Liesituulettimen puhdistaminen

Liesituulettimen puhdistaminen on tärkeä osa sen toimivuuden ylläpitoa ja samalla se lisää kiinteistön paloturvallisuutta. Puhdistustyöt voivat sisältää erilaisia osia liesituulettimessa, kuten suodattimen, moottorin, hormin tai kanavan puhdistamista.

Liesituulettimen puhdistaminen

Liesituulettimen puhdistaminen on tärkeä osa sen toimivuuden ylläpitoa ja samalla se lisää kiinteistön paloturvallisuutta. Puhdistustyöt voivat sisältää erilaisia osia liesituulettimessa, kuten suodattimen, moottorin, hormin tai kanavan puhdistamista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Liesituulettimen suodattimet ovat yleensä ensimmäinen osa, joka kerää rasvaa ja muita epäpuhtauksia ruoanlaiton aikana. Suodattimet voivat olla metallisia tai hiilipohjaisia, ja niiden tehtävänä on kerätä rasvaa ja hajuja liesituulettimesta. 

Suodattimien puhdistaminen on tärkeää, jotta ilma pääsee kulkemaan esteettömästi ja liesituuletin toimii tehokkaasti. Suodattimet voidaan puhdistaa joko pesemällä ne käsin tai käyttämällä astianpesukonetta, riippuen suodattimen tyypistä ja valmistajan ohjeista.

Liesituulettimen moottori hoitaa ilman poistamisen ja toimii usein jatkuvasti ruoanlaiton aikana. Moottori voi kerätä rasvaa ja likaa ajan mittaan, mikä voi heikentää sen toimintaa.

Moottorin puhdistus voi sisältää esimerkiksi rasvan poistamisen tai moottorin osien huolellisen puhdistuksen. On tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita moottorin puhdistamisessa ja varmistaa, että liesituuletin on kytketty pois päältä ja irrotettava sähköverkosta ennen puhdistusta.

Liesituulettimen ilman poistohormi tai -kanava on tärkeä osa ilmanvaihtojärjestelmää. Ajan myötä näihin osiin voi kerääntyä rasvaa, likaa ja pölyä, mikä voi estää ilman virtausta ja heikentää liesituulettimen toimintaa. 

Hormin tai kanavan puhdistus voidaan tehdä esimerkiksi käyttämällä harjaa, imuria tai erityisiä puhdistus työkaluja, jotka auttavat poistamaan kertyneet epäpuhtaudet.

On tärkeää suorittaa liesituulettimen puhdistus säännöllisesti, suositeltavaa vähintään muutaman kuukauden välein tai tarpeen mukaan.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Liesituulettimen puhdistus -Näin puhdistat

Liesituulettimen puhdistaminen on tärkeä osa sen toiminnan ylläpitoa ja varmistaa, että se toimii mahdollisimman hyvin. 

Rasvasuodatin on yksi tärkeimmistä osista liesituulettimessa, joka kerää rasvaa ja muita epäpuhtauksia ruoanlaiton aikana. Suodattimen puhdistaminen säännöllisesti auttaa pitämään tuulettimen toiminnan tehokkaana. 

Useimmat suodattimet voidaan puhdistaa käyttämällä etikkaa ja ruokasoodaa. Voit liottaa suodatinta lämpimässä vedessä, johon on lisätty etikkaa ja ruokasoodaa, ja harjata sitä varovasti. Huuhtele suodatin huolellisesti ja anna sen kuivua ennen takaisin asentamista.

Joissakin liesituulettimissa on myös aktiivihiilisuodatin, joka auttaa poistamaan hajuja. Nykypäivänä näitä suodattimia ei välttämättä tarvitse vaihtaa, vaan ne voidaan pestä ja kuumentaa uunissa. 

Seuraa valmistajan ohjeita aktiivihiilisuodattimen puhdistamiseen. Yleensä suodatin tulee pestä ja kuumentaa uunissa noin 100 asteessa noin 10 minuutin ajan. Tämä auttaa poistamaan epäpuhtaudet ja palauttamaan aktiivihiilen toiminnan.

Moottori on liesituulettimen sydän, ja sen toiminnan ylläpitäminen on tärkeää. Yleensä riittää puhdistaa moottorissa oleva siipipyörä noin 18 kuukauden välein. 

Voit käyttää pehmeää harjaa tai pölynimuria poistaaksesi pölyn ja rasvan moottorista. Varmista, että liesituuletin on sammutettu ja irrotettava sähköverkosta ennen moottorin puhdistamista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Lisäksi voit puhdistaa liesituulettimen ulkopinnan kostealla liinalla ja miedolla pesuaineella. Varmista, että liesituuletin on kytketty pois päältä ja irrotettava sähköverkosta ennen puhdistusta.

Hormin puhdistaminen on myös tärkeä osa liesituulettimen huoltoa ja varmistaa, että ilmanvaihtojärjestelmä toimii moitteettomasti. Rasvan ja muiden epäpuhtauksien kertyminen hormiin voi lisätä paloturvallisuus riskiä, joten säännöllinen puhdistus on suositeltavaa. 

Puhdistusmenetelmät voivat vaihdella riippuen hormin mallista ja puhdistuksen tarpeesta. Yleensä liesituulettimen moottori puretaan tai puhallin irrotetaan, jotta hormiin voidaan päästä käsiksi. Tämä mahdollistaa puhdistuksen suorittamisen tehokkaasti ja huolellisesti.

Puhdistuksessa voidaan käyttää alipaineistajaa, joka luo alipaineen hormiin ja auttaa poistamaan rasvaa ja likaa. Alipaineistajaa voi vuokrata tai hankkia ammattilaiselta. 

Tarvittaessa voidaan myös käyttää erityisesti rasvanpoistoon kehitettyä liuosta, joka auttaa hajottamaan rasva kerrostumia ja helpottaa niiden poistamista.

Puhdistuksen yhteydessä hormia voidaan harjata mekaanisesti poistaakseen rasvaa ja muita epäpuhtauksia. Tämä voidaan tehdä sekä asunnon sisä- että ulkopuolelta. Mekaaninen harjaus voi auttaa irrottamaan tiukemmin kiinnittyneitä kerrostumia ja varmistaa puhdistuksen tehokkuuden.

On suositeltavaa suorittaa hormin puhdistus tarpeen mukaan ja säännöllisin väliajoin. Puhdistustarve voi vaihdella riippuen käyttömäärästä ja liesituulettimen toimintaympäristöstä. 

Jos olet epävarma hormin puhdistus tarpeesta tai puhdistuksen suorittamisesta, suosittelemme ottamaan yhteyttä ammattilaiseen, jolla on kokemusta ilmanvaihtojärjestelmien puhdistuksesta.

Lopuksi on hyvä muistaa, että paloturvallisuuden takaamiseksi on tärkeää pitää liesituuletin ja sen hormi puhtaina. Säännöllinen huolto ja puhdistus auttavat liesituuletinta toimimaan optimaalisesti ja vähentävät paloriskiä keittiössä.

Liesituulettimen puhdistaminen -Hinta muodostuu seuraavista tekijöistä

Liesituulettimen puhdistaminen hinta muodostuu useista tekijöistä, jotka voivat vaihdella tapauskohtaisesti. 

Liesituulettimen puhdistaminen hintaan vaikuttavat sen eri osat, kuten suodattimet, moottorit jne. Suodattimien puhdistaminen tai vaihtaminen voi olla osa puhdistusprosessia, ja uusien suodattimien hinta vaihtelee yleensä noin 4,00 € – 20,00 € välillä kappaleelta. 

Moottorin puhdistus tai huolto voi myös lisätä puhdistuksen kustannuksia riippuen työn laajuudesta ja vaativuudesta.

Jos liesituuletin on kytketty hormiin tai ilmanvaihtojärjestelmään, kanaviston puhdistaminen voi olla osa puhdistusprosessia. 

Hintaan vaikuttaa kanaviston pituus, saavutettavuus ja mahdolliset esteet. Monissa tapauksissa kanaviston puhdistusta suositellaan suorittamaan ammattilaisen toimesta, mikä voi lisätä kustannuksia.

Liesituulettimen kunto vaikuttaa myös puhdistuksen hintaan. Likaisempi ja huonokuntoisempi tuuletin voi vaatia enemmän aikaa ja vaivaa puhdistuksen suorittamiseen. 

Rasvaisen tai vahvasti likaantuneen tuulettimen puhdistaminen voi edellyttää perusteellisempaa työtä, mikä voi vaikuttaa hintaan.

On tärkeää huomata, että lopullinen hinta vaihtelee tapauskohtaisesti. Puhdistuksen hintaan vaikuttavat tekijät, kuten työn laajuus, työtuntien määrä, tarvikkeiden kustannukset ja valitun ammattilaisen hinnoittelu. On suositeltavaa pyytää tarjouksia useilta eri palveluntarjoajilta ja vertailla niitä ennen päätöksentekoa.

Säännöllinen liesituulettimen puhdistus on tärkeää sen tehokkaan toiminnan ja paloturvallisuuden varmistamiseksi. Jos et ole varma puhdistus tarpeesta tai puhdistuksen suorittamisesta, voit aina kääntyä ammattilaisen puoleen apua varten.

Liesituulettimen puhdistaminen hinta

Liesituulettimen puhdistuksen hinta voi vaihdella tapauskohtaisesti, ja monet tekijät vaikuttavat lopulliseen hintaan. Keskimäärin liesituulettimen puhdistaminen sisältä ja/tai ulkopuolelta voi maksaa noin 60,00 € – 100,00 €. 

Tämä hintahaarukka antaa karkean arvion puhdistuksen kustannuksista, mutta on tärkeää huomata, että hinta voi vaihdella alueesta, palveluntarjoajasta ja puhdistuksen laajuudesta riippuen.

Jos liesituulettimen puhdistaminen sisältää myös rasvakanavan nuohous, hinta voi olla hieman korkeampi. Rasvakanavan nuohous voi maksaa noin 200,00 €. Rasvakanavan nuohous on tärkeää suorittaa säännöllisesti, jotta rasvan kerääntyminen ja paloturvallisuusriskit voidaan minimoida.

On tärkeää ottaa huomioon, että nämä ovat vain karkeita arvioita, ja lopulliset hinnat voivat vaihdella merkittävästi eri palveluntarjoajien ja alueiden välillä. Lisäksi liesituulettimen kunto, sen likaisuuden aste ja mahdolliset muut lisätyöt voivat vaikuttaa hintaan.

Suosittelemme pyytämään tarjouksia useilta eri palveluntarjoajilta ja vertailemaan niitä ennen päätöksentekoa. Tämä auttaa saamaan tarkemman kuvan puhdistuksen kustannuksista ja valitsemaan luotettavan palveluntarjoajan, jolla on kokemusta liesituulettimien puhdistamisesta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.