Näin ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö koteloidaan kauniisti

Ilmalämpöpumpun suojakotelo parantaa suojausta ja ulkonäköä. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön suojakotelointiin on saatavilla kauniita vaihtoehtoja. Näillä voidaan maisemoida ulkoyksikkö talon tai parvekkeen ulkoasuun. Suojakotelo voidaan asentaa seinään tai maajalustaan. Suojakotelolla ilmalämpöpumppu voidaan näyttävästi suojata piiloon. Tämä toimii myös visuaalisena elementtiä, joka yhdistyy taloon tai rakennukseen. Suojakoteloita on hyvinkin erilaisia ja erilaisista materiaaleista tehtyjä. Kotelointi saadaan tehtyä hyvinkin […]

Ilmalämpöpumpun suojakotelo parantaa suojausta ja ulkonäköä.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön suojakotelointiin on saatavilla kauniita vaihtoehtoja. Näillä voidaan maisemoida ulkoyksikkö talon tai parvekkeen ulkoasuun.

Suojakotelo voidaan asentaa seinään tai maajalustaan. Suojakotelolla ilmalämpöpumppu voidaan näyttävästi suojata piiloon. Tämä toimii myös visuaalisena elementtiä, joka yhdistyy taloon tai rakennukseen.

Suojakoteloita on hyvinkin erilaisia ja erilaisista materiaaleista tehtyjä. Kotelointi saadaan tehtyä hyvinkin kauniiksi ja ympäristöön sopivaksi. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Tässä artikkelissa

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön suojakotelo

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikölle on saatavilla ja valittavissa erilaisia suojakoteloita. Materiaaleina on niin puuta kuin metalli vaihtoehtoja. On mahdollisuus ottaa pelkkä katos tai sitten kokonaan peittävä suojakotelo.

Suojakotelo tai katos suojaa kaikilta sääolosuhteilta ja myöskin mahdollistaa ulkoyksikön “piilottamisen” katseilta. Erilaisilla suojakotelo vaihtoehdoilla on mahdollisuus maisemoida se tyylikkääksi osaksi talon ulkoasua. 

Suojaus ei ole pakollista, mutta tämän avulla ulkonäkö tekijöiden lisäksi pidennetään ulkoyksikön toimivuutta ja käyttöikää. Tämä pitää niin roskat kuin lumet poissa koneistosta ja näin ilma pääsee kiertämään vapaasti.

Sopivia ja erilaisia vaihtoehtoja on saatavilla riippuen kohteesta eli on kyseessä parveke tai talon seinä. 

Ilmalämpöpumpun suojaus ja sen asennus on suositeltavaa tilata alan ammattilaiselta, joka ottaa huomioon laitteen käytettävyyteen liittyvät asiat. Näin varmistutaan laitteen tehokkuus ja kestävyys niin ettei liian tiivis suojaus riko koko laitetta.

Ulkoyksikön kotelointi ja asennus

Ulkoyksikön ja ilmalämpöpumpun energiatehokkuuden kannalta on tärkeää ilman vapaa kiertäminen. Tämä vaikuttaa kotelointiin ja asennukseen.

Erilaisten suojakoteloiden valinnassa ja asennuksessa on otettava huomioon itse ulkoyksikön mahdollisuus toimia esteettömästi, koska tämä vaikuttaa laitteen suorituskykyyn. Kotelointi voi heikentää laitteen toimivuutta ja vähentää sen energiatehokkuutta.

Kotelointi esimerkiksi ritilöillä vaikuttaa aina ilmavirtauksiin ja voi heikentää lämpöpumpun hyötysuhdetta. On tärkeää tehdä suojakotelointi mahdollisimman avoimeksi ja varmistaa asennusliikkeeltä sopivuus.

Mikä mihinkin kohteeseen

Suojakotelointi on tehtävissä ihan kaikkiin kohteisiin riippumatta onko kyseessä oma- rivi -tai kerrostalo, liikekiinteistö tai teollisuushalli. Erilaisissa kiinteistö -tai taloyhtiöissä on varmistettava asia ja lupa mahdollisesti talo -tai kiinteistöyhtiöltä.

Kuka asentaa

Ilmalämpöpumpun suojaus ja sen asennus on suositeltavaa tilata alan ammattilaiselta, joka ottaa huomioon laitteen käytettävyyteen liittyvät asiat. Näin varmistutaan laitteen tehokkuus ja kestävyys niin ettei liian tiivis suojaus riko koko laitetta.

Ilmalämpöpumpun suojakotelon ja asennuksen hinta

Ilmalämpöpumpun suojakoteloita on hyvinkin erilaisia ja eri materiaalista tehtyjä. Hinnat lähtevät pelkän katoksen osalta n. 50 eurosta eteenpäin ja kunnon suojakotelot 200-500 euroa. Itse tehtynä katoksen hinnaksi voi jäädä 20-50 euroa ja koko suojakotelon teko 70-200 euroa riippuen maalataanko jne.

Tilaustyönä teetettäessä tuntihinta lähtee 30 eurosta alkaen. Työ ei vaadi merkittävästi aikaa ja on yleensä helppo toteuttaa.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun huolto

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.