Hanan asennus

Hanan asennus on tärkeä kodin perushuolto toimenpide, joka voidaan suorittaa joko itse tai ammattilaisen toimesta

Kuka tekee hanan asennuksen?

Hanan asennus on tärkeä kodin perushuolto toimenpide, joka voidaan suorittaa joko itse tai ammattilaisen toimesta. Jos olet epävarma omista taidoistasi tai hanan asennus tuntuu hankalalta, on suositeltavaa ottaa yhteys ammattilaiseen. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

  1. Itseasennus

Hanan asentaminen itse on mahdollista, jos sinulla on tarvittavat taidot ja työkalut, ja olet huolellinen ja tarkka. Ennen hanan asentamista varmista, että sinulla on oikeat työkalut ja varusteet, kuten jakoavain, vesipumppu tai putkileikkuri, tiivistemassa ja teflonnauha. Huomioi myös hanan sopivuus putkikokoon ja käyttöpaikalle. Itseasennus ei ole suositeltavaa, jos hanan asentaminen tuntuu epävarmalta tai haastavalta, tai jos asennus vaatii erityistaitoja tai kokemusta.

  1. Ammattilaisen käyttäminen

Ammattilaisen käyttäminen hanan asennuksessa on suositeltavaa, jos et ole varma omista taidoistasi tai jos hanan asennus tuntuu haastavalta. Ammattilaisen käyttäminen takaa, että hanan asennus suoritetaan oikein ja turvallisesti, ja että hanan käyttö on helppoa ja vaivatonta. Ammattilainen voi myös tarjota neuvoja ja vinkkejä hanan huoltoon ja käyttöön liittyen.

  1. Asennuspalvelun valinta

Jos päätät käyttää ammattilaisen palveluita, valitse luotettava ja kokenut asennuspalvelu. Tutustu asennuspalvelun referensseihin ja arvosteluihin, ja varmista, että heillä on tarvittavat ammattitaidot ja kokemus hanan asentamiseen. Tarkista myös, että asennuspalvelulla on asianmukaiset luvat ja vakuutukset. Kysy asennuspalvelulta tarkkaa hinta-arviota ja selvitä, mitä palvelu sisältää. Muista myös kysyä takuusta ja huoltomahdollisuuksista.

Yhteenvetona, hanan asennus voidaan suorittaa joko itse tai ammattilaisen toimesta. Ammattilaisen käyttäminen on suositeltavaa, jos et ole varma omista taidoistasi tai jos hanan asennus tuntuu haastavalta. Valitse luotettava ja kokenut asennuspalvelu, jolla on tarvittavat luvat ja vakuutukset.

Hanan asennus

Hanan asentaminen on yksi kodin perus huoltotoimenpiteistä, jonka voi suorittaa itse, kunhan noudattaa muutamia tärkeitä ohjeita. Alla on yleisiä ohjeita, joita tulee noudattaa, kun asennat hanan kotiisi.

  1. Työkalut ja tarvikkeet

Ennen hanan asentamista, varmista että sinulla on kaikki tarvittavat työkalut ja tarvikkeet kuten jakoavain, vesipumppu tai putkenleikkuri, tiivistemassa ja teflonnauha.

  1. Hanan valinta

Valitse hanan tyyppi ja malli, joka sopii käyttötarkoitukseen ja ympäristöön. Hanan tulee sopia putkikokoon, joka on yleensä 1/2 tai 3/4 tuumaa, ja sen tulee olla sopivan korkuinen käyttöpaikalle. Huomioi myös hanan ulkonäkö ja materiaali, jotta se sopii hyvin ympäristöönsä.

  1. Vanhan hanan purkaminen

Ennen uuden hanan asentamista, vanha hana tulee purkaa. Sulje ensin vedentulo ja avaa hana, jotta vesi valuu putkesta pois. Käytä jakoavainta irrottaaksesi vanhan hanan, tarkista myös putken kunto ja poista mahdolliset kalkkikerrostumat tai vanha tiiviste.

  1. Uuden hanan asennus

Asenna uusi hana samalle paikalle kuin vanha. Käytä teflonnauhaa ja/tai tiivistemassaa, jotta uusi hana tiivistyy putkeen. Kiristä hana tiukasti, mutta älä liian kovaa. Jos hanassa on kaksi kahvaa, varmista että ne ovat linjassa ja kiristä molemmat kahvat.

  1. Testaus

Kun uusi hana on asennettu, avaa vesitulppa ja tarkista että hana toimii oikein. Tarkista myös, ettei hana vuoda mistään kohdasta. Jos hana vuotaa, tiivistä se tarvittaessa lisää.

  1. Huolto

Huollon tarve riippuu hanan mallista ja käyttöasteesta. Tarkista säännöllisesti hanan tiivisteet ja vaihda ne tarvittaessa. Puhdista hana säännöllisesti pehmeällä liinalla ja vältä voimakkaita pesuaineita, jotka voivat vahingoittaa hanan pintaa.

Yhteenvetona, hana asennus on yksi kodin perus huoltotoimenpiteistä, mutta se vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta. Seuraa yllä mainittuja ohjeita ja varmista että hanan asennus onnistuu vaivatta ja turvallisesti.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Hanan asennuksen hinta

Hanan asennuksen hintaan vaikuttaa myös asennuksen vaatima työ, joka voi vaihdella asennuspaikan mukaan. Esimerkiksi hankalaan paikkaan asennettava hana tai lisätyö, kuten putkityön korjaus tai vaihto, voi nostaa asennuksen hintaa. Samoin tarvittavien materiaalien, kuten letkujen tai tiivisteiden, lisähinta voi vaikuttaa hanan asennuksen hintaan.

Yhteenvetona, hanan asennuksen hinta vaihtelee useista tekijöistä, jotka on otettava huomioon arvioitaessa hanan asennuksen hintaa. Yleensä hanan asennuksen hinta alkaa noin 80 eurosta ja nousee sen mukaan, mitä erityisominaisuuksia hanassa on ja mitä lisätyötä hanan asennus vaatii.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Putkiremontti

Putkiasennus

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.