Ilmanvaihtoremontti

Ilmanvaihtoremontti tai saneeraus voi olla järkevä tapa tehostaa ilmanvaihtoa, lisätä asumismukavuutta ja parantaa sisäilman laatua kiinteistössä. Tällainen remontti käsittää usein useita eri toimenpiteitä, joilla pyritään optimoimaan ilmanvaihtojärjestelmä ja sen toimivuus.

Ilmanvaihtoremontti -Parannetaan ilmanvaihtoa ja lisätään asumismukavuutta

Ilmanvaihtoremontti tai saneeraus voi olla järkevä tapa tehostaa ilmanvaihtoa, lisätä asumismukavuutta ja parantaa sisäilman laatua kiinteistössä. Tällainen remontti käsittää usein useita eri toimenpiteitä, joilla pyritään optimoimaan ilmanvaihtojärjestelmä ja sen toimivuus.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kokonaisvaltaisen IV-remontin tai ilmanvaihdon saneerauksen tarve voi nousta esiin eri syistä. Esimerkiksi vanha ilmanvaihtojärjestelmä saattaa olla alimitoitettu, tehottoma tai teknisesti vanhentunut. Tällöin remontti voi olla tarpeen, jotta ilmanvaihto saadaan vastaamaan nykyaikaisia standardeja ja tarpeita.

Ilmanvaihtoremontti voi sisältää erilaisia toimenpiteitä riippuen kohteesta ja siellä olevista tilanteista.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus ja nuohous: Kanavien kautta kulkeva ilma voi kertyä likaa ja epäpuhtauksia, mikä heikentää ilmanvaihdon tehokkuutta. Kanavien puhdistus ja nuohous poistavat nämä epäpuhtaudet ja parantavat ilmavirtausta.

Ilmanvaihtokoneen vaihto: Vanha ja tehottomaksi käynyt ilmanvaihtokone voidaan vaihtaa uuteen, energiatehokkaampaan malliin. Uusi ilmanvaihtokone voi tarjota paremman ilmanvaihdon suorituskyvyn, lämmöntalteenoton ja äänenvaimennuksen.

Suodattimien vaihto ja huolto: Suodattimet ovat tärkeä osa ilmanvaihtokonetta, ja niiden säännöllinen vaihto ja huolto ovat välttämättömiä. Uusien suodattimien käyttö parantaa ilmanlaatua ja suojaa ilmanvaihtojärjestelmää likaantumiselta.

Ilmanvaihtokanavien tiiveysmittaus ja tiivistys: Ilmanvaihtokanavien tiiveys vaikuttaa järjestelmän toimivuuteen ja energiatehokkuuteen. Tarvittaessa kanavien tiiviys voidaan mitata ja mahdolliset vuotokohdat tiivistää.

Ilmavirtojen mittaus ja säätö: Ilmanvaihdon tehokkuutta voidaan parantaa mittaamalla ja säätämällä ilmavirtoja. Tämä takaa tasapainoisen ilmanvaihdon eri tiloissa ja varmistaa, että ilmanvaihto vastaa tarpeita.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ilmanvaihdon parantaminen 

Vanhan talon ilmanvaihdon parantaminen voi olla tärkeää sisäilman laadun ja asumismukavuuden kannalta. 

Kiinnitä huomiota tunkkaiseen sisäilmaan, vedon tunteeseen tai muihin epämiellyttäviin oireisiin. Tämä auttaa tunnistamaan mahdolliset ilmanvaihtojärjestelmän ongelmat.

Selvitä, millainen ilmanvaihtojärjestelmä talossasi on. Vanhoissa taloissa voi olla alkuperäinen painovoimainen ilmanvaihto, joka saattaa olla alimitoitettu tai tarpeisiin nähden tehottomia.

Korvausilmaventtiilien puuttuminen voi olla yleinen ongelma vanhoissa taloissa. Näiden venttiilien asentaminen parantaa ilmanvaihtoa tuomalla raitista ilmaa ulkoa ja tasapainottamalla ilmavirtaa.

Vanhojen talojen ilmanvaihtokanavat voivat kertyä likaa ja pölyä vuosien varrella. Puhdistus ja nuohous poistavat nämä epäpuhtaudet ja parantavat ilmavirtausta.

Mikäli ilmanvaihtojärjestelmä on erittäin vanha tai huonokuntoinen, harkitse sen päivittämistä uudempaan ja tehokkaampaan järjestelmään. Tämä voi sisältää uuden ilmanvaihtokoneen, kanavien ja venttiilien uusimisen.

Vanhan talon ilmanvaihdon parantaminen voi olla monimutkaista, ja ammattilaisen apu voi olla tarpeen. Ilmanvaihtosuunnittelija tai ilmastointiurakoitsija voi arvioida nykyisen järjestelmän kunnon ja tarjota suosituksia parannuksista.

Ilmanvaihdon parantaminen vanhassa talossa voi parantaa sisäilman laatua, vähentää epämiellyttäviä oireita ja lisätä asumismukavuutta. Muista kuitenkin, että jokainen talo on yksilöllinen, ja paras ratkaisu riippuu kiinteistön ominaisuuksista ja tarpeista.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Painovoimaisen ilmanvaihdon tehostaminen

Painovoimainen ilmanvaihto on perinteinen ilmanvaihto menetelmä, joka hyödyntää luonnollista ilmavirtausta rakennuksessa. Vaikka se on yhä käytössä monissa vanhoissa taloissa, sen tehokkuutta voidaan tehostaa jälkikäteen parantamalla tuloilmanvaihtoa, poistoilmanvaihtoa ja siirtoilmanvaihtoa.

Tuloilmanvaihto on tärkeä osa painovoimaista ilmanvaihtoa. Tuloilmanvaihto toteutetaan yleensä korvausilmaventtiilien avulla, jotka tuovat raitista ilmaa talon ulkopuolelta sisätiloihin. Näiden venttiilien avulla varmistetaan riittävä ilman saanti taloon, mikä auttaa tasapainottamaan ilmavirtaa ja parantamaan ilmanvaihtoa.

Poistoilmanvaihdon tehtävä on kuljettaa vanha, likainen ja käytetty ilma ulos rakennuksesta. Painovoimaisessa ilmanvaihdossa poistoilmanvaihto tapahtuu luonnollisesti ilmavirtojen avulla. Kuitenkin poistoilmanvaihdon tehostaminen voidaan saavuttaa esimerkiksi puhaltimen asentamisella, mikä auttaa poistamaan ilmanvaihtojärjestelmästä ilman tehokkaammin.

Painovoimaisen ilmanvaihdon tehostaminen jälkikäteen voidaan toteuttaa erilaisten toimenpiteiden avulla. Tämä voi sisältää korvausilmaventtiilien lisäämisen tai uusimisen, puhaltimen asentamisen poistoilmanvaihtoon ja -venttiilien asentamisen sekä ilmanvaihtojärjestelmän tasapainottamisen ja säädön. Ammattilaisen apu voi olla hyödyllistä, jotta ilmanvaihdon tehostaminen toteutetaan oikein ja optimaalisesti.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Miten ilmanvaihtoremontti hinta muodostuu?

Ilmanvaihtoremontti hinta muodostuu useista tekijöistä.

Remontin hintaan vaikuttaa ensinnäkin rakennuksen tyyppi, kuten omakotitalo, paritalo tai kerrostalo. Erityisesti kerrostaloissa ilmanvaihtoremontit voivat olla laajempia ja monimutkaisempia, mikä voi nostaa kustannuksia.

Ilmanvaihtojärjestelmän nykyinen tyyppi vaikuttaa myös remontin hintaan. Esimerkiksi painovoimainen ilmanvaihto voi vaatia enemmän muutostöitä ja uusia ratkaisuja kuin jo valmiiksi koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä.

Ilmanvaihtoremontti ja sen toteutustapa vaikuttaa merkittävästi kustannuksiin. Tämä voi sisältää esimerkiksi korvausilmaventtiilien asentamisen tai kokonaan uuden koneellisen ilmanvaihtojärjestelmän asentamisen. Uuden järjestelmän asentaminen on yleensä kalliimpaa kuin olemassa olevan järjestelmän päivittäminen.

Remontin hintaan vaikuttaa myös työn laajuus ja tarvittavat muutostyöt. Jos esimerkiksi tarvitaan ilmanvaihtokanavien uusimista tai suurempia muutoksia rakenteisiin, kustannukset voivat nousta.

Ilmanvaihtoremontti hintaan vaikuttavat myös käytettävät materiaalit ja laitteet. Laadukkaammat ja energiatehokkaimmat järjestelmät ja komponentit voivat nostaa hintaa, mutta samalla ne voivat tuoda säästöjä energiakustannuksissa pitkällä aikavälillä.

On tärkeää ottaa huomioon, että ilmanvaihtoremontin hinta vaihtelee tapauskohtaisesti ja riippuu monista tekijöistä. Parhaan arvion remontin kustannuksista voi antaa ilmanvaihtoalan ammattilainen, joka tekee kattavan arvioinnin ja tarjouksen remontin toteutuksesta.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ilmanvaihtoremontti hinta

Ilmanvaihtojärjestelmän remontti hinta vaihtelee huomattavasti eri tekijöistä riippuen. 

Pientalojen ilmanvaihtoremontit, kuten omakotitalot ja paritalot, voivat yleisesti ottaen maksaa noin 3 000,00 € – 12 000,00 €. Tämä hintahaarukka riippuu remontin laajuudesta, nykyisestä ilmanvaihtojärjestelmästä ja valittavasta toteutustavasta. 

Esimerkiksi yksikerroksisen 130 m2 omakotitalon painovoimaisen ilmanvaihdon muuttaminen koneelliseksi voi maksaa noin 10 490,00 €.Kerrostaloissa ilmanvaihtoremontin hinta voi olla huomattavasti korkeampi. Hinnat voivat vaihdella laajasti kerrostalon koosta, nykyisen järjestelmän tilasta ja remontin laajuudesta riippuen. 

Kerrostalokohteissa ilmanvaihtoremontin kustannukset voivat vaihdella esimerkiksi 20 000,00 € – 150 000,00 € välillä. Suuremmat kerrostalot, joissa on useita asuntoja ja monimutkaiset ilmanvaihtojärjestelmät, voivat vaatia laajempia muutostöitä ja siten nostaa kustannuksia.

On tärkeää huomata, että nämä hinnat ovat vain suuntaa antavia arvioita, eivätkä ne sisällä mahdollisia lisäkustannuksia tai muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa remontin hintaan. Jokainen ilmanvaihtoremontti on ainutlaatuinen, ja parhaan kustannusarvion saa ottamalla yhteyttä ilmanvaihtoalan ammattilaiseen, joka voi arvioida remontin tarpeet ja antaa tarkemman hinta-arvion.

Remontin hinnan lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota myös laadukkaaseen suunnitteluun, asennukseen ja käytettäviin materiaaleihin. Hyvin toteutettu ilmanvaihtoremontti voi parantaa sisäilman laatua, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta, mikä tekee siitä pitkällä aikavälillä kannattavan investoinnin.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).
Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.