat luonnollisia vaihtoehtoja parkettilattian puhdistuksessa.

Nämä aineet ovat ympäristöystävällisiä ja turvallisia käyttää allergiaperheissä. Muista noudattaa ohjeita ja varmistaa, että parkettilattia on valmisteltu näiden aineiden käyttöä varten. Kokeile näitä kemikaalittomia menetelmiä ja nauti puhtaasta ja luonnollisesta parkettilattiasta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parkettilattian pesu -Miten hinta muodostuu?

Parkettilattian pesu hinta muodostuu useista eri tekijöistä. 

Parkettilattian pesu hintaan vaikuttaa työmäärä ja aika, joka tarvitaan lattian puhdistamiseen ja pesemiseen. Tämä voi vaihdella riippuen lattian kunnosta, likaisuudesta ja koosta.

Pesun hinta voi perustua parkettilattian pinta-alaan. Yleensä hinnoittelu määritellään neliömetreinä. Mitä suurempi lattian pinta-ala on, sitä enemmän työtä ja aikaa tarvitaan, mikä voi vaikuttaa pesun kokonaishintaan.

Parkettilattian pesuun tarvittavat välineet ja aineet voivat vaikuttaa pesun hintaan. Puhdistusaineiden hinta vaihtelee ja riippuu käytettävästä tuotteesta. Lisäksi pesuun tarvitaan sopivat välineet, kuten siivouslasta, moppi, mikrokuituliina, imuri, ämpäri ja siivouspyyhkeitä.

Jos parkettilattiaa pestään perusteellisesti, saattaa olla tarpeen siirtää kalusteita lattian puhdistamisen helpottamiseksi. Tämä voi lisätä työmäärää ja vaikuttaa pesun kokonaishintaan.

Parkettilattian kunto voi vaikuttaa pesun hintaan. Jos parkettilattia on erittäin likainen, vaatii se ehkä enemmän puhdistus- ja pesu työtä, mikä voi nostaa hintaa.

On tärkeää huomata, että parkettilattian pesu hinta vaihtelee yritysten välillä. Hintaan voi vaikuttaa myös alueelliset erot ja yrityksen tarjoamat lisäpalvelut. Suositeltavaa on pyytää tarjouksia eri yrityksiltä ja vertailla niitä ennen päätöksentekoa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parkettilattian pesu hinta

Parkettilattian pesun ja puhdistuksen hinta määritellään yleensä lattian neliömetrien perusteella. Mitä suurempi lattian pinta-ala on, sitä enemmän työtä ja aikaa vaaditaan, mikä voi vaikuttaa hintaan. Keskimäärin parketin pesun ja puhdistuksen hinta voi vaihdella noin 70 € – 450 € riippuen alueesta ja yrityksestä.

Parketin kunto ennen pesua voi vaikuttaa hintaan. Jos parkettilattia on erittäin likainen tai vaatii esi puhdistuksen, se voi vaatia enemmän työtä ja aikaa, mikä voi nostaa hintaa. Esipuhdistus voi sisältää esimerkiksi imuroinnin, roskien poistamisen ja tahrojen käsittelyn.

Esimerkiksi, parkettilattian pesu kerrostaloasunnossa 66 neliömetrin alueelta maksaa noin 200 €. Tämä hinta voi sisältää parketin peruspuhdistuksen, mukaan lukien lattian imuroinnin ja pesun nihkeällä mopilla. Hinta voi vaihdella alueesta ja yrityksestä riippuen.

On tärkeää pyytää tarjouksia useammalta yritykseltä ja vertailla niitä ennen päätöksentekoa.

Hintaan voi vaikuttaa myös yrityksen maine, kokemus, käytetyt laitteet ja tarjottavat lisäpalvelut.

Pidä mielessä, että alhaisin hinta ei välttämättä tarkoita parasta laatua, joten kannattaa ottaa huomioon myös yrityksen luotettavuus ja asiakasarvostelut.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kodin siivous

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.