Ilmalämpöpumppu viilennykseen

Ilmalämpöpumppu viilennykseen – Ilmalämpöpumpulla saat energiatehokkaan ja nopean viilennyksen asuntoosi, kovillakin helteillä.

Ilmalämpöpumppu pitää sisäilman halutussa lämpötilassa, jotta sisällä on mukavaa olla

Ilmalämpöpumppu muuttaa liian kuuman sisäilman viileäksi hitaasti laitteen läpi kiertävän ilman ja kompressoritekniikan avulla. Ilmalämpöpumput poistavat myös sisäilmasta samalla kosteutta, joka lisää huomattavasti asumismukavuutta. Pelkkä kosteuden poistuminen auttaa jo merkittävästi lisäämään mukavuutta ja viilentämään sisäilmaa. Usein kosteus sisäilmassa on jopa hieman epämiellyttävämpää kuin liian korkea lämpötila. 

Paras ilmalämpöpumppu vain viilennykseen on jäähdytykseen tarkoitettu ilmalämpöpumppu. Ilmalämpöpumppu pelkällä viilennyksellä on yleensä edullisempi kuin myös lämmitykseen tarkoitettu lämpöpumppu. Laite on suunniteltu siten, että sen tuottama ilma jakautuu tasaisesti sisätiloissa eikä ilmavirta aiheuta ikävää vedon tunnetta. 

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ilmalämpöpumppu viilennykseen

Viilennys ilmalämpöpumpulla on tehokasta, jonka ansiosta sisäilmaa saa viilennettyä nopeasti. Tehokkainta on pitää ilmalämpöpumppua viilennyskaudella päällä lähes koko ajan, jotta ilma pysyy halutussa lämpötilassa. Mitä kauempana huoneen lämpötila on toivotusta lämpötilasta, joka ilmalämpöpumppuun asetetaan, sitä enemmän pumppu joutuu käyttämään energiaa halutun lämpötilan saavuttamiseen.

Toisaalta kuitenkin mikäli olet lähdössä kotoa pois useammaksi päiväksi tai pidemmäksi aikaa, kannattaa ilmalämpöpumppu laittaa ehdottomasti siksi aikaa pois käytöstä. Ilmalämpöpumppu tuo nopeasti viileyttä uudelleen silloin kun sitä tarvitaan, joten jos asuintila on tyhjillään, ei energiaa kannata tuhlata tyhjän asunnon viilennykseen. 

Ilmalämpöpumppu viilennys hinta

Yleinen kysymys on: paljonko maksaa ilmalämpöpumpulla viilennys? Ilmalämpöpumpun käyttö viilennykseen ei ole läheskään niin kallista kuin saattaisi kuvitella. Ilmalämpöpumppu on kannattava sijoitus, sillä sen käyttäminen on energiatehokasta ja edullista. Vuorokauden aikana sähköä viilentämiseen kuluu yleensä noin euron verran tai vähemmän. 

Kovilla helteillä sisäilma alkaa usein tuntua tukahduttavan kuumalta. Ilmalämpöpumpulla viilennettäessä riittää usein, että pyyntilämpötilan asettaa vain muutamaa astetta ulkoilmaa viileämmäksi. Ilmalämpöpumppu poistaa sisäilmasta samalla kosteutta, joka tekee sisäilmasta miellyttävämpää. Kosteuden poistuminen sisäilmasta vaikuttaa jopa enemmän asumismukavuuteen kuin lämpötilan lasku. 

Kun asuntoa viilennetään ilmalämpöpumpulla, on olennaista muistaa laittaa laite jäähdytystoiminnalle automaatti-ohjelman sijaan. Kun sisäilmaa viilennetään ilmalämpöpumpulla ei kannata missään nimessä pitää ikkunoita auki tai läpivetoa asunnossa. Muuten tuotettu viileä ilma haihtuu ja lämpenee, jolloin uutta viileää ilmaa on tehtävä lisää, mikä taas hidastaa viilennystä ja nostaa kustannuksia.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

Paras ilmalämpöpumppu viilennykseen

Ilmalämpöpumppu on tärkeää mitoittaa oikein ja asentaa hyödylliseen paikkaan, jossa viileä ilma ei mene hukkaan. Ilmalämpöpumppu tulisi asentaa tilaan, jossa tuotettu ilma pääsee kiertämään mahdollisiman vapaasti ympäri sisätilaa, laskien lämpötilaa haluttuun asteeseen.

Markkinoilla on moniin eri käyttötarkoituksiin tarkoitettuja ilmalämpöpumppuja. Hyvä ilmalämpöpumppu viilennykseen on riittävän tehokas viilennettävään pinta-alaan nähden. Tarvittaessa sisäyksiköitä voidaan asentaa useampi, joka moninkertaistaa viilennystehon. Ne voidaan asettaa vierekkäin puhaltamaan eri suuntiin tai esimerkiksi siten, että toinen on asennettuna suureen yleistilaan ja toinen yläkertaan tai vaikka makuuhuoneeseen. 

Kun tavoitteena on sisäilman viilennys, silloin kannattaa hankkia vain pääosin viilennykseen tarkoitettu laite. Tällöin saat tehokkaimman laitteen hyvällä hinta-laatusuhteella viilennys tarkoitukseen. Vain viilennykseen tarkoitetut ilmalämpöpumput toimivat yksinkertaisemmin, koska ominaisuuksia on yleensä vähemmän kuin myös lämmittävässä ilmalämpöpumpussa. Tämä näkyy positiivisesti myös laitteen hinnassa. 

Kerrostalohuoneiston viilennys

Kerrostalohuoneiston viilennys onnistuu tehokkaasti ilmalämpöpumpulla. Ilmalämpöpumppu kerrostalossa lisää huomattavasti asumismukavuutta etenkin kesäisin. Tukahduttavan kuuman asunnon saa vaivattomasti muutettua viileäksi ja miellyttäväksi ilmalämpöpupulla. Ilmalämpöpummpujen kosteutta poistavan omisnaisuuden ansiosta asumismukavuus korostuu lisää. Kosteus sisäilmassa on usein jopa epämiellyttävämpää kuin itse kohonnut lämpötila. 

 Useimmiten kerrostaloihin riittää pelkästään viilentävä ilmalämpöpumppu, joka näkyy myös laitteen hinnassa positiivisesti. Keskimäärin ilmalämpöpumput maksavat kerrostaloon asennettuna noin 1700-2500€, riippuen asunnon koosta ja laitteen tehosta. 

Ilmalämpöpumpun asennukseen kerrostalossa tarvitaan aina taloyhtiön hyväksyntä sekä lupa isännöitsijältä. Muistathan siis selvittää asennusluvan ajoissa ennen pumpun hankkimista. Yleensä isännöintitoimistolla on lomake jonka täyttämällä voit hakea muutosluvan ilmalämpöpumpun hankintaan.

Maalämpöpumppu ja ilmavesilämpöpumppu viilennys

Ilmavesilämpöpumpulla ja maalämpöpumpulla huoneilmaa voidaan viilentää samaan tapaan kuin perinteisellä ilmalämpöpumpulla. Huomioi, että kaikissa maalämpö- tai ilmavesilämpöpumpuissa ei kuitenkaan ole tätä viilennysominaisuutta

Ilmavesilämpöpumpulla huoneilmaa saa jäähdytettyä lattiassa tai puhallinyksikössä kiertävän viileän veden avulla, jota voidaan kierrättää niin lattialämmityksen putkistossa kuin seinään tai kattoon asennettavassa jäähdytysyksikössä. Näiden avulla huoneilman lämpötilaa saadaan laskettua.

Kun tarve kohdistuu ainoastaan talon viilennykseen, perinteinen ilmalämpöpumppu on yleensä hiljaisempi ja tehokkaampi vaihtoehto kuin ilmavesilämpöpumppuun tai maalämpöpumppuun asennettu viilennyskonvektori. Ilma-vesi- ja määlämpöpumppuihin liitettävä jäähdytys on huomattavasti hinnakkaampia ja asennukseltaan monimutkaisempi, sillä ne kytketään jo olemassa oleviin  lämmitysjärjestelmiin.

Mikäli talossa on käytössä koneellinen ilmanvaihtolaite, ilmanvaihtoon voidaan tällöin asentaa jäähdytyspatteri johon tuodaan maalämpöpumpun tai ilma-vesilämpöpumpun viilentämä neste. Tällöin ilmanvaihtokoneelta sisätiloihin tuleva ilma on vähän viileämpää. Ilmanvaihtoon asennettavan viilennyspatterin teho on ilmalämpöpumpun viilennystehoon verrattuna huomattavasti pienempi.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Ilmalämpöpumppu viilennys ohje

Ilmalämpöpumppu on nopea keino viilentää asunto mukavaksi. Kun ilmalämpöpumpun laittaa päälle, menee vain muutama minuutti kunnes laite alkaa puskea kylmää ilmaa sisään sekä samalla poistamaan huoneilmasta epämiellyttävää kosteutta. Koska Ilmalämpöpumput ovat nopeutensa lisäksi varsin tehokkaita, ei laitetta kannata kytkeä päälle ennalta. Sisäilma viilenee nopeasti eikä energiaa kulu tällöin turhaan. 

Ilmalämpöpumppuun asetetaan kaukosäätimen avulla pyyntilämpötila, eli se lämpötila, jossa haluaisit huoneistosi ilman pysyvän. Kuumimpina viilennyskausina suositellaan usein, että ilmalämpöpumppua ei otettaisi lainkaan pois päältä. Tällöin sisäilma pysyy koko ajan asetetussa pyyntilämpötilassa ja ilmalämpöpumppu kuluttaa myös huomattavasti vähemmän energiaa. Mitä kauempana huoneen lämpötila on pyyntilämpötilasta, joka ilmalämpöpumppuun asetetaan, sitä enemmän pumppu joutuu käyttämään energiaa halutun lämpötilan saavuttamiseen. Toisaalta mikäli olet lähdössä kotoa pois pidemmäksi aikaa kuin päiväksi, kannattaa pumppu silloin sulkea kokonaan.

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu viilennykseen – mikä on oikea lämpötila?

Ilmalämpöpumpun pyyntilämpötilaksi voi asettaa vain muutaman asteen matalamman lämpötilan kuin mitä ulkoilma on. Vain muutaman asteen muutos sisä- ja ulkoilman välillä tekee usein jo merkittävän muutoksen. Koska ilmalämpöpumput poistavat myös sisäilman kosteutta, tuntuu muutaman asteen lämpötilan muutos ulkoilmaan verrattuna suuremmalta. Muutaman asteen lasku sisäilman lämpötilassa yhdistettynä kuivaan ja raikkaaseen ilmaan, lisäävät asumismukavuuttasi takuulla. 

Yleensä pyyntilämpötilaksi suositellaan noin 22-25 astetta. Tästä pienemmät lämpötilat helteillä voivat aiheuttaa myös sisäyksikön jäätymistä, jolloin sisäyksikkö pitää sammuttaa kokonaan ja sulattaa ennen uudelleen käynnistämistä.

Ilmalämpöpumppu kuivaus vai viilennys

Ilmalämpöpumput poistavat ilmasta kosteutta. Kosteuden poisto saattaa kuulostaa turhalta lisävarusteelta, mutta se on kaikkea muuta. Kosteus sisäilmassa on huomattavasti epämiellyttävämpää kuin pelkkä lämpötilan liiallinen korkeus. Kun kosteus saadaan poistettua ilmalämpöpumpun avulla, sisäilmasta tulee jo siitä syystä pelkästään miellyttävämpää. 

Viileys on ehdottomasti myös avaintekijänä viihtyvyyteen, ja siksi ilmalämpöpumppu on erinomainen ratkaisu kun toiveena on huoneiston viilennys. Puhallinpatteri puhaltaa kylmää ilmaa ja laskee huoneilman lämpötilaa, samalla kun laite poistaa ylimääräistä kosteutta, jota varsinkin helle aikoina kerääntyy sisäilmaan.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

 

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.