Ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihto

Ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihto on tärkeä osa ilmanvaihtojärjestelmän ylläpitoa ja sen tehokkaan toiminnan varmistamista. Suodattimien tehtävänä on estää ilmanvaihtokanavien ja ilmanvaihtolaitteiden pölyn, hiukkasten ja muiden epäpuhtauksien kulkeutuminen sisäilmaan.

Ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihto

Ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihto on tärkeä osa ilmanvaihtojärjestelmän ylläpitoa ja sen tehokkaan toiminnan varmistamista. Suodattimien tehtävänä on estää ilmanvaihtokanavien ja ilmanvaihtolaitteiden pölyn, hiukkasten ja muiden epäpuhtauksien kulkeutuminen sisäilmaan.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihto ja niiden vaihtamisen säännöllisyys riippuu ilmanvaihtokoneen tyypistä, käyttöasteesta ja ympäristöolosuhteista. Yleinen suositus on vaihtaa suodattimet noin puolen vuoden välein, mutta tiheämpi vaihtoväli voi olla tarpeen esimerkiksi tiloissa, joissa on runsaasti pölyä tai haitallisia aineita.

Suodattimien vaihto on yleensä melko helppo toimenpide, ja monet ilmanvaihtokoneet on suunniteltu niin, että suodattimet voidaan vaihtaa ilman erityisiä työkaluja. 

Suodattimien vaihtaminen sisältää seuraavat vaiheet:

  1. Sammuta ilmanvaihtokone: Ennen suodattimien vaihtoa varmista, että ilmanvaihtokone on sammutettu ja irrota tarvittaessa virta.
  1. Poista vanhat suodattimet: Avaa ilmanvaihtokoneen suodattimien päätykansi tai -luukku ja poista vanhat suodattimet varovasti. Jos suodattimia on useita, ne voidaan merkitä numeroin tai kirjaimin niiden oikean järjestyksen varmistamiseksi.
  1. Puhdista suodatin kotelo: Tarkista suodatinkotelon kunto ja puhdista tarvittaessa pöly ja lika esimerkiksi imuroimalla tai pyyhkimällä kostealla liinalla.
  1. Aseta uudet suodattimet paikoilleen: Aseta uudet suodattimet suodatinkoteloon samassa järjestyksessä kuin vanhat suodattimet. Varmista, että suodattimet sopivat koteloon tiiviisti ja oikein päin.
  1. Sulje suodatinkansi tai -luukku: Sulje suodatinkansi tai -luukku huolellisesti ja varmista, että se on asianmukaisesti kiinni.
  1. Käynnistä ilmanvaihtokone: Kun suodattimet on vaihdettu, voit käynnistää ilmanvaihtokoneen ja tarkkailla sen toimintaa varmistaaksesi, että se toimii normaalisti.

Vaikka suodattimien vaihto voidaan tehdä itse, on suositeltavaa, että suodattimien vaihdon yhteydessä tehdään myös säännölliset ilmanvaihtokanavien huoltotyöt.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ilmanvaihtokanavien suodattimien vaihto -Vaihtoväli ja sopiva ajankohta

Ilmanvaihtokoneen suodattimen vaihto ja ajankohta voivat vaihdella riippuen useista tekijöistä, kuten ilmanvaihtojärjestelmän tyypistä, ympäristöolosuhteista, käyttöasteesta ja ilmanlaadusta. Suodattimen vaihtoväliä voi myös suositella valmistajan ohjeiden perusteella.

Yleinen suositus on vaihtaa ilmansuodatin noin 6 kuukauden välein. Tämä ajoitus tarjoaa hyvän tasapainon suodattimen tehokkuuden ylläpitämisen ja vaihdon kustannusten välillä. Kuitenkin tietyissä tilanteissa, kuten voimakkaan pölyisissä ympäristöissä tai allergiaoireiden aikana, suodattimen vaihtoa voi harkita useammin, jopa 3-4 kertaa vuodessa.

Ajankohta ilmansuodattimen vaihtoon voi vaihdella alueittain ja yksilöllisesti. Yleinen suositus on vaihtaa suodatin heti siitepölykauden jälkeen loppukesällä tai alku keväällä ennen siitepölykauden alkua. Tällöin suodatin on tuore ja tehokas, kun siitepölyä on eniten ilmassa. On kuitenkin hyvä huomioida, että siitepölyn määrä voi vaihdella alueittain, joten tarkempi ajankohta voi vaihdella.

On myös tärkeää kuunnella omaa sisäilman laatua ja ilmanvaihtojärjestelmän toimintaa. Jos huomaat, että sisäilma tuntuu tunkkaiselta, hajuja on enemmän tai hengitysoireet pahenevat, kannattaa harkita ilman suodattimen vaihtoa aiemmin.

On hyvä muistaa, että suodattimen vaihtaminen on suhteellisen helppo toimenpide ja sen voi tehdä itse ilman erityisiä työkaluja. Kuitenkin jos et ole varma tai et tunne itseäsi mukavaksi suodattimen vaihdon suhteen, voit pyytää apua ammattilaiselta, esimerkiksi ilmanvaihtokanavien puhdistuksen yhteydessä.

Yhteenvetona, ilmansuodattimen vaihtoväliksi suositellaan yleensä noin 6 kuukautta, mutta se voi vaihdella tilanteen mukaan. Siitepölykauden jälkeen ja ennen sen alkua ovat yleisiä ajankohtia vaihdolle. Kuuntele myös omaa sisäilmaa ja harkitse vaihtoa aiemmin, jos huomaat merkkejä heikentyneestä ilmanlaadusta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Miten ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihto hinta muodostuu?

Ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihdon hintaan vaikuttavat pääasiassa seuraavat tekijät:

  1. Ilmanvaihtokoneen merkki ja malli: Erilaisilla ilmanvaihtokone merkeillä ja -malleilla voi olla omat suodattimet, jotka vaihtelevat hintojen ja ominaisuuksien suhteen. Merkkikohtaiset suodattimet saattavat olla hieman kalliimpia, mutta ne on yleensä suunniteltu sopimaan täydellisesti tietyn ilmanvaihtokoneen kanssa.
  1. Suodattimien lukumäärä: Ilmanvaihtokoneissa voi olla yksi tai useampi suodatin riippuen järjestelmästä ja sen vaatimuksista. Ilmanvaihtokoneen uodattimien vaihto hintaan vaikuttaa luonnollisesti suodattimien lukumäärä. Useampia suodattimia sisältävät järjestelmät saattavat edellyttää useamman suodattimen vaihtamista samanaikaisesti.
  1. Suodattimen tyyppi ja ominaisuudet: Suodattimien hinnat vaihtelevat myös niiden tyyppien ja ominaisuuksien perusteella. Esimerkiksi hiukkassuodattimet ja aktiivihiilisuodattimet voivat olla hieman kalliimpia kuin perinteiset suodattimet, mutta niillä voi olla parempi suodatustehokkuus ja kyky poistaa hajuja.

On vaikea antaa tarkkoja hinta-arvioita ilman tietoa tietystä ilmanvaihtokoneesta ja sen suodattimista. Suodattimien hinnat voivat vaihdella muutamasta eurosta kymmeniin euroihin kappaleelta. Suurempiin ilmanvaihtojärjestelmiin saattaa liittyä useampia suodattimia, jolloin kustannukset voivat olla korkeammat.

Suodattimien vaihto voidaan tehdä joko itse tai ammattilaisen toimesta. Ammattilaisen käyttäminen voi lisätä kustannuksia, mutta varmistaa suodattimien oikeanlaisen vaihdon ja mahdollisesti sisältää myös muita huolto- tai tarkastustoimenpiteitä ilmanvaihtojärjestelmän kokonaisvaltaiseksi ylläpidoksi.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ilmanvaihtokoneen suodattimien vaihto hinta

Ilmanvaihtokoneen suodattimien hinnat vaihtelevat suuresti riippuen suodattimen tyypistä, koosta, valmistajasta ja myyjästä. 

Yleisesti ottaen ilmanvaihtokoneen suodattimien hinnat voivat olla keskimäärin noin 25,00 € – 90,00 € per suodatin yhden vaihtokerran osalta.

On kuitenkin tärkeää huomata, että suodattimien hinnat voivat vaihdella suuresti eri valmistajien ja toimittajien välillä. Lisäksi erityyppiset suodattimet, kuten hiukkassuodattimet tai aktiivihiilisuodattimet, saattavat olla hieman kalliimpia kuin perinteiset suodattimet.

Suodattimien vaihtoväli voi vaihdella myös riippuen ilman laadusta, ilmanvaihtojärjestelmän käytöstä ja ympäristötekijöistä. Jotkut valmistajat ja asiantuntijat suosittelevat suodattimien vaihtamista 2-3 kertaa vuodessa, kun taas toiset saattavat suositella vaihtoa tiheämmin tai harvemmin.

On tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita ja suosituksia suodattimien vaihtovälistä ja hankkia sopivat suodattimet oikean kokoisina ja tyyppisinä omaan ilmanvaihtokoneeseen. Tämä varmistaa suodattimien tehokkaan toiminnan ja ilmanvaihtojärjestelmän optimaalisen suorituskyvyn.

Suodattimien vaihto voidaan suorittaa joko itse tai ammattilaisen toimesta. Ammattilaisen käyttöön saattaa liittyä lisäkustannuksia, mutta se voi taata oikeanlaisen suodattimen valinnan ja asennuksen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Ilmanvaihto

Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Ilmanvaihtokone

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.