Salaojitus

Salaojitus on tärkeä osa rakennuksen perustuksia ja maanrakennusta, sillä ne auttavat pitämään rakennuksen rakenteet kuivina ja estävät kosteuden aiheuttamia vaurioita.

Salaojitus -Auttaa rakennusten rakenteita pysymään kuivina

Salaojitus on tärkeä osa rakennuksen perustuksia ja maanrakennusta, sillä ne auttavat pitämään rakennuksen rakenteet kuivina ja estävät kosteuden aiheuttamia vaurioita.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Salaojaputket ovat keskeinen osa salaojajärjestelmää. Ne asennetaan rakennuksen ympärille tarkoituksena kerätä ja johtaa pois maaperässä olevaa vettä. Salaojaputket ovat yleensä muovista valmistettuja putkia, jotka on rei’itetty tai uritettu, jotta vesi voi päästä niihin. 

Ne sijoitetaan rakennuksen perustusten lähelle ja kaltevuuden avulla vesi ohjataan pois rakenteista. Salaojaputket voivat olla joko avoimia, jolloin ne keräävät pintavedet tai umpinaisia, jolloin ne keräävät pohjavedet.

Salaojitus tarkoittaa maaperän muokkausta ja salaojaputkien asentamista siten, että maaperän kosteus saadaan hallintaan. Salaojitus tehdään yleensä kaivamalla kaivantoja ja asentamalla niihin salaojaputket. 

Tämä auttaa veden keräämistä ja ohjaamista pois rakennuksen läheisyydestä. Salaojitukset voivat olla tarpeen erityisesti alueilla, joissa maaperä on runsaasti kosteutta pidättävää, kuten savimailla tai korkealla pohjaveden pinnalla.

Salaojajärjestelmä käsittää usein kokonaisen verkoston salaojaputkia, kaivoja ja sadevesijärjestelmää. Salaojajärjestelmän tarkoituksena on varmistaa, että vesi johdetaan tehokkaasti pois rakennuksen ympäriltä. 

Toimiva salaojitus on turvana omakotitalossa

Omakotitalossa toimiva salaojajärjestelmä on elintärkeä osa rakennuksen toimivuutta ja kestävyyttä. Salaojajärjestelmän tarkoituksena on kerätä ja ohjata pois talon ympärillä oleva vesi, mikä estää kosteusvaurioita ja pitää rakenteet kuivina. 

Toimiva salaojajärjestelmä estää veden pääsyn rakennuksen perustuksiin ja kellaritiloihin, mikä voi aiheuttaa vakavia kosteusvaurioita. Kun salaojitus on kunnossa, ne keräävät maaperän kosteuden ja sadeveden ja ohjaavat sen pois talosta. Tämä estää veden kertymisen rakenteisiin ja varmistaa, että talon ympärillä oleva maaperä pysyy riittävän kuivana.

On tärkeää tarkistaa salaojajärjestelmän kunto säännöllisesti, erityisesti keväällä, kun sulamisvedet voivat lisätä kuormitusta salaojille. 

Kosteus tai tunkkainen ilma kellarissa: Jos kellarissa on kosteutta tai tunkkaista hajua, se voi olla merkki kosteusongelmista. Salaojien toimimattomuus voi johtaa veden kertymiseen kellaritiloihin, mikä edistää homeen ja kosteusvaurioiden syntymistä.

Jos kivijalan pinnassa tai sokkelissa havaitaan värimuutoksia tai pinnan hilseilyä, se voi olla merkki kosteuden vaikutuksista. Salaojien tehottomuus voi johtaa kosteuden nousemiseen rakenteisiin ja aiheuttaa vaurioita ulkopinnoissa.

Salaojien kunnon tarkistaminen on suositeltavaa tehdä ammattilaisen avulla. Salaojien tarkastuksessa voidaan käyttää erikoistyökaluja ja -menetelmiä, kuten kamerakuvauksia tai huuhtelua, jotta saadaan tarkempaa tietoa järjestelmän tilasta. 

Sokkelin salaojituksen teko -Tärkeä askel rakennuksen kosteudenhallinnassa

Sokkelin tai perustuksen salaojitus on tärkeä osa rakennuksen kosteudenhallintaa ja perustusten suojaamista. Salaojituksen tarkoituksena on estää veden kertyminen rakennuksen ympärille ja ohjata se pois perustuksista. 

Sokkelin salaojituksen ensimmäinen vaihe on asentaa pintakerroksen alle vesieristys. Tämä voi olla muovikalvo tai muu vesitiivis maakerros, joka estää veden tunkeutumisen maaperästä rakenteisiin. Vesieristys asennetaan perustuksen ulkopuolelle ja sen tulee ulottua riittävän syvälle maanpinnan alapuolelle.

Toinen tärkeä vaihe on routaeristeen asennus. Routaeriste estää maan jäätymisen aiheuttamia paineita perustuksille ja auttaa säilyttämään perustusten vakauden. Routaeriste asennetaan vesieristyksen päälle ja sen tulee ulottua riittävän syvälle maanpinnan alapuolelle.

Kolmas vaihe sokkelin salaojituksessa on täyttömaan asennus yhdessä salaojaputken ja sadevesiviemärin kanssa. Täyttömaa tulee olla hyvin seulottua ja tiivistettyä, jotta se tarjoaa tehokkaan vedenpoiston perustusten ympärillä. 

Salaojaputki asennetaan täyttömaahan ja sen tehtävänä on kerätä ja ohjata vesi pois perustuksista. Sadevesiviemäri puolestaan kerää ja johtaa pois katolta ja muilta pinta-aloilta tulevan sadeveden.

Lopuksi, sokkelin vesieristys asennetaan suojaamaan perustuksia ulkopuolelta. Vesieristys voi olla bitumipohjainen kerros tai erityiset vesieristys tuotteet, jotka estävät kosteuden tunkeutumisen sokkeliin ja perustuksiin. Vesieristyksen tulisi ulottua maanpinnan alapuolelta sokkelin yläreunaan saakka.

Sokkelin salaojituksen teko vaatii ammattitaitoa ja on suositeltavaa tehdä ammattilaisen avulla.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Salaojitus -Miten hinta muodostuu?

Salaojituksen hintaan vaikuttaa useita tekijöitä, jotka tulee ottaa huomioon arvioitaessa hankkeen kustannuksia. Salaojitus hinta voi vaihdella merkittävästi eri kohteiden välillä riippuen muun muassa talon muodosta, salaojituksen laajuudesta ja mahdollisista sokkelin kunnostustöistä. 

Talon muoto ja pinta-ala vaikuttavat suoraan salaojituksen hintaan. Yksinkertaisempi talomalli voi olla helpompi ja nopeampi salaojittaa verrattuna monimuotoisiin tai pyöreisiin taloihin. 

Lisäksi suurempi pinta-ala tarkoittaa enemmän kaivutöitä ja salaojaputkien asentamista, mikä voi nostaa hintaa. Rakennuksen pohjapiirustukset ja arkkitehtuuri vaikuttavat työn monimutkaisuuteen, mikä puolestaan vaikuttaa salaojituksen hintaan.

Usein salaojituksen yhteydessä tehdään myös sokkelin kunnostustöitä tai suojauksia, kuten patolevyn asentamista tai sokkelin vesieristystä. Nämä lisätoimenpiteet vaikuttavat salaojituksen hintaan. 

Sokkelin kunnostus voi sisältää esimerkiksi sokkelin maanvastaisen osan korjauksen, betonin pinnoittamisen tai muiden sokkelin vaurioiden korjaamisen. Patolevyt tai muut sokkelin suojaukset, kuten vesieristys, voivat myös lisätä kokonaiskustannuksia.

Salaojituksen laajuus vaikuttaa suoraan sen hintaan. Salaojituksen yhteydessä on usein tarpeen tehdä maanrakennustöitä, kuten kaivutöitä ja maaperän kallistusten muokkaamista. Työmäärä ja tarvittava materiaali vaikuttavat kustannuksiin. 

Lisäksi salaojituksen hintaan voi vaikuttaa myös käytettyjen salaojaputkien määrä ja laatu, salaojakaivojen asentaminen ja tarvittavien liittimien tai putkitarvikkeiden hankinta.

On tärkeää ottaa huomioon, että salaojituksen hinta vaihtelee tapauskohtaisesti.

Salaojitus hinta 

Salaojan tekeminen on merkittävä investointi, joka vaikuttaa rakennuksen kosteudenhallintaan ja kestävyyteen. Salaojan teon hintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten talon ominaisuudet, salaojituksen laajuus ja tarvittavat lisätyöt. 

Keskimääräinen hinta keskikokoisen suorakaiteen muotoisen talon salaojitukselle voi olla esimerkiksi noin 12.500 €. Tämä hinta sisältää salaojien kaivamisen, salaojaputkien asentamisen ja tarvittavat maanrakennustyöt. Sokkelin suojaukset tai muut lisätyöt eivät sisälly tähän hintaan ja voivat nostaa kokonaiskustannuksia tarvittaessa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Salaojitus aiheeseen liittyviä vinkkejä ja artikkeleita:

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.