Parvekeremontti

Parvekeremontti tai parvekesaneeraus on hyvä tapa tehdä parvekkeesta viihtyisämpi ja siistimpi näköinen tila. Riippumatta parvekkeen koosta tai tyylistä, remontointi voi tuoda useita etuja ja parantaa sen ulkonäköä

Parvekeremontti

Parvekeremontti tai parvekesaneeraus on hyvä tapa tehdä parvekkeesta viihtyisämpi ja siistimpi näköinen tila. Riippumatta parvekkeen koosta tai tyylistä, remontointi voi tuoda useita etuja ja parantaa sen ulkonäköä.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parvekeremontti tai parvekesaneeraus voi pitää sisällään monia asioita ja voivat pieniä tai isoja projekteja. 

Parvekkeen pinnan uusiminen on yksi yleisimmistä parvekeremontin osa-alueista. Parvekkeen lattian ja seinien päivittäminen voi muuttaa tilan ulkonäköä merkittävästi. 

Tämä voi sisältää esimerkiksi vanhan lattian purkamisen ja uuden lattiamateriaalin, kuten laattojen, lautojen tai keinonurmen, asentamisen. Lisäksi seinien maalaaminen tai päällystäminen uudella materiaalilla voi luoda raikkaan ja tyylikkään ilmeen.

Kaiteet ovat toinen tärkeä osa parvekeremonttia. Vanhojen tai kuluneiden kaiteiden uusiminen voi parantaa sekä parvekkeen turvallisuutta että ulkonäköä. 

Tämä voi sisältää esimerkiksi vanhojen metallikaiteiden korvaamisen lasikaiteilla, puukaiteiden kunnostamisen tai uusien modernien aitaelementtien asentamisen. Uudet kaiteet voivat luoda tyylikkään ja avoimen ilmeen parvekkeelle.

Parvekkeen kalusteiden päivittäminen on yksi tapa tehdä siitä viihtyisämpi ja houkuttelevampi oleskelutila. 

Uusien ulkokalusteiden, kuten pöytien, tuolien, sohvan tai aurinkotuolien, hankkiminen voi tuoda mukavuutta ja tyylikkyyttä parvekkeelle. 

Kalusteiden valintaan kannattaa kiinnittää huomiota tilan koon ja tyylin mukaisesti, jotta ne sopivat harmonisesti parvekkeen yleisilmeeseen.

Kasvien ja vihreyden lisääminen parvekkeelle voi tehdä siitä viihtyisän ja elävämmän. Kasvien asettaminen ruukkuihin tai roikkuvien amppelien avulla voi tuoda raikasta ilmettä ja luoda luontevan yhteyden ulkotilaan. 

Parvekkeelle voi valita erilaisia kasveja ja kukkia, jotka sopivat valaistus olosuhteisiin ja ilmasto-olosuhteisiin.

Valaistuksen parantaminen parvekkeella voi luoda tunnelmallisen ja viihtyisän ilmapiirin. Valaisimien asentaminen parvekkeelle, kuten kattolamput, seinävalot tai tunnelmalliset valosarjat, voi luoda miellyttävää valaistusta ja lisätä parvekkeen käyttömukavuutta myös iltaisin.

Näiden muutosten avulla parvekeremontti voi muuttaa parvekkeen kokonaan ja tehdä siitä viihtyisän ja siistimmän näköisen tilan. 

On tärkeää suunnitella remontti huolellisesti, ottaa huomioon budjetti ja tarpeet, sekä hakea tarvittaessa ammattilaisen apua, jotta parvekeremontti saavuttaa halutut tulokset.

Parvekeremontti -Huomioitavat asiat taloyhtiössä

Kerrostalojen parvekkeiden käyttöikä voi vaihdella 20–50 vuoden välillä, riippuen parvekkeen tyypistä ja rakentamis tavasta. 

Sisään tehdyillä parvekkeilla on yleensä pidempi käyttöikä, koska ne ovat paremmin suojattuja sääolosuhteilta. 

Ulkonevat parvekkeet voivat altistua enemmän sää ilmiöille ja siten vaativat säännöllistä huoltoa ja mahdollisesti remontointia.

Parvekeremontti taloyhtiössä voi sisältää useita toimenpiteitä parvekkeen kunnostamiseksi ja käyttöiän pidentämiseksi. 

Sääsuojan käyttö taloyhtiön parvekkeilla voi auttaa pidentämään parvekkeen käyttöikää. Sääsuoja voi olla erilaisia rakenteellisia ratkaisuja, kuten lasitus, verkkoaidat tai katokset.

Sääsuoja suojaa parveketta sateelta, tuulelta ja lumelta, mikä vähentää kosteusvaurioita ja kulumista. Sääsuojan valinta riippuu taloyhtiön tarpeista, budjetista ja rakennusmääräyksistä.

Parvekelasitusta kannattaa harkita parvekeremontin yhteydessä. Lasituksella parveke saadaan lisäsuojaa sääolosuhteilta ja parannetaan sen käytettävyyttä ympäri vuoden.

Lasitettu parveke tarjoaa suojaa tuulelta, sateelta ja lialta, samalla säilyttäen luonnonvalon määrän parvekkeella. Parvekelasitusta varten voi olla tarpeen tehdä rakenteellisia muutoksia ja noudattaa mahdollisia lupamenettelyjä.

Parvekeremontin yhteydessä kannattaa harkita myös parvekekaivon asentamista. Parvekekaivo auttaa hallitsemaan veden ja sadeveden poistoa parvekkeen lattialta. 

Se ohjaa vedet ja nesteet viemäriin, estäen niitä roiskumista muihin rakenteisiin. Parvekekaivo auttaa välttämään kosteusvaurioita ja pitää parvekkeen lattian kuivana ja turvallisena.

Parvekeremontti taloyhtiössä on yhteistyöprojekti, jossa taloyhtiön hallitus ja asukkaat tekevät päätöksiä parvekkeiden kunnostamisesta. 

Ennen remontin aloittamista on suositeltavaa konsultoida asiantuntijaa, kuten rakennusinsinööriä tai remonttialan ammattilaista, jotta saadaan selville parvekkeiden kunto, tarvittavat toimenpiteet ja arvio remontoinnin kustannuksista.

Huolellisesti suunniteltu ja toteutettu parvekeremontti taloyhtiössä voi parantaa asumismukavuutta, lisää kiinteistön arvoa ja pidentää parvekkeiden käyttöikää.

Parvekeremontti- Miten hinta muodostuu?

Parvekeremontti hinta voi vaihdella suuresti riippuen useista tekijöistä. 

Parvekeremontti hinta riippuu siitä, tehdäänkö säilyttävä remontti vai uusitaanko parvekkeen rakenteita. Säilyttävässä remontissa parvekkeen pinnat, kuten lattia ja seinät, saattavat vaatia puhdistusta, korjausta tai päällystystä. 

Rakenteiden uusiminen puolestaan sisältää parvekkeen rakenteiden purkamisen ja uudelleen asennuksen. Rakenteiden uusiminen on yleensä kalliimpi vaihtoehto, mutta se voi olla tarpeen, jos parvekkeen kunto on heikko tai rakenteissa havaitaan vakavia vaurioita.

Parvekeremontti hintaan vaikuttaa myös parveke töiden laajuus. Tämä sisältää esimerkiksi parvekkeen lattian, seinien ja kattojen korjauksen tai uusimisen. 

Muita tekijöitä ovat mahdolliset vesieristystyöt, ikkunoiden ja ovien vaihto sekä mahdollisten lisävarusteiden, kuten parvekelasituksen tai kaiteiden, asentaminen. Mitä laajempi ja monimutkaisempi remontti on, sitä enemmän se vaikuttaa hintaan.

Parvekeremontti hintaan vaikuttaa myös parvekkeiden lukumäärä taloyhtiössä. Useiden parvekkeiden remontointi voi olla kustannustehokkaampaa verrattuna yksittäisen parvekkeen remontointiin. 

Tämä johtuu siitä, että materiaalien hankinta ja työn suorittaminen voidaan tehdä tehokkaammin suuremmassa mittakaavassa.

On tärkeää huomata, että nämä tekijät ovat yleisiä vaikuttavia seikkoja parvekeremontin hintaan, mutta tarkka hinta-arvio voidaan antaa vasta tilanteen arvioinnin jälkeen. Parvekeremontin kustannukset vaihtelevat alueittain ja riippuvat myös valitusta urakoitsijasta tai remontti firmasta.

Suositeltavaa on hankkia useampi tarjous eri urakoitsijoilta ja vertailla niitä tarkasti. On myös tärkeää keskustella taloyhtiön hallituksen ja ammattilaisten kanssa ennen remontin aloittamista, jotta saadaan selville tarvittavat toimenpiteet, budjetti ja aikataulu.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Parvekeremontti hinta

Parvekeremontti hinta pientaloissa voi vaihdella huomattavasti riippuen remontin laajuudesta, tyypistä ja parvekkeen koosta. 

Yksittäisen parvekkeen sisustus mielessä tehtävä pintaremontti voi maksaa noin 350–550 euroa. Tämä hinta sisältää esimerkiksi parvekkeen lattian uudelleen pinnoituksen, seinien maalauksen tai muut pinnan kunnostustoimenpiteet.

Suurempien remonttikohteiden, kuten taloyhtiöiden parvekkeiden, hinta kasvaa työmäärän ja remontin laajuuden mukaan. Parvekeremontti hinnat pientaloissa voivat vaihdella noin 350 eurosta jopa 4.500 euroon tai enemmän. 

Hintavaihtelua aiheuttavat esimerkiksi parvekkeen rakenteiden uusiminen, lattian, seinien ja katon korjaus tai uusiminen, parvekelasituksen asennus ja mahdolliset muutostyöt.

On tärkeää huomata, että nämä ovat vain keskimääräisiä hinta-arvioita, ja todellinen hinta riippuu monista tekijöistä, kuten työn laajuudesta, materiaaleista, ammattilaisten palkkioista ja alueellisista hintaeroista.

Parvekeremontti kustannukset pientaloissa ovat yleensä edullisempia verrattuna isompiin kiinteistöihin, kuten taloyhtiöihin. Tämä johtuu siitä, että pientaloissa on yleensä vähemmän parvekkeita ja remontointi työmäärä on pienempi.

Ennen parvekeremontin aloittamista on suositeltavaa hankkia useita tarjouksia eri urakoitsijoilta ja keskustella ammattilaisten kanssa tarkemmasta hinta-arviosta.

Parvekeremontin suunnittelussa on tärkeää huomioida remontin laajuus, talon tarpeet ja budjetti, jotta remontti voidaan toteuttaa ammattitaitoisesti ja talon omistajan tyytyväisyyttä silmällä pitäen.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Huoneistoremontti

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.