Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun asennus vaatii käytettävän virallista ja laillista asentajaa. Tämä antaa ja takaa laitteen tehokkaan toiminnan ja takuun työstä.

Ilmalämpöpumpun ostotilanteessa on varmistettava ilmalämpöpumpun asennus ja soveltuvuus eri tiloihin. Yleisesti ottaen ilmalämpöpumppu soveltuu niin uuteen kuin vanhaan asuntoon, kiinteistöön tai vapaa-ajan asuntoon, kunhan ulkoyksikölle on oikeanlainen ja luvallinen paikka.

Kerros- tai rivitaloissa on lupa kysyttävä asunnon ulkopuolisiin asennuksiin taloyhtiöltä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Minne ilmalämpöpumppu sijoitetaan?

Ilmalämpöpumpun sijoittamisessa ja sen mukaan asennuksessa on merkittävänä sen käyttötarkoitus ja tilojen mahdollistama sijoittelu. Ilmalämpöpumpun asennettavat osat ovat sisä- ja ulkoyksikkö ja sen mahdollinen suojakotelo.

Sisäyksikön sijoittamisessa on merkittävänä käytetäänkö laitetta viilennys- , lämmitys vai molempiin tarkoituksiin. Viilennykseen käytettäessä laitteen ei olisi hyvä puhaltaa kohti tai suoraan niskaan. 

Ja laitteen halutaan yleensä olevan mahdollisimman piilossa ja ei heti silmien ulottuvissa. Hyviä asennuspaikkoja ilmalämpöpumpun sisäyksikölle ovat: portaikon läheisyys ja ovien yläpuolet, koska niiden läheisyydessä ei vietetä pitkiä aikoja. Kuitenkin optimaalisin paikka on mahdollisimman keskellä viilennettävää tilaa.

Lämmitykseen käytettäessä on pyrittävä löytämään laitteelle paikka, joka on mahdollisimman keskiosassa lämmitettävää tilaa.

Huomioon otettavana asiana on tilat, joissa ylä- ja alakerta niin silloin suositeltavaa hankkia 2 eri laitetta. Yhden laitteen teho ja ominaisuudet eivät riitä kahden kerroksen lämmitykseen.

Laitteen tehokkuus ja huoneiston ilmankierto vaikuttaa paikan valintaan.

Avonaisessa tilassa lämmitysteho on parempi ja sen kautta ilmalämpöpumpun puhaltama viileä ilma pääsee myöskin paremmin kiertämään mahdollisimman laajalla alueella.

Ulkoyksikkö voidaan asentaa joko seinä- tai maatelineellä. Laitteen asennuskorkeuden olisi oltava minimissään 50 cm, koska ulkoyksikön ei suositeltavaa peittyä lumesta.

Lisäksi laitteen ympärille on oltava riittävästi tilaa, että sen toiminta on maksimaalista eli hyvä etäisyys seinästä minimissään 10 cm ja sen etupuolella riittävästi tilaa vapaaseen toimivuuteen.

Suojakotelo voidaan hankkia ja asentaa ulkoyksikön suojaksi ulkonäöllisistä syistä. Saatavilla on useita erilaisia malleja ja ne voidaan maalata halutun värisiksi.

Ilmalämpöpumpun asennus

Turvallisuusmääräysten mukaisesti ilmalämpöpumpun asennus on teetettävä vain siihen oikeutettu asennusliike. Mahdolliset sähkötyöt on myös teetettävä oikeutetulla sähköurakoitsijalla.

Asennusvaiheessa ostajan on suositeltavaa olla mukana varmistaakseen oikeat asennuspaikat ja samalla saamaan riittävä käytönopastus.

Asennukseen menee riippuen läpivienneistä, yksiköiden etäisyyksistä ja määristä riippuen 4-6 tuntia.

Ilmalämpöpumpun asennus hinta

Ilmalämpöpumpun asennus vaikuttaa sisäyksiköiden määrä ja niiden sijainti. Riippuen paikkakunnasta ja asentajien saatavuudesta pelkän ilmalämpöpumpun asennus hinta vaihtelee 400-800 euron välissä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ilmalämpöpumpun asennus Seinäjoki

Ilmalämpöpumppu

Lämpöpumppu

Ilmalämpöpumpun huolto

LVI-liike

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.